Produse care m-au dezamăgit



   Făcând bilanțul pe 2014 am ajuns la concluzia că am cumpărat destul de puține produse cosmetice în anul ce-a trecut. Iar de fiecare dată când mă pregăteam să achiziționez ceva nou, citeam recenzii online ori îmi aduceam aminte de anumite prezentări de produse pe care le citisem și reveneam asupra lor. Tocmai de aceea rar mi s-a întâmplat să dau chix, dar chiar și așa s-au strâns trei produse care nu mi-au plăcut și pe care le-aș încadra în categoria dezamăgirilor cosmetice.

   Primul dintre ele este șamponul Garnier Ultra Doux cu aloe vera. Inițial mi-a plăcut, dar după mai multe utilizări mi-am dat seama că-mi usucă părul pe lungime. După vreo câteva săptămâni mi-a apărut...mătreața! A fost un șoc pentru mine căci varianta Ultra Doux cu miere îmi place foarte tare, îmi lasă părul moale și nici nu am probleme cu mătreață atunci când îl folosesc. 
   Pentru 11 lei, cât a costat, nu e o tragedie, însă partea proastă e că trebuie să insist din nou cu multe măști pentru ca părul meu să-și revină.

    Dezamăgirea cu numărul 2 este crema de zi True Perfection de la Oriflame, un produs cu care tenul meu gras nu se înțelege absolut deloc. Deși imediat după aplicare pielea arată fresh, luminoasă, după 2-3 ore capăt un aspect îmbâcsit. Am observat și o înmulțire a punctelor negre din zona bărbiei în perioada în care o foloseam. Serumul din aceeași gamă mi s-a părut un produs bun, însă crema aceasta mi se pare nepotrivită pentru tenul meu, iar prețul (40-65 lei) mi se pare măricel pentru o cremă Oriflame destinată tenului tânăr.

   Ultimul produs despre care voi scrie este fondul de ten de la ELF, un produs foarte ieftin, dar cu multe recenzii favorabile în mediul online. Chiar și sora mea l-a considerat un produs bun, însă pielea ei este una normală/uscată. În cazul meu acest fond de ten, cu finish impecabil, dewy, cum rar am mai întâlnit la un alt produs de acest gen, rezistă cam o jumătate de oră în starea inițială, după care iese la suprafața pielii și arată foarte urât. Mi se pare uleios și nu reușesc să-l potolesc nici cu ajutorul pudrei de față. Însă i-am găsit o întrebuințare, amestec puțin fond de ten ELF cu fondurile de ten rezistente la transfer. Acestea din urmă tind să se usuce pe piele și în zonele cu porii largi fac toate „găurelele” și mai vizibile. Însă dacă le combin cu acest fond de ten, reușesc să umplu porii dilatați și să-i ascund astfel. 
   
   Țineți cont că acestea sunt concluziile mele nu o generalizare, produsele cosmetice comportându-se diferit în funcție de tipul de piele sau păr.

Comentarii

Ella a spus…
Cred că o să-mi iau gândul de la acel fond de ten! Am tot citit și eu de bine despre el, și cum am destul de multe produse Elf care-mi plac, vroiam să-i dau și eu o șansă. Dar și eu am tenul gras și dacă stau bine să mă gândesc... numai la fete cu ten normal/uscat am citit de bine despre el.
Eu am renunțat de mult la cremele de față de la Oriflame sau Avon, au prea mulți iritanți în compoziție.
Te pup!
Anonim a spus…
Chiar eram decisa sa dau o comanda la Elf pentru fondul ala de ten. Pentru ca l-am avut odata si mi-a placut. Dar acum am lasat-o moarta. Dar restul produselor mentionate de tine, nu le-am folosit :) pupici :*
http://iv-dorys.blogspot.ro/
Aurelia a spus…
Am avut si eu fdt Elf,comandat de pe iherb si avea un miros ciudat,ranced si nu reuseam sa-l intind pe fata.nu e o tragedie pt cei 3 dolari cat a costat,dar aveam ceva asteptari.
Blue Lady a spus…
acum imi aduc aminte de cateva produse folosite si nu m-am impacat cu ele dar si le-am aruncat...fondul de ten de la ELF ma tentat si pe mine insa dupa mi-am luat altul si am uitat de el..eu am o piele uscata poate mi-ar fi de folos
Loredana a spus…
Eu am o dezamagire tot la un sampon Garnier, insa al meu este cu 5 plante...nu imi place deloc! De aceea, imi este teama sa mai cumpar vreun sampon Garnier...
Pupici
Dee a spus…
Crunt a fost samponul ala pentru mine.. coji si mancarimi dupa numai o spalare. dar asa patesc cu orice Garnier sau alt sampon normal din hyper (exceptie Clear volume maxx). voiam doar sa vad daca merge combinat cu ulei de oregano dar a fost fail, biig fail!
Toma Aurora a spus…
Mihaela, pentru tenul gras sigur nu e o opțiune. Este uleios, nu rezistă deloc.
Am observat și eu că de la multe creme Oriflame, Avon, dar și Nivea, mă mănâncă puțin pielea, în special în zona nasului. :(
Toma Aurora a spus…
Iv, îmi place mult cum arată pe piele după aplicare, dar are o rezistență mult prea mică pe tenul meu. Însă a fost foarte ieftin, 3$ am dat pe el pe iherb, deci nu am avut de pierdut încercându-l. Te pup!
Toma Aurora a spus…
Aurelia, și eu aveam așteptări după ce am citit atâtea păreri bune despre el, dar probabil se potrivește doar anumitor tenuri.
Toma Aurora a spus…
Ramo,s-ar putea să ți se potrivească. La prețul său, poți măcar să-l iei pentru a-l testa. Te pup!
Toma Aurora a spus…
Loredana, eu am să-l mai iau doar pe cel cu miere. În rest, nu mă mai bag să experimentez...
Toma Aurora a spus…
Anais, pe mine m-a bucurat inițial faptul că îndepărtează perfect uleiurile vegetale pe care mi le aplic pe păr. Însă când l-am folosit fără să-mi dau cu ulei înainte, am observat că usucă foarte tare firul de păr.
Mie din comerț îmi mai place Dove, însă nu degresează prea bine scalpul și trebuie să mă spăl zilnic cu el.
ABeautyTale a spus…
Fondul de ten de la ELF e naspa naspa si pentru mine! Face fix exact cat costa!
Dee a spus…
eu am scalp fff sensibil...
Claudia's Choice a spus…
e a treia oara cand citesc un review negativ la acest fdt. samponul de la Garnier l-am folosit si eu imediat cand a aparut, dar nu mai tin minte cum era.