Ceaiurile Twinings



    V-am promis c-o să scriu cât de repede pot despre ceaiurile de la Twinings pe care le-am comandat de pe Iherb.com de curând. Între timp, deși s-au scurs doar câteva zile de la primirea pachetului, cele două cutii au rămas pe jumătate goală. Sunt o consumatoare înrăită de ceaiuri, însă acestea mi-au depășit așteptările și m-au transformat într-o fanatică.
   Am ales, pentru început, un sortiment cu fructe de pădure (wild berries) și un mix format din patru tipuri de ceaiuri. Spunea colega noastră de blogosferă, Descude, că ei i s-a cam luat de băut ceaiuri și recunosc că uneori am și eu astfel de momente, de obicei când nimeresc un ceai prost. Din dragoste pentru ceaiul de fructe de pădure am luat recent unul de la Loyd. După câteva căni chiar am simțit că mi se ia de la el. Nu era chiar sub orice critică, dar nici nu mă trăgea inima să-mi mai fac o ceașcă. Cel de la Twinings a fost, așadar, o apariție salutară, iar după ce l-am primit i-am zis Adio! celuilalt.
   Am apreciat faptul că ceaiurile nu conțin arome. Mă refer aici la orice tip de aromă cu excepția celor naturale. Nu de puține ori am întâlnit pe cutiile de ceai „aroma” trecută în finalul listei de ingrediente, fără a se preciza că este vorba de una naturală ori nu. Cel mai posibil, nu era, căci niciun brand n-ar fi omis să se laude cu așa ceva.


   În cutia de ceai Wild Berries se găsesc 20 de săculețe, ambalate individual în pliculețe mov. Ceaiul, după pregătire e roșu închis, puternic parfumat și aromat. Eu îl îndulcesc cu puțină miere. După gusturile mele, e mai bun decât ceaiurile cu aceeași aromă testate până în prezent. Îmi amintește de un ceai pe care obișnuiesc să-l beau într-o cofetărie de la munte și care costă mai mult decât întreaga cutie Twinings. Este categoric o recomandare și am să-l comand din nou.
   Ingredientele sale sunt: căpșuni, zmeură, mure, afine, hibiscus, măceșe, frunze de portocal, bucăți de măr, lemn dulce, rădăcină de cicoare.



   Cutia mix am luat-o dintr-un soi de invidie, ca să zic așa. Una dintre prietenele mele a primit-o cadou de ziua ei și mi-am dorit-o și eu din prima secundă în care am văzut-o. Deși ideea de pachet variat este tentantă, eu aș recomanda cu dragă inimă numai sortimentele cu fructe. Și celelalte două sunt ok, însă fiind ceaiuri medicinale nu pot spune că am fost impresionată de ele.

   Am ordonat cele 4 sortimente în ordinea preferințelor:

   1.Ceai de rodie și zmeură
   Seamănă mult la gust cu Wild Berries, iar pliculețele sale roz sunt așa simpatice! Sora mea și-a luat cutia mare, cu 25 pliculețe și s-a declarat încântată. Iar ei nu-i plac prea mult ceaiurile de fructe...
   Are toate caracteristicile ceaiului de mai sus, iar lista sa de ingrediente sună astfel: măceșe, hibiscus, aromă naturală de rodie și zmeură (așadar aici vorbim despre arome naturale nu despre bucăți de fruct), frunze de portocal, bucăți de măr, lemn dulce, rădăcină de cicoare. 


   2.Ceai de portocale și scorțișoară
   Am și fotografie în cazul său. Culoarea ceaiului preparat e foarte închisă, însă am folosit numai 250 ml apă. În cazul ceaiurilor Twinings eu recomand cel puțin 400 ml apă fierbinte, ele fiind mult mai concentrate decât ceaiurile obișnuite, gen Lipton.
   Treaba cea mai interesantă la acest ceai, care-i unul de iarnă datorită aromelor sale, e că poate fi folosit și pe post de condiment pentru vin. Și ce aromă capătă vinul! Mult mai interesantă decât cu Fuchs ori Kotani. Neapărat de trecut pe listă pentru serile în care doriți să vă răsfățați cu un vin fiert!
   Ingrediente: rooibos, scorțișoară vietnameză, coajă de portocală, aromă naturală de portocală.

