Mamaia lui 2014, prin ochii mei



   M-am întors din cea de-a doua vacanță la mare de anul acesta, petrecută de data aceasta la noi în țară, la Mamaia. Am acceptat propunerea Cătălinei  de a o însoți în stațiune, și n-am stat mult pe gânduri având în vedere faptul că nu existau costuri. Am fost găzduite de hotel Majestic, hotel amplasat fix în centrul stațiunii Mamaia, lângă plajă. Hotelul este uriaș, are structura unui resort, fiind construit pe o suprafață de peste 27.000 mp. Cuprinde o grădină de vară, piscină, jacuzzi în aer liber, baruri și restaurante (cu specific românesc/internațional), zone de relaxare, saună, saloane de masaj, șamd. Noi n-am prins decât două zile însorite, dar nu ne-am plictisit nici în cele ploioase, având mereu câte ceva de făcut. În perioada șederii, hotelul era ocupat la capacitate maximă, însă aglomerația nu se face simțită decât în timpul meselor. În rest, a fost loc suficient pentru toată lumea, mai puțin în jacuzzi, acolo unde nici n-aveam de gând să mergem și unde nici n-aveam loc din princina celor care nu se sinchiseau să stea mai puțin de o zi întreagă. 




   Dacă de plajă n-am avut noroc, deși la drept vorbind ultimul lucru pe care mi-l doream era să devin din neagră ca bobul de cafea, neagră ca piperul, am profitat de sala de fitness în aer liber, unde nu se înghesuia nimeni și de saună, acolo unde iar nu se dădeau lupte pentru un loc. În rest ne-am plimbat, am citit (ar fi fost păcat la așa o grădină imensă și frumos amenajată) și am urmărit toate meciurile de fotbal. Doar micul dejun l-am servit la hotel, în rest am mers la restaurantele din zonă. Prețurile sunt decente la restaurantele din Mamaia, iar meniurile sunt destul de diversificate, în ele găsind de la salate la carne de crocodil. Cel mai mult mi-a plăcut ce-am servit la Ballans, terasă formată exclusiv din leagăne, apoi la Fabaria, restaurant cochet situat lângă hotelul Iaki, iar cel mai puțin la Fattoria, un restaurant italienesc ce se vrea a fi pretențios, dar cu prețuri prea mari pentru ce oferă (gen prăjituri de cofetărie cu prețuri de la 20 lei în sus. Noi, muritorii care mai și facem o prăjitură în casă, simțim prăjiturile cu blat cumprat+frișcă la tub+budincă la plic, de la prima linguriță. În rest am mai fost la restaurante mai mici, unde prețurile și calitate mâncării erau medii.
   La unul dintre aceste mici restaurante am gustat pentru prima oară prăjitura Cola, neștiind de existența ei. Numai de păjiturica Fanta auzisem, dar și Cola e la fel de interesantă, cu blat de ciocolată, cremă de cocos și un strat gelatinos cu gust de cola. Foarte bună și am în plan s-o pregătesc și eu zilele următoare. 




    Plajele din Mamaia mi-au plăcut, chiar dacă n-au nisipul la fel de fin și curat ca cele din afară. Sunt cam aglomerate ce-i drept, frecventate și de oameni mai dubioși, dar se văd investițiile și chiar am plecat din stațiune plăcut impresionată de aspectul general. De întors nu cred că m-aș mai întoarce, prețurile la cazare fiind mari. Orientativ, pentru vara lui 2014, pentru un sejur de 6 nopți, prețurile la Majestic pornesc de la 2400 lei și se opresc la 3500 lei, în funcție de perioada selectată, doar cu micul dejun inclus. Repet, a fost vorba de o vacanță cu costurile suportate de o firmă, iar în cazul în care aș fi scos atâția bani din portofel, plus să prind o vreme nepotrivită pentru plajă, nu știu dacă aș mai fi scris acest articol pe un ton așa vesel.
   Partea proastă a stațiunii mi se pare faptul că nu ai nimic de făcut în afară de plajă, mers în cluburi/terase/restaurante, sporturi pe apă, nefiind nimic extraordinar de vizitat și neexistând ceva organizat în acest sens (ex: o mini-excursie în Deltă, care cred că ar fi atractivă pentru cei care stau 10-15 zile la Mamaia). În lipsa acestui gen de activități, Mamaia mi se pare fie o destinație bună doar pentru un weekend, ori potrivită pentru cei care nu caută decât relaxare ori câteva seri intense de clubbing.

