TAG: The Liebster Award



   Am primit o nominalizare din partea Septembrie Joi pentru a completa un chestionar și am acceptat propunerea. De mult timp n-am mai răspuns provocărilor dintr-un tag. Prima regulă a provocării este să spun (alte) 11 lucruri despre mine și-am să încerc să nu mă repet și să vin cu 11 detalii noi, nescrise încă.

1. Am observat că uneori nu sunt foarte precisă atunci când țin un discurs. Uneori mă încurc prin cuvinte și las o impresie greșită. S-a întâmplat recent și-mi pare rău că printr-o replică neinspirată am deranjat pe unul dintre colegi. Uneori nici nu știu ce spun, cred că-s de vină emoțiile pe care le am atunci când sunt în fața unui public. Așadar, nu-s un orator prea bun.

2. Uneori împrumut gesturi ale personajelor din seriale.Adesea parcă și vorbesc la fel ca ele. Și personajele nu-s cele favorite.

3.Cu cât cumpăr mai multe haine cu atât am impresia că nu se mai potrivesc unele cu altele.

4.Până în momentul de față nu simt că mi-am găsit locul preferat, în care să mă simt cu adevărat ca acasă. N-am probleme oriunde m-aș duce, pentru mine orice pat e la fel ca cel de acasă și mă obișnuiesc repede să stau într-un anumit loc. La fel de repede mă și dezobișnuiesc, în numai câteva zile după ce-l părăsesc.

5. Visul meu cel mai țanțoș este să locuiesc tot timpul la hotel. Nu neapărat într-unul de lux, dar îmi surâde ideea de a sta în permanență într-un loc de care să nu mă lege nimic. Și în care să nu fac curat după mine.

6. Așa ajungem la următorul detaliu: sunt cam leneșă. Am și momentele mele de hărnicie, dar sunt foarte rare. Mi se pare că e inutil să fac mereu ordine, știind cât sunt de împrăștiată. Uneori fac curat în șifonier, iar a doua zi, după ce caut ceva în el (și, evident, nu găsesc!) îl transform parcă într-un un coș de rufe murdare. De ce să mă derajez pentru un vis de 24 de ore?

7. Am avut un păianjen pe care-l chema Sile, era de rasă comună, dar mi l-a omorât mama. Nu cred că Sile a știut vreodată că eu sunt stăpâna lui.

8.Îmi țin aproape tot timpul telefonul pe silențios. Asta-i deranjează cel mai mult pe curierii noi, care sună de zeci de ori și până la urmă vin direct la poartă. Prietenii mei s-au obișnuit, știu că o să-i sun când o să văd apelurile nepreluate.

9. Nu beau alte băuturi decât bere neagră și vin. Vin beau numai când sunt singură și ori sunt nervoasă ori am nevoie de puțin combustibil ca să-mi vină inspirația. Rar mi se întâmplă să mă amețesc, iar atunci devin foarte liniștită. Nici vorbă de suit pe mese ori cine știe ce gesturi destrăbălate. Și nici nu devin mai veselă. Din contră, parcă-mi amintesc până și de ceasurile negre ale evreilor, în Dachau.

10. Uneori mă uită Dumnezeu pe Pinterest. Cel mai adesea, după 1-2 noaptea.

11.Găsesc că multe cărți sunt prea scumpe în ziua de azi. Adesea dau ochii peste cap când le văd prețul. La fel, am un fix pentru lumânările Yankee Candle. Nu știu, parcă-mi ies din pepeni când văd 97 de lei pe un borcănel. Aș da o spargere într-un magazin în care se comercializează, așa că dacă auziți ceva pe la știri...


   Acum, trec repede prin întrebările Adinei (Septembrie Joi):

