C de la călătoare



   Zgomotul Gândului mi-a dat de lucru! M-a nominalizat pentru a completa un tag pe blog și cum nu puteam refuza invitația, i-am dat curs în postarea de față.

1. Ce locuri vrei să vizitezi în 2014?


    Cum am menționat și-n lista rezoluțiilor pentru 2014, Roma e prima locație trecută pe listă. Apoi: Bruxelles, Oslo și Creta. Aș vrea să le văd pe toate anul ăsta deși implică costuri financiare ridicate. Însă, dacă mă țin de treabă, s-ar putea să transform toate călătoriile în realitate. De asemenea, la un calcul simplu, dacă aș sta mai deoparte de shopping, aș fi cu un pas în avion! Rezoluție nouă pentru 2014: cât mai puține cumpărături!


   2. Ce locuri în care ai mai fost ai pe lista de vacanță?

   Sincer, niciunul. Îmi doresc să văd altele noi, însă dacă ar fi să fac totuși o alegere aș spune: Brașovul. Mereu mi-a plăcut și cred că o să-mi placă la nesfârșit. De fiecare dată când ajung acolo mi se pare că ceva s-a schimbat, dar în sensul că parcă toate clădirile s-au așezat altfel pe străzi. Nu pot explica mai bine de atât, prin cuvinte, însă sunt convinsă că mulți dintre voi ați simțit același lucru la un moment dat. În plus, e la o aruncătură de băț de mine, iar asta îl face mai atractiv și accesibil.



   3.Dacă ar fi să recomanzi cuiva o destinație de vacanță externă și una internă, care ar fi acelea?

   În primul rând, n-aș face niciodată o astfel de recomandare. Pentru că, așa cum spunea și Zgomotul, e greu să faci una. E ca și cum ai încerca să vinzi un parfum care-ți place ție, fără să ai posibilitatea să oferi o mostră celui din fața ta și-ai apela, în cel mai bun caz, doar la o fotografie cu parfumul respectiv. Apoi, fiecare om trebuie să-și planifice vacanța în funcție de buget. Și nu numai. Sunt oameni care se distrează mai bine în țară, se simt mai bine aici. Alții preferă să facă economii pentru o vacanță exotică. Iar alții se simt excelent la bunici! Așdar, n-am un răspuns clar de oferit, însă pot face totuși o recomandare: mergeți numai în locurile care vă stârnesc curiozitatea. Nu le alegeți obligtoriu pe cele la modă dar în care n-aveți ce să faceți; indiferent cât de populare ar fi o să vă plictisiți dacă nu aveți nimic de făcut.
   În ceea ce privește vacanțele în țară... nu zic că n-am avea locuri frumoase de vizitat, dar la noi mi se pare scump în draci totul. 3-400 lei o cameră în centrul Sibiului, când cu 200 poți sta la una în inima Romei? Turismul românesc- o damă de companie scumpă, după cum bine afirma Bogdan Liviu.


   ***Puteți prelua tag-ul. E disponibil pentru oricine e interesat să-l completeze pe pagina lui :) .


Comentarii

Lorena Pintilie a spus…
Si eu sufar de calatorie acuta:):) calatoresc mereu si imi investesc toti banii in asta. In aprilie e programata vacanta de anul acesta!
Toma Aurora a spus…
Lorena, tot în aprilie voi pleca și eu. Pe 1 chiar, dacă n-o să se poată în ultima zi din martie. Eu eram cam zgârcită când venea vorba de călătorii, în sensul că mi se părea că nu merită efortul financiar, dar de câțiva ani nu mai gândesc așa. Acum vreau să văd cât pot, să descopăr cât îmi permit, căci tinerețea e scurtă și nu știe cât voi mai apuca să am timp și bani doar pentru plăcerile mele.
Ramy's Blog a spus…
Anul acesta. .. sper să fac un tur in România cu prieteni italieni...Maramureș, Cluj, Hunedoara, Sibiu, Brașov Sighișoara. ..sa vedem. In Maramureș nu am fost niciodată, în rest da.
Extern aș vrea mareeee.... :))) iubesc marea. Vreau din nou Grecia, as incerca o insula noua, vreau Mexic și mă tentează Malaezia. Hmmm ca și oraș m-as băga la Barcellona:)))
Hai că am făcut o listă. ..Dacă reușesc măcar o locație din cele enumerate tot e bine:))
Toma Aurora a spus…
Ramona, păsărica mea călătoare, cum simțeam eu că vei trece pe aici :D.
Și eu vreau să văd Braca, dar toți cunoscuții mei au văzut-o și nu mai vor să meargă acolo :( O să mor fără să văd Spania, eu așa presimt!
Știam eu c-ai mai ochit o destinație exotică. De când am văzut pozele tale de anul trecut, să știi că mi-am schimbat părerea și vreau și eu să mă bălăcesc într-o apă așa cristanlină și să mă prăjesc ca o șopârlă pe o plajă imensă și neaglomerată. Dar bugetul nu îmi permite momentan. Cam 2000 de euro am văzut că e o vacanță în Malaezia la agențiile noastre, așadar mult peste buget.
Ca și tine, măcar o locație să bifez de pe listă. Hai două,ca să păstrez standardele ridicate :))
Unknown a spus…
Vreau sa vizitez Londra si imprejurimile sale. Asta e pe primul loc. Apoi ar mai fi cateva destinatii exotice. Si ai dreptate, nu poti recomanda cuiva o destinatie de vacanta, nu se potriveste oricui, de exemplu eu nu prefer Roma. Si trebuie sa tinem cont si de politica tarilor pe care vrem sa le vizitam, de legi...in unele tari poti fi arestat daca detii paracetamol sau mac!
Toma Aurora a spus…
Neferity, da, fiecare are preferințele lui în ceea ce privește călătoriile.
Îți doresc să ajungi în Londra cât mai curând și să ai o vacanță pe cinste. Și, de ce nu, să poposești și pe o insulă exotică, tot în 2014. :D
Mie îmi e puțin frică de țările arabe, nu știu dacă m-aș putea abține să nu fac ceva necugetat, măcar din curiozitate. Și poate nu apuc să mă mai întorc vie ori tânără de acolo :D
coco a spus…
daca sufar rau de ceva, de asta sufar! ca nu pot calatori pe cat as dori!!!
claus web a spus…
Cred ca este o intrebare de top pentru mine a anului 2014 pentru ca imi place foarte mult sa calatoresc, sa umblu - pe scurt, sa nu stau in loc. Mi-as dori sa ajung anul acesta undeva, in locuri unde pot sa vad in aceeasi arie muntele si marea. Si stiu ca sunt mai multe in lume. Astept sa vad ce buget am si nu stau mult pe ganduri...
Toma Aurora a spus…
E bolă grea, Coco. Mă uitam azi la știri, dădeau ceva despre unii cu niște salarii de 100.000 euro și mă gândeam cât m-aș plimba cu banii ăia...stând numai la 5 stele :))
Toma Aurora a spus…
Claus, depind și eu de buget, mai ales că e unul inegal de la o lună la alta. Însă am promis că atunci când voi reuși să fac rost de cea extra o să-i bag într-un borcănel, ca să nu mă mai ating de ei.
Interesant ce spui, legat de munte și mare la pachet, chiar mi-ar surâde ideea pentru 2015-2016.