Vară deMentă!


   Verdele mentă, cea mai răcoritoare nuanță din paleta cromatică estivală!
   Fiind potrivit blondelor, brunetelor și roșcatelor în aceeași măsură, verdele mentă s-a bucurat de o popularitate sporită în ultimii ani. Mai mult, a depășit granița sezonului cald și a fost ales pentru geci, pulovere, fulare și mănuși din piele.


   Verdele mentă face casă bună și cu tricotajele, fiind o culoare deschisă, luminoasă, care inspiră confort și o stare de bine. Oricât de răcoritor ar părea în cazul unui costul de baie, pe atât de comod îl simt în cazul rochiei de mai sus.


   Iar dacă avem (ne)norocul să dăm peste o vară capricioasă ca cea de față, atunci o pereche de cizme din cauciuc ne poate deveni rapid prietenă. Pentru moment nu am decât astfel de cizme joase, nu m-am încumetat să cumpăr un model cu un carâmb înalt. Îmi amintesc că în copilărie mă mai aruncam cu picioarele în cizmele de cauciuc ale tatălui meu, atunci când poua, și luam la rând toate bălțile de pe stradă. Era un fel de sport local, în condițiile în care nu aveam jocuri și jucării electonice și trebuia să scotocim modalități noi de a ne distra.


     Dacă vă numărați printre persoanele care nu fac casă bună cu hainele colorate, vă puteți limita la un lac de unghii într-o nunață mentolată. Pe cel de la Pop Beauty l-am pus orientativ, nu-l recomand ca brand căci am fost dezamăgită de cele două lacuri de unghii de la ei pe care le-am cumpărat de pe Asos. Mi-au plăcut variantele de la MUA și Cosbell, ambele foarte accesibile (5-6 lei) și rezistente pe unghie.


    Pentru cele care se încadrează în cealaltă extremă și le plac culorile extravagante inclusiv pentru machiaj, cei de Lime Crime au venit cu ideea rujului verde mentă. Deja celebru pe blogurile din afara țării, acest produs costă 16 dolari pe site-ul oficial. Livrările nu se fac către țara noastră, dar în lipsa lui puteți apela la un fard cremă într-o nuanță asemănătoare (ex: Dream Mousse de la Maybelline, ELF) pe care să-l utilizați pe post de ruj, aplicat peste un balsam de buze incolor și puțin corector.


   Aveam salvată de ceva vreme imaginea de mai sus. Interesată, curată și simplă mi s-a părut combinația de culori și bănuiesc că este realizată exclusiv cu ajutorul creioanelor dermatograf. 

  Nuanțele creioanelor Ada mi s-au părut foarte apropiate de cele folosite în modelul de mai sus (găsiți pe acest blog swatch-uri) și-n plus sunt foarte accesibile. Deși sunt foarte controversate și există multe voci care acuză aceste creioane ca fiind prea ieftine ca să fie bune, îmi amintesc că în liceu le alternam cu cele de la Avon ori Yves Rocher și nu am sesizat vreo diferență de calitate între ele. E adevărat că aceste creioane ieftine conțin plumb, dar și produsele foarte scumpe continuă să folosească acest element chimic în compoziția produselor cosmetice (mai ales în rujuri!). Cum dermatograful nu este ingerat, așa cum se întâmplă cu produsele pentru buze, nu-l consider un produs foarte periculos pentru piele, mai ales dacă există o bază de protecție între piele și mina colorată (fond de ten, pudră, primer, fard de pleoape). Să nu se înțeleagă că-l consider sigur pentru sănătate, dar comparativ cu un McPuișor îl găsesc inofensiv.



Sursă foto 1-4: Asos (am făcut o selecție de produse cu valoare până în 100 lei)
Sursă foto 5-7: Google

Comentarii

Anonim a spus…
Si mie imi place mult acest verde mint, dar nu am apucat sa imi cumpar nimic in nuanta asta-ma gandesc la o fusta inainte de toate. Sandalele sunt SUPERBE:)

Pupici,
Maria:*
Unknown a spus…
interesant!! sandalele chiar le-as purta si oja
Unknown a spus…
Îmi plac articolele tale ! Nu încetează să mă surprindă plăcut !
Culoarea această este într-adevăr una deosebită. Intenționez să cumpăr câteva lucrușoare verde mentă.
Mi-ar plăcea să îmi descoperi și tu blogul :)
Vanyna a spus…
Si eu am innebunit cu aceasta culoare :D.Intr-o zi chiar ii ziceam tatalui meu,care se luase de unghiile mele "verzi,de parca ar fi ale unui dinozaur",ca acesta nu este verde,este mint :)).Cat despre creioanele ADA,nu le-as da pe nici unele!Am creioane si de la alte firme,dar nu se compara cu cele ADA.Cat despre faptul ca sunt "daunatoare",chiar nu voi fi cu nimic mai fericita atunci cand voi muri ca sunt sanatoasa si nu am plumb sau alte minuni in corp :)).
Claudia's Choice a spus…
Cu aceasta culoare as miza pe accesorii, unghii sau un tricou! Sau un fard discret!
ZADIN a spus…
Îmi place nuanța foarte mult și o voi demonstra în curând pe blog. Am și eu sandalele din prima poză, dar pe maro, sunt foarte versatile.
Mihaela Pojogu a spus…
Am un pantalon raiat pe care inca nu l-am modificat, am vrut sa-l port in primavara, insa daca voi avea chef o sa-l port si spre sfarsitul verii, in toamna :)
ABeautyTale a spus…
Mama, cum sunt cizmele alea de cauciuc! <3
Catallina a spus…
Daaaaa, cand am citit titlu eu deja simteam aroma mentei:))!
Camelia Andrasescu a spus…
Foarte interesanta postarea, si eu am facut o pasiune pentru verdele menta in acest sezon!
Miu Miu a spus…
Prima pereche de sandale imi place la nebunie. Din pacate nu pot purta modelul asta pentru ca picioarele mele ar arata urat in ele, insa culoarea -a cuceriiiit :X

te pup
:)) a spus…
Rujul chiar e extravagant , imi place si cel galben :D
Ce frumoase sunt sandalutele de pe Asos!
Alice wonders a spus…
Eu sunt imbracata astazi in nuanta asta, e una din favoritele mele :)
Gabriela Popescu a spus…
Ai primit o nominalizare pentru a face acest TAG! :*
http://gabriela-popescu.blogspot.ro/2013/06/tag-liebster-blog-award.html
Alina a spus…
n-am absolut nimic de imbracat in aceasta nuanta :)). am vrut musai un tricou si am sfarsit cumparad varianta pe alb :)). I'm stupid sometimes :)).
Jessy a spus…
Te invit pe blog-ul meu sa vezi unele dintre machiajele realizate de mine si sa te inscrii pentru noutati si sa ma ajuti sa cresc :D . http://didiibeauty.blogspot.ro/2013/07/machiaj-in-nuante-neutre.html. Pup !