Coafuri la modă în sezonul toamnă/iarnă


   Știu că multe dintre noi vor continua să-și poarte părul așa cum o fac de obicei, fără să țină cont de tendințele dictate de către hairstyliști, însă haideți să tragem cu ochiul la ce e nou în acest domeniu pentru sezonul rece.




    Părul purtat cu o cărare pe lateral. Fie că vorbim despre coafuri în care purtăm părul desprins, ori despre cozi, împletituri sau cocuri, nu se mai poartă cărarea pe mijloc, ci cea laterală.




   Cozile împletite. Aici s-a mers pe două căi: o versiune clasică, cea a uneia sau două codițe împletite simplu și cea lejeră, a unui păr împletit neglijent la spate, eventual cu partea împletită prinsă sub forma unui coc-melc cu ajutorul câtorva agrafe negre. Unii designeri (D&G) au dat o notă aparte acestor cocuri-melc pornite de la o simplă coadă împletită, prin adăugarea de podoabe strălucitoare, de dimensiuni mari.



   Coada de cal. Și ea cunoaște mai multe interpretări: coada clasică, cu aspect îngrijit, coada messy, ce poate fi purtată și la baza gâtului și coada prinsă din loc în loc cu mai multe elestice de păr (o variantă potrivită pentru părul foarte lung).



   Părul cu aspect umed. Aflat de multe sezoane în tendințe, wet look-ul poate fi obținut fie prin aplicarea unui gel de păr ce promite obținerea acestui efect (ex: Taft Wet Look), fie prin utilizarea unui ulei de păr pe părul ușor umezit cu apă. Unele persoane folosesc și ulei de cocos, nu neapărat un produs cosmetic de la raft.



   Părul prins în coc/moț. Și aici s-a mers în două direcții: varianta sofisticată, classy, a cocurilor cu aspect final impecabil și cea a moțului dezordonat, așa cum procedăm și noi, de pildă, atunci când ne spălăm seara pe față și ne prindem părul cu un elastic în creștetul capului.



   Părul tapat, cu mult volum. Indiferent de coafura aleasă, sezonul acesta e la mare căutare volumul obținut prin taparea părului la rădăcină. Pentru păr foarte fin, care nu capătă deloc ținută atunci când este tapat, specialiștii recomandă să se aplice mai întâi fixativ la rădăcină, iar apoi să se înceapă taparea.

   În sezonul rece, abia început, se poartă deopotrivă părul perfect întins, cât și cel ondulat. Mai puțin părul tuns scurt (excepție fac tunsorile băiețești, simple),însă bobul este o opțiune la modă pentru cele care doresc o tunsoare scurtă. 
   Bretonul poate fi scurt, tăiat drept, ori lung, purtat pe lateral. Legat de culorile la modă, tonurile naturale de șaten și roșcat sunt la căutare, însă nici blondul foarte deschis nu se lasă mai prejos.


surse: www.fashionisers.com
www.pinterest.com
www.swide.com

Comentarii

ilda76 a spus…
Citit, placut!!! Se pare ca sunt deja in trend - daca privesc cu ochi indulgenti! :)))
Pupici multi, Aurora!

Ilda
Lavender Thoughts
Ella a spus…
Sună bine, sunt pe placul meu noile tendințe (majoritatea) și sunt suficient de diversificate încât să-și poată alege oricare din noi ceva care i se și potrivește. :D
Mulțumim pentru articol, foarte frumos structurat!
Toma Aurora a spus…
Mă bucur că ați găsit interesant articolul, fetelor! Vă îmbrățișez!