   Și pentru a atinge și profilul blogului: am profitat de vacanță pentru a scoate la plimbare câteva dintre hainele primite în ultimele comenzi de la Kurtmann. Nu am avut tocuri la mine, am purtat teniși de dimineață până la miezul nopții, așa că vă rog să-mi scuzați lipsa de eleganță. Cu talpa de la teniși ajung pe la 1,75 așa că tocurile sunt cam mult pentru mine. Cardiganul și topul brodat de la Zara au fost cele mai purtate articole vestimentare din aceste zile, alături de fusta de dantelă de la River Island, cea achiziționată de pe Asos într-o perioadă de mega reduceri. 
   Cerceii cu flori de la Romwe.com au fost purtați 7 zile la rând, nu există cercei care să-mi fi plăcut vreodată mai mult decât aceștia, fiind nu doar drăguți ci și foarte ușori. Pentru că-mi plac așa mult, la finalul lunii îmi voi lua o pereche identică. Recent am pierdut unul dintre ceilalți cerceii mult-iubiți de mine, cei vintage, cu păsări, și de data aceasta vreau să-mi iau un colac de salvare pentru o eventuală situație asemănătoare.
   



  

   

Comentarii

Unknown a spus…
Chiar dacă nu a prea ținut vremea cu voi, cred că a fost o vacanță frumoasă. Din păcate, nu pot spune că a mea a început la fel. Luna iunie a avut o vreme teribilă, astfel încât nu am prea putut ieși, însă vara e abia la început și deabia aștept să plec și eu undeva.

Mulțumim pentru informațiile despre hotel ! Sunt utile :)

Cât de hăinuțe, par să merite să fie cumpărate. Albe, simpluțe și drăguțe.
Unknown a spus…
Ai mare dreptate în privința stațiunii, și eu sunt de aceeași părere.
Îmi place foarte mult că ai purtat alb/crem și dantelă :x
Arată foarte bine toate combinațiile :):*
Ramy's Blog a spus…
Nu am mai fost în Mamaia din 2005, și pot spune că este stațiunea mea de suflet. Numai acolo mergeam an de an în liceu și n facultate. M-as întoarce cu drag dacă aș avea timp, dar maxim pentru un week-end. Așa cum am mai auzit, prețurile actuale sunt cam umflate pentru ceea ce oferă locul... poate în anii viitori voi avea ocazia să ajung din nou prin zonă :))
ABeautyTale a spus…
Outfit-urile sunt absolut perfecte! Primul imi place cel mai mult :)
Dorina a spus…
Aurora, cred ca tu si la Cuca Macaii daca te duci descrii frumos si amuzant atmosfera :)))))))))
Ce am mai ras la faza cu neagra ca piperul :)))
Nu esti neagra acum, esti ciocolatie :)
Pacat ca a plouat, dar super ca ati facut alte activitati si nu v-ati plictisit :)
Eu o singura data am fost la Mamaia, acum cativa ani si mi s-a parut mai frumos ca in restul statiunilor de pe litoralul romanesc, dar cum ai zis si tu preturile sunt foarte mari.
P.S: Outfiturile sunt super, primul imi place la nebunie! <3
Descude a spus…
Nu am fost niciodata in Mamaia,nu sunt foarte incantata neaparat de litoralul romanesc,dar anul asta din lipsa de altceva,am trecut Mamaia pe lista,macar sa stiu si eu de ce prefer totusi altceva:))
Mi-a placut tare mult ca ai ales mult alb in tinutele tale,iti da un aer asa,de vacanta!
Toma Aurora a spus…
Larisa, a fost capricioasă această lună, să sperăm că următoarea va fi numai cu vreme bună. Azi, de exemplu, a fost o căldură infernală la mine în zonă, pe când ieri am stat cu aragazul pornit la bucătărie ca să nu îngheț cât timp mâncam. :(

