Bustiera, un hit relansat!


    În anii 50 bustierele făceau furori printre tinerele femei.
    Azi moda parcă s-a cam răsturnat și pe podium au urcat din nou manechine înfășurate în zona sânilor în dichisite bustiere, toate pornind de la ideea corsetului clasic.
   Ce-i drept corsajul pieptului avantajează multe tipuri de siluete. O bustieră cu cupă plină și balene poate transforma un bust aproape inexistent într-unul atrăgător. De asemenea, o bustieră combinată cu o fustă plisată, de lungime medie, va transforma incredibil un corp cu șoldurile generoase, îl va alungi și-l va subția.
  Eu recunosc că am fost cucerită de acest tip de articol, mi se pare foarte ușor de combinat și e greu să dai greș cu el cu excepția cazului în care îl porți cu pantaloni cu talie joasă ori fuste prea scurte, lipsite de o talie înaltă.


   Superba Brigitte Bardot, posesoare a unui trup de zeiță, a fost una dintre primele vedete care s-au afișat în pantaloni scurți și bustiere decoltate (celebrul „decolteu Bardot”). Stilul ei este în mare vogă astăzi și multe femei l-au copiat și l-au adaptat preferințelor proprii.


   Bustiera a adus cu sine și o relansare a pantaloniilor cu talie înaltă, cu o lungime 7/8. Mulați pe coapse și acoperind o bună parte a abdomenului, croiți din textile cât mai vesele, acești pantaloni oferă abdomenului un aspect mai plat și reduc din vulgaritatea bustierelor. Căci cei drept, bustiera are un anumit grad de vulgaritate fiind undeva la granița dintre un top și o piesă de lenjerie intimă.


   Celebritățile vremurilor noastre nu s-au dat înapoi de la purtatul acestei piese vestimentare. Fie că au integrat-o în ținute delicate, feminine, fie că au contopit-o într-o apariție punk, mai deșucheată, cu toate au încercat să interpreteze micul articol în stilul caracteristic.


   Deși mi-aș dori să am nenumărate bustiere, în toate nuanțele posibile, nu mă pot lăuda decât cu o mini-colecție. Pe ultima dintre bustiere am decorat-o cu volănașe din dantelă roz și bej, căci mi s-a părut destul de subțire în zona cupelor. Dacă vă plac țintele ori pietrele colorate, stălucitoare, puteți decora o bustieră simplă cu astfel de elemente (pe care le găsiți în orice mercerie) și veți obține astfel o piesă unică, creată conform preferințelor voastre. 
  Iar dacă aveți cunoștințe minime legate de croitorie vă puteți inspira din filmulețele de pe Youtube pentru a vă crea o bustieră cap-coadă (dați search: DIY bralet). Tot în mercerii veți găsi cele necesare, de la materialul dorit până la cupe pentru sutien, închizători specifice, întăritoare din plastic.

    Și pentru că bustierele vin excelent cu o pereche de pantaloni scurți cu talie înaltă, vă recomand un program scurt de exerciții pentru tonifierea picioarelor și a abdomenului. Durează numai 8 minute, poate fi realizat în același timp cu „instructorul” și personal îl găsesc mai ușor de urmat decât programele de tip clasic, în care o ființă umană execută mișcările. În prima săptămână am făcut și febră musculară, dar a trecut cu aspirină, iar rezultatele au fost foarte mulțumitoare. 


                                                     
prima fotografie: bustieră Bali
                                                 pantaloni scurți Sheinside
următoarele fotografii: sursă Google

Comentarii

Irina a spus…
Foarte frumos outfitul compus d etine :)
Offf de cand zic si eu ca ma voi ambitiona sa fac exercitii si cu vorba am ramas :)
Unknown a spus…
Ce mi-ar placea si mie sa port bustiere.Pacat ca nu ma avantajeaza.Te pup:*
Mara a spus…
merci de filmulet :*
Simona Tucu a spus…
Sunt absolut intru-totul de acord cu ceea ce ai spus referitor la bustiera. Si eu am adunat cateva piese inca de anul trecut, insa niciuna nu este exact pe gustul meu, asa cum visez eu, dar orisicum ar trebui sa incep sa le port.
Cea personalizata de tine e absolut superba, imi place la maxim, poate ne-o arati si imbracata, intr-o combinatie (asta sau alta), ce zici?
ilda76 a spus…
O minunatie de articol! Am citit cu-atata drag!

