Review: Mască pentru față cu venin de albine Apimond


   Am așteptat vreme îndelungată până să mă pronunț asupra acestui produs, pentru că mi-a fost drag încă de la prima utilizare și m-am temut ca nu cumva să nu-mi mai placă după o folosire pe termen lung. Au trecut mai bine de trei luni de când am făcut cunoștință cu masca cu venin de albine Apimond și tot pe-atâta de când am făcut fotografia de mai sus.


   Așa arată astăzi, consumată pe jumătate, ceea ce înseamnă că un flacon este suficient pentru o folosire constantă timp de 6 luni (fix perioada de valabilitate din momentul deschiderii măștii).
   Mereu am fost preocupată de înlăturarea liniilor de expresie, de faptul că deveneau vizibile fie atunci când folosem fond de ten, fie fără să port machiaj, când pielea îmi devenea mai uscată. Eram obsedată de pielea perfectă a vedetelor (până le-am văzut pe câteva; și-n realitate au tenuri obișnuite, cu tot cu linii fine și imperfecțiuni).
   Sunt și persoane născute cu o piele netedă, cu aspect siliconat, ce n-au nevoie decât de o cremă banală pentru a-și îngriji tenul. Altele trebuie să muncească serios pentru a schimba câteva aspecte legate de pielea lor, cum ar fi: zonele uscate, porii vizibili, coșurile, petele, ridurile. Printre ele mă număr și eu...

  Primul produs din gama cu venin de albine încercat a fost crema de față. Mi-a plăcut până la ultimul strop, a fost o cremă deosebită, ce oferea un aspect ferm pielii. Recent am primit un comentariu la postul în care am prezentat-o prin care mi s-a spus că este cu adevărat eficientă pentru un ten matur (50+). Eu n-am observat decât mici modificări ale aspectului pielii, având un ten tânăr, neafectat încă de trecerea anilor.

  Și-atunci de unde obsesia mea pentru produsele antirid? Mai mult ca sigur are drept cauză îngrijorarea mea legată de folosirea zilnică a fondului de ten de peste 10 ani. Pentru mine nu mai e de mult un moft, un obiect destinat machiajului ci este scutul meu de protecție împotriva coșurilor. Dacă nu-l aplic, până seara mă trezesc cu 5-6 coșuri. Dacă-l aplic, rareori mă mai trezesc cu câte unul.


  Masca cu venin m-a tentat în primul rând prin libertatea pe care mi-o oferea: poate fi folosită zilnic, fie pe post de mască fie de cremă pentru noapte. Eu o aplic dimineața în strat subțite, înainte de a utiliza fondul de ten. Dacă n-am timp dimineața, atunci o folosesc seara, tot pe post de mască. Rareori am întrebuințat-o ca și cremă, căci se usucă pe piele, lăsând o peliculă galbenă și nu vreau să sperii pe cineva dimineața, la trezire :).

  Nu are efect termic, precum crema. Este densă, miroase crud (precum mierea vie ori polenul). Trebuie lăsată 15 minute să acționeze ca mască, apoi se clătește foarte ușor cu apă. Pielea rămâne fină și foarte întinsă, luminoasă, deloc uscată. Cu timpul, tenul devine mai curat, nu se mai simte încărcat și uneori mai sar peste aplicarea cremei de față, căci nu simt nevoia unui plus de hidratare.
  După părerea mea este cea mai bună mască pentru ten folosită până în prezent și n-aș putea să o compar cu niciun alt produs de acest gen utilizat.


