De pe internet adunate și... aplicate!


    I.Vesta din denim cu aplicații
    Hoinărind pe cărările internetului, am dat despre câteva articole despre relansarea în forță a denimului prespălat. În mare vogă ar fi vestele/gecile cu perle aplicate, așa c-am pus mâna pe o vestă din denim, pe o pungă cu mărgele perlate albe (2-3 lei în mercerie), un petec mic de dantelă și-am cusut pe clapeta unui buzunar (fals) câteva perle, iar pe celălalt bucata mică de dantelă. Puteți să folosiți mai multe mărgele, în funcție de preferințe și vă puteți juca și cu tăieturile pe alocuri:

 sursă: Google

   II. Curățarea perfectă a pielii întoarse
   Mari bătăi de cap îmi dau cizmele din piele întoarsă. După doar câteva purtări se fac ca și cum aș fi trecut prin scaieți cu ele: se înnegresc, capătă niște pete cu coajă lucioasă (pete de ulei am văzut că sunt numite în tutorialele pentru curățarea pielii întoarse), nu mai zic de dârele și dungile formate în pliurile lor.
   Am avut multe tentative de a le curăța, ba spălate de mână cu peria, ba aruncate în mașina de spălat și fie s-au decolorat, fie au ieșit ca după furtună, cu o parte din puf lipită într-o parte și cealaltă zbârlită de mama focului. 
   Metoda pe care am aplicat-o zilele trecute mi s-a părut perfectă nu doar pentru îndepărtarea petelor, dar și pentru redarea frumuseții pielii întoarse. Am avut drept cobai o pereche de cizme vintage, preferatele mele, însă pline de pete și deteriorate ca și aspect în zona călcâielor (aspect mat, ponosit). 
   Prima oară am făcut un amestec din apă caldă și puțin detergent. Am luat o periuță de dinți veche și am înmuiat-o în amestec, după care am frecat numai cu mișcări circulare petele și  zonele parcă  veștede ale cizmelor. La final n-am clătit, ci am înmuiat un puf de vată în spirt (alcool medicinal) și am șters zonele proaspăt spălate numai cu mișcări circulare. Le-am pus la uscat în fața ferestrei și voila! adio pete și aspect tern!

   
    N-am făcut o poză înainte, va trebui să mă credeți pe cuvânt :) Cizmele astea sunt favoritele mele, le am dintr-un sh cumpărate cu câțiva lei, dar nu le-aș da pentru altele. Mai am unele asemănătoare de la Asos, cele apache, pentru care am plătit de 50 de ori mai mult (la un calcul rapid), dar care nu se compară, căci sunt dintr-un material sintetic foarte subțire și deja au început să se strice la călcâie. Tot unele cu franjuri am de la Pull&Bear, acelea sunt din piele naturală, dar am avut aceeași probleme cu zona din spate. Pot spune că la fel de mult mi-au plăcut niște cizme de la Miniprix, din piele întoarsă, bej deschis, pe care le-am luat cu 80% reducere pe motiv că avea un franj rupt. Dar între timp s-au uzat și ele, din pricină că erau subțiri și s-au rupt după două sezoane de purtat intens.


   III. Calculator personal de calorii și nutrienți
   M-am făcut vânătă de supărare când am văzut zilele trecute pe Facebook un calculator personal de calorii lansat online în România...cu plată. Mai exact, plăteai 1 euro/zi prin sms ca să afli dacă ce-ai mâncat în ziua respectivă are suficiente proteine, vitamine, ori dacă ai abuzat de grăsimi saturate. De aceea m-am gândit că n-ar strica să postez și eu ceva despre CalorieConnect, o platformă la care oricine are acces gratuit. Trebuie doar să vă faceți cont, nu e nevoie de adresă de mail ci doar de un username (nume/poreclă) și de o parolă. Ce-i drept, înălțimea și greutate trebuie exprimate în pounds/feets, dar la câte convertoare online găsim direct pe Google, nu cred că reprezintă mari impedimente.
  Site-ul e foarte aerisit, nu obosește. E simplu și la obiect! Căutăm direct alimentele din baza lor de date (tastăm în chenar, iar ele apar înșiruite), selectăm și adăugăm numărul de porții (o felie de pâine, un bol de supă, un biscuit,etc.). Se precizează exact ce rezprezintă o porție, câți ml are un bol ori ce diametru are biscuitele cu aproximație. Dacă nu știm denumirea alimentelor consumate în engleză, tragem cu ochiul pe Google Translate și-am închiat povestea.
   Din bara setărilor alegem ce dorim noi să ni se afișeze: caloriile, grăsimile, zahărul, calciul, vitamina A,C, șamd. Setările vor rămâne afișate pentru toate alimentele, nu trebuie reactualizate. Obținem și un procentaj din dozele zilnice recomandate, ca în tabelul de mai jos:


