Eu și Choies


  Deși nu am mai fost foarte activă pe blog în ultima perioadă, am încercat să răspund tuturor întrebărilor primite prin intermediul secțiunii dedicate comentariilor. Cele mai multe dintre ele au fost legate de comenzile online de pe diferite site-uri de haine. Pentru că rar comand din banii mei și mă folosesc doar de creditul primit din partea respectivelor magazine nu pot face referire decât la calitatea articolelor primite. Multe persoane se tem de materialele hainelor de pe site-urile asiatice. Majoritatea dintre ele au auzit sau au făcut la un moment dat comenzi din magazine de tip wholesale, atrase de prețurile mici. Din ce-am experimentat eu, site-urile wholesale (ex: MartOfChina) au produse acceptabile, dar la prețuri de peste 15-20$/buc, în timp ce acelea sub 15$ sunt sub nivelul hainelor ce se găsesc la noi în magazinele cu preț unic, spre exemplu. Și să nu uităm de faptul că toate aceste magazine au și taxe de transport deloc de neglijat.

   Trecem la magazinele en detail, iar azi vă povestesc despre Choies. Choies, ca multe alte site-uri asiatice, practică transportul gratuit. Evident, ei nu ies în pierdere, căci prețurile hainelor sunt destul de ridicate. Mai mult, oferă și discounturi de 10-20%, atunci când se depășesc anumite praguri de valoare. Din nou, fără să iasă în pierdere.
   În fotografia de mai sus vedeți ultima comandă pe care am primit-o de la ei. N-are rost să fac reclamă hainelor pe blog, pentru că eu colaborez cu ei pe Pinterest, deci n-o să vedeți linkuri ascunse (cu toate că aceeste linkuri nu-s tocmai deranjante și sunt vitale pentru ca noi, bloggerii, să continuăm colaborările. Nu pățește nimeni nimic dând click pe ele și nici noi nu primim valori de speriat în urma accesărilor. Pentru un blogger bun, creditul e de 30-150$, în funcție de site și e destul de multă muncă pentru asta, mai ales că multe magazine cer ținute, ori un anumit număr de postări pe lună: wishlist, outfit, prezentarea diverselor promoții. Din cei 30-150 $ nu poți lua o sacoșă de haine, iei maxim 3-4 lucruri, în cazurile cele mai fericite).


   Produsele comandate prima oară vi le-am arătat în ultimul post dedicat ultimelor achiziții. Foarte mulțumită am fost de ele, dar de cea de-a doua comandă am fost și mai entuziasmată. Poate și din cauză că mi-au trimis pachetul prin curier și a ajuns în numai 2 zile în România (+ 3 zile din centrul din București până la mine, la 100 km distanță. Cam patetic, nu?). Puloverul cu inserții croșetate e mai plăcut ca și nuanță în realitate, nu-i deloc cenușiu ca pe site. Materialul e moale, de bună calitate, designul e modern. După cum puteți observa toate hainele de pe Choies au etichetă proprie, ceea ce am mai întâlnit și la Romwe și Oasap. SheInside nu are etichete proprii, dar este posibil ca pe viitor să le introducă. Sistemul etichetării e deja clasic: Zara, Bershka, șamd, își pun numele pe haine fabricate în China. Am o fustă din piele Zara, comandată de pe AhaiShopping, din China, iar pe etichetă este scris ZARA made in Spain. Dar ăsta deja nu mai e un secret pentru nimeni și știm că multe branduri ne mint în neștire cu articole din piele care nu-s din piele, haine din bumbac care nu-s doar din bumbac...


   Bluza de mai sus arată și ea foarte bine în realitate. Mă așteptam ca dantela să fie tare, sintetică. Nu-i așa. E moale, dar nu se cocoloșește, are o formă stabilă, iar partea din chiffon/șifon e delicată, nu arată deloc ieftin. E, mai mult ca sigur, una dintre cele mai frumoase bluze pe care le-am văzut vreodată și am apreciat și lungimea sa, ideală pentru a fi purtată în pantaloni fără să te preocupi că va ieși pe la margini.


   Și pantalonii negri. Nu prea mă mai încântă să comand pantaloni online, decât de pe Asos și Dorothy Perkins, adică din Europa. Măsurile de pe site-urile asiatice sunt foarte aiurea, uneori nici L nu intră pe mine, alteori înot în M. Cea mai bună parte a pantalonilor de pe astfel de site-uri este lungimea. Sunt scurți, nu mai trebuie suflecați ori scurtați. Au lungimea ideală pentru caucaziene și probabil vin lungi pentru drăgălașele asiatice. Ăștia de mai sus i-am luat în măsura M și mi-au venit perfect! Talia e la fel de înaltă ca în fotografie, materialul e ușor elastic, foarte comod.

