Lentile de contact gri (Air Optix)


    Cititorii fideli știu că sunt adepta stilului natural, că mă machiez foarte puțin, îmi colorez părul în nuanțe naturale și foarte rar experimentez cu artificii precum extensiile de păr sau de gene, iar când o fac, o fac din curiozitate. La fel stă treaba și cu lentilele de contact, pe care atunci când le port le prefer în nuanțe similare ochiului meu: verzi sau căprui honey.Însă astăzi vă povestesc despre o pereche de lentile de contact ce oferă o schimbare vizibilă, potrivite după părerea mea persoanelor ce-și doresc ochi albaștri: lentilele de contact Sterling Gray-Air Optix.

    Lentilele de contact albastre arată nu tocmai ok la ochii mei, mă feresc de ele. Mi se pare că-mi creează aspectul de „privire de vampir”, albastrul lor puternic contrastând prea tare cu nuanța naturală a ochilor. Însă cele gri sunt mai domoale și arată mai bine, în cazul meu.



    Pentru că postarea trecută v-a stârnit interesul și multe mi-ați pus întrebări despre lentilele de contact Air Optix, punctez ce mi se pare mie cel mai important legat de ele. Menționez înainte de toate că am purtat câteva perechi până în prezent, în mai multe nuanțe, toate fiind destul de soft, nu dramatice.
-lentilele sunt confecționate din silicon hidrogel, un material superior, ultra rezistent, ce conferă inclusiv protecție UV;
-datorită materialului lentila asigură comfortul ochiului și-l păstrează umed în permanență;
-sunt potrivite persoanelor cu ochi sensibili și ajută la reducerea înroșirii și lăcrimării ochiului;
-durează câteva zile până ce te obișnuiești cu această lentilă, fiind mai groasă decât cele clasice, însă nu mi-a cauzat dureri;
-sunt sigurele lentile colorate pe care ochii mei le tolerează;
-au dublu rol: cosmetic și medical:
-pot fi purtate 7 zile fără întrerupere. Se face o pauză de 4 ore între fiecare săptămână de purtare. 
-o pereche poate fi purtată de 30 de ori/zile, lentilele fiind lunare.

   Vă zic din experiență că am păstrat o pereche vreme de 2 luni după ce-i trecuse „valabilitatea” și se păstrase la fel de moale. Deși nu e recomandat, experiența mi-a demonstrat că se mai poate trișa în privința celor 30 de zile. Ochiul știe cel mai bine și e de la sine înțeles că la primul discomfort apărut, lentila nu mai poate fi utilizată, însă cele 30 de zile nu sunt chiar bătute în cuie. 



    Pentru că lentilele sunt super moi, au tendința de a se întoarce pe dos atunci când le dați jos de la ochi. Pentru a vă da seama de forma lentilei, priviți-o din profil. Dacă are formă de U, atunci e în regulă, dacă are o formă înspre V, atunci întoarceți-o pe partea cealaltă. Foarte simplu!



   Lentilele se pun înainte de a aplica machiajul și se scot înainte de a ne demachia. Evident, dacă alegem să le dăm jos seara. Dacă nu, ne demachiem cu grijă și la final turnăm 2 picături pentru ochi pentru a curăța urmele de demachiant. Însă vă recomand să le scoateți, să vă demachiați, iar apoi să le puneți iar, e mult mai simplu și mai igienic.
   Eu prefer să folosesc doar tuș atunci când le port, însă pentru blog am încropit un machiaj mai puternic, cu fard, dermatograf și mascara. Însă părerea mea e că lentilele arată mai frumos cu mai puțin machiaj în zona ochilor, poate chiar fără.



    În fotografiile de mai sus am purtat lentilele Air Optix în nuanța Sterling Gray. Nu Gray, ci Sterling Gray; sunt foarte diferite cele două, Gray arătând precum un gri tulbure. Produsul e disponibil în 9 nuanțe, pe toate le găsiți pe Lensa.ro la prețul de 129 lei. 
   Pentru întreținere folosesc un kit format din soluție de întreținere și suport. Prețul unui astfel de kit este de cca. 23 lei și este potrivit pentru 3 luni de utilizare. După 3 luni e musai să aruncați suportul din plastic, așa ne atenționează oftalmologii!
   

Comentarii

Gutu Bianca Lucia a spus…
ce bine arata..mai ales ca ai ochii caprui si de obicei cam greu poti pune lentile mai deschise la culoare
Ella a spus…
Mie îmi place la nebunie cum se vede, chiar arată natural!
Faine lentilele, dacă mă apucă vreodată cheful de vreo schimbare o să le țin minte! Eu am însă norocul că mi se schimbă culoarea (ba mai mult spre albastru, ba mai mult spre verde), așa că am diversitate de la natură. :)))
Pupici
Claudia's Choice a spus…
foarte bine arata, eu pana acum n-am avut curiozitatea sa vad cum sunt lentilele de contact.
Unknown a spus…
Chiar arata bine! Iar culoarea obtinuta e foarte frumoasa si au un aspect natural.
Alina a spus…
arata bine, dar eu te prefer cu ochii caprui, nu de alta dar ochii caprui mi se par dintotdeauna cei mai frumosi si expresivi :).
Toma Aurora a spus…
Alina, de acord! Și eu votez tot pentru ochii căprui, cu cei colorați cochetez doar așa...pentru distracție!
Te pup, draga mea!
Toma Aurora a spus…
Sunt de acceași părere. Colorează natural ochii închiși la culoare :).
Pupici!
Toma Aurora a spus…
Claudia, e distractiv să le porți. În aolescență purtam și din acelea obișnuite, însă pe atunci ochii mei nu erau așa sensibili.
Te pup!
Toma Aurora a spus…
Mihaela, așa i se întâmplă și tatălui meu. Ai mei se fac verzi uneori, alteori se colorează în negru. Atâta tot! Dar la tine cred că e mult mai evidentă și spectaculoasă schimbarea.
Te pup!
Toma Aurora a spus…
Bianca, așa este! Pe ochii căprui majoritatea lentilelor deschise arată dubios, nu acoperă decât anumite zone și, cel puțin la lumină artificială, nu se văd deloc.
Toma Aurora a spus…
Adina, mă bucur să aud că-ți plac! :*
Loredana a spus…
Se vad bine! Eu sunt tentata sa imi pun gene fir cu fir sau unghii, dar lentile nu! Pai daca m-ar vedea al meu iubit cu alti "ochi", nu i-ar placea. Nu stiu daca as incerca.
Pupici
Toma Aurora a spus…
Loredana, schimbarea nu este atât de spectaculoasă, multă lume nu bagă de seamă când le port, așa că nu știu în ce măsură prietenul tău ar fi deranjat :D. Însă tu oricum ai ochii albaștri, deci...
Descude a spus…
Minunat arata!
Absinthia a spus…
odata ca le-ai pus pot fi purtate 30 de zile sau 30 de ori indiferent de pauza dintre purtari?eu mi-as lua doar sa le port cand ies in oras sau la ocazii nu zilnic?ma poti ajuta cu raspunsul?multumesc
Toma Aurora a spus…
Bună!
Odată ce le-ai desigilat, e recomandat să le folosești o singură lună, iar apoi să le înlocuiești.
Pentru puțin! :)
Georgiana a spus…
Wow, arata minunat, chiar ti se potriveste nuanta! :)
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc, Georgiana! :D