Review: Exfoliant pentru corp Curious Britney Spears


    Exfoliantul parfumat Curious face parte din gama de îngrijire a corpului infuzată cu aroma parfumului cu același nume, al cărei vedetă-mamă este Britney Spears. În general parfumurile B.Spears sunt intense și dulci, motiv pentru care sunt considerate unele dintre cele mai de succes arome semnate de vedete. De-a lungul timpului, datorită cererii publicului, au fost lansate geluri de dus, loțiuni, creme de mâini, produse pentru exfoliere, parfumuri-cremă solide și luciuri de buze, toate sub bagheta magică a promovării venite din partea prințesei pop de odinioară.

  Prietena mea cea mai bună din liceu era fană ultras a cântăreței Britney Spears și țin minte toate albumele cu poze decupate din ziare și reviste, tablourile aninate pe pereți, melodiile pe care le interpreta modificându-și vocea pentru a semăna cu cea a lui Britney. Ce mai, fără să vreau eram la curent cu tot ce se întâmplă în viața artistei!
   Țin minte că prima oară mi-au atras atenția parfumurile în formă de mingiuțe (globuri de cristal colorate), pe care le vedeam în Bravo și mai ales forma parfumului Curios, dotat cu pulverizator sub formă de pară. Eram în clasa a zecea și țin minte că îmi imaginam mereu cum ar fi să apăs pe para cea magică :).



    Fiind în căutarea unui exfoliant nou, am găsit varianta Curious disponibilă pe Strawberry, redusă de la 130 la 46 lei (200 ml). Fiind un scrub pe bază de sare, se topește rapid în contactul cu pielea umedă și de aceea este de preferat să îl aplicăm ori pe pielea uscată, ori puțin umezită. Chiar și așa, particulele exfoliante se topesc în cele din urmă, motiv pentru care este nevoie de o cantitate mare pentru întreaga suprafață a corpului.
  Nefiind spumant, se întinde greoi și din nou, este nevoie de mult produs pentru o exfoliere completă.
   Partea bună este că scrubul este eficient și curăță în profunzime pielea. O lasă parfumată puternic (un miros vintage, puțin greoi) și deosebit de fină. Se clătește imediat având în vedere faptul că particulele dure deja au fost dizolvate prin masaj. Nu pot spune că este cel mai bun exfoliant de corp încercat, dar cu siguranță se numără printre cele mai bune pe care le-am folosit, alături de cele de la Elmiplant, Sabon, Yves Rocher (Plaisir Nature). Cu toate acestea, prețul întreg nu și-l merită, fiind piperat, iar produsul consumându-se destul de rapid.

   Pentru că exfoliantul pe bază de sare de mare ori zahăr brun are de obicei prețuri măricele, am decis ca pe viitor să-mi achiziționez ingrediente din care să-mi confecționez propriul scrub. Indiferent de cât de mare e pasiunea mea pentru acest tip de produse, viteza cu care se consumă m-a pus pe gânduri și tocmai de aceea voi apela la o varianta ieftină apelând la zahărul brun nerafinat Billington's (până în 3$ pe Iherb) și la uleiul de cocos Cococare (3,4$, tot pe Iherb).

  Rețineți faptul că exfoliantul pe bază de sare irită pielea proaspăt epilată, precum și zonele cu zgârieturi. Varianta cu zahăr este mai delicată și nu are efectul advers menționat anterior!
 

Comentarii

Anonim a spus…
E mult mai bine sa ne creem noi exfoliantul mai ales ca nu e asa de greu si fiind si iHerb unde se gasesc