   Însă acum, ca să continuăm cu experiența Choies per ansamblu, eu găsesc prețurile cumva cam mari. Sinceră să fiu din banii mei nu aș comanda de la ei. Așa cum nu iau nimic de la Zara decât în perioada reducerilor, oricât de mare ar fi tentația. Probabil, stau eu și mă gândesc, dacă o persoană este echilibrată ca și cumpărător nu există nicio problemă în a-și lua în mod regulat ceva mai scump. Dar dacă e cam împrăștiată la acest capitol și nu știe dacă o să poarte vreodată ce cumpără, n-ar avea sens să facă asemenea achiziții.

  În plus, nu pot să nu atrag atenția asupra replicilor. Sunt haine mai scumpe pe aceste site-uri, de 150-300$, reproduceri , în general, ale rochiilor de pe podiumuri. În cazul lor sunt mari diferențele între poze și realitate, în sensul că de obicei în locul unei rochii brodate veți primi una din dantelă ori din brocard. În acest caz condamn în primul rând fotografiile puse pe site-uri, iar apoi  ideea de replică. Cred că ar fi fost în regulă să se folosească poze reale și să nu se mai împrumute fotografiile deja celebre ale brandurilor de top. Căci e nevoie și de replici pentru cei care apreciază un anumit obiect și nu și-l permit în original.

   Acestea fiind spuse, vă las să vă decideți singure dacă merită ori nu să așteptați după pachet și vă anunț că de mâine voi participa la campania Blog Friday și s-ar putea să exagerez cu advertorialele. Oricum, le voi eticheta pentru a vă putea feri de ele și voi încerca să nu abuzez cu reclamele.

   Încă o dată, repet, mi-au plăcut mult lucrurile primite din partea celor de la Choies, cred că a fost comanda mea favorită din toată istoria shoppingului online, și apreciez felul în care s-au gândit să colaborăm. Mi-au pus la dispoziție chiar și un consultant, pe Margaret, iar atunci când n-am avut timp ori am uitat să le distribui produsele pe Pinterest, m-au lăsat să recuperez indiferent de numărul zilelor pierdute și nu mi-au redus ulterior creditul. Și, pe deasupra, s-au ocupat singuri de verificarea distribuirilor, fără să-mi mai ceară mailuri periodice cu linkurile tuturor produselor. Serioși mi s-au părut și din punctul ăsta de vedere chiar consider că firmele și magazinele din România au foarte mult de recuperat.

   Dacă aveți blog, nu ezitați să contactați toate aceste magazine online prin formularele de contact ori adresele de mail puse la dispoziție. De obicei cerințele sunt mari, dar nu se știe niciodată căror colaborări or să fie deschiși. La noi încă mai există teama asta de a nu face primul pas într-o colaborare, dar nu o să ne caute foarte mulți din afară. Nu știu câți au băgat de seamă boom-ul fetelor din Polonia care au cucerit la propriu toată zona asta legată de vestimentație. Vă imaginați că nu mai stau ei să ne caute pe noi, căci au deja un număr ridicat de blogări parteneri.

   E valabil și pentru fetele care se ocupă de produsele de îngrijire ori de machiaj. Nu vă omoară nimeni dacă adresați o întrebare. Nici măcar nu o să afle cineva, deci nu trebuie să existe rușine ori rețineri. E bine să ne gândim și la timpul pe care-l petrecem pe blog, la concureța care există chiar dacă ne facem că nu o vedem și la beneficiile pe care le merităm pentru munca noastră. V-am salutat și ne revedem curând, cu forțe noi, în Blog Friday!

Comentarii

Unknown a spus…
Ți-am simțit lipsa ! ^_^
Eu am văzut multe lucruri frumoase pe site-urile din străinătate, dar nu mă încumet încă să comand. Util articolul !
Anonim a spus…
Buna!
Ai putea sa-mi dai si mie mai multe informatii despre Oasap? As vrea sa-mi comand un palton da imi este teama cu marimea.
Dorina a spus…
Aurora, imi poti da si mie link-ul pantalonilor, te rog ?: P
Si vroiam sa te intreb daca materialul lor e dintr-ala fin,care aduna scame :P
Am observat si eu boom-ul fetelor din Polonia, e ceva de speriat.
Unele dintre ele au zeci de mii de fani pe Lookbook si desi la inceput au colaborat cu site-urile asiatice, acum am vazut ca deja o parte din ele au ajuns la colaborari "serioase" precum Asos, River Island, etc.
Oricum, am multe fashioniste din Polonia pe care le urmaresc, mi se pare ca au foarte mult bun gust si un stil aparte, pe care, din pacate, pe blogurile din ROmania nu prea il regasesc.
Sper ca in curand sa le urmam si noi exemplul si sa ajungem cat mai departe (noi, romancele, nu noi doua :))
Te pup! :*


