Brașov, Brașov!



    Weekend-ul acesta l-am petrecut împreună cu sora mea, la Brașov. Urmărisem prognoza meteo și aflasem că va fi foarte cald și ne-am gândit că n-ar strica să dăm o tură pentru a descoperi din nou orașul, acesta ocupând un loc fruntaș în topul locurilor mele favorite din țara noastră. A fost nu doar cald, ci nesperat de cald pentru această perioadă, puteai vedea lume în maieu și pantaloni scurți la tot pasul. 
   Ne-am cazat la hotel Kolping, o locație foarte cochetă, situată în apropierea Pieței Sfatului, unde cazarea nu este tocmai ieftină, însă condițiile sunt excelente. Hotelul are calificativul fabulos și o notă foarte mare pe Booking și dintre toate unitățile de cazare la care am stat în Brașov până acum, aceasta mi-a lăsat cea mai bună impresie. Partea mai puțin plăcută este că din centru trebuie să urcați în pantă cam 10 minute, iar când zic pantă nu mă refer la un plan puțin înclinat, ci unul care vă va pune serios mușchii picioarelor la treabă.

   În postarea de azi am să vă trec în revistă câteva locații din oraș bifate, urmând ca în scurt timp să povestesc pe larg și despre grădina zoologică ce și-a deschis porțile din nou, în urmă cu doar câteva zile.
  

   În prima seară am mers în pub-ul favorit al Cătălinei, Gott. Unul dintre cele mai faimoase localuri din Brașov, unde se servește inclusiv Guinness la draught. De fapt, una dintre principalele mele motive de bucurie atunci când merg în Brașov e faptul că pot bea Guinness la draught mai peste tot. Iar Guinness-ul servit astfel e Holy Grail-ul oricărui fan al berii negre. La Gott am și mâncat. Meniul lor e bazat în special pe fructe de mare, preparate foarte bine, însă mie nu-mi plac mai deloc fructele de mare și nu pot oferi o părere obiectivă. Sora mea, în schimb, mereu e încântată de ceea ce gătesc bucătarii de aici.


   A doua seară am mers în pub-ul meu favorit, în Kafe Pub. Aici se bea cea mai bună cafea (cu/fără alcool), din punctul meu de vedere, la prețurile foarte ok. E o locație mai pentru hipsteri, cadrul fiind foarte intim și decorat cu obiecte vechi, cărți și discuri de altădată, însă nu e frecventat doar de hipsteri. Dar, o mare parte a clientelei face parte din această categorie. Ce-mi place cel mai tare la Kafe Pub? Muzica jazz, cafeaua irlandeză și ciocolata caldă cu bezele (devenită una dintre emblemele lor, alături de cafeaua Big Mama). 

   Ziua am mâncat pe la terasele de la Come Back, Pizza Roma, unde tot timpul era full din pricina vremii frumoase. Ca de obicei, se mănâncă bine și accesibil în Brașov, iar deserturile mi se par punctul forte al gastronomiei locale. La Come Back m-am întâlnit din nou cu brioșele de ciocolată, mini cheesecake-urile și cornurile cu ciocolată, dar și cu ceaiurile de la Scharf.
   O locație nouă pentru mine a fost Gaura Dulce, un restaurant situat lângă Gott, cu specific românesc. Aici am mâncat cum nu o mai făcusem de la Revelion, în sensul că porțiile mi s-au părut foarte mari, mâncarea gătită ca la mama acasă, iar ceaiul (Wild Cherry) mai bun decât cel de la Come Back. Partea mai neplăcută pentru mine a fost muzica: șlagărele anilor 70-80, însă la un restaurant cu-n astfel de specific trebuie să se asculte și o muzică în ton. La final, ne-au dat și tort de ciocolată din partea casei, însă nu este vorba de un obicei al locului, deși așa am crezut inițial. Nu mai intra și desertul, l-am refuzat, dar chelnerul a venit după noi cu tortul pus la pachet. 





   Pentru că cineva m-a întrebat la ultima postare despre Brașov de magazinul cu prăjituri raw iar atunci uitasem cum îi zice, n-am ratat ocazia de a-i face o fotografie de această dată. Prin urmare, la Delicious găsim prăjiturele și bomboane raw. Vitrina cu dulciuri e dosită în spatele ușilor.
   Dacă nu prea le aveți cu prăjiturile raw, așa cum nici eu n-o am, vă puteți răsfăța cu înghețata de la Caprices, cu ciocolată și preparate pe bază de cacao de la Chocolat, dar și cu brioșe super bune de la BDelicious. Ca și Delicious și BDelicious e cam dosit, deci trebuie să-l căutați cu atenție în caz că nu sunteți localnici și vă orientați mai greu prin oraș. Oricum, toate aceste magazinele sunt plasate în zona centrală, nu trebuie să vă îndepărtați prea mult de Biserica Neagră pentru a le găsi, deci le nimeriți cumva în târcoalele date centrului.


