DIY: Căsuțe pentru păsări


   În fiecare toamnă am făcut cel puțin o căsuță pentru păsările ce rămân în zonă pe parcursul iernii. Am rămas cu-n fix din copilărie, când m-am îndrăgostit de manualul de tehnologie și tot timpul repetam temele practice de la sfârșitul fiecărei lecții. Îmi amintesc de prima reproducere a lacului Sfânta Ana. Țin minte că am făcut și o băncuță din bețe subțiri de porumb pe care am pus-o pe marginea lacului. La un moment dat am simulat și-o furtună cu pistolul cu apă și-am zvârlit băncuța în lac.

   Anul trecut am făcut cea mai oribilă căsuță de păsări din istoria lucrărilor practice. Am tăiat o sticlă de 2 l, am pus niște boabe în interior și-am agățat-o c-o sârmă de un vișin. Dacă mai atârnam 2-3 o dădeam în Insula Sticlelor (trimitere la Insula Păpușilor), așa de înfiorător arăta pomul pe timp de iarnă. Unde mai pui că scârțâia sârma, atunci când bătea vântul, de mi se făcea părul măciucă.



  Toamna asta să zicem că am încercat să-mi spăl păcatele și am pornit la drum cu o căsuță reciclată. În mod normal nu aș fi pomenit despre ea, dar cineva mi-a cerut un tutorial, pe blog. Tutorial e mult spus, întrucât n-am făcut cine știe ce invenție, dar o să redau, pe scurt, pașii urmați.
   Am luat o cutie de iaurt/smântână, i-am lipit capacul cu adeziv și am decupat-o pe undeva pe la jumătate, făurindu-i ușa. Dintr-o bucată de cauciuc subțire (ca o mușama) am făcut un coif ca acelea pentru petrecerile de copii. Coiful l-am lipit de capacul cutiei. Apoi am înfășurat sfoară colorată de jur împrejurul acoperișului, fără să uit să mai picur adeziv pe ici pe colo. După ce-am tunat acoperișul am trecut la pereți, pe care i-am îmbrăcat și pe ei în sfoară, dar una mai deschisă ca și culoare. De jur împrejurul ușii am turnat lipici din greu, pentru ca apoi să pot decupa liniștită toate porțiunile de ață ce blocau intrarea. Am cusut niște fulgi ca să atrag pasărea mai repede și am agățat căsuța într-un prun.

  În timp ce unele voci râdeau de mine că numai urechelnițele o să-și facă cuib acolo, iar altele mă îndemnau să mă duc să prind și-o vrabie ca s-o învăț cum se se intră, Mănușă își fixase burtoiul în preajma casei. O fi crezut că în sfârșit mi-a dat și mie prin cap să-l ajut să prindă ceva mai multă păsărime!



   Multe idei minunate pentru căsuțele de acest gen găsiți pe Pinterest.com, alături de o sumedenie de proiecte de tip DIY pentru decorarea grădinilor și a interioarelor pe timp de toamnă:




 
   Eu în seara asta mă pun pe făcut un dovlecel Batman, căci prea haioasă mi se pare ideea!

   Edit: Iată-l și pe micul felinar Batman! Poate că la prima vedere nu pare foarte viteaz, dar să-l vedeți pe întuneric, cu lumânarea aprinsă...

Comentarii

Unknown a spus…
Vai, casutele sunt superbe, mai ales cea facuta din pluta mi se pare o idee foarte draguta si cred ac este relativ usor de facut. Abia asteptam sa vedem dovlecelul batman, cred ca o sa iasa interesant :)
miss. overspender a spus…
foarte draguta casuta!!
Unknown a spus…
Toate sunt frumoase, dar parcă a ta are ceva deosebit. Un gest de apreciat !
Unknown a spus…
Ce pisi draguta!!!!! <3
ilda76 a spus…
Superba casuta! Te admir si te felicit din inima, Aurora!

Pinterestul e sursa inepuizabila de inspiratie!

Pupici!
Ilda
Lavender Thoughts
Descude a spus…
Hei,dar e tare draguta!
Dana M a spus…
Foarte foarte reusita casuta pentru pasari, mi-a placut de cand am vazut-o pe Facebook :).
Irina a spus…
Arata foarte dragut, casuta:)
Sper sa ai locuitori la iarna...nu uita sa le lasi de mancare undeva prin apropiere .
Pupicei.
Toma Aurora a spus…
Am editat postarea și l-am pus și pe batman pe-acolo. L-am făcut felinar, să-l pregătesc de Halloween :D!
Toma Aurora a spus…
Larisa, să sperăm că o să vină și vreo pasăre ca locatar :D!
Toma Aurora a spus…
E cea mai caraghioasă pisică posibilă. Doarme cu câinii, se ține după noi pe stradă, se duce prin păduri de nebună. Și asta face de când era pui :).
Toma Aurora a spus…
Ilda, bine ai zis-o!
Nu cred că există platformă socială mai utilă decât Pinterestul.

Te-am pupat!
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc mult, Dana! Te pup!
Toma Aurora a spus…
Irina, pe podeaua casei am pus deja boabe. Acum, să vină vrabia căci totul e pregătit :D!
Ladybug a spus…
Multumesc Aurora pentru tutorial :) O sa fac si eu una la fel pentru socrii mei, au o casa la tara si sunt foarte impresionati de chestii ingenioase de pus in curte, nu stiu daca o sa apara pasarelele dar ideea e foarte buna si foarte usor de facut :) Multumesc inca o data, te pup! :*
Miu Miu a spus…
Cat de frumos...Aurora esti asa minunata :X atatea lucruri de suflet am vazut si citit aici la tine...

Pupici

MiuMiu

shoeper-women.blogspot.ro
Anonim a spus…
Super misto ideea! Ti-a iesit ceva minunat!
Deea a spus…
Foarte bine ti-a iesit! Seamana cu o casuta din turta dulce!:)
Unknown a spus…
Superba ideea!