Daruri pentru cei mici



   Îmi plac articolele pentru bebeluși, în special hăinuțele și jucăriile. Când colega noastră de facultate, Simona, a rămas însărcinată, ne-a cuprins o stare de agitație și tot timpul când ieșeam la cumpărături dădeam o raită prin magazinele pentru cei mici. Stăteam ore întregi la raioanele cu hăinuțe, întrebându-ne de ce brandurile respective nu fac haine la fel de frumoase și pentru cei mari. Pe Simona n-o stresam decât cu faptul că ar fi fost mai fain să aibă fetiță, așa s-ar fi putut bucura de toate rochițele și căciulițele cu funde. Ea, în loc să ne contrazică, ne dădea dreptate și ofta în fața bluzițelor din dantelă, croite mai degrabă pentru niște păpuși decât pentru niște pui de oameni.
   Când am luat contact cu bebelușii prietenelor mi s-a părut că n-am greșit. Păreau niște mici păpușele, însă mult mai fragile și sensibile decât păpușile pe care le trânteam de le săreau fulgii atunci când eram copil. Bebelușii nu erau la fel de cumiți precum jucăriile pe care le schimbam cu atâta pricepere în copilărie, plângeau des și nu mă descurcam să-i împac. Timpul petrecut cu ei poate fi simplu rezumat prin clasicul status de pe rețelele de socializare „Aurora se simte... nepregătită.”. Însă dornică! Dornică ca în viitorul apropiat să-și petreacă timpul cu-n astfel personaj plângăcios, dar drăgălaș, pentru care să cumpere jucărioare, păturici moi și foarte multe hăinuțe. Apropiații îmi spun că o să fiu o bună mamă, nu atât pentru faptul că sunt o persoană calmă, ci pentru că-mi place să mă joc. Și pe bună dreptate că m-aș bucura de toate jucăriile și lucrușoarele copilașului ca și cum ar fi ale mele!

   Tocmai de aceea când am intrat pe site-ul Marisuca.ro pentru a face o selecție de produse pe care să le recomand drept cadouri potrivite pentru cel mic, că tot vin Sărbătorile, m-am distrat copios în secțiunea seturilor pentru baie. Prosoape pufoase, la pachet cu pisicuțe cu urechi mov, iepurași albi și girafe zâmbitoare. Aș trece așa ceva pe lista de Moș Nicolae. Pentru mine!
   Însă acum am să mă adresez direct mamelor, dar și fetelor care, ca și mine, au prietene cu bebeluși și care doresc să le facă un cadou frumos în perioada următoare. Mamele, mai pragmatice, gândindu-se mai degrabă la siguranța bebelușului lor, vor căuta cadouri mai degrabă practice, precum un cărucior solid, destinat zilelor reci. Sau un scaun auto grație căruia cel mic să stea comod în timpul călătoriilor cu mașina. 



   Foarte practice sunt cărucioarele de tip 3 în 1 (landou, coș auto și cărucior), care servesc bebelușului din primele zile de viață și până la vârsta de 3 ani. Un astfel de model are un preț mai ridicat decât un cărucior standard, însă funcțiile lui sunt multiple și vă puteți folosi de el o perioadă foarte lungă de timp.



   Pentru că mama e protectorul puiului, noi, ceilalți, ne aducem aportul în păstrarea siguranței și confortului bebelușului, prin alegerea jucăriilor, a hăinuțelor și a accesoriilor potrivite. Un carusel muzical ne distrează pentru că e colorat și ni se pare amuzant, însă el are rolul de a ține bebelușul ocupat și de a-l adormi rapid, ceea ce l-a transformat în fruntașul topului celor mai cumpărate cadouri pentru cei mici. 
   Însă, în practică, nu ar avea sens ca toată lumea să cumpere carusele pentru un singur bebeluș și pentru a evita supraaglomerarea, specialiștii recomandă următoarele. Cele mai practice cadouri pentru un bebeluș sunt hăinuțele și lenjeriile de pat. Copiii mici se murdăresc repede și mamele au nevoie de un număr ridicat de body-uri și cearșafuri. Se recomandă evitarea articolelor prevăzute cu nasturi, ori perluțe decorative, indiferent de cât de bine acestea sunt cusute. Nu se știe niciodată, bebelușii fiind mici experți în ruperea lucrușoarelor și înghițirea pieselor mici;
   În cazul jucăriilor trebuie să primeze tot siguranța. Jucăriile din plastic pot fi mai frumoase, însă cele din textil moale sunt mai potrivite pentru cei mici. Și pentru că nu se pot răni cu ele, dar și pentru că riscul de a dezvolta alergii este mai redus în cazul lor. Jucăriile cu puf/pene trebuie, de asemenea evitate, căci nu se știe niciodată când celui mic i se face poftă să muște din puf!

   Jucăriile educative sunt accesibile, haioase și multifuncționale. Cu ele, bebelușul se poate juca în pătuț, dar și când stă în scaunul auto, pentru că majoritatea jucăriilor sunt prevăzute cu sistem de agățare. Unele conțin și părți din cauciuc, însă acesta este rezistent la ros, dar foarte moale, pentru a nu răni gingiile celui mic.
   Nu cumpărați jucării foarte ieftine. Mai bine luați una și bună, care să corespundă nevoilor celui mic. E dovedit faptul că memoria bebelușului este una slabă, prin urmare acesta nu-și va aminti nici numărul jucăriilor avute. Important e să-l aducem întreg, sănătos, în stadiul în care memoria lui devine una bună, iar din acel moment, măricel fiind, o să-l putem răsfăța cu un număr mai mare de jucării. De care-și va aminti, garantat, așa cum și eu îmi amintesc de vulpița cu pui cumpărată de părinții mei, de păpușa-sanitar (primul băiat pe care l-am sărutat!) și de păpușa blondă cu păr cârlionțat căreia îi ronțăiam cizmele roz, din plastic.

   

Comentarii

coco a spus…
Eva vrea telefoane doar, dar ma uit poate gasesc ceva :)))
uff,si acum admir jucarioarele si hainutele de bebe,insa copii mei sunt marisori,acum isi doresc telefoane inteligente,tablete,carti cat de multe si dvd cu documentare si filme pt copii.