   Am dat și peste CTS Corner! Probabil știți de magazinul lor online de ceai, cafea și dulciuri: www.ctscorner.ro. Fiind iubitoare de ceai, vă imaginați că m-am simțit ca în rai acolo și am plecat cu mai multe sortimente de ceai din magazin. Vânzătorul, foarte abil în ale ceaiului, m-a certat serios auzind cum stric ceaiul negru adăugând lapte și zahăr, dar i-am povestit că sunt pornită să fac din ceai un desert și că n-am de gând să-i ascult sfaturile. Auzisem de la Miki că-s bune rău aceste ceaiuri și am mers pe mâna ei. N-am reușit să le încerc pe toate cele cumpărate, dar din ce-am apucat e clară treaba: știu de unde am să cumpăr de acum ceaiuri! Și vrac și la plic!
  Că am ajuns la capitolul ceaiuri&cafea, unul dintre cele mai frumoase momente ale acestei scurte vacanțe a fost întâlnirea pe care am avut-o cu Brîndușa Pintea, o persoană pe care am cunoscut-o, prin intermediul blogului, în urmă cu câțiva ani. Acum ne-am văzut și offline și s-a dovedit a fi o femeie veselă, foarte simpatică, cu care poți purta discuții interesante. Brîndu a călătorit foarte mult și i-am recomandat să-și deschisă un blog, mai ales că-i și face plăcere să împărtășească altora impresii legate de călătoriile sale. Ea mi-a oferit și un sortiment de cafea cu alune, adusă din SUA, atingându-mă la punctul sensibil al devoratorului de băuturi calde, dulci. Dar m-a și întărâtat cu parfumul ei, Angel Pivoine, o variantă mai delicată a Angel-ului de la Thierry Mugler, mai florală, mai feminină. Încântătoare aromă, trebuie s-o am! Referitor de Angel-ul clasic: a mai răpus azi un bărbat. Un domn mai în vârstă m-a rugat să-i scriu numele pe o hârtiuță, afirmând că l-a detectat din prima clipă și că s-a îndrăgostit de el. 
   Ne-am despărțit de Brîndușa cu promisiunea că ne vom revedea la următoarea vizită în Brașov. Vizită pe care o aștept cu nerăbdare, acest oraș devenindu-mi din ce în ce mai drag și datorită aspectului general,vintage, dar și grație faptului că aici te poți distra și merge în locații foarte faine fără să cheltuiești mulți bani. 


