Rădăcini pentru studenți- un proiect dedicat tinerilor


    Toți cei care am experimentat viața de studenți îi cunoaștem părțile bune: distracție cât cuprinde, efervescența sesiunilor, prietenii strânse, legate poate chiar pentru o viață întreagă. Studenția e frumoasă și fericită, motiv pentru care trece într-o clipită și ne trezim la finalul anilor de cursuri proaspăți absolvenți, pregătiți pentru a lua viața în piept. Pentru a ne fi mai ușor să pornim la drum avem nevoie de ceva experiență dobândită prin practica efecturată în anii de studiu, iar Rădăcini sare în ajutor studenților interesați de astfel de activități extrașcolare.
   În primul rând să facem o scurtă prezentare grupului Rădăcini. Înființat în 1991, Rădăcini s-a impus pe piața distribuitorilor de autoturisme, reușind să atragă un număr de peste 1 milion de clienți care să le calce pregul sediilor din țară. Timp de 23 de ani, Rădăcini a vândut zeci de mii de mașini fabricate de Opel, Audi, Mazda, Suzuki, Puegeot, Volkswagen și Cadillac. Deviza de bază a companiei este aceea de a fideliza clienții și de a-i transforma în unii pe viață, iar pentru aceasta Rădăcini se bazează pe profesionalismul, priceperea și corectitudinea personalului său.



   Prin proiectul Rădăcini pentru studenți, celebrul distribuitor de autoturisme oferă studenților (atenție, și studentelor!) din anul III sau IV al facultății de autovehicule rutiere și mecanică, dar și tinerilor energici pasionați de mașini, posibilitatea de a fi instruiți direct de către angajații companiei. Fiecare student acceptat în program va fi pregătit de către un mentor (tutore) și va avea posibilitatea de a pune în practică cunoștințele acumulate prin experiențe reale. 
   Programul de practică este împărțit în două sesiuni de vară, prima desfășurată pe toată durata lunii iulie, iar cea de-a doua pe durata lunii august, iar fiecare student selecționat va primi o bursă în valoarea de 800 de lei, pentru a-i fi de folos la acoperirea costurilor legate de transport și masă. Așadar, proiectul îmbracă forma unei școli de vară, fără a intra în conflict cu programul de studiu al studenților.
   Mentorii ce se vor ocupa de pregătirea tinerilor sunt profesioniști în meseriile: consilier vânzări auto, recepționer service, consilier vânzări piese, specialist diagnosticare, așadar programul se adresează atât studenților care vor să obțină experiență în vânzări, cât și celor pasionați de mecanică.
   Pe parcursul stagiului de pregătire, tinerii vor lua cunoștință și despre programele desfășurate de grupul Rădăcini în segmentele dedicate automobilor, pieselor auto, dar și utilajelor, compania având chiar meritul de a fi unicul importator din România al stivuitoarelor Doosan. 
    Iată o modalitate de a ne asigura, ca și studenți, o viață mai frumoasă și după absolvire, cu posibilități de angajare și uși ce pot fi deschise mai ușor grație experienței acumulate în urma unor astfel de programe de practică precum cele inițiate de Fundația Rădăcini!





Comentarii

Anca a spus…
Foarte tare proiect, avem nevoie de mai multe proiecte de acest gen.