Eu n-am nicio bustiera si, cu uimire spun, nici nu vreau!:)) Dar ai stiut sa prezinti acest articol vestimentar in stilul tau aparte, fermecandu-ma!

Multumesc si pentru acest mini-program de exercitii, am nevoie de el cu disperare, i-am pus bookmark; concomitent, am nevoie si de un maxi-program pentru procrastinare!:P

Pupicei, Aurora!
Ilda
Lavender Thoughts
Unknown a spus…
Bustiera mi se pare cel mai feminin articol de imbracaminte:D
Unknown a spus…
Interesant articolul :)
Mă tentează și pe mine bustierele. Foarte frumoasă cea arătată de tine !
Dana M a spus…
Imi place mult bustiera ta si cel mai mult imi place felul incare combini bustierele cu celelalte piese vestimentare. Eu cred ca vulgaritatea unei bustiere tine mai mult de atitudinea celei care o poarta :)
Unknown a spus…
Sunt superbe aceste bustiere. Am vazut mai de mult una rosie cu bulinute albe si inca regret ca nu am cumparat`o :(
Mihaela Pojogu a spus…
Imi place bustiera, am avut una dar ma deranja la spate, sistemul de inchidere apasa locul de contact. Am salvat si filmuletul pe youtube, am mai dat astfel de altele la fel de interesante, multumesc.
Toma Aurora a spus…
Irina, e greu să te urnești. Apoi parcă n-ai mai sta o zi fără să faci puțină mișcare :).
Toma Aurora a spus…
Ana, sunt sigură că poți găsi un model potrivit siluetei tale. Sunt fel și fel de variante în ziua de azi. :*
Toma Aurora a spus…
Pentru puțin, Mara!
Păcat că nu au mai multe filmulețe pentru femei și că se axează în general pe exercițiile pentru abdomenul bărbaților. :(
Toma Aurora a spus…
Simona, garantat o să apară și o ținută pe blog!
Aștept niște pantaloni cu buline cu talie înaltă...așa o visez eu combinată. Imediat cum vin voi posta și o fotografie :D.
Toma Aurora a spus…
Ilda, cred că te-ar prinde o bustieră alăturată unei fuste ample, cu buclele tale retro...deja te văd într-o lumină a anilor de vârf ai bustierei!
Toma Aurora a spus…
Iuhu! Mă bucur tare să aud acest lucru!
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc, Larisa! Pupici:*
Toma Aurora a spus…
Dana, este foarte adevărat și acest lucru. Observ la unele fete că deși poartă ceva mai deocheat pe ele arată decent respectiva piesă vestimentară. La polul opus stau însă cel puțin la fel de multe exemple...
Toma Aurora a spus…
Ioana, poate vei găsi un nou model pe placul tău în viitorul apropiat :(.
Toma Aurora a spus…
Mihaela, treaba cu filmulețele de pe Youtube e că te ațâță și sari mereu dintr-unul în altul. La final nici nu mai știi de la ce-ai pornit :))
MayDay a spus…
Eu nu port, dar imi place sa le admir la alte femei.:) Te pup! :*

http://the-may-day.blogspot.ro/
Deea a spus…
Foarte frumoasa bustiera ta!! Si pantalonii! Ador postarile tale:*!
ilda76 a spus…
:) Atat de frumos ai prezentat incat ma vad si eu in acea lumina! Asocierea cu acea fusta ampla ma ajuta foarte mult sa vizualizez imaginea!:D

Te pup, draga mea!
Ilda
Lavender Thoughts