Gerocossen Capilar+ (primele impresii)


      În postarea de astăzi vă voi prezenta primele mele impresii legate de două produse din gama Capilar+ de la Gerocossen. Aceste produse au fost oferite pentru testare mai multor bloggerițe într-o campanie nouă marca Gerocossen ce vizează sănătatea podoabei capilare. Cu șamponul eram deja familiarizată (grație mostrelor folosite în trecut), iar serul tratament pentru stoparea căderii părului a fost un produs încercat în luna aprilie pentru prima oară.

     Menționez de la începutul postării că am un tip de scalp gras, iar cu căderea părului nu mă confrunt decât a treia zi de la spălare, atunci când șuvițele se îngrașă la rădăcină și firele încep să pice în număr tot mai mare la periat. Tocmai de aceea prefer să folosesc șampoane blânde, pentru uz frecvent, care să nu-mi usuce nici pielea capului și nici firul de păr pe lungime. Nu mă deranjează aspectul de păr îmbâcsit, pe cât mă sufocă mirosul său atunci când se îngrașă.
    Există cazuri în care pierderea firelor de păr nu este provocată de excesul de sebum, ci de lipsa anumitor vitamine/minerale ori de medicamentație. Dacă părul vă cade alarmant chiar și când scalpul este curat, este clar că motivul ține de o dereglare a organismului ori de o carență. Un alt factor ce poate agrava căderea părului sunt produsele de styling ce ajung direct pe pielea capului. Bărbații sunt predispuși acestui risc în număr mai mare, deoarece ei folosesc în mod constant gel de păr în execes pentru a-și aranja tunsorile.


   Pentru a evita să redau notele producătorului vă las mai sus o fotografie cu eticheta de pe spatele șamponului (inclusiv cu lista de ingrediente). Din punctul meu de vedere șamponul are un mare plus pentru faptul că lasă părul foarte moale. Se aseamănă din acest punct de vedere cu tipul de șampon 2 în 1(+balsam), iar acest lucru îl face perfect pentru utilizarea frecventă.
    Face multă spumă și are o consistență lichidă, nu foarte densă. Din această cauză estimez că se consumă în cca. o lună, o lună și jumătate. Nu consider că-i un punct slab, mai ales că prețul unui flacon este accesibil:15 lei.
    Mirosul său este ușor masculin (șamponul fiind unisex), dar plăcut, floral. Aroma nu se păstrează mult timp în păr după uscarea acestuia.


    Despre loțiunea tratament nu vă pot spune foarte multe, căci am utilizat-o numai de trei ori. Flaconul său este prevăzut cu vaporizator, iar consistența sa este lichidă, apoasă. Se aplică la rădăcina firelor de păr după ce ne zvântăm părul cu prosopul. Este necesar ca apoi să masăm ușor pielea capului pentru câteva minute. Nu am observat că părul s-ar îngrășa mai repede ori mai greu în cazul folosirii sale, iar în privința firelor de păr pierdute nu mă pot pronunța, deoarece nu mă confrunt momentan cu o cădere excesivă a părului (am observat că în lunile de toamnă se întâmplă să-mi cadă ceva mai mult).
    Voi continua să-l folosesc în continuare deoarece am auzit niște zvonuri online conform cărora părul ar crește mai rapid în urma folosirii sale. Cum îmi doresc să am părul cât mai lung, n-am să mă las de el, mai ales că procedeul de folosire nu-i deloc complicat. Prețul său este tot de cca.15 lei.
    Din experiență vă spun că eu am fost mulțumită de tonicul Chelstop de la Hofigal, pe care l-am folosit chiar în sezonul în care părul meu cădea într-o veselie (începând cu luna octombrie). Așadar, dacă doriți să vă recomand un produs testat de zeci de ori, eu vă propun Chelstop, iar despre loțiunea de la Gerocossen rămâne să mai amintesc peste o lună-două, atunci când fie voi observa vreo îndesire a părului ori vreo creștere notabilă.
    O altă recomandare pe care o pot face este consumul de biotină pe parcursul a cel puțin 3 luni. Are un efect regenerant asupra pielii, părului și a unghiilor și nici nu costă foarte mult. Alte persoane au încercat cu succes și capsulele de gelatină, așa că nu strică să le consumați în caul în care nu găsiți un tratament extern eficient.
   
