Treasure Tea&Coffee



   Undeva pe Calea Victoriei, dar și la majoritatea târgurilor de sărbători din capitală, găsim rafturi doldora de tentații pentru iubitorii de ceai și cafea cu arome încântătoare, marca Treasure Tea&Coffee. Prima oară am încercat un sortiment de ceai de la Treasure în urmă cu o săptămână- o varietate cu cireșe și vanilie. Delicios a fost ceaiul respectiv, drept dovadă l-am terminat în numai două zile.
  Apoi, trecând din nou pe la Dalles după ciocolata Bucuria (ce mi-a fost recomandată într-un comentariu), am ajuns iar față în față cu rafturile de ceai și cafea de la Treasure. Eram hotărâtă să încerc două sortimente aromate de cafea și cum domnul care se ocupa de prezentare m-a năucit cu fel și fel de arome am ales, cu greu, unul cu scorțișoară și unul cu rom, ambele având la bază combinația cafea-ciocolată. Pentru că nu-s băutoare constantă de cafea și implicit n-am nici râșniță, am optat pentru varianta măcinată. Puteți alege  între cafeaua boabe și cea măcinată, indiferent de sortiment.

   Ajunsă apoi acasă, evident că n-am avut deloc răbdare și am încercat ambele sortimente. Pentru o cană mare, de 400 ml, am folosit o linguriță cu vârf de cafea, dar cred că mi-a ieșit puțin cam tare, fiind mult mai aromată decât cafeaua clasică. Am adăugat lapte și zahăr, iar rezultatul final a fost mai dens decât cel obținut din cafea obișnuită. Undeva între cafea și ciocolată caldă, ca și consistență.
   Chocolate Cinnamon are o aromă puternică de scorțișoară, care acoperă izul de cacao și nu-l lasă să fie perceptibil. Se simte și partea de cacao dar numai în momentul degustării.  Chocolate Rum vine însă cu o aromă mai intensă de cacao și mai slabă de rom. Dacă sortimentul cu scorțișoară se potrivește la fix perioadei sărbătorilor, cel cu rom e ideal pentru orice zi friguroasă. Pentru amatorii de irish coffee, care au interdicție la alcool, poate fi o alegere satisfăcătoare chiar dacă romul nu-i whisky :D.

   Nu pot să mă decid care-mi place mai mult dintre cele două; ambele variante m-au încântat, fiind la fel de cremoase și gurmande și cu siguranță o să le cumpăr și pe viitor, fie de la cei de la Treasure, fie în variante asemănătoare din alt magazin gourmet de cafea. Pentru cei interesați, prețul unui plic de 100gr este de 22 lei iar pe cei de la Treasure îi găsiți la Sala Dalles până la sfârșitul lunii decembrie.


   N-am uitat nici de ceai și de data asta am lăsat cireșele amare deoparte și m-am lăsat ispitită de cel mai dulce ceai din toată gama: Christmas Special Tea cu aromă de...ștrudel cu mere și scorțișoară! Mirosul său e foarte dulce, aproape leșinător. Am înțeles că mulți clienți se feresc de el imediat cum îi simt aroma, dar mirosul său intens de caramel, scorțișoară și absolut toate dulcegăriile pământului m-a cucerit instant.
Ceaiul gata preparat are o culoare deschisă, gălbuie, dată de șofrănelul din compoziție (ce simpatic sună „șofrănel”!). În amestec se găsesc următoarele: măr, stafide, pară, scorțișoară (baton), tilia, migdale, flori de portocal, mușețel, arome naturale și...șofrănel! E un ceai foarte dulce, calmant, un adevărat desert pentru perioada Crăciunului.
   Prețul unui plic de 50gr este de 12 lei și cantitatea respectivă e suficientă pentru pregătirea a 2-2,5 litri de ceai (20-25g/litru), mai exact pentru 8-10 căni de băutură aromată.
 
   Specialități interesante am văzut și pe site-ul celor de la CTS Corner. De la Miki am aflat de magazinul lor online și mă simt atrasă de cafeaua lor cu aromă de brioșe cu caramel, de cea cu cremă de cocos și de cea cu whisky, dar și de ceaiurile lor din fructe. Pe blogul lui Miki puteți citi acest articol despre ceaiurile celor de la CTS Corner!

Comentarii

Anonim a spus…
Mmmm...imi place si cafeaua si ceaiul iar acestea arata foarte bine si sigur sunt si foarte delicioase :)
deebsblog a spus…
Christmas Special Tea cu aroma de...strudel cu mere si scortisoara, doamne cat de delicios suna!! Si mi-am amintit ca bausem ceva ceai similar la o prietena. Trebuie neaparat sa o intreb ce ceai era.
Unknown a spus…
Bună Aurora! Te-am adăugat în blogrollul meu și sper să mă adaugi și tu. Te felicit pentru locul 1 la Blog Friday și îți mărturisesc că blogul tău îmi place foarte mult! :)
Toma Aurora a spus…
Macy, cafeaua chiar merită încercată. E foarte densă, ca un fel de desert lichid! Pup!
Toma Aurora a spus…
Andreea, dacă afli spune-ne și nouă. Poate o fi un ceai ce se găsește mai ușor decât cel de la Treasure! :D
Toma Aurora a spus…
Teodora, mulțumesc mult!
Te voi adăuga imediat în blogroll :D
Unknown a spus…
CTS cumpar din Brasov.. e prea cochet magazinul lor fizic ca sa ma arunc in virtual :P
Toma Aurora a spus…
Iulia, a pus Moș Crăciun și ceva de la Treasure pentru tine. Cred că pachetul a plecat ori azi ori pleacă mâine de la mine, de la Brănești. Pe 12-13 au fost ocupate doamnele de la poștă cu pensiile și cum personalul a fost redus și poșta nu mai are diriginte, lucrurile se mișcă cu încetinitorul. A uitat Moșul să-ți pună felicitare, dar îți transmite urarea în Ajun, pe facebook :))
Unknown a spus…
:D ah, deci cadou cu dichis si alint mi-ai pregatit. Iti prea multumesc..si abia astept sa ajunga.Revin cu impresii..promit.
coco a spus…
vaai, ce bine arataaa, vreau si eu!!!
Adelina Eneșca a spus…
Cred ca sunt grozave! Nici eu nu as stii ce sa aleg. Te pup!