Unde plecăm de sărbători


   Al cincilea anotimp- clișeu întâlnit în muzică, literatură, pictură și-n restul artelor. Unii-l numesc anotimpul iubirii, alții zic că femeia e întruparea anotimpului cu numărul 5, însă pentru turiști lucrurile sunt mai clare, iar perioada Sărbătorilor poate fi catalogată cu ușurință drept cel de-al cincilea sezon pentru călătorii. Iată și de ce!
   Primăvara mergem să vizităm orașele culturale, vremea e potrivită pentru astfel de plimbări, iar intensitatea acestor vacanțe ne scoate din amorțeala iernii. Vara plecăm la mare; mergem să ne bronzăm, să facem surf, să mâncăm înghețată, să înotăm în voie în mare. Toamna sunt preferate zonele rurale și cele montane, din pricina decorurilor fantastice generate de coloritul naturii. Iar iarna ne suim pe săniuță și pornim în căutarea pârtiilor perfecte. Și undeva, în debutul ierii, avem două-trei săptămâni pe care le dedicăm sărbătorilor. O perioadă scurtă, dar intensă, în care totul e dat peste cap și suntem cuprinși de o febră care ne face bine, cea a goanei după cadouri și a răsfățurilor specifice. Această perioadă este cea pe care am numit-o mai sus al cincilea anotimp, în mod intenționat!
   Al cincilea anotimp e dedicat exclusiv activităților tipice sărbătorilor, mulți dintre noi își iau concediu tocmai pentru a se bucura din plin de aceste momente. La mare căutare în această perioadă sunt târgurile de iarnă, cele care fac ca zilele de dinainte de Crăciun să pară cu adevărat magice și pentru aceasta am întocmit o listă scurtă a destinațiilor pe care se merită să le luați în calcul pentru sărbătorile de iarnă ale acestui an. Am mers pe trei variante diferite: târgul arhicunoscut, târgul mioritic și târgul de vis ce nu a devenit încâ mainstream.


   Târgul de Crăciun din Viena nu e doar un eveniment, ci emblema orașului în sezonul rece. Ca și frații săi din Budapesta și Berlin, acest târg cu tradiție atrage anual cca. 3 milioane de turiști, ceea ce-l face irezistibil în ochii amatorilor de spații aglomerate. Este un vad comercial, de aici putem alege cadouri pentru jumătate din țară, dacă ne permit fondurile, iar târgul este o atracție maximă și pentru iubitorii de dulciuri, castane, fructe uscate și preparate specifice celui de-al cincilea anotimp!



   Varianta autohtonă este Târgul de Căciun de la Sibiu, eveniment ce va începe pe 21 noiembrie în acest an și care tinde să capete tradiție, aflându-se în 2014 la ediția cu numărul 8. Se zvonește că viitorul acestui târg este unul strălucit, el fiind deja inclus în top 10 Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa. El reprezintă și varianta cea mai accesibilă pentru noi, românii, iar pentru a ajunge în Sibiu avem la dispoziție inclusiv linii aeriene



   Târgul de iarnă din Tallinn, capitala Estoniei, nu impresionează prin fast și nici prin numărul comercianților sau al vizitatorilor, însă aspectul general al locației în perioada sărbătorilor i-a făcut pe mulți să considere atmosfera de aici ca fiind una desprinsă din povestirile lui Dickens. De asemenea, Tallinn-ul este considerat unul dintre cele mai promițătoae orașe turistice pentru anii viitori, și este una dintre destinațiile pe care le iau în calcul pentru 2015.

   Pentru a ne bucura la maxim de zilele sezonului sărbătorilor, e esențial să ajungem acolo, în primul rând, iar pentru asta BileteAvion ne-a pregătit zboruri către toate continentele. Eu m-am limitat la Europa, considerând sărbătorile de iarnă ca fiind foarte intime pentru europeni, aici conservându-se cel mai bine farmecul lor, așa cum îl știm din cărțile de povești. Nu m-am decis încă unde o să petrec cel de-al cincilea anotimp al acestui an, însă cu siguranță am să trec pragul unui târg de iarnă pentru a savura o cană de vin fiert și a mă bucura de ornamentele, dulciurile și colindele ce vor înfrumuseța locul.



Comentarii

MayDay a spus…
La cel de la Viena am fost, restul sunt doar prospects. :) Superbe imagini! :X

http://the-may-day.blogspot.ro/
Ramy's Blog a spus…
Târgurile din zona unde locuiesc eu sunt pur și simplu superbe. Vă recomand târgurile de crăciun din nordul italiei. ...Bolzano, Merano, Vipiteno, Bressanone.
Personal, aș fi curioasa să merg la târgul din Sibiu.
Te pup Aurora!
Toma Aurora a spus…
Ramona, acum mi-am amintit că cineva mi-a adus din Italia, de la un târg de Crăciun, un set de pile pentru unghii cu îngerași. Mulțumim pentru recomandări, e bine să adăugăm cât mai multe locații pe lista provizorie, pentru a avea de unde alege.
Și eu vreau să ajung la Sibiu, în anii trecuți cică se cântau colinde live acolo și din pozele pe care le-am văzut pe fb părea chiar faină atmosfera.
Pup, Ramy! :*
Toma Aurora a spus…
May Day, super! Îți doresc să le bifezi și pe celelalte două pe viitor! Te pup!
Unknown a spus…
Articolul tău m-a purtat în vacanțele de iarnă ce-au trecut, cu mirosul de portocale proaspete, ceaiurile fierbinți ținute cu grijă între palme, în timp ce admiram ninsorile abundente de la geam, cadourile îmbucurătoare de Crăciun, plimbările la Târgul de Crăciun de la Sibiu, la care am participat cu plăcere și a cărui luminițe spectaculoase nu le voi uita prea curând.

Am și accesat site-ul indicat, de curiozitate. Sper ca anul acesta al cincilea anotimp să ne bucure pe toți ! ^^
Cherry Queen a spus…
mi-as dori tare mult sa ajung si eu la Sibiu anul aceta.. dar ramane de vazut. :)
foarte interesante informatiile oferite. :)
pupici!
Toma Aurora a spus…
Larisa, așa frumoase sunt sărbătorile, ar fi păcat să nu fie grupate într-un anotimp de sine stătător :D. Vezi că suntem mulți doritori pentru Sibiu, iar acum că ne-ai spus de luminițele spectaculoase nu cred că va mai fi vreo cale să te înțelegi cu noi ! :)
Toma Aurora a spus…
Cherry, same here! Sibiu ori Brașov, dar cel de la Sibiu cică ar fi foarte fain deci e un fel de cap de listă. Te pup!
claudia_mami a spus…
imi place postarea..
Unknown a spus…
superb rafai daniela
NADIA CANDREA a spus…
ce frumos e la Sibiu!!! Mi-ar placea sa locuiesc acolo...sau macar sa am posibilitatea sa merg mai des!
Unknown a spus…
minunate locatiile!!orasele mele de suflet <3