   3.Ceai relaxant Bedtime Blend
   Un ceai creat special pentru cei ce doresc să se relaxeze seara târziu. Conține: mușețel, mentă, lemongrass, tei, frunze de portocal, flori de portocal, mirt, boboci de trandafir, păducel. 
   Personal, nu simt altceva decât gust puternic de mentă amestecat cu ceva citrice.
   N-aș cumpăra o cutie întreagă, prefer ceaiul tulsi în momentul în care doresc ceva cu adevărat relaxant. Despre acesta v-am povestit aici.

   4.Ceaiul de mușețel
   Nimic rău de zis aici, însă nici o recomandare de făcut. E un ceai de mușețel bun, cu o aromă intensă, însă nimic mai mult.


   Prețul unei cutii de ceai Twinings e de 3,3$, așadar de 10 lei. Foarte avantajos dacă stau să mă gândesc la calitatea ceaiului. Toate cele 4 sortimente din pachetul bleu pot fi achiziționate separat, în cutii de 20-25 plicuri.


Comentarii

aura a spus…
ce pacat ca in Ro sunt atat de putine sortimente Twinings :-( Si mie mi-a placut tot ce am baut de la aceasta marca.
miki a spus…
Si eu am scris ieri (si am publicat azi) despre un ceai =))
Descude a spus…
Cred ca ai dreptate,nu ma mai trage inima sa beau din cauza sortimentului de ceai!
Manases Andrea a spus…
My kind of post :) Sunt si eu o fanatica a ceaiurilor, cred ca nu trece o saptamana fara sa cumpar vreo noutate. Consum max. 10 cani pe zi :) Din pacate in comert sunt foarte putine ceaiuri care nu contin arome sau coloranti, dar in ultima vreme se gasesc in farmacii produse 100% naturale si acelea sunt foarte sanatoase si bune! Pacat ca nu se gasesc aceste sortimente si la noi!
Choose to shine a spus…
Super tentant cel mixt..mai ales pt o iubitoare de ceaiuri ca si mine. Nu am incercat nimic de la ei...
Te astept sa te inscri la giveaway-ul pe care il organizez pe blog http://chose-to-shine.blogspot.com/
Te pup :*
Unknown a spus…
Cred că prin seriale am auzit de aceste ceaiuri :D
Le-aș încerca, dar până acum nu am comandat de pe Iherb...rămâne de văzut
Să te bucuri în continuare de ele !
Toma Aurora a spus…
Aura, da, foarte puține, din păcate. Eu am văzut câteva prin Carrefour, la cutie mică, 2-3 sortimente.
Toma Aurora a spus…
Miki, am citit. Despre cel vrac! Arată foarte bine și cred că e și delicios!
Toma Aurora a spus…
Descude, trebuie să evităm anumite sortimente :D. Eu pe cel de la Loyd nu vreau să-l mai văd în fața ochilor.
Toma Aurora a spus…
Andrea, am observat că pe la noi majoritatea conțin arome. Inclusiv cele de la Cărturești, care-s și destul de scumpe și de la care aveam ceeva pretenții. Au noroc că-s bune, altfel nu mai păcătuiam cumpându-le.
Cele de la Twinings se găsesc și prin unele magazine din ro, dar în puține sortimente. Eu am văzut numai earl grey tea și unul cu mentă până acum. Și parcă ceva într-o cutie vișinie, dar cândva demult. Noroc că pe iherb sunt la discreție!
Mulțumesc pentru vizită! :)
Toma Aurora a spus…
Mia, mulțumesc pentru invitație.
Mixul arată super bine, cu toate acele pliculețe colorate. Există o variantă mix și pentru iubitorii de ceai negru, tot de la Twinings :).
Pupici!
Toma Aurora a spus…
Larisa, dacă o să le încerci aștept părerile tale. Se găsesc și prin Carrefour, însă cum ziceam mai sus, în foarte puține sortimente. Eu am văzut unele în cutii mici, metalice, la 21-22 lei. Te pup!