Review: Ceară de albine și Unt de cacao Apimond



   Recent am comandat din magazinul DacicCool două produse noi marca Apimond, pe care le văzusem postate de ceva vreme pe pagina de facebook a brandului: ceara de albine și untul de cacao simplu.

   Produsele mi-au venit foarte rapid, așa cum eram deja obișnuită. Cei de la Dacic Cool livrează produsele foarte rapid, în 2-3 zile lucrătoare din momentul plasării comenzii. Nu a fost o comandă plănuită din timp, ci am aut nevoie de benzile de la Gerocossen pentru epilarea zonei axilelor și sora mea a insistat să cumpărăm ultimele două cutii rămase pe stoc din sortimentul cu aromă de măr verde. Foarte bine m-am înțeles cu aceste benzi de ceară rece, îndeosebi cu cele la pachet mare (18 lei- 20 buc.) care au benzile realizate din hârtie cerată. Celelalte, la pachet mic (16 lei-12 buc.) au foliile din celofan și mi se pare că nu se lipesc la fel de bine de firele de păr.


  Ceara de albine vine ambalată într-un borcănel foarte drăguț, specific mierii Apimond. Este fragmentată în bucăți mici și eu am cumpărat-o pentru a înlocui...guma de mestecat! Încă de pe vremea când nu se inventase pasta de dinți ori dropsurile mentolate, oamenii mestecau rășina copacilor ori ceară de albine pentru a-și curăța dinții. Spre deosebire de guma clasică, ceara de albine nu doar că nu dăunează stomacului dar este recomandată și pentru cei ce suferă de afecțiuni precum gastrita. După ce-am mestecat câte o bucățică-două după fiecare masă am observat că ceara de albine: are un gust delicat, plăcut; produce mai multă salivă decât guma clasică și de aceea cred că este binevenită pe timp de vară când avem deseori senzația de gură/gât uscat; curăță mai bine dinții decât gumele ori dropsurile din comerț. Are micul dezavantaj de a se sfărânița puțin la început dar devine rapid elastică. 
   Ceara poate fi înghițită, nu dăunează organismului. Ea nu se digeră în stomac, dar funcționează ca un unguent, ușurând tranzitul intenstinal. 
   Un alt lucru interesant despre ceară este acela că împiedică pielea arsă să facă bășici și să se transforme în cicatrice. Pentru o astfel de situație e nevoie să topim ceara (la bain-marie, de exemplu) și să o aplicăm călduță peste arsură. Acest remediu e considerat a fi unul de excepție, fiind eficient inclusiv pentru arsurile de gradul 4. Eu mă ard mai mereu când folosesc cuptorul, așadar ceara va deveni nelipsită din arsenalul de tratare al arsurilor de piele.


  Trec mai departe la untul de cacao. Mai sus aveți o poză făcută imediat după ce am sosit cu coletul acasă (la ora 4, temperatură de peste 35 grade). Așadar nu se topește deloc, nici măcar pe căldurile acestea și nu trebuie să vă faceți griji pentru transportul său.
  Untul de la Apimond se laudă a fi unul de cea mai bună calitate, putând fi utilizat inclusiv pentru gătit. Eu am mai folosit unt de cacao cumpărat de pe Breslo la același preț (18 lei/100 gr.) numai că cel de la Apimond mi s-a părut net superior, mai dens, mai cremos și mai plăcut parfumat. L-am și gustat, este absolut delicios!
Vine ambalat în același tip de borcănel de sticlă, cu fund hexagonal ce ne trimite cu gândul la celula fagurelui de miere :).
   Fiind foarte dens, trebuie scos puțin câte puțin cu un cuțitaș ori cu o lingură dură. Eu prima oară încălzesc bucățelele scoase între palme, iar apoi masez pielea cu untul aproape topit. L-am cumpărat special pentru vergeturile de pe coapse, untul de cacao fiind considerat unul dintre puținele remedii eficiente pentru reducerea aspectului vergeturilor. Nu am foarte multe, însă se află toate pe o singură parte a corpului, în dreapta și m-ar bucura să nu le mai simt la atingere. Rezultatele se văd greu, după câteva luni de la folosire, așadar voi reveni cu impresii după o utilizare îndelungată. 
   Să nu credeți că mă limitez în a-l folosit numai pe coapsa respectivă. Seara mă ung pe tot corpul cu el, îmi place la nebunie senzația de piele fină pe care o lasă. Pentru ten mi se pare destul de gras, tenul meu fiind uleios, îndeosebi pe timpul verii. 
   Untul de cacao este recomandat pentru protejarea și prelungirea bronzului natural, dar nu poate fi folosit pe post de ulei pentru plajă (cu excepția persoanelor care prezintă risc 0 de arsuri în cazul expunerii la soare). Dacă doriți un unt natural cu factor de protecție solară atunci apelați la untul de shea (cei de la Apimond au lansat și ei un astfel de produs, la un preț până în 20 lei). 