   Ca fapt divers, sunt, fără îndoială, expertă în arsuri. Cel mai adesea mă ard când scot tăvile din cuptor. Deși folosesc mănușă de bucătărie ori un prospop gros, mereu îmi ridic mânecile-n coate și mă ard pe antebraț. Zeci de arsuri minore au fost vindecate într-o singură zi grație măștii cu venin. M-a scăpat instant de usturime și de roșeața. Zilele trecute am avut însă o arsură serioasă, ce-a trecut prin toate stadiile (inflamarea zonei, bășică, senzație de mâncărime extremă). Fiind o rană serioasă n-am îndrăznit din prima zi să aplic masca, gândindu-mă ca nu cumva veninul de albine să nu atace pielea rănită și să agravez rana. A doua zi, după o noapte chinuită, fără prea mult somn, am scos bandajul, am spălat zona și-am aplicat cu generozitate masca. Am umbat cu pasta uscată de dimineața până seara, reaplicând-o la 12 ore. După o săptămână, rana de pe mâna stângă arată ca în fotografiile de mai jos:

Arsura la început
                                                o săptămână după

   Au mai rămas așadar mici semne pe piele, iar zona încă dă semnale de exfoliere, motiv pentru care tind să cred că peste o vreme pielea va arăta și mai bine. Pe mâna dreaptă situația e complicată, am deja petele formate de 2-3 ani și cu greu voi scăpa de dânsele.


   Pe cea mai intensă am căpătat-o de la cuptor, iar cele mai estompate sunt cauzate de suportul din ceramică al unei lumânări, de care m-am atins fără să vreau. La vremea respectivă am folosit albuș de ou pe post de mască, fără prea mult succes. Maro au fost de la bun început și maro au rămas. Mă bucur totuși că niciuna n-a lăsat o cicatrice în urmă și astfel, peste alți 2-3 ani se vor șterge de pe piele.


  Masca n-a fost primită pentru testare și n-aș avea niciun fel de câștig dacă i-aș supraevalua calitățile. Pentru mine e de 10+, așa cum rareori mi se întâmplă să evaluez un produs cosmetic de îngrijire a pielii.
  Mulți dintre voi au băgat de seamă bannerul Apimond de pe blogul meu. Nu e vorba despre nicio colaborare între mine și acest brand ( doar am participat în trecut la o campanie DacicCool dedicată mierii Apimond), nu m-a rugat nimeni să postez respectivul banner. Inițial am avut unul drăguț foc, dar autorul său mi-a spus că-i vorba de o creație perosonală și l-am înlocuit. O să continui să păstrez acel spațiu de publicitate (gratuită) pe pagina mea, căci mi-au plăcut produsele Apimond, cu precădere cele din gama cu venin de albine.

Prețul măștii este de 129 lei/50 ml. În comparație cu măștile clasice se consumă greu,căci trebuie aplicată în strat subțire. Am folosit măști cu prețuri ridicate (Yves Rocher, Sabon, ambele sărite de 80 lei) ce nu m-au impresionat foarte tare și care aveau liste de ingrediente nu pe placul multora. În vara aceasta mi-am propus să strâng bani pentru un flacon nou de mască și unul de ser,căci mi s-aupărut, de departe, două produse deosebite, adevărate produse cheie pentru un ten imperfect de la mama natură.

Comentarii

Mihaela Pojogu a spus…
Multumim pentru review, pentru arsuri folosesc crema de galbenele si nu numai. Nu tin minte daca te-ai inscris dar m-am gandit sa te invit la giveawayurile aniversare.
pupici
Unknown a spus…
Mă bucur că produsul te-a încântat !
Din poze și informațiile din postare reiese faptul că este un produs ce merită cumpărat.
Aș folosi și eu creme cu venin de albine de la Apimond, dar am doar 16 ani și cred că ar trebui să mai aștept.
Folosesc și eu la momentul actual 3 produse de la Apimond (primele) și îmi plac. La două dintre ele chiar le-am realizat review-uri pe blog, așa că dacă ești interesată poți intra.
ilda76 a spus…
Tare mult ma ispiteste!
Pretul e mare dar, asa cum spui, e inteligent sa facem economii pentru produse de calitate.

Multumesc pentru review, Aurora!
Pupicei!

