Review: Șampon Apimond pentru bebeluși și copii


   Șamponul pentru copii, folosit de către adulți, a fost și rămâne un subiect controverasat. Unii specialiști spun că e potrivit inclusiv pentru curățarea scalpului matur, fiind blând și protejând pielea sensibilă, în timp ce alții afirmă că aceest gen de șampon are o formulă prea delicată pentru a curăța firul de păr ajuns la maturitate.
   Eu am ales șamponul pentru bebeluși și copii de la Apimond deoarece eram în căutarea unui produs blând, potrivit pentru utilizarea frecventă. Părul mi se îngrașă destul de repede și se usucă pe lungime, în special la vârfuri. Pentru mine șamponul ideal trebuie să nu încâlcească șuvițele de păr, să nu le înăsprească și să nu-mi irite scalpul ori să-mi provoace mătreață. Varianta de la Apimond s-a încadrat în standardele mele și mi-a plăcut mai  mult decât sortimentul cu cidru despre care v-am povestit în trecut, deși șamponul cu cidru a avut câteva plusuri ce i-au lipsit celui pentru bebeluși.

 Punctul forte al șamponului cu cidru mi s-a părut a fi senzația de păr curat și de scalp revigorat. În plus, avea și un miros mai plăcut decât șamponul pentru bebeluși. Aroma acestuia din urmă e de plante medicinale, nu-i intensă, nu se păstrează mult timp în păr, dar nu-i nici din cale-afară de plăcută. Este genul de miros suportabil, agreat de orice persoană, dar nu catalogat ca fiind favorit.
  Șamponul pentru bebeluși este mai dens ca și consistență decât cel cu cidru și se consumă mai greu. 


  Este suficient de spumant, curăță binișor părul, nu-l încurcă și-l nu-l face aspru ori tern. Se clătește rapid și bănuiesc că are o formulă fără lacrimi deoarece mi s-a întâmplat să-mi intre spumă în ochi și n-am simțit nici pentru o clipă vreo senzație de usturime ori disconfort.
  Lista de ingrediente este în regulă, șamponul fiind un produs bio, realizat exclusiv din componente sigure pentru piele. Conține extract de gălbenele și mușețel, două plante binecunoscute pentru efectul lor calmant.
   Un flacon de 200 ml costă 19 lei, un preț pe care-l consider excelent luând în calcul lista de ingrediente și mai ales calitățile șamponului.
   Nu pot să nu atrag atenția și asupra unui aspect mai puțin plăcut: am observat că părul se îngrașă ceva mai repede de când îl folosesc, dar nu m-a suprins acest lucru. Era de așteptat ca un șampon atât de blând, ce se adresează în primul rând părului fin al copiilor, să nu degreseze scalpul matur în profunzime.

   Acum, ajunsă la finalul flaconului (care, apropo, e confecționat din plastic transparent și vine împachetat într-o cutie albă, frumoasă, de carton), urmează să trec la un nou tip de șampon Apimond: varianta Herbal. Am stat pentru o clipă pe gânduri dacă să-mi iau ori ba un șampon Wella de la Strawberrynet (era la promoție), dar am decis să rămân măcar pe parcursul verii tot la Apimond. Dintre toate șampoanele încercate până în prezent cele de la Apimond și Wella Professional mi s-au părut cele mai bune pentru părul meu. Variantele din supermarket nu m-au tentat niciodată, nu din cauză că aș considera prețul lor prea mic ci pentru că se consumă foarte rapid. Dacă e să fac un calcul ținând cont de „durata de viață” a unui șampon, cele din supermarket ajung a fi mai scumpe decât cele profesionale, care-s mult mai concentrate și pe care le poți găsi la prețuri mai mici ca în saloanele de coafură apelând la magazine online de profil ori la târguri dedicate îngrijirii părului.

Comentarii

Unknown a spus…
Nu am încercat acest produs :)
Îmi plac review-urile realizate de tine^_^
coco a spus…
o sa incerc si eu sampoane Apimond , ma spal des din cauza fumului de masini , altfel nu as avea probleme cu parul !
Cherry Queen a spus…
nu am incercat sampoanele Apimond dar cred ca m-ar tenta. Poate la o viitoare comanda o sa adaug si eu unul in cos
pupici!
Mihaela Pojogu a spus…
multumim pentru review :)
Unknown a spus…
Mi se pare un produs interesant, desi nu am auzit de el pana acum :)
delia a spus…
Iti urmaresc de mult timp blogul, dar dau comment foarte rar. Vreau doar sa ti spun ca dintre zecile de bloguri pe care le acceses, al tau e intotdeauna primul, pt ca pe langa faptul ca imi creaza o stare de bine, faci mereu cele mai sincere,exacte si corect scrise gramatical, reviewuri. Tin o tot asa si sa nu te lasi niciodata de "meserie". Pupici
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc, Larisa! :)
Toma Aurora a spus…
Coco, șampoanele Apimond sunt o alternativă naturală a variantelor clasice și nu-s nici foarte scumpe. Undeva în jurul sumei de 20 lei costă un flacon și le poți găsi în multe magazine de produse naturiste din țară, ori online (pe site-ul lor, în magazinul Dacic Cool, în unele farmacii online).
Toma Aurora a spus…
Cherry Queen, sper să îți fie pe plac dacă te vei decide să-l încerci. Eu am pus ochii pe ceara de albine și untul de cacao recent lansate de Apimond :).
Toma Aurora a spus…
Cu plăcere, Mihaela! ;)
Toma Aurora a spus…
Adelina, mai găsești câteva păreri despre șampoanele Apimond pe blogurile românești. Poți căuta pe google, dacă ești interesată să afli mai multe opinii. :*
Toma Aurora a spus…
Delia, mulțumesc. Înseamnă mult pentru mine fiecare apreciere. Mai nou, până și companiile cu care am avut colaborări au apreciat sinceritatea părerilor publicate pe blog, ceea ce mă face să cred că pe viitor se va transforma și modalitatea de prezentare a produselor primite spre testare în întreaga blogosferă.
O săptămână frumoasă îți urez și mă bucur să te știu aproape :)!
Anonim a spus…
Nu am folosit inca samponul Apimond dar pare interesant o sa incerc...
Apropo imi place f. mult blogul tau dintre toate pe care le urmaresc cel mai mult imi place al tau... postezi informatii interesante si folositoare.... :)