Review: Deodorant natural Crystal (Iherb)


   Deodorantul Crystal este un produs ce se bucură de popularitate, îndeosebi printre cienții fideli ai site-ului Iherb.com. L-am cumpărat și eu în urmă cu 3-4 luni, atrasă fiind de părerile pozitive citite pe mai multe bloguri.
   Ca și eficiență nu m-a impresionat. L-aș cataloga undeva la nivelul deodorantelor Fa, adică are o eficiență scăzută în ceea ce privește transpirația, în cazul meu. Nu m-am grăbit să-i fac un review, am așteptat cuminte să consum o bună parte din flacon. Cu timpul părerea mea despre el s-a schimbat și am observat că...
   În primul rând este foarte delicat cu pielea. Eu îl aplic imediat după epilat și n-am nicio problemă, niciun fel de senzație deranjantă. În mod normal, după ce folosesc epilatorul ori benzile de ceară îmi e imposibil să aplic deodorant clasic în următoarele 24 de ore, ori chiar mai mult de-atât, în funcție de cât de sensibilă rămâne zona respectivă.


  Când am o zi agitată nu-l pot folosi. Cum am spus mai sus, nu mă protejează suficient de mirosul transpirației. Dar când stau pe acasă ori am posibilitatea să-l iau după mine și să-l reaplic la fiecare 4-5 ore, o fac. 
   Se spune despre el că nu are miros, lucru pe care îl contrazic. În primă fază, imediat după aplicare, are o aromă discretă de... piatră încinsă. Poate sună ciudat această asociere, dar fix acesta este mirosul său. În câteva minute această aromă dispare și întradevăr deodorantul devine inodor.
  Deodorantul poate fi aplicat cu succes în orice parte a corpului în care transpirați, inclusiv pe picioare, mâini ori direct în încălțăminte. Eu îl folosesc pentru piept și spate în zilele foarte călduroase. Excelent se comportă și nu afectează în niciun fel mirosul loțiunii de corp ori pe cel al parfumului folosit.

   Relația pe care am avut-o cu el, pornită inițial cu stângul, redresată pe parcurs și foarte probabil întărită pe viitor, am observat că este similară cu cele avute și de alte persoane. Mulți au fost cei care au afirmat că în primă fază produsul fie le-au displăcut, fie nu i-au impresionat suficient. 

   Produsul e ieftin, costă în jur de 3$, are un gramaj de 118 ml și se consumă greu. Dacă un deodorant Bourjois (varianta mare) mă ține o lună folosit zilnic, pe acesta l-am tot utilizat (cu pauze, ce-i drept) în ultimele luni și nici n-am ajuns la jumătate. Două-trei pufuri sunt suficiente pentru fiecare axilă. Produsul e lichid, identic apei și trebuie să așteptați câteva clipe până se usucă pe piele.Uneori curge în josul axilei, dar senzația nu-i deranjantă și nici nu există riscul de a rămâne pete albe pe piele. De fapt, n-am observat niicun fel de pată în zilele în care l-am folosit, nici pe piele, nici pe haine.

  Eu îl recomand, fiind un produs ieftin, blând cu pielea și foarte sigur, inclusiv pentru sănătatea sânilor. În cel mai rău caz îl puteți folosi pe post de deodorant pentru picioare și veți observa că este mult mai eficient decât spray-urile de acest gen din comerț. Este cel de-al doilea tip de deodorant fără miros pe care l-am încercat până în prezent. Primul a fost cel sub formă de stick de la Vichy, un produs foarte prost căruia nu-i înțeleg prețul și nici măcar existența în magazine. Unde mai pui că pe lângă faptul că nu este deloc eficient (nici măcar pentru o oră), se și laudă cu o formulă fără aluminiu în timp ce din lista de ingrediente ies la iveală alte componente chimice nocive. Nu militez pentru produsele 100% naturale, dar dacă formula nu-i foarte sigură pentru piele care-i rostul să te lauzi pe etichetă că nu conține x sau y ingredient și pe la spate să „compensezi” prin adaosuri la fel de periculoase?



Comentarii

Andrrr a spus…
Si eu imi doream o varianta naturala,dar am gasit in DM oferta la piatra de alaun pe care mi-am luat-o imediat si sunt multumita de ea.
Din cate stiam exista tot de la Crystal si o varianta a pitrei de alaun de care multe bloggerite sunt multumite.
Claudia's Choice a spus…
La o urmatoare comanda o sa il pun si eu in cos.
Simona Tucu a spus…
Eu am piatra de alaun, din aceeasi gama, insa imi este total inutila. Tot zic de mult timp ca o sa-l comand si pe acesta, sa incerc si cu el, dar am uitat mereu. Merg sa-l pun in wishlist! Merci, pupici!
Anonim a spus…
Hmm, pretul nu este piperat, insa eu nu as cumpara un deodorant care pana la urma nu protejeaza prea bine. In definitiv asta este rolul lui.

Pupici,
Maria:*
Descude a spus…
Eu l-as cumpara pentru faptul ca nu pateaza hainele,nu am gasit inca deodorantul care sa nu o faca,si cum port des haine inchise la culoare,petele albe sunt chiar deranjante si ...vizibile.
Unknown a spus…
interesant cu deodorantele astea naturale. si eu folosesc o piatra de alaun de care nu eram mai deloc multumita la inceput. dar cu timpul m-am obisnuit atat de bine cu ea, incat nu imi vine sa mai folosesc deodorant clasic :)
Toma Aurora a spus…
Andrrr, așa este. Există și o piatră de alaun Crystal pe Iherb, dar am ales varianta spray. Pe viitor o să încerc și varianta solidă.
Toma Aurora a spus…
Claudia, poți opta și pentru una dintre variantele aromate de pe site, dacă dorești un deodorant parfumat. :)
Toma Aurora a spus…
Simona, poate că și piatra de alaun necesită o folosire îndelungată până ce pielea de obișnuiește cu ea. Multe persoane au observat acest lucru, dar e cam greu să insiști să folosești un deodorant care nu te protejează prea bine.
Toma Aurora a spus…
Maria, sunt de acord cu tine. Eu l-as cumpara mai mult pentru picioare ori corp, mai puțin pentru zona axilelor. Pup!
Toma Aurora a spus…
Garantat nu pătează hainele. Nu rămâne la suprafața pielii, nu lasă acea senzație pudrată ca majoritatea deodorantelor. Pur și simplu se absoabe, fiind lejer ca apa.
Toma Aurora a spus…
Simona, exact asemenea păreri am citit și pe Iherb. Probabil durează până ce pielea de obișnuiește cu acest tip de deodorant. Fiind natural, tranziția poat fi grea, mai ales dacă am folosit de ani buni numai deodorante cu aluminiu ori alte minuni.
Anonim a spus…
L-am avut si eu, dar nu mi-a placut deloc. Nu ma ajuta in nici un fel. :(