Cu gust de sărbători




   Catalogul Deluxe a apărut pe site-ul celor de la Lidl acum vreo două săptămâni. De atunci zeci de poze cu produsele m-au copleșit pe peretele de Facebook. Toată lumea făcuse o pasiune pentru prăjiturile cookie in a jar, cu spumă de cafea, cioolată, aromă de tiramisu, etc. Le-am văzut și eu ieri, întradevăr foarte apetisant arătau iar recipientele din sticlă pot fi folosite în continuare pe post de pahare, vase pentru deserturi, etc.
    Dar n-am luat nicio prăjitură în straturi, ci m-am învârtit în jurul rafturilor cu dulcețuri și condimente. Am căutat ceva care să mă ducă cu gândul la Sărbători, căci anul ăsta, serios vorbind,, n-am simțit nici măcar un strop de magie specifică perioadei. Și-am încercat toate metodele posibile: cadouri, urări, 3 ore și jumătate de colinde în fiecare seară. Nimic, nimic n-a funcționat. O fi de vină vremea caldă de afară!
   Și cum, de multe ori, în supermarket, te mai încearcă un fior grație colindelor ori produselor cu specific de sărbători, m-am dus încrezătoare în Lidl (acum să nu credeți că fac reclamă, căci m-am bucurat și de atmosfera din alte supermarketuri :D). Când stăteam la raft și mă gândeam ce să aleg, trece o femeie cu un bărbat pe lângă mine, la care ea zice:
   -Nu ne oprim la raftul ăsta plin de E-uri!
    În acel moment, s-a spulberat toată bruma de magie. Îmi venea să-i zic „Mergi, tanti, la Plafar, dacă vrei fără E-uri, nu-mi ruina mie karma!”. Dar n-am zis nimic și m-am concentrat asupra produselor expuse. Dacă tot nu-mi puteam bucura mintea, trupul mergea consolat...



   Înainte să plec de-acasă eram cu gândul la condimentele pentru cafea, pe care le văzusem în catalogul ăla de 100 pagini  de pe site (cred că au încercat să concureze broșura Avon cu așa un catalog stufos!). N-am găsit decât cu aromă de portocale, foarte interesantă. Pratic, condimentul e un zahăr aromat. Eu pun o jumătate de linguriță la 400 ml cafea și lichidul capătă o aromă puternică, ușor amăruie.



   Tot special pentru cafea am luat crema tartinabilă Mocca. Nu-mi place deloc cu pâine, e grețoasă, așa că mănânc 2-3 lingurițe în timp ce beau cafeaua. E foarte dulce, are un gust puternic de cafea și, după cum puteți vedea și-n lista de ingrediente, conține și bucăți mici, dure, de cafea.


  Vine în patru variante. Eu pe cea cu cocos ori n-am găsit-o, ori m-a enervat prea tare doamna cu E-uri și m-am îmbolnăvit instant de orbul găinii. Comparativ cu Nutella, să zicem, am găsit crema Delux ca fiind mai tare, mai concentrată, mai dulce.




   Iar la final am lăsat marmelada de portocale cu scorțișoară. Mi-a plăcut lista de ingrediente, deși mărturisesc că nu știam ce e aia pectină, dar suna natural. Am aflat ulterior că e o fibră extrasă din mere și-am exclamat Bingo!. La gust, marmelada e amăruie. Cine a încercat dulcețurile de la St. Dalfour pe bază de portocale o să recunoască gustul. Doar că marmelada de la Deluxe conține zahăr, iar cea de la Dalfour e îndulcită cu suc de struguri sau ceva de genul ăsta. Mai exista, la raft, o variantă cu lămâie, probabil tot cu gust ușor amărui.

   Orientativ, prețurile sunt: 8 lei-mirodenii cafea, 9 lei-cremă tartinabilă, 10 lei- marmeladă. Deserturile la pahar costă 5-8 lei, în funcție de greutate. Ce-am mai văzut tentant au fost: cărțile cu lecții pentru diverse instrumente-12 lei (noi am luat pentru chitară și deja am făcut progrese :D) și instrumentele muzicale puse spre vânzare (în jur de 300-500 lei unul). Eram gata-gata să plec cu o chitară electrică, dar n-am putut să o țin în brațe. N-am crezut să fie așa grea. Incredibil de grea! Oare cum pot chitariștii să sară cu ea pe scenă și să facă tot soiul de scheme ținând-o în brațe, când eu abia am putut s-o ridic? Există câte un instrument desfăcut pentru fiecare categorie în parte, așa că vă puteți distra încercându-le.