Ilda
Lavender Thoughts
Spunsieu a spus…
M-ai facut curioasa, n-am folosit niciodata o masca cu astfel de ingredient.
Simona Tucu a spus…
In primul rand as vrea sa spun ca aceeasi relatie cu fondul de ten o am si eu, fara el fac cosuri, mi se deshidrateaza tare pielea si aspectul pur si simplu se inrautateste. Actioneaza ca un scut pentru fata mea si am dezvoltat cumva o dependenta, daca as putea spune asa.
Dar nu despre asta e vorba aici, ci despre faptul ca dupa ce am incercat si eu crema mea cu venin de albina, m-am indragostit de tipul acesta de produse si sunt foarte curioasa sa incerc si alte marci, inclusiv masca ta.
Iar despre paragraful cu "supraevaluarea calitatilor", sa stii ca eu ca si multe alte fete (nu ma indoiesc de asta) am incredere deplina in review-urile tale indiferent daca produsele care fac obiectul acestuia sunt cumparate sau primite pentru testare. Exista bloggerite la care nu-mi pun nicio clipa intrebarea daca produsul este primit sau nu, nu are nicio relevanta pentru mine. In concluzie voiam sa spun ca imi place foarte mult cum scrii tu si am incredere deplina in impresiile tale despre cosmetice. :)
Te pup, mulumesc mult pentru aceste informatii!!:)
Mara a spus…
mi se pare foarte buna, culoarea si consistenta cred ca sunt ideale si cand ma gandesc la miros :X sa le folosesti sanatoasa :*
Adina Aruştei a spus…
intr-adevar, Aurora, si eu eram tentata de crema cu venin dupa ce am citit la tine despre ea, insa le-am scris celor de la Apimond si mi-au confirmat ca este pentru un ten mai matur. Asa ca am renuntat sa o comand.
Anonim a spus…
Multumesc pentru review. M-ar tenta si pe mine dar crezi ca sunt prea tanara sa o folosesc? (am 23 de ani)
Toma Aurora a spus…
Mihaela, am mai folosit și eu crema de gălbenele,mi s-a părut bună pentru calmarea zonei, dar masca cu venin este,după părerea mea, un cicatrizant mai eficient. Mulțumesc pentru invitație,mă voi înscrie cu plăcere! :*
Toma Aurora a spus…
Larisa,am citit descrierile tale. Am folosit și eu acel demachiant bifazic și-am gustat chiar și din mierea de fâneață (am avut ocazia să încerc aproape toate sortimentele lor și cea de fâneață mi s-a părut incredibil de ușor de mâncat. Dacă-ți spun că am dat gata jumătate de borcînel de-odată, mă crezi? :D).
Cred că ești foarte tânără pentru produsele cu venin. Eu am 24 ani și din câte am citit prin presă vedetele folosesc creme cu venin cam după 25-30 de ani, atunci când pielea începe să-și piardă din tonus.
Toma Aurora a spus…
Ilda, merită fiecare bănuț. Urmează să-i fac un review și serului, dar mai aștept o vreme, căci l-am început în urmă cu o lună. Până acum,mi se pare mai potrivit unui ten tânăr decât crema din aceeași gamă (care-i ceva mai grasă).
Te pup!
Toma Aurora a spus…
Și pentru mine a fost prima oară :D.
Toma Aurora a spus…
Simona, mulțumesc pentru încrederea acordată.
Știam că ești mulțumită de crema cu venin pe care ai început s-o folosești și că deja te gândești și la ser :D
Comparativ cu alte produse antirid, cele cu venin mi-au lăsat impresia că fac ceva pe termen lung și nu doar în ceea ce privește hidratarea tenului ci mai ales curățarea lui, netezirea pielii.
Și-n plus, am și un motiv de mândrie că firma Apimond își are sediul la mine în zonă. Nu știu cum să explic sentimentul,căci realizările nu-s ale mele ci ale celor ce se ocupă de realizarea acestor cosmetice.
Te-am pupat!
Toma Aurora a spus…