Comentarii

Ella a spus…
Vai cât de mult îmi place ținuta ta! Super sexy și foarte frumoasă.
Eu n-am mai fost de mult în Brașov, dar mi-l amintesc ca și cum aș fi fost acolo ieri.. este un oraș foarte frumos!
Unknown a spus…
Ce frumos!Minunate poze!
http://milionlineblog.wordpress.com
MoGio a spus…
Probabil m-as indragosti si eu de Brasov , de Sibiu deja am facut-o , desi am fost doar o data . Am sa ajung si pe la Brasov :) Ce outfit super frumos :)
MayDay a spus…
Draguta si feminina tinuta! Nu am mai ajuns de ani buni in Brasov altfel decat in trecere. Mi s-a facut dor! Merci pentru recomandari! :X
http://the-may-day.blogspot.ro/
Unknown a spus…
Heiii, si eu m-am bucurat mult sa va cunosc pe amandoua. Sunteti foarte dragute si extrem de prietenoase si comunicative! Parca ne stiam de ani!
Sper sa reveniti curand:)
Deena a spus…
Aurora draga jur ca m-ai facut sa imi calculez bugete. Brasovul nu e departe de noi si totusi nu am mai fost acolo de ani de zile. Iar cand am fost am fost mereu in "fuga", doua-trei ore. Niciodata nu am fost sa exploram si sa ne relaxam. Poate ar cam fi cazul. Serios, mi-ai facut o mare pofta de Brasov...
Hopa! Ceai! :)
Am intrat pe site-ul lor, si am gasit o gramada de sortimente interesante: mere si scortisoare, strudel de mere, cirese in caramel, fructe si rom! Wow, wow. Astept parerea ta, ai incercat ceaiurile de fructe?
50gr, cat inseamna? Cate cesti de ceai se pot face? Intrebarea mea e: se aseamana cumva cu ceaiurile din librariile Carturesti? De acolo mi-am luat pina colada mai demult.
Toma Aurora a spus…
Hei! Am luat 3 de fructe, unul negru cu vanilie și unul ambalat în plicuri. Cele de fructe se pregătesc astfel: 5-10 grame la o cană de 300 ml apă, deci îți ies între 5 și 10 cești de ceai. Mie mi se par mai bune decât cele din Cărturești, sunt mai complexe mixurile de fructe și mai aromate. Aseară am băut Queen of Hearts, de pildă, care are și inimioare roz din zahăr în compoziție, dar și zmeură și căpșuni uscate. Am să scriu despre toate pe blog, însă pe viitor.
Toma Aurora a spus…
Deena, mă bucur să aud asta. Și de mine e foarte aproape,la 80 km, probabil din cauza asta am ajuns acolo destul de des și am și prins drag de el. Numai că eu și acum mă simt dezorientată când mă plimb prin el, mereu încurc străduțele și am impresia că e pentru prima oară când îl străbat. :D
Toma Aurora a spus…
Brîndu, hi hi! Aștept să ne revedem, data viitoare trebuie să petrecem mai mult timp împreună! :*
Toma Aurora a spus…
May Day, sper să-l vizitezi din nou, cât de curând.
Te pup!
Toma Aurora a spus…
MoGio, mulțumesc mult!
La mine e invers, trebuie să ajung pe la Sibiu! :D
Toma Aurora a spus…
Miha Ella, cred că se împlinise un an de când n-am mai fost în Brașov. E și foarte aproape de mine orașul, e simplu să ajung, nu știu de ce-a durat așa mult să mă întorc.
Te pup, draga mea!
Annie a spus…
Uuuu, ai venit în Braşov! Păcat că nu ne cunoaştem! :)
Mă bucur că ţi-a plăcut oraşul şi trebuie să recunosc, cu sfială, că eu habar nu aveam de CTS Corner! Chiar mi-ai stârnit curiozitatea, aşa că am să caut magazinul şi am să arunc o privire.
Te pup :*
Descude a spus…
Hei, sexy girl!
M-am indragostit de tinuta ta, rochita aceea mi-am dorit-o mult de tot, dar nu am mai reusit sa o prind pe stoc si de atunci am tot suspinat:))
Am vizitat Brasov-ul cand eram mica, acum cred ca e foarte schimbat, dar sigur la fel de fermecator!
Toma Aurora a spus…
Annie, am anunțat din timp că am să vin, pe blog :D.
Mă bucur că ți-am putut fi de folos cu această informație. La câte magazinele sunt în zona respectivă, nu mă miră că ți-a scăpat acesta :).
Pupicei!
Toma Aurora a spus…
Descude, știu, îmi amintesc perfect. A fost perioada aceea cu super reduceri, costa vreo 10$, redusă cu 75%. Lasă că vor mai aduce modele similare pe Romwe :D!
Unknown a spus…
Brașovul e unul dintre locurile mele de suflet. Am locuit aproape doi ani în Râșnov, foarte aproape de el, m-am îndrăgostit de vitalitatea lui și toate obiectivele turistice, care nu sunt puține la număr. Îl ador ! :)
Cât de localuri, nu le-am frecventat, dar, după cum ai aflat de pe Facebook, am fost recent la Deane's Irish Pub&Grill și am avut parte de o seară de neuitat. Merită mers, nu-i așa ?! ^^
Unknown a spus…
CTS e pe cea mai frumoasa strada din Brasov..pe Postavarului.Superba strada aia mai ales noaptea. Eu am 6 ani de Sibiu si 4 de Brasov. In ambele orase am locuit in centru : Pe Constitutiei langa Biserica Ursulinelor in Sibiu si pe 15 Noiembrie langa Teatrul Dramatic in Brasov. Desi Sibiul e orasul studentiei mele si ar avea un avantaj din punctul asta de vedere.. Brasovul e cel mai frumos oras din tara asta din punctul meu de vedere.Brasovul se reinventeaza placut foarte des si isi pastreaza farmecul orasului de munte cu accente vechi. E cosmopolit si relaxat tot timpul anului..spre deosebire de Sibiu care e animat exclusiv de turisti si iarna e de o tristete rara. In clatitaria La Republique ai fost?
Toma Aurora a spus…
Iulia, La Republique e cea înspre Deanes? Că mi-a zis ceva Cătălina de clătitele cu cașcaval, bacon și altele, care, s-o citez ”sunt ca o pizza, dar la clătită”. Eu Sibiul nu-l cunosc, dar sora mea e de părere cu tine, zice că a ajuns aproape un oraș de fițe din pricina turiștilor care l-au stricat. Se referă aici la cei cu bani care au ales să-și petreacă toate weekendurile de vară acolo și care, evident, au stimulat înmulțirea cluburilor și modernizarea (în sens negativ) orașului.
Nu-mi spune că erai în Brașov weekendul trecut și că n-am apucat să ne vedem...
Toma Aurora a spus…
Larisa, cum să nu! Foarte mult îmi place la Deanes, dar n-am avut timp să mergem și acolo de data asta. După Cafe Pub categoric urmează el în topul preferințelor!
Bănuiam că-ți place orașul, mi-am dat seama din postările tale recente, dar n-am știut c-ai locuit în Râșnov. Foarte frumos! :)
Made by Irina R. a spus…
Eu sunt la facultate aici, așa că data viitoare când veniți, poate ne vedem la un ceai? :D
Pupici!

http://madebyirinar.blogspot.ro