Comentarii

Anonim a spus…
Si mie imi place Lidl pentru produsele pe care le au si de multe ori de foarte buna calitate la un pret mic. Eu tot timpul urmaresc ofertele pentru ustensilele de bucatarie :D
Camelia a spus…
Eu mi-am luat 2 sortimente de zahar aromat acum vreo 2 saptamani (rom cu vanilie si scortisoara cu mar), dar nu le-am incercat decat o data.
Anonim a spus…
Foarte buna crema de cioacolata cu cocos!
Am mai incercat-o pe cea cu caramel, dar e mult prea dulce.
Dana M a spus…
Eu locuiesc intre doua Lidl deci nu e bine pt buget dar e bine pt stomac si suflet! Pe mine m-a atras colectia de sosuri si colectia de miniborcane de marmelad, ina nu am luat nimic, inca! Dar lumea nu se prea agita in jurul raftului cu produse Delux deci cred ca le voi gasi tot acolo si dupa sarbatori.
Toma Aurora a spus…
Macy, ai dreptate. Și multe dintre ustensile se găsesc greu la noi în țară, în mod normal. Am văzut forme pentru acadele, pentru brioșe și bomboane de ciocolată în diverse modele. Unele cu tematică de Halloween, foarte amuzante!
Toma Aurora a spus…
Camelia, cum ai rezistat? Eu deja mă uit la flaconaș cum se golește. Bag cafea după cafea de când l-am luat. Am cumpărat și un lapte condensat pentru copii tot din Lidl și fac un amestec mai dulce și mai aromat decât permite legea :D
Toma Aurora a spus…
Anonim, o să mă mai duc o dată, special pentru ea! Mă așteptam ca cea cu caramel să fie foarte dulce dacă până și cea cu cafea e dulce-dulce.
Adina Aruştei a spus…
m-as duce si eu pana in lidl :)
coco a spus…
offf, nu mi-a scapat nimic :)
Unknown a spus…
Nu am cumpărat aceste produse, dar am încercat ceva foietaje (parcă așa se numeau) din gama Deluxe și mi-au plăcut, intenționând la momentul actual să le recumpăr. Devin vegană și mi-aș dori să am și eu mai multe opțiuni. Sunt o grămadă de produse cu urme de lapte, ouă, dar e clar că nu au ce căuta în alimentația meu. Sunt tentante, dar nu.
Am văzut în Lidl o mulțime de lucruri frumoase de Crăciun : hăinuțe, obiecte de decor și altele.
andrrr a spus…
Lidl e printre magazinele mele preferate!:D
Chiar vroiam sa imi iau si eu marmelada de portocale, dar am renuntat si am luat varianta cu lamaie, care este cum ai spus tu, usor amaruie, dar foarte gustoasa.
P.S. Imi place foarte mult cum descrii dulciurile cumparate si nu numai! :*
Miu Miu a spus…
EU am incercat Creme Brule, exceptionala :X Recunosc, acum vreun an cand se crease scandalul pro si anti Lidl ma gandeam ce o fi asa interesant si la magazinul asta. Ei bine datorita tie mergem saptamanal si ne facem stoc de dulcirui delicioase. Multumesc :*
Deena a spus…
Eu am reusit sa evit cu gratie sa iau chestii din gama DeLuxe desi aveam wishlist!:)) Siropurile pentru cafea ma tentau rau si nu stiu cum de m-am convins ca nu imi trebuie! La fel si crema Toffee, am reusit sa o las pe raft. Am cedat in schimb unor paste cu chilli care sunt destul de interesante. Mie mi-ar placea sa se gaseasca mereu gama DeLuxe la ei in magazin, cred ca ar avea succes. Oricum Lidl e taramul pierzaniei cand dau de dulciurile lor...
Spunsieu a spus…
N-am intrat de multisor pe la Lidl ca nu e in drumul meu...Dar mi-ai facut pofta cu borcanele, ca prin alte parti nu le-am vazut.
Toma Aurora a spus…
Dana, nici la noi nu era bătaie mare, doar condimentele pentru cafea nu mai erau pe stoc. Mi-a zis o angajată că s-au dat din prima săptămână, o fi plin de cafengii pe-aici prin zonă :D
Toma Aurora a spus…
Adina, eu mă mai duc o dată după crema de cocos :D!
Toma Aurora a spus…
Larisa, știu că tu ești cu veganul și cu raw food. Eu am avut perioade în care am renunțat doar la carne, mi-ar fi greu fără lactate și mă gândesc că faci un adevărat efort să stai tot timpul să vezi fiecare produs dacă conține x sau y adaos. Dar e bine că te educi încă de la vârsta fragedă pe care o ai!
Toma Aurora a spus…
Andrrr, iau și cu lămâie dacă mai găsesc. Mie-mi plac dulcețurile ușor amărui, căci nu le mănânc așa repede ca pe cele dulci :D. Te pup!
Toma Aurora a spus…
Andreea, bine c-am trecut și peste acel scandal! Între timp Lidl a ajuns la peste 1 milion fani pe Facebook (doar în Ro), deci se pare că nu l-am lăudat degeaba. Pentru dulciuri e no.1, n-ai cum să nu te lași tentat de ceva de la raft :)) Pup!
Toma Aurora a spus…
Deena, mi-aș dori același lucru. Am observat că aduc produse din această gamă doar de Crăciun și de Paște, dar poate că unii le doresc și-n mijlocul verii ori pentru ziua de naștere, etc. Recunosc că au și niște chestii foarte ciudate pe-acolo, care nu știu cât de bine se vând: supa de homar, sosurile pentru carnea de gâscă...