Maya Secret a spus…
Felicitari pentru articol, foarte bine scris (ca de obicei, de altfel.) :*
Anonim a spus…
Adica daca port S, sa-mi iau M?
Toma Aurora a spus…
Bună! Pe oasap lucrurile stau cam ca pe choies: transport gratuit, livrare în 3-4 săptămâni la poșta vamală. Taxe nu se plătesc, căci nu se declară valoarea reală a pachetului. Eu la jachete/ paltoane îmi iau M și port 36 eur.Mereu mi s-au potrivit! Am luat și S la început dar nu puteam să le port cu un pulover pe dedesubt, mă țineau. Iar dacă măsura este universală să știi că se potrivește unui S spre M!
Toma Aurora a spus…
Larisa, o să fiu mai prezentă pe viitor! Cel puțin așa mi-am propus.
Te pup, fată frumoasă!
Anonim a spus…
Multumesc frumos pentru raspuns, cred ca o sa aleg M.
Te mai intreb ceva, daca vrei sa-mi raspunzi...imi poti da o parere? ce culoare ai alege la palton intre roz pal si bej? :D
Toma Aurora a spus…
Dorina, aici îi găsești: http://www.choies.com/product/high-waisted-ultra-skinny-jeans-in-clean-black . Mie îmi plac foarte mult. I-am luat pentru că blugii mei favoriți sunt pe moarte și ăștia îmi amintesc de ei. Nu mă așteptam să vină așa bine și ca format și ca măsură.
Mă bucur să aud că nu sunt singura care a observat ravagiile făcute de fetele din Polonia. Și mie mi se par foarte bune, surprinzător de bune. Să ajungi să ai o colaborare cu Asos e deja o super reușită și nu știu dacă cineva de la noi a reușit să obțină ceva de la ei, dar nu sunt foarte documentată.
Eu cred că s-ar mișca mai bine lucrurile la noi dacă ne-am pricepe foarte bine la fotografii. Fetele din polonia au niște fotografii foarte reușite, uneori nici nu te uiți la cum sunt îmbrăcate căci e captivantă întreaga fotografie :D.
Pupici! Salutări și Ioanei!
Toma Aurora a spus…
Materialul nu adună scame. Seamănă cu denimul, e mat, cu ușoare striații. Fix ca denimul, doar că e mai subțire.
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc, Maya! Te pup!
Liliana a spus…
Mi-era dor de tine, Aurora! Astept advertorialele; mie imi plac :-)
Dorina a spus…
Da, si eu am remarcat calitatea fotografiilor :)
Si am vazut la multe dintre ele ca sunt facute de mamele lor. Chiar ma amuzam cu Cristina ca mami nici nu stie sa porneasca aparatul foto, daramite sa ne mai faca poze asa reusite :)))
Mersi mult pentru informatii.
Ii transmit si Cristinei (nu ii place sa ii zici Ioana :)))))), dar poti sa-i zici in continuare asa oricum :P
Mihaela Pojogu a spus…
Foarte bine spus, punctat si argumentat. :*
Din pacate nu am colaborat foarte mult timp cu ei din pricina traficului scazut-nu se da click pe link spre magazinul lor si nu am multe produse. Ce mi-a placut foarte mult e ca de ziua mea mi-au oferit un bonus maricel, si mi-au mai oferit credit fara sa ma informeze. Poate vom continua.
A spune ca am ramas placut impresionata de acest articol ar fi prea putin spus. Apreciez sinceritatea si informatiile extrem de utile incluse. Articolul raspunde la aproape toate intrebarile pe care o pasionata de moda si shopping ti le-ar pune.
Permite-mi sa te felicit si sa te imbratisez virtual! >:D<
R. a spus…
Foarte bun articolul, ai punctat bine si m-ai facut si pe mine sa inteleg cum sta treaba cu colaborarile dintre bloggeri si site-uri.
Mie imi e teama sa comand pantaloni... daca tu ai probleme cu faptul ca sunt prea lungi, pentru mine sta invers. Trebuie sa iau toate magazinele la pas ca poate, poate gasesc si eu niste blugi suficienti de lungi.
Kisses, R
Beauty and bargains
www.beautyandbargainsbyr.wordpress.com
Ira a spus…
Foarte bun articolul, ai dat multe detalii si explicatii pentru cele care cred ca totul se primeste gratis :D.
Eu la hainele chinezesti nu prea m-as incumeta, sunt inalta si port marimi ceva mai..maricele, asa ca tare mi-e frica de masurile lor, dar hainele sunt frumoase si imi mai clatesc uneori ochii pe acolo :D
Descude a spus…
Ohh,iti apreciez atat de mult modul de gandire:)

