O rețetă de cheesecake v-am pregătit pentru astăzi!
Prima oară am preparat-o în urmă cu câteva săptămâni, foarte mult mi-a plăcut cum a ieșit, i-am pasat rețeta unei prietene și am primit și-un feedback pozitiv din partea ei. Așa că m-am decis să o împărtășesc și pe blog, deși sunt nenumărate rețete de prăjituri cu brânză pe internet. A mea, pot spune, este foarte simplă:
Pentru blat:
400 gr biscuiți
150 gr unt topit
Pentru crema de brânză:
1kg brânză dulce
500 gr smântână
5 ouă
250 gr zahăr
coaja rasă de la o portocală
Pentru glazură:
o ciocolată cu lapte
o lingură lapte
o lingură unt
Prima oară am mărunțit biscuiții cu o furculiță, i-am amestecat bine cu untul topit, iar amestecul l-am așezat cu o lingură pe fundul unei forme de copt torturi. Forma n-a fost unsă/tapetată cu nimic.
Apoi am bătut cele 5 ouă cu zahărul, fără a separa albușurile de gălbenușuri. Am adăugat brânza, smântâna, coaja de portocală și am mixat până am obținut o cremă consistentă, uniformă.
Am turnat crema peste blatul de biscuiți și am copt o oră prăjitura, la foc mic.
După ce am scos forma din cuptor am lăsat prăjitura la răcit (în formă!) timp de o jumătate de oră. Apoi am pregătit glazura la bain marie, adăugând laptele, ciocolata ruptă bucăți și untul deodată. Am glazurat prăjitura, am mai lăsat-o 2 ore să se răcească complet. E bine să o lăsați chiar mai mult căci stratul gros de crema de brânză cu greu devine rece.
Și asta a fost tot! Ce-aș mai putea adăuga este faptul că prăjitura este destul de consistentă și spornică, iar după părerea mea cantitățile de mai sus sunt potrivite pentru prepararea a 10-12 porții. Dacă doriți să faceți mai puțină, puteți înjumătăți cantitățile și folosi o altă formă pentru copt (o formă pentru chec, una de tartă sau o crăticioară rotundă).
Comentarii
O sa incerc si eu:)
Trimiteți un comentariu