   Voi ce trucuri/tratamente folosiți cu succes pentru stoparea căderii părului?

Comentarii

coco a spus…
sper sa nu am probleme , dar in caz ca da , voi incerca !
am avut mai de mult si am folosit cu succes un sampon cu lapte de capra , singurul inconvenient ca mi-a uscat parul , probabil ca cineva cu un par gras ar fi avut un real succes !
http://krmenslife.blogspot.ro/2012/01/sampon-cu-lapte-de-capra.html
serile verii a spus…
Samponul pare ok, ca se clateste, l-as incerca, insa lotiunea are ingrediente naspa. Mai reusite sunt cele de la Apimond si Cosmetic Plant!
Mara a spus…
eu am inceput sa folosesc de la gerovital si mi-a facut parul ca o sarma :( dar daca tu spui ca lasa parul moale il voi incerca pentru ca imi cade parul in orice moment al zilei si nu stiu ce sa mai incerc, eu avand parul normal la radacina si foarte uscat la varfuri te pup
Gina Cristiana a spus…
Cred ca doar o nustritie sanatoasa si suplimentele ma ajuta sa scap de caderea parului pentru ca pana acum nu m-a ajutat nimic de genul sampon sau lotiune pentru asa ceva.
Mie vara imi cade parul foarte rau iar iarna nu am astfel de probleme.
pupici
Toma Aurora a spus…
Coco, îmi este cunoscut ambalajul acelui șampon. L-am văzut la standurile celor de la Cosmetica Verde, dar și pe Miniprix.ro. Eu am încercat din gama respectivă un șampon pentru strălucire, n-a fost rău, dar încâlcea părul așa că nu l-am cumpărat din nou după ce s-a terminat.
Toma Aurora a spus…
Serile Verii, mulțumesc pentru comentariu.
Produsele de la Apimond au întradevăr ingrediente sigure pentru sănătatea pielii și sunt și bune din punct de vedere calitativ. Eu am fost mulțumită de șamponul lor cu cidru, foarte blând cu părul mi s-a părut, dar și acesta,de la Gerocossen, lasă firul de păr moale și lucios.
Toma Aurora a spus…
Mara, am scris și eu pe blog despre un produs din gama Gerovital pentru păr: spray-ul pentru protecție termică. Usca părul foarte tare, motiv pentru care l-am aruncat după câteva utilizări. La fel am pățit și cu un șampon Aslavital, pe care l-am abandonat după o singură folosire,dar și cu Acnistat și un șampon bio de la Krautergarten.
Toma Aurora a spus…
Gina, de multe ori cauzele sunt interne și suntem tentați să scoatem o căciulă de bani pentru orice tratament doar pentru a stopa căderea. Eu într-un timp am fost așa disperată, am luat fiolele de la Vichy de două ori (toată bursa am spart-o atunci) și la final...nimic. Recunosc doar că tratamentul m-a scăpat de mătreață si de atunci chiar n-am mai făcut (și au trecut mulți ani de-atunci), dar în privința căderii părului n-am observat chiar nimic.
Alexandra a spus…
Sora mea a cumparat samponul asta de pe miniprix.ro, insa la fel, ii usca parul f tare, ea avandu-l normal....mi l-a dat mie care am parul gras si imi place f mult...n-am observat inca imbunatatiri in privinta caderii parului, deoarece l-am folosit doar de 3 ori pana acuma....desi la mine cred ca alta e pb, eu alaptez si am citit ca multe femei se plang de caderea masiva a parului in perioada alaptarii...