Review: Pudră compactă Multivitamin Korres

 
  În ultima perioadă am folosit două pudre compacte de față:  Ninja Star (Fusion Beauty) și Multivitamin (Korres). Prima dintre ele, se bucură de un oarecare renume, dar mie mi s-a părut că nu se aplică uniform peste fondul de ten și că se fixează numai în locul în care pun prima oară pensula. Merge folosită peste bb cream, se întinde uniform, dar peste fondul de ten e un dezastru. Cea de-a doua, Multivitamin, a devenit pudra mea preferată și mi se pare asemănătoare cu varianta Clear de la Maybelline: textură fină, deloc prăfoasă, aspect natural, control al sebumului de durată, acoperire decentă.

   Ce-mi place în mod expres la ea este faptul că nu strică aspectul fondului de ten pe față. Nu știu dacă voi ați trecut prin așa ceva, dar mie unele pudre nu-mi priesc, acoperă prea mult și arată prăfos pe față. Practic, îmbâcsesc tenul și lasă impresia de piele tencuită.


   Produsele Korres le-am văzut prima dată în Sensiblu, în magazinul de pe Magheru, însă numai pe cele dedicate îngrijirii pielii și părului. Pe cele de machiaj le-am zărit apoi pe Strawberry și-am aflat că se găsesc și în magazinele Sephora. Pudra de față am primit-o cadou, nu cred că aș fi fost tentată s-o aleg din magazin (mai ales că-mi făceau cu ochiul cele fabricate de branduri mai cunoscute). Am ales-o în nuanța MV3, care-i fix cea mijlocie în grila pentru femeile caucaziene (de la MV1, la MV5).

  Culoarea mi s-a potrivit perfect, are un subton galben. Ca și consistență am spus deja că nu-i prăfoasă și parcă se topește pe piele. Vine la pachet cu un aplicator, ascuns într-un compartiment separat de cel al pudrei. Nu l-am folosit până în prezent, ci am aplicat-o numai cu o pensulă pentru pudră de la Avon.

 
   Datorită texturii cremoase nu se împrăștie atunci când o ating cu perii pensulei și nu există riscul de a murdări hainele ori obiectele din jurul meu.
   Se consumă greu și-n poza mai sus vedeți cum arată după o lună de folosire. Greutatea pudrei este de 10 grame și este un produs de cursă lungă. Un alt lucru bun desprea ea este termenul de expirare: 36 de luni din momentul deschiderii ambalajului. Curios lucru pentru un produs de machiaj ce se laudă a fi 100% natural. Pentru cei interesați, lista de ingrediente a pudrei este următoarea:

Mica, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Silica, Zinc Stearate, Zinc Oxide, Olea Europaea Fruit Oil, CarthamusTinctorius Seed Oil, Potassium Sorbate, Lecithin, Trifolium Pratense Flower Extract, Zein, Parfum, Tocopheryl Acetate,Ascorbyl Tetraisopalmitate, Alpha-Isomethyl Ionone, Hydroxycitronellal, Linalool, Limonene, Coumarin, Benzyl Salicylate,Cinnamyl Alcohol, Geraniol, Citronellol, Hexyl Cinnamal. [+/- (May Contain) CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77163,CI 77510, CI 73360]

   Nu cunosc toate aceste ingrediente, dar pudra a primit feedback pozitiv pe toate blogurile amatoarelor de cosmetice bio pe care le-am citit în ultimele zile, așadar trebuie să fie bio. De asemnea, toate reviews-urile citite au fost pline de laude la adresa produsului, lucru ce nu m-a suprins deoarece am testat pe propria piele caracteristicle sale.
  Am observat că unele fete apelează la nuanțele închise (MV8,MV9) în loc de bronzer!

  Nu-i ultimul produs Korres pe care doresc să-l folosesc. Am pus deja două fonduri de ten din grila lor de cosmetice în wishlist: unul cu textură ușoară și factor de protecție solară și altul persistent și cu putere de iluminare.

   Preț pudră Multivitamin: cca. 70 lei/pe Strawberry
                                           cca. 80 lei/în Româia, conform site-ului Eva.ro

  Sunt foarte curioasă dacă ați încercat vreunul dintre produsele lor de machiaj și dacă aveți vreo recomandare/nerecomandare de făcut?
 

Comentarii

Criss a spus…
Foarte interesanta. Pudra mea chiar e pe terminate si nu stiu ce sa aleg, parca as incerca ceva nou, o sa o am in vedere, desi e un pic cam scumpa pentru mine :P
Te pup :*
Mihaela Pojogu a spus…
Nu, nu am folosit nici o pudra, sunt la capitolul documentatie.
thnx
Monica a spus…
Eu prefer pudra pulbere. Pudra compacta e mai mult pentru a indeparta excesul de sebum de pe zona T.