Tea Time: Ceaiul potrivit pentru ...vin!



   Anul trecut, pe vremea aceasta, condimentam vinul fiert cu ajutorul pliculețelor de Ceai de iarnă de la Fares. Anul acesta am descoperit un sortiment la fel de potrivit pentru acest tip de băutură, de la CTS Corner. În ultima vreme am vorbit adesea despre aceste ceaiuri, nu pentru că am o colaborare cu respectiva firmă, ci pentru că s-a întâmplat să cumpăr foarte multe plicuri de ceai de la ei și sunt foarte mulțumită că i-am descoperit. Prețurile sunt mai mici ca cele ale ceaiurilor de la Cărturești, paleta este mai stufoasă, iar amestecurile mult mai interesante.

   Mulled Wine e un amestec dedicat în special bărbaților, aceștia lăsându-se mai greu convinși să cumpere ceaiuri aromate. Cineva s-a gândit căci pesemne un sortiment cu aromă de vin o să-i determine să cumpere ceai mai des. Se poate prepara inclusiv cu apă fierbine, pentru că amestecul are aromă de vin. Însă adăugat în vin fiert, acest ceai nici nu se compară cu clasicele amestecuri pe care le cumpărăm din supermarket. E și mai aromat, dar și accesibil ca preț. Pentru un pliculeț de 50 de grame trebuie să plătim 7 lei. 
   Amestecul conține bucăți de mere, hibiscus organic, coajă de măceșe, coajă de portocale, stafide, scorțișoară, coajă de lămâie, aromă de vin fiert, cuișoare și trandafiri. Eu folosesc o lingură rasă de amestec pentru 500 ml vin, și adaug ceaiul peste alcool imediat cum vinul începe să se încălzească și să facă spumă. După ce băutura dă în fiert, opresc focul și nu scot amestecul din vas. Îl las acolo să-și dea toată silința în aromatizarea vinului și torn băutura fierbinte, cu tot cu mere, stafide&co. în căni. 
   Am și făcut un calcul aproximativ pentru voi: un plic de 50g e suficient pentru pregătirea a cca.3 litri de vin fiert. 

   Însă aceasta este metoda pentru puturoși, ca să zicem așa. Cel mai bun vin fiert îl veți obține prin adăugarea unei portocale, unor cuișoare și unui baton de scorțișoară direct în vasul cu vin, însă asta implică mai mult deranj iar în serile în care suntem obosiți probabil că numai de mers după portocale nu ne arde.
   CTS Corner încă nu a anunțat dacă va avea vreo ofertă de Black Friday valabilă pentru magazinul online, dar dacă aflu ceva, am să vă anunț pe blog. Eu am mai mirosit recent într-un magazin fizic un ceai mate cu aromă de cocos, pe care-l trec pe lista de cumpărături pentru că mi-a plăcut foarte tare ca și aromă și costa destul de puțin, în jur de 8 lei.

Comentarii

Unknown a spus…
Suna foarte interesant!Cred ca ar putea inlocui cu succes amestecurile acelea de condimente pentru vin fiert.
coco a spus…
Interesant, sa ma uit pe acolo, nu am facut asta de mult!
Toma Aurora a spus…
Da, Camelia, chiar am menționat acest lucru în articol :).
Toma Aurora a spus…
Coco, atâtea tentații sunt pe site :D.