Review: Balsam bifazic Potionizer L'Oreal


   În ultima vreme am adăugat tot mai multe produse pentru îngrijirea părului în rutina mea. Dacă o bună vreme nu am folosit decât șampon și o mască hrănitoare, de când părul meu este din nou deschis la culoare trebuie să-i acord mai multă atenție. Asta din pricină că a doua zi după spălare se deshidratează pe lungime și acest lucru se vede mai repede în cazul nuanțelor deschise. Deja mi s-a luat să-l spăl zilnic doar pentru a evita uscarea excesivă a vârfurilor. Treaba cu spălatul zilnic al părului nu a ajuns încă la un consens. Unii zic că e benefic pentru scalp să fie curățat zilnic, alții spun că prin spălarea zilnică scalpul este agresat, părul se îngrașă mai rapid. Experiența proprie m-a făcut să ajung la concluzia că părului meu nu-i merge cu acest mod de curățare zilnică, îmi este imposibil acum să ies cu el desprins dacă nu-l spăl în fiecare dimineață, așa că am început să răresc șamponările și momentan sunt la stadiul șamponării de 3 ori pe săptămână.

   În ziua în care nu-mi spăl părul acesta se usucă tare înspre vârfuri, chiar dacă folosesc balsam la fiecare spălare. Aliatul meu în îmblânzirea sa este balsamul bifazic Potionizer de la L'Oreal, un produs hidratant pentru păr, de tip leave-in,  redus la jumătate de preț pe ProduseCosmetice.ro. Flaconul pe care-l am eu conține 400 ml de produs. Eu am început să-l folosesc la începutul lunii iulie și între timp am consumat o treime din flacon, în condițiile în care l-am aplicat zilnic.

   Cum îl utilizez? Imediat după clătirea balsamului, după uscarea părului cu prosopul, dar și direct pe părul uscat, în ziua dintre spălări. Deși are o formulă foarte, foarte ușoară, apoasă, acest ser înmoaie rapid părul aspru și-l face simplu de descurcat/aranjat, dar și mai lucios. Mirosul său este foarte plăcut, dulce, discret. 
   Pentru un păr de lungime medie, ca al meu, este suficient să apăs de 5-6 ori pe pulverizator pentru a acoperi tot părul. Formula fiind light, nu încarcă părul nici dacă aplic mai mult produs și nici nu duce la îngrășarea mai rapidă a părului la rădăcină.
   Deși se spune despre el că are mai mult de 10 roluri, toate învârtindu-se în jurul ideii de hidratare a părului, cel mai mult am apreciat la acest produs capacitatea sa de a îmblânzi instant părul frizat, uscat și de a lăsa foarte moi până și șuvițele cele mai rebele.
   De la L'Oreal Professionnel am mai încercat un singur produs în trecut: șamponul Force Vector. Acela m-a dezamăgit din cauză că nu făcea mai deloc spumă și flaconul s-a consumat în mai puțin de o lună, lucru mai rar întâlnit în cazul produselor profesionale care, de obicei, sunt mult mai spornice și mai concentrate decât cele din comerț. L-a avut și sora mea și a ajuns la aceeași concluzie: nu e rentabil să-l cumperi pentru că se consumă rapid și nici nu face cine știe ce minuni în privința părului. Am scris despre acel șampon în urmă cu vreo doi ani, pe blog.
   Dar balsamul bifazic, care apropo, trebuie agitat puțin înainte de aplicare, datorită formulei duo, chiar este un produs bun, hidratant și rentabil zic eu: 50 lei pentru un flacon de 400 ml care estimez că este suficient pentru cel puțin 6 luni de folosire zilnică.


   Notă: Produsul a fost primit pentru testare din partea site-ului ProduseCosmetice.ro, însă recenzia mea nu este influențată de colaborare.

Comentarii

Unknown a spus…
nu am incercat vreun produs loreal professionel dar acesta m-ar tenta
coco a spus…
Nu stiam de el, trebuie incercat!
Toma Aurora a spus…
Irina, este un produs foarte bun în special pentru părul neastâmpărat.
Toma Aurora a spus…
Coco, trebuie! Te pup!