duminică, 8 septembrie 2013

Ruladă cu cacao și cocos (la rece)



   Zilele trecute discutam cu Adriana Popescu pe Facebook și după ce m-a tentat cu o rețetă simplă de ruladă la rece, am decis să trec la treabă și să transform dorința în realitate.

   Rețeta, preluată de pe Bucătăraș.ro, sună astfel:

 Ingrediente pentru 2 foi :
500 g biscuiti petit beurre
400 ml lapte
50 g cacao
2-3 linguri de zahar

Crema:
1 pachet de unt
100 g nuca de cocos razuita
200 g zahar pudra vanilat

   Din aceste ingrediente o să obțineți două rulade de dimensiunea celei din fotografia de mai sus. Mie mi s-a părut foarte sățioasă prăjitura și consider că este suficient să folosiți doar jumătate dintre ingrediente dacă preparați desertul pentru 4-5 persoane. 

   
   Mod de preparare: 

   Am strivit biscuiții cu... ciocanul pentru șnițele. Dacă aveți robot de bucătărie treceți peste această metodă barbară de mărunțire a biscuiților. Am turnat peste ei amestecul de lapte, zahăr și cacao, pe care mai întâi l-am fier iar apoi l-am lăsat 15 minute la răcit.

   Amestecul de biscuiți l-am întins între două bucăți de folie alimentară, până a ajuns la grosimea de 1-1,5 cm.

   Apoi m-am apucat de făcut crema. Am bătut untul cu zahărul pudră vanilat cu mixerul, apoi am adăugat fulgii de cocos și-am amestecat cu o lingură. 

   Am dat la o parte una dintre folii (pe cea de deasupra), am pus crema peste blatul de biscuiți și am rulat ușor, pornind de la una dintre margini. Am pus rulada la frigider pentru 2 ore, așa lungă cum era. După ce s-a întărit perfect am tăiat-o pe din două.

   Din puțin blat rămas am făcut mingiuțe pe care le-am rostogolit prin pudră de cacao. Le-am folosit pentru decor.

   Rețeta este foarte simplă, necesită foarte puțin timp și este foarte gustoasă. Este o bombă calorică, nu pot să neg acest lucru, dar gustul său merită acest sacrificiu. Dacă sunteți foarte preocupate de siluetă o puteți servi la micul dejun și scăpați și de grija gramelor în plus.


17 comentarii:

  1. yummy, arata foarte bine si pare simplu de facut :D
    Eu cand ti-am vazut poza pe facebook am crezut ca ai facut rulada si trufe si le-ai pozat asa pe amandoua :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu fac uneori o rulada asemanatoare cu cea prezentata de tine, care are in plus o banana pe stratul de crema.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da, asa stiu si eu reteta!:) E delicioooiiisseeeen!!!

      Aurora, jos palaria, excelent arata! Sa traiesti si sa mai faci!:)

      Pupici!
      Ilda
      Lavender Thoughts

      Ștergere
    2. Fetelor, data viitoare bag și o banană la mijloc :D!

      Ștergere
  3. Am incercat si eu aceasta reteta si mi-a placut mult! E delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Esti foarte ingenioasa,imi place ideea mingiutelor de deasupra:))

    RăspundețiȘtergere
  5. arata tare bine. Am mai facut si eu prajiturele cu biscuitei si de fiecare data au iesit super.
    chiar o sa incerc aceasta rulada, dar nu o sa pun si cocos.. :D:D

    pupicei!

    http://cherryqueendee.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
  6. Trebuie neaparat sa o incerc!Pare delicious :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu fac reteta asta si o adooor! Doar ca noi punem la mijloc banana si se numeste rulada cu banane..Sa incerci si asa odata, e geniala! Mi-ai facut pofta ;))

    RăspundețiȘtergere
  8. Ah, am facut si eu prima data retea asta prin clasa a 7-a la cursul de gastronomie. Era dintr-o revista Practic si toti colegii erau morti dupa ea... Oh ce vremuri :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Cunosc bine reteta aceasta. Obișnuiam să o fac foarte des și îmi plăcea mult :)

    RăspundețiȘtergere
  10. A fost foarte buna! Si a fost amuzanta provocarea! :))

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...