Alegerile mele pentru femeia cu siluetă-pară


„Ea a purtat alb în acea zi de vară, pentru a părea proaspătă.” -Un long dimanche de fiancailles

   Mă număr printre deținătoarele unei siluete-pară. Această conformație presupune un corp cu șolduri late, talie foarte subțire, umeri înguști și sâni mici ori...lipsă. Considerate a fi niște norocoase, datorită faptului că-și pot păstra mereu talia ca trasă prin inel, femeile cu trupul sub formă de pară duc un mic război pentru a reuși să ajusteze optic partea superioară a corpului și de a transforma apariția lor într-una asemănătoare unei clepsidre. Ele trebuie să pună accentul pe talie și să creeze impresia de bust mai generos, apelând la rochii și bluze mai ample în parte de sus, de preferat cu mânecă.
   Încă din adolescență am evitat pe cât posibil topurile mulate pe corp, cu bretele subțiri, pentru că-mi făceau corpul să pară disporporționat, cu partea superioară foarte mică și cu ditamai șoldurile. De atunci am preferat modelele mai largi, cel puțin în zona sânilor, și, de preferat cu mâneci. Iar dacă se poate, mânecile să fie ușor bufante, datorită umerilor mei rotunzi.
   În cazul rochiilor, povestea a fost una similară, deși, în sinea mea, am suspinat în fața multor rochii frumoase, cu bretele subțiri și foarte mulate pe corp. Și uneori am mai și călcat strâmb cumpărându-le, însă fără a apuca să le port vreodată.
   Am selectat de pe site-ul TinaR (click aici), cele mai frumoase articole, din punctul meu de vedere, potrivite îndeosebi pentru fetele cu structura corpului sub formă de pară. Am deschis articolul cu imaginile a două rochii de lungime medie, din dantelă, cu mâneci ușor bufante și stâmte în zona taliei. Se poate observa că ambele modele au câte o bandă în zona taliei, iar în rest sunt ample, reușind astfel să se contureze un echilibru perfect între sâni și șolduri. Partea superioară pare mai voluminoasă, în timp ce șoldurile stau cuminți la locul lor, fiind mascate sub valuri de dantelă.



   Pentru că pe timp de vară port nu doar rochii, ci și pantaloni scurți ori fuste, bluzele reprezintă un alt punct de interes pentru mine. Am selectat cele două modele de mai sus ca fiind favoritele mele. Primul este stâns în talie și consider că ar veni perfect unei perechi de jeanși pană, iar cealaltă poate fi purtată cu fuste/pantaloni scurți cu talie înaltă, dar și cu pantaloni lungi, cu croi masculin, cu o talie cel puțin medie.



   Eu mă mândresc deja cu două bluze brodate, comandate de la TinaR în luna ianuarie, ambele cu mâneci lungi, materiale ușoare,excelente pentru a fi purtate cu fuste cu talia înaltă pe timp de vară. Cea din partea stângă a fost purtată mai des, devenind cu timpul una dintre piesele mele vestimentare favorite. Fiind din șifon se spală și se usucă foarte rapid, fără a-și schimba aspectul în urma spălărilor repetate. Cealaltă, din bumbac foarte subțire, semi-transparent, e potrivită chiar și pentru a fi purtată pe plajă. Este o alternativă ideală pentru momentele în care nu suportăm materialele alunecoase, în care pielea transpiră rapid.



   Voi încheia prin a vă arăta rochia favorită de pe site, o superbă creație a celor de la Nissa, realizată din țesătură cu mătase brodată. Din nou, un model ce accentuează talia și maschează partea de jos a corpului. Rochia în sine e o bijuterie, motiv pentru care nu aș purta-o decât cu sandale simple, maro în picioare ori cu niște espadrile cochete. E pur și simplu creme de la creme d'ete!

   Pe final, nu uitați că din aceasta vara, TinaR vinde produse de fashion si beauty de la peste 200 de branduri prietene, interne si internationale (Adidas, Nike, Desigual, Bensimon, Converse, Clarks, Billabong, Dr. Martens, Diesel, Energie, Escada, Fornarina, GAS, Geox, Jack&Jones, Lacoste, Vero Moda, Tom Tailor, Top Secret). V-am salutat!

Comentarii

Spunsieu a spus…
Eu sunt para rascoapta, ca disproportia este din ce in ce mai mare pe masura ce ma ingras. Mie imi place talia inalta, sub sani, dar port mai degraba bluze pe corp cu fuste lungi si evazate. imi plac alegerile tale, mai ales bluzele cu broderie.
Alice wonders a spus…
Pe ultima rochie am pus si eu ochii, e minunata!
Toma Aurora a spus…
Și mie mi-ar face plăcere să port bluze pe corp, dar am bustul foarte mic momentan și nu vin tocmai bine :(. Bluza cu mâneci lungi e trecută pe lista e cumpărături, tare mult mi-a plăcut noua colecție de bluze și rochii albe de pe TinaR, păcat că n-am bani suficienți pentru a le lua pe toate :D.
Toma Aurora a spus…
Alice, trebuie să fie a noastră! :)
coco a spus…
frumoase alegeri!
eu am bustul foarte mare...mar :)
Alexandra Ioana a spus…
sunt super rochitele <3
M-am indragostit de asta:
http://www.tinar.ro/fracomina-~-rochie-~-bleumarin-~-4981~sud156.html
ANELY a spus…
Silueta mea este de asemnea para si da, trebuie sa fim vigilente , pastrand proportiile.Pana una , alta talia este asul nostru din maneca si e mai usor sa dismulam dezavantajul partii superioare a trupului.Cred ca suntem un pic mai fericite decat "femeile mar" si eu ma simt bine in "pielea "mea pentru ca deprins cateva trucuri de-a lungul timpului.Rochita alba este superba.De Sfanta MARIA sa va bucurati de clipe frumoase alaturi de cei dragi.
Toma Aurora a spus…
Coco, frumos! Ce poate fi mai atrăgător decât un decolteu bine pus în evidență de o rochie potrivită? :)
Te pup!
Toma Aurora a spus…
Foarte frumoasă rochița bleumarin, Alexandra! Detaliul din zona bustului este tare interesant :).
Toma Aurora a spus…
Anley, ai perfectă dreptate. Talia subțire e punctul nostru forte și putem crea ușor volum în partea de sus cu ajutorul unei bluze mai lejere. Iar șoldurile pot fi camuflate prin rochii/fuste cu croieli mai ample în partea de jos.
Îți mulțumesc foarte mult pentru urare și sper să ai o zi minunată, de asemenea, alături de cei dragi!