Aplicarea autobronzantului. Întreținerea bronzului artificial


   Am pregătit pentru astăzi o postare dedicată în întregime produselor autobronzante.
   Folosesc de mulți ani acest tip de produse, unele m-au dezamăgit, altele m-au încântat și le-am rămas fidelă. Bronzul la sticlă este varianta mai sănătoasă și mai rapidă a bronzului natural. Multe femei se plâng de faptul că autobronzantele nu colorează suficient de mult piele, dar mie bronzul fals mi s-a părut suficient de nuanțat pentru a nu părea artificial. E adevărat că niciodată nu vei fii „neagră” doar utilizând o astfel de loțiune colorantă și din acest punct de vedere autobronzantul nu poate concura cu solarul, ori cu zilele întregi petrecute la soare.

   Precizez de la bun început că toate cele trei produse de mai sus au miros specific de autobronzant. Acest miros provine de la DHA, un ingredient de origine naturală ce colorează straturile superioare ale pielii. Pentru loțiunile cu o concentrație mai mică de DHA mirosul nu este chiar puternic. Este cazul loțiunilor pentru bronzare progresivă, cum este cea de la Gerocossen ori cea de la Yves Rocher. În listele lor de ingrediente DHA nu apare în fruntea listei. În lista celei de la Alverde se află în topul ingredientelor, ceea ce înseamnă că avem de-a face cu un produs puternic autobronzant.

   Articolele din reviste prezintă de multe ori procesul autobronzării ca fiind unul lung și complicat, dar în realitate nu-i mare filosofie: 

1. primul rând pielea trebuie să fie curată, iar prin acest lucru nu se înțelege că trebuie să o exfoliați în mod obligatoriu, ci doar să o spălați. Vă puteți exfolia utilizând fie un scrub gata preparat fie unul preparat în casă (ex: gel de duș+ mălai) doar dacă vă simțiți pielea încărcată.

2. Aplicați, obligatoriu, multă cremă hidratantă pe mâini și labele picioarelor, nu contează marca ori tipul. Aplicați și-n jurul cuticulelor și între degete. Mâinile, mai ales, se colorează rapid, fiind expuse unei cantități mari de autobronzant în timpul aplicării. Dacă aveți pielea foarte uscată pe coate ori genunchi, aplicați și acolo cremă hidratantă din belșug (nu-i nevoie să se absoarbă complet).

3. Începeți masajul de la tălpi și urcați până la față. Nu uitați să aplicați și pe urechi! O loțiune sigură pentru a fi folosită inclusiv pentru ten este cea de la Alverde. Aceasta este un produs certificat ca fiind organic, cu o listă de ingrediente sigure pentru sănătatea pielii.

4. Spălați mâinile cu săpun. Aplicați din nou cremă de mâini+ un strop de loțiune autobronzantă. Masați, în special în jurul încheiturilor, până la absorbția completă.

5. Folosiți câteva zile consecutiv până la obținerea rezultatului dorit. Repetați procedeul o dată la 3-4 zile pentru întreținere, ori numai o dată pe săptămână dacă autobronzantul e mai concentrat.

   Loțiunile autobronzante usucă puțin pielea, motiv pentru care este nevoie de un plus de hidratare în zilele în care nu vă „bronzați”. Nu aplicați cremă de corp imediat după folosirea autobronzatului, căci veți diminua rezultatul final, ci abia în zilele următoare.

   Dacă doriți un produs mai colorant eu vă recomand varianta de la Alverde. Cea de la Gerocossen oferă un bronz mai puțin intens și lasă o peliculă albă pe piele, dar mie mi s-a părut că  usucă mai puțin pielea decât loțiunea Alverde. Varianta Yves Rocher are cel mai plăcut miros dintre toate 3, exotic, dar și puterea cea mai mică de colorare. În comparație cu celelalte două, ea are o textură ultra-lejeră, se absoarbe imediat fără să lase vreo peliculă la suprafața pielii.

   Pentru cei interesați las și listele de ingrediente mai jos:


Alverde

Gerocossen

Yves Rocher

Preț: Loțiune bronzantă Alverde (200 ml): 22-26 lei, exclusiv în magazinele DM
        Lapte de corp Bronzare Progresivă Gerocossen (250ml): 15 lei, în supermarket și magazinul online Gerocossen
        Lapte hidratant Yves Rocher (150ml): 29-42 lei, în magazinele Yves Rocher (fizice și online)

Note: Niciunul dintre aceste 3 produse nu mi-a lăsat pete pe piele. Niciunul nu colorează pielea în nuanțe de portocaliu!
         Evitați spray-ul bronzant de la Yves Rocher în cazul în care nu găsiți laptele și vă gândiți la o altă variantă. Lasă pielea foarte pătată și are și-un preț mai ridicat, pe care nu-l merită!