Toma Aurora a spus…
Simina, mulțumesc! Te pup!
Toma Aurora a spus…
Ramona, dacă în vara ăsta te mai întorci acasă ai putea da o tură, deși cu banii cheltuiți aici poți merge într-un loc mai deosebit fie în Ro, fie în afară. Dar dacă te-a cuprins nostalgia, trebuie să dai o tură, să vezi ce s-a mai schimbat între timp :D .
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc mult :D !
Toma Aurora a spus…
Dorina, următorul experiment cred că va fi Vama Veche. Să vedem cum ce impresii am să mă întorc de-acolo, căci pentru mine locul e un fel de Cuca Macaii. Sau cel putin o parte din Vamă, căci am auzit că a avut loc o schismă, în sensul că s-a separat zona in cea a celor mai destrabalati si cea a celor mai boemi, mici artisti neînțeleși ai patriei.
Eu n-am mai fost până acum în Mamaia, chiar mi-a plăcut cum e amenajată. Nici Cătălina n-a mai călcat acolo, ea mergând în adolescență prin Năvodari și Eforie, sau cel puțin așa își amintește ea.
Te pup!
Toma Aurora a spus…
În caz că nu ai luat încă o decizie, eu zic să mergi altundeva cu banii respectivi. Și, eventual, poți merge o zi și prin Mamaia, pentru a lua pulsul stațiunii. Să știi că imaginea pe care stațiunea o are la tv este acceași și în realitate și mă refer aici la o mare parte a celor care o frecventează. Dar pentru că aceste lucruri sunt deja cunoscute, nu le-am mai precizat și eu. Și pentru a nu jigni cumva pe cineva. Sunt și oameni cu capul pe umeri în zonă, dar din categoria cealaltă sunt cu duiumul.
Dacă din maximă curiozitate vei ajunge totuși în Mamaia eu sper să te simți cât mai bine și să ai parte de o vreme excelentă!
Unknown a spus…
esti frumoasa! iar cerceii sunt de vis....sa ii porti sanatoasa! :*
Mihaela Pojogu a spus…
In Mamaia am mers doar stand in campingul de la Navodari, din Mangalia pentru o seara in club, concert sau inchiriind pe langa Satul de Vacanta la particulari un apartament pentru gasca mare. Tinutele tale imi plac mult si mi se par potrivite. Sandale cu toc am purtat rar, in afara de o pereche foarte comoda, de cele mai multe ori ajungeam sa merg desculta.
cris a spus…
Of, tu mereu ai hainute din dantela minunate <3
Imi plac la nebunie outfiturile alese de tine, par perfecte pentru mare :)
Chiar ai un stil extraordinar de a descrie, imi plac la nebunie postarile astea cand povestesti despre un loc unde ai fost :D
Pupici!
Descude a spus…
Mersi pentru sfat,in mod normal te-as fi ascultat si cu siguranta as fi ales altceva,dar o ruda si-a cumparat o pensiune la Mamaia si atunci cumva cazarea e gratuita,dar drept sa iti spun,si curiozitatea ma impinge de la spate:D
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc, Anamaria! Te pup!
Toma Aurora a spus…
Mihaela, cam așa a fost și-n cazul nostru, că mereu ni se făcea poftă să mergem pe plajă și ne descălțam. Să fi avut tocuri, ar fi fost mai mare deranjul în astfel de situații. Mi-ar face plăcere să mă mut la mare, dar nu în Mamaia, ci într-un loc mai liniștit. Să mă pot plimba oricând pe plajă, să mă bălăcesc seara în mare...ihiiii!
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc, Cristina! Am să mai scriu și pe viitor, chiar m-aș distra să scriu numai despre călătorii. Sau poate zic numai acum, c-am intrat în febră. Te pup, drăgălașo!
Toma Aurora a spus…
Dacă e gratuită cazarea, atunci Mamaia să fie! Distracție plăcută și aștept părerile tale la vremea potrivită! :*