Review: Apă tonică demachiantă cu flori de portocal Apimond


   Denumirea produsului de la Apimond, aceea de apă tonică m-a indus în eroare în momentul în care am ales acest produs. Mă așteptam la un toner și m-am ales cu un....demachiant waterproof! Abia când am citit cu atenție rândurile înscrise pe ambalajul de carton alb, simplu și elegant, am aflat că lichidul aproape transparent, ușor gălbui promite să îndepărteze inclusiv machiajul rezistent la apă. Și așa a fost!

   În fotografia de mai sus se observă că flaconul este gol, așadar vă prezint o descriere făcută după consumarea unui recipient întreg. Un flacon (100 ml) am consumat într-o lună, perioadă în care l-am folosit o dată, de două ori pe zi.

   L-aș recomanda în primul rând pentru demachierea rapidă a ochilor. Deși produsul este foarte lichid (asemenea apei), puterea de îndepărtare a machiajului este foarte mare. Dacă e să fac o comparație mi se pare mai eficient decât apele micelare (eu am încercat doar Yves Rocher și Deliplus) și mult mai delicat decât acestea. Probabil și lista de ingrediente are ceva de spus în privința proprietăților sale, produsul fiind unul bio:

Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Water*, Glycerine*, Decyl Glucoside, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice Powder*,Chamomilla Recutita (Chamomile) Flower Extract*

*  din Agricultura Ecologică



  Recipientul simplu, din plastic transparent, este prevăzut cu pulverizator.Datorită consistenței nu am întâmpinat probleme cu folosirea pompiței. Nu s-a blocat niciodată și nici nu s-a defectat după apăsări repetate. 

   Eu aplic demachiantul pe o dischetă de bumbac, apoi îmi șterg ochii,tenul și pielea gâtului. Procedeul este unul expres, lichidul îndepărtând cu lejeritate mascara, tușul și fondul de ten.

  Mirosul său este foarte discret, curat. Aroma de flori de portocal nu-i agresivă, e naturală și dispare rapid după utilizarea produsului.

   Momentan am început un nou flacon cu demachiant bifazic tot marca Apimond (v-am povestit despre el aici) și dacă ar fi să fac o comparație între cele două (ele fiind produsele mele favorite pentru demachierea ochilor) aș alege varianta cu flori de portocal. Din ce motive? Nu datorită prețului. Cel cu flori de portocal costă cca. 20 lei, adică jumătate din prețul celui bifazic. Însă se consumă de două ori mai rapid. Așadar, avem un echilibru în această privință.  Ce face demachiantul cu flori de portocal mai atrăgător, din punctul meu de vedere, este senzația de piele perfect curată, tonifiată. Nici cel bifazic nu lasă o peliculă la suprafața pielii, dar recunosc că simt nevoia să-mi clătesc uneori pielea cu apă după ce-l folosesc.





Comentarii

Unknown a spus…
Am văzut pe site produsul și chiar mă întrebam cum e . Review-ul tău m-a lămurit.
Adina Aruştei a spus…
Ma cam tenteaza apimond, dar nu ma hotarsc ce produs sa incerc.. :)