Comentarii

Anonim a spus…
Am vazut lotiunea de la Alverde, am intins mana spre ea , insa m-am gandit ca sigur imi va lasa pete , insa acum ca am citit super-postarea aceasta o voi cumpara si eu .

Multi pupici,
Maria:*
Diana a spus…
Eu de exemplu am un ten destul de deschis la culoare (nici chiar alba) si pentru mine, cel putin, si autobronzantul de la Yves Rocher e destul de puternic. Nu pot sa il aplic decat doua zile la rand pe picioare/corp si o singura zi pe brate (apoi intretinere de 2 ori pe saptamana). Mie mi-a placut destul de mult, dar culoarea obtinuta dupa 3 utilizari mi se pare prea mult (nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi sa-l folosesc 4 zile)... arat de parca as fi fost zile bune la mare.

Eu initial l-am luat mai mult pentru o colorare usoara si o uniformizare a nuantei corpului (tot asa auzisem ca e slab), dar m-am `bronzat` de-a dreptul.
ilda76 a spus…
De mult timp am in vedere lotiunea Alverde; ma tine in sah gandul ca are si ea acel miros specific. Asta deoarece la mine e mai accentuat decat la alte persoane acel miros si stau tot timpul cu teama ca il percep si cei din jur; in afara de asta, chiar imi creeaza disconfort.

Anul trecut am folosit spray Bioderma si, in mare masura, mi-a placut; desi ar trebui sa actionez deja, inca reflectez asupra subiectului...:)