  1. Facebook, Instagram, Twitter – ce preferi?    Facebook. Pe Instagram și Twitter nu activez.
  2. Cum ti-ar fi placut sa te numesti cand erai copil?   Întotdeauna mi-a plăcut numele meu.
  3. Cum arata perechea preferata de pantofi?  Roz deschis, cu toc mediu, cu fundițe.
  4. Rochii lungi sau scurte?   Scurte.
  5. Ce urai sa mananci in copilarie?   Spanac, fasole teci, dovlecel, mere. Fix ce urăsc și azi!
  6. Pe ce parte a patului dormi de obicei?   Înspre perete.
  7. Ce consideri vital sa nu uiti cand faci bagajele?  Portofelul. 
  8. Care trei alimente pot fi gasite oricand in frigiderul tau? Pastele umplute, semipreparate. Ele reprezintă masa mea principală în fiecare zi. Când nu mă dau banii afară din casă aleg variantele ieftine, cu brânză. Când sunt în bani aleg sortimentele cele mai fancy, cu trufe. Pe astea din urmă le mănânc rațional. Cu excepția pastelor mănânc ce se găsește. Nu-mi plac mâncărurile aromate, așa că roșiile cu brânză, cartofii fierți ori prăjiți sunt feluri de mâncare absolut minunate pentru mine.
  9. Pe ce ai da 100 lei: o crema sau o geanta? Pe o geantă.
  10. Cum iesi din starile de amorteala de pe blog, cand n-ai mai scris demult si nu iti e la indemana sa te reapuci?  Am zis deja. Puțin vin și trece orice stare de amorțeală.
  11. Ce ai purtat azi? Blugi negri, geacă de piele și-un maieu gri. A plouat și m-am întors udă fleașcă acasă. Și de-atunci trăiesc în pijamale :).
   Oricine dorește are liber la completat tagul și poate păstra lista de întrebări a Adinei, căci pe mine ora de față mă descurajează în a formula una nouă și serioasă!



Comentarii

Andreea a spus…
Faza cu paianjenul e geniala! :))
In privinta cartilor si lumanarilor Yankee Candle, sunt de aceeasi parere!
M and M a spus…
Doamne cat am mai ras !:)))
Imi pare rau pentru micul tau prieten Sile !=)) O sa preiau si eu tag-ul :*.
P.S. Esti o scumpa ca intotdeauna !
Toma Aurora a spus…
Andreea, era un păianjen mic. Crescuse puțin până să îl extermine mama. Mereu îi puneam o muscă mică acolo unde ședea, căci avea și-o pânză mică țesută și-i aruncam musca acolo :D
Toma Aurora a spus…
E în raiul păianjenilor deja! :D Abia aștept să-l citesc pe blogul tău! Te pup!
Andreea a spus…
Da, dar e ciudat sa ai drept "animal de companie" un paianjen, nu?! :) L-ai si botezat. :)
Adina Aruştei a spus…
hehe, ce haioasa esti cu paianjenul!
de acord cu YK :)
Multumesc ca ai acceptat provocarea, Aurora!
M-au amuzat multe chestii scrise de tine, eu am un hamster si de multe ori ma intreb daca el realizeaza ca noi suntem "stapanii", ca de fapt raportul de forte pare de multe ori inversat, el face ce vrea si noi ne dam dupa el. Am cam renuntat la Pinterest pentru ca aveam aceeasi problema ca tine, incerc sa ma las si de scroll-uitul pe wall-ul de pe Facebook, care ma pocneste cand ar trebui sa ma grabesc/fac altceva important.
Si eu am planuri cu o pijama azi :))
Toma Aurora a spus…
Da, ciudat. A fost una dintre nebuniile mele! :D
Toma Aurora a spus…
Adina, credeam că sunt eu cam zgârcită când vine vorba de aceste lumânărele.
Toma Aurora a spus…
Adina, ha ha! Da, să știi că și legat de șoricime și păsărime îmi pun întrebări. Dacă ei or fi conștienți de cine-i stăpânul în casă. De reptile nici nu mai vorbesc, de ele sunt convinsă că habar n-au ce-i cu noi, oamenii, în viața lor.
Zicea cineva că facebookul e ca frigiderul. Îl deschizi non-stop în speranța că ai să găsești și altceva în el. Când de fapt...ce se poate petrece atât de important pe un perete de Fb? Și eu intru des, încerc să renunț la acest prost obicei. De pe laptop ca de pe laptop, dar de pe ceva mobil dau like la toate pozele pe care le văd, nu mă pot controla :))
Chiar nu stiu ce sa zic de hamster, in unele seri am impresia ca ne recunoaste pentru ca sta mai mult pe langa noi. alta data in schimb oricat l-as chema sa iasa din cusca, nu vrea si pace... Pasari n-am avut, nu stiu cum e.
Si uitasem sa mentionez prima data, dar si eu am o problema cu preturile la lumanari!