   Observați că în coloana din dreapta, my targets, sunt prezentate exact dozele zilnice de care am nevoie pentru înălțimea și greutatea mea, pentru a slăbi 4 kg, așa cum am completat în formularul de înscriere. Am aflat, așadar, că după masa de prânz, vitamina C era la podea, la fel și calciul, în timp ce colesterol tropăia de fericire.
   Foarte încântată sunt de site și-l consider util nu doar pentru cei ce doresc să slăbească, ci și pentru cei ce se confruntă cu lipsă de vitamine ori minerale, ori doresc să afle câte calorii au ars prin diverse activități fizice.
   N-am niciun motiv de a-l ridica în slăvi, cu excepția bucuriei personale, dar dacă căutați o platformă simplă, gratuită, profesionistă pentru monitorizarea alimentației eu zic că e soluția perfectă.


Comentarii

Adina Aruştei a spus…
Cizmele sunt tare fumusele! Sa le porti cu placere.
Ai o nominalziare pe blogul meu :)
http://frommegwithlove.blogspot.ro/2013/04/tag-versatile-blogger-award.html
Criss a spus…
Foarte bine arata vesta. Eu am o geaca care imi place mult de tot si chiar ma gandeam sa ii aplic ca sa fie mai interesanta, mersi de idee :P
Anonim a spus…
Ce draguta e vestuta! Am si eu o geaca de blugi pe care habar nu am pe unde am indesat-o de vara trecuta..Urgeeent o caut si o modific putin!
Anemona a spus…
Mersi de ideea cu calculatorul caloric :D eu il foloseam pe cel de pe Slabute, dar pare mult mai interesant asta
Mihaela Pojogu a spus…
Mi-am luat o solutie pentru pielea intoarsa chiar astazi si maine o sa vad cum functioneaza si daca.. :)
Mara a spus…
nu ai idee ce mult imi foloseste aceasta postare :* multumesc mult, cu siguranta voi aplica toate lucrurile aflate :)
Georgiana a spus…
Sunt foarte utile informatiile legate de curatarea pielii intoarse, cu siguranta voi aplica si eu metoda pentru niste incaltari pe care chiar nu stiam cum sa le curat. Cat despre vestuta, e mai frumoasa a ta decat cea de pe Google :)
cara's beauty toys a spus…
Buna! Te-am nominalizat la Versatile Blogger Award: http://carasbeautytoys.blogspot.ro/2013/04/the-versatile-blogger-award.html
Lorena's blog a spus…
ce faine-s cizmele:X
să le porţi sănătoasă! :)
Andreea a spus…
Nu am vesta de blugi, dar daca vad una, o iau numai ca sa o decorez :D Aveam si eu nevoie de o solutie pentru a curata pantofii mov de piele intoarsa. Am mai incercat cu guma de sters si cu spray, dar rezultatele m-au dezamagit
Anonim a spus…
Imi place fooooarte, dar foooarte mult vesta. Ti-a iesit bine si mi-ai dat si mie aripi sa ma apuc de asa ceva, cu prima ocazie cand am timp, de modificat hainute vechi ma apuc! :D
Deea a spus…
Vaiii si tocmai acum ma inveti cum sa-mi curat cizmele? Acum, dupa ce le-am aruncat?:(. Erau foarte murdare, patate destul de rau si nu am crezut ca le mai pot curata. Le-am aruncat cu gandul ca imi voi lua altele la iarna. Acum stau si ma intreb daca mergea metoda ta...stupid me:(!