Pupicei, draga mea Aurora!
Ilda
Lavender Thoughts
Iulia a spus…
Eu ma inteleg bine cu Self-Tanning Butter, Caramel Shea de pe iherb.nu rezista mult, dar se aplica repede,e uniform,ajunge o culoare ft ok :) ma dau cu el si nici nu mai am uneori nevoie de fond de ten
Unknown a spus…
Foarte util articolul tău ! Intenționez să cumpăr unul dintre produse :)
Gya a spus…
utila postarea:)
ana maria tatucu a spus…
Ma bucur ca ai scris articolul asta, imi confirmi chestia cu exfoliatul de dinainte de aplicare autobronzant, nici eu nu am folosit mereu exfoliant. Eu ma impac bine cu spray-ul autobronzant de la Bioderma si cel mai bun autobronzant folosit vreodata a fost unul de la Lancome...dar nu se mai gaseste, cred ca nu il mai fabrica, era gradual, mirosea a piersici si colora foarte frumos...dar ca orice lucru bun, a disparut....
Dana M a spus…
Acum am venit din Auchan unde am vazut laptele de corp Gerocosse, nu stiam nimic despre el asa ca nu l-am luat, dar nu-i bai, acum ca am vazut review-ul tau am sa fug maine sa il iau mai ales ca avea un pret simpatic tare, 10 lei :), acum mai ramane sa ma hotarasc daca aleg varianta pt piele deschisa sau normala inca nu imi dau seama unde ma incadrez :D
lucia a spus…
Le am si eu pe cele de la Yves Rocher (acesta si cel pt fata) si Alverde, dar deocamdata am folosit-o doar pe cea Alverde.
aura a spus…
chiar e binevenita postarea asta! habar n-aveam ca merge sa aplic crema hidratanta inainte :) Eu am lotiunea de la Gerovital, ma bronzez greu cu ea si se duce repede :( Trebuie sa iau Alverde.
Toma Aurora a spus…
Maria, loțiunea de la Alverde este produsul meu favorit din categoria autobronzantelor. Am citit pe blogul lui Descude că și varianta de la Balea este foarte bună și nu lasă pete. Urmează să o încerc și pe aceea. Pup!
Toma Aurora a spus…
Diana, mulțumesc pentru comentariu! Eu am pielea medie ca și culoare dar de la atâta bronzat/autobonzat n-am mai văzut-o de multă vreme așa cum arată în mod natural. Pentru mine laptele de la Yves Rocher nu este puternic colorant, dar bănuiesc că pentru o persoană cu pielea mai deschisă nivelul de colorare este diferit.
Toma Aurora a spus…
Ilda, mie mi se pare asemănător mirosului de nuci verzi. Nu mi se pare foarte deranjant, dar mă enervează faptul că acel miros rămâne în hainele cu care dorm și după fiecare utilizare trebuie să schimb și pijamalele. Iar pe haine parcă-i și mai intensă aroma...
Eu m-am obișnuit să mă dau cu autobronzant dar nu cred că e musai să folosești un astfel de produs. Unora le place doar bronzul natural, altora nu le place niciun fel de bronz. Depinde de preferințele fiecăruia!
melania a spus…
M-am facut cu alverde.
Pro:
Culoare uniforma,usor de aplicat,mirosul dispare dupa 12 ore.Chiar nu stiu la ce se refera toti in legatura cu mirosul.Miroase a scortisoara si portocala cand il aplici apoi se duce.Culoarea e destul de intensa,l-am aplicat 2 zile la rand si arat de parca sunt venita din vacanta.L-am folosit si pe fata.Si asta a fost un plus pentru ca nu a trebuit sa cumpar unul special.
Contra:
Are o nuanta prea galbejie pentru mine si pe piept/ sani mi-a intrat in pori.Arata a puncte negre.E doar in zona aia.Oare se duc?
Sadie a spus…
Lotiunea Alverde nu e neaparat ok pentru ten, teoretic formula este ok, doar ca emolientii care atenueaza uscarea pielii (datorata ingredientelor care coloreaza pielii) pot infunda porii. Cel putin asta am patit eu, am avut si cateva pustule foarte mici, si 2-3 cosuri foarte mari pe sub piele, asa ca as recomanda mai degraba sa fie folosita cu un autobronzant special pentru fata de la Sundance, care e vreo 9 lei. L-am folosit si pe acela si totul a fost in regula.
Toma Aurora a spus…
Iulia, mulțumesc pentru sugestie. Am căutat produsul și mi se pare ok și prețul său. Cu siguranță îl voi încerca pe viitor, alături de loțiunea Sun de la Balea. Cele două sunt trecute pe lista autobronzantelor dorite!
Toma Aurora a spus…
Larisa, sper să îți fie pe plac produsul pe care te vei decide să-l încerci! Pup!
Toma Aurora a spus…
Merci, Gya! :*
Toma Aurora a spus…
Ana Maria, eu doar uneori am folosit exfoliant. Nu mi se pare un pas obligatoriu cel al exfolierii.N-am folosit produse autobronzante foarte scumpe (cum ar fi cel de la Lancome pe care l-ai meționat), dar sunt sigură că printre ele se numără unele foarte bune.
Toma Aurora a spus…
Dana, dacă nu ai pielea foarte deschisă eu zic să alegi varianta pentru piele normală, medie. Mie mi se par mai evidente rezultatele loțiunilor recomandate pentru pielea mai închisă, celelalte sunt bune doar pentru fetele cu pielea ca laptele.
Toma Aurora a spus…
Lucia, sunt curioasă în privința cremei pentru bronzarea tenului de la Yves Rocher. Dacă ai timp, după ce începi s-o utilizezi, aș aprecia dacă mi-ai putea scrie o scurtă părere despre ea. Mulțumesc!
Toma Aurora a spus…
Aura, merge, însă numai pe zonele foarte uscate. Dacă toată pielea este foarte uscată atunci aplici peste tot un produs hidratant. :)
Toma Aurora a spus…
Melania, eu cred că se referă la aroma aceea de nuci verzi. Pe mine nu mă deranjează, îmi place cum miroase pe piele. Probabil, în funcție de piele, mirosul devine mai puternic și acest lucru îi deranjează pe mulți.