Mara,mirosul e crud,natural așa cum trebuie să fie cel al unui produs bio. M-am bucurat că n-are un parfum mai plăcut (floral, fructat) căci e foarte probabil să mă fi săturat de el în timp. :*
Toma Aurora a spus…
Adina, crema nu face mari minuni pe un ten tânăr.Se simte efectul termic, dar dacă nu prea are ce riduri să netezească nu pot vorbi despre adevăratele sale calități. Te pup!
Toma Aurora a spus…
Anonim, eu am 24. Eu o consideer excelentă pentru combaterea aspectului de ten obosit, încărcat, nu neapărat pentru riduri. :)
Alina a spus…
ma tenteaza foarte tare aceasta masca, dar ma gandesc ca daca nu-mi place ma imbolnavesc gandindu-ma la cati bani am dat pe ea. daca as fi convinsa ca mi-e buna, maine as comanda-o... concluzia e ca mai cuget :)).
Unknown a spus…
Se pare că ți-a plăcut, nu glumă :)))
Mai am de așteptat câțiva ani, dar mă bucur de tenul tânăr de acum. Mersi pentru sugestie !
Anonim a spus…
am citit cu mult entuziasm review'urile tale cu privire la crema si masca apimond cu venin de albine. sunt posesoarea unui ten tanar, dar produsele ptr acnee ( zyneritul mai ales) si'au lasat urmele, ducand la aparitia unor riduri pe frunte nespecifice varstei tenului meu.
iti cer o opinie sincera, in urma testarii cremei, mastii si serului ce ai recomanda ptr tratarea unor riduri definite si ptr un ten mixt, dar care sa nu aiba o textura grasa...ci sa fie ceva mai light. iti multumesc anticipat. o zi superba iti doresc!
Toma Aurora a spus…
Bună!
Dintre cele trei, cea mai eficientă mi s-a părut masca. O aplicam și pe post de cremă de față, noaptea și o clăteam dimineața. Crema de față era destul de grasă pentru tenul meu (mixt și el, foarte gras în zona T), iar serul foarte light, nu l-am găsit extrem de hidratant (însă era bun pe post de bază de machiaj, intrând rapid în piele). Pentru ridurile de pe frunte eu zic să încerci mai întâi următorul tratament: timp de 7 zile te exfoliezi în fiecare seară cu o cremă obișnuită de față amestecată cu puțin zahăr. Te clătești bine și aplici, direct pe pielea udă puțin ulei de avocado. În cazul meu a fost arma sigură pentru ridurile de pe frunte. După cele 7 zile rărești exfolierea și aplici numai uleiul, pe pielea umedă. Nu-i scump acest ulei, costă maxim 20 de lei în magazinele cu produse naturiste și l-am găsit a fi mai bun decât orice altă cremă pentru față. Eu l-am încercat în urma recomandărilor de pe makeupalley.com!
Anonim a spus…
Dar serul face fata ridurilor? Eu am un ten usor deshidratat pe alocuri, dar nici nu reactioneaza foarte bine la mastile hidratante:(. Este ok doar atata timp cat aplic crema prin masaj.
Iti multumescc frumos ptr sfatul cu ulei de avocado. Momentan folosec ulei de cocos si intentionez sa imi cumpar ulei de macese ptr ca poate fi aplicat intocmai ca un ser si are foarte multi antioxidanti si stimuleaza colagenul prin aportul de vitamina C continut. Oricum, foarte simpatic tips'ul. In mod normal ar trebui sa mearga, deoarece celulele noastre inca au putere de regenerare.
O zi frumoasa iti doresc. Multumesc ptr raspuns!
Toma Aurora a spus…
Serul lasă pielea foarte întinsă, însă nu mi s-a părut la fel de hidratant precum masca și crema. Nu cred că ar face față de unul singur unor riduri definitive, dar dacă-l folosești în paralel cu-n ulei s-ar putea să fie suficient. Oricum, sunt foarte bune aceste produse cu venin de albine, chiar dau rezultate comparativ cu multe altele și se consumă și destul de greu.