   Momentan utilizez trei tipuri de unturi pentru corp: cel cu cacao de la Apimond, cel de shea (cu aromă de mango-kiwi și ceva ingrediente chimice adăugate) de la Sabon și cel de cocos Cococare de pe Iherb. Din toate punctele de vedere cel mai încântată am fost de untul de cacao, are o calitate deosebită, un miros care nu se alterează, o putere de hidratare foarte mare, un preț accesibil (18lei) și o formă de prezentare atractivă.


Comentarii

Unknown a spus…
Folosesc si eu unt de cacao (de la alta firma) si sunt incantata de efect si de aroma de ciocolata:D
Kisstyana a spus…
Clar, vreau si eu unt de cacao....:)))) Sa le folosesti cu placere!
Pupici!
Anonim a spus…
Chiar eram curioasa cum este ceara de albine :)
Va fi in cos la urmatoarea comanda .
ilda76 a spus…
Sunt foarte interesata de acel unt de cacao!
Stiu ca e nevoie de timp si de rabdare; astept impresiile tale; imi vor fi de mare folos!

Pupici, Aurora!
Ilda
Lavender Thoughts
MayDay a spus…
Nu am incercat ceara, dar sunt sigura ca e mult mai sanatoasa decat guma, de care incerc sa ma las in ultima vreme. Pupici!

http://the-may-day.blogspot.ro/
Toma Aurora a spus…
Claudia, sunt și eu fană a mirosului acestui tip de unt. Este senzațional și se păstrează bine pe piele! Comparativ, am senzația că uleiul de cocos se alterează după câteva ore și mirosul său nu mai rămâne la fel de plăcut pe piele ori pe păr.
Toma Aurora a spus…
Kisstyana, este un hidrantant excelent. Eu ți-l recomand cu drag, chiar dacă vei opta pentru o altă firmă. În general nu suport senzația de ulei de piele, dar untul de cacao este o excepție. Pup!
Toma Aurora a spus…
Ana, e mult până ce te obișnuiești cu ea la prima „gustare”. Apoi devine de preferat în locul gumei de mestecat ori a dropsurilor.
Toma Aurora a spus…
Ilda, revin cu păreri. Promit!
În prezent sunt preocupată de tot ce promite eliminarea vergeturilor/celulitei. Se apropie proba costumului de baie și vreau să o trec cu brio :D.
Pupici!
Toma Aurora a spus…
The May Day, eu renunțasem de ceva vreme la gumă, trecusem pe dropsuri. Dar nici acelea nu-s tocmai ideale pe termen lung.
O alternativă ideală e întoteauna binevenită.Aștept să apară și ceva pe bază de rășină :D!
coco a spus…
am inteles bine , untul este nedezodorizat , nu ??? ca vreauuu si eu , am acum fara miros si il iubesc...dar parca l-as iubi mai mult cu miros :)
Toma Aurora a spus…
Hello, Coco!
Untul are miros. Unul delicios chiar, de ciocolată :D.
Pup:*