Și mie mi s-a întâmplat să mă trezesc cu punctele acelea mici pe piept, dar nu sunt coșuri, ci doar se colorează pielea în jurul firelor fine de păr. Eu de regulă mă frec cu o perie mai dură pe piept, aplic puțină cremă și scap imediat de ele.
Dacă efectul ți se pare prea intens o poți aplica o singură dată pe săptămână. Și mie mi se pare că are o putere mare de colorare, nu e doar o loțiune pentru bronzare progresivă, ci un adevărat autobronzant.
Toma Aurora a spus…
Sadie, mulțumesc pentru informații! Nu știam de treaba cu emolienții din compoziție, eu am zis că dacă ingredientele sunt toate ok e sigur și pentru față. Personal, n-am avut probleme, tenul meu tolerează aproape orice tip de cremă. N-am prea avut probleme în acest sens decât cu unele geluri de curățare.
Sundance e pe lista de dorințe. Atât versiunea pentru față cât și cea pentru ten. Am citit păreri pozitive despre aceste produse și au și prețuri accesibile tuturor.
Mulțumesc încă o dată! :*
Sadie a spus…
Ingredientele sunt ok, in sensul ca nu sunt iritante pentru ten, insa in functie de efectele lor, sunt adecvate anumitor tipuri de ten. Cel putin asa stiu eu ca functioneaza. Tenul meu cred ca e mai sensibil, cel putin de cand am trecut pe produse bine formulate, cum ii dau ceva ce nu-i place, reactioneaza urat. Insa ii tolerez "fitele" astea pentru ca in general arata bine daca il ingrijesc cu atentie.
Eu am folosit deja Sundance de 3 ori si n-am avut probleme, asa ca pe acela chiar il recomand.
Lavi a spus…
Trebuie sa iti recomand autobronzantul de la Paula's Choice, e super, super. Nu pateaza deloc, nu miroase si contine si antioxidanti :)
M and M a spus…
Trebuie sa-mi iau si eu o lotiune autobronzanta. Desi am tenul masliniu , nu am gasit timpul necesar si nici locatia ca sa petrec cateva ore la soare iar picioarele mele sunt albe ! mi-e si rusine sa ies in pantaloni scurti:))
Foarte folositoare postarea:). Te pup:*
melania a spus…
Mi s-a luat azi,adica cojit sub sani desi m-am exfoliat foarte bine de 2 ori inainte sa o aplic:((Se cojeste ca un bronz natural.Mi-l dau jos in seara asta:(( ca sunt patata rau.Nu stiu daca ati avut vreuna problema asta dar eu am sanii destul de maricei si e zona in care transpir.OFFF:(((
Toma Aurora a spus…
Melania, eu te cred pe cuvânt. Dacă a început să se cojească, cel mai bine e să-l dai jos.
Toma Aurora a spus…
Lavi, mulțumesc pentru recomandare. Am văzut că și prețul său este ok, undeva în jurul a 10$ (pe site).
Toma Aurora a spus…
M&M, e greu să găsești la oraș un loc în care să te poți bronza fix atunci când ai timp liber. Eu am decis să nu mă mai expun la soare căci mi-au apărut multe alunițe pe piept în această primăvara. Pupicei:*
ana a spus…
Am si eu nevoie de un sfat...Am folosit lotiunea de la gerocossen si acum observ ca in pozele cu blitz imi iese un picior mai deschis decat celalalt.In rest nu e asa vizibil(mentionez ca am exfoliat pielea inainte de aplicare)
Toma Aurora a spus…
Ana, mai aplică un strat de autobronzant pe piciorul mai deschis la culoare. Dacă ești de părere că efectul va fi prea intens, atunci amestecă o parte de lapte autobronzant cu o parte cremă de corp obișnuită și masează doar pe acel picior mai puțin colorat.
Anonim a spus…
hei fetele....despre autobronzantul de la nivea ce parere aveti?
Toma Aurora a spus…
Hei!
Eu am folosit loțiunea Nivea pentru bronzare progresivă, nuanța Dark și mi-a plăcut. Însă asta se întâmpla acum 5-6 ani. Am avut-o în varianta xl, de 400 ml, însă n-am mai văzut-o prin magazine. Mai există?
Anonim a spus…
Stiti cum as putea sa fac si eu rost de un autobronzant Alverde? Nu am DM in oras si nici in apropiere.Am tot citit articole despre el si m-a convins! Chiar am nevoie de el. :(
Toma Aurora a spus…
Bună! Nu știu dacă se găsește online. Aș putea să ți-l trimit eu, cu tot cu bon fiscal, numai că s-ar adăuga și taxele de expediție, de cca. 5 lei, prin Poșta Româna, însă numai în cazul în care plata se face prin transfer bancar, iar eu trimit pachetul fără ramburs. Menționez că nu știu care este prețul actual al loțiunii în momentul de față, însă mă pot uita zilele viitoare după el în DM.
Unknown a spus…
Am incercat-o eu. Folosita cateva zile la rand, da tenului un aspect "sunkissed", foarte fain. Am aplicat-o ceva vreme, prima data cateva zile la rand pana am obtinut ce am vrut si apoi o data la cateva zile. Arata frumos pe ten, are niste particule mici sclipitoare, miroase bine, nu se duce urat, nu pateaza, mie nu mi-a provocat probleme. Cu toate acestea, la un moment dat nu am mai aplicat-o si m-a intrebat cineva daca sunt bolnava, ca prea portocalie sunt la ten. Pe scurt, functioneaza bine aplicata constant, odata ce intrerupi aplicarea devii...portocalie.
Unknown a spus…
Buna, nu stii cumva un autobronzant pt fatza, care sa nu usuce pielea? mersii
Toma Aurora a spus…
Bună, Ana!
Din păcate nu te pot ajuta, căci de regulă foloseam autobronzantul de corp și pe ten (pe cel de la Alverde). Însă tenul meu este gras și se usucă rar, deci nu pot face o recomandare pentru pielea normală ori uscată.