Singura comanda primita de la Choies(mai e una pe drum si una in wishlist) m-a lasat fara cuvinte,foarte incantata am fost de calitate si mai mult de atat,am primit credit si de ziua mea,singurul magazin online care s-a gandit la asta:)
Toma Aurora a spus…
Pentru puțin!
Eu aș alege bej, e mai ușor de asortat. Rozul e întradevăr mai atractiv, dar de multe ori nu merge cu pantalonii ori cu încălțămintea, mai exact cu toată gama de culori. Bejul e neutru, se potrivește aproape cu orice altă culoare. Dar asta este doar părerea mea.
Toma Aurora a spus…
Ar fi chiar culmea să o pun pe maică-mea să-mi facă poze. E ca și mama voastră, nu se pricepe la așa ceva și abia am învățat-o cum să apese pe buton :))
M-am decis să-i zic și eu Cristina de acum înainte, am început să mă obișnuiesc cu acest prenume atunci când o văd pe Facebook ori în fotografiile de pe blog. :*
Toma Aurora a spus…
Ihih, ești a doua persoană care-mi spune de creditul primit pentru ziua de naștere așa că abia îl aștept :)). Eu recent am început să colaborez cu ei, eram puțin invidioasă pe sora mea care-și cumpărase niște pantaloni foarte frumoși de la ei, cu flori, de o calitate peste medie. Nu mă așteptam să-mi facă propunerea pentru Pinterest, a fost cu atât mai simplu pentru mine căci îmi place să intru acolo, e pltforma mea favorită.
Te pup și o să urmăresc cu interes ce vei primi și ce-ți vei comanda pe viitor!
Toma Aurora a spus…
Ira, asta doream să subliniez, că nimic nu se primește gratis.
Cu măsurile este cam mare problema, numai la pulovere ori fuste ample se poate merge la sigur. E rău că nu fac hainele în mai multe măsuri căci one size/free size pentru hainele din materiale deloc elastice nu e adesea potrivit nicci pentru fetele foarte slabe. :*
Toma Aurora a spus…
Wow, R., înseamnă că ești foarte înaltă.
Categoric îți vor fi scurți, căci și mie îmi vin 3/4 unele perechi. Eu nu prea le înțeleg talia multora. O au foarte joasă și sunt prea strimți pe coapse. Cred că sunt făcuți pentru fizionomia asiaticelor.

Mă bucur că ai găsit util articolul. Eu am vorbit deschis deși știu că se evită subiectul ăsta din diferite motive. Unii nu vorbesc pentru că se tem să nu afle și alții și să primească la rândul lor haine, alții pentru a nu stârni invidia cititorilor. Dar astea sunt lucruri de înțeles, nu le condamn deloc. Ca fapt divers am zis să explic puțin cum stau lucrurile căci n-am nimic de pierdut și sigur mulți erau curioși.
Toma Aurora a spus…
Te îmbrățișez și eu, Pisicuțo! Mulțumesc pentru feedback, cam asta visam să fie reacția unui cititor, mai ales a unui alt blogger care mă citește. Sper să devină din ce în ce mai deschisă blogosfera. Uneori simt o tensiune mare mai ales în cuibul beauty&fashion și asta mă face ca adesea să nu mai scriu, să nu mai intru pe alte bloguri și să citesc remarci răutăcioase trimise dintr-o parte în alta. Cred că putem concura frumos, fără să calculăm că ăla primește atât și celălalt atât, căci nu se îmbogățește nimeni cu niște haine ori un pachet de cosmetice.
Te-am salutat mustăcios!
Toma Aurora a spus…
Mihaela, cam așa a pățit și sora mea la un moment dat cu ei. E greu cu traficul, căci la noi în țară nu cred că sunt prea mulți cumpărători ori persoane interesate. Am observat că traficul a scăzut de când ne-au mutat pe .ro din .com. Înainte traficul din afară era mare, acum a rămas doar cel din România.
Te pup!
Toma Aurora a spus…
Liliana, cred că e prima oară când mi se spune așa ceva online. Numai cunoscuții mi-au zis că nu-mi citesc altceva decât advertorialele, că în rest nu-i prea pasionează. Foarte mult înseamnă pentru mine. Știu că pe unii o să-i plictisească, o să-i deranjeze, dar contează și acei câțiva care le vor citi cu interes. Mai ales că sunt mult mai personale decât postările mele obișnuite și poate doar când completez vreun chestionar/tag mai simt așa o satisfacție :).
cris a spus…
That's not my name :)))))
Glumeam, chiar m-am obisnuit sa imi spui Ioana :)))
Poti sa imi spui cum vrei, nu ma deranjeaza :D
Par foarte dragute hainele comandate, poate faci si tinute cu ele :)
Te pup!
Criss a spus…
Foarte dragute toate. Sa le porti cu placere :*
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc, Criss!
Toma Aurora a spus…
Super! Dacă am liber de la tine, atunci o să continui cu Ioana! O să fac un outfit cu puloverul după ce primesc ghetele comandate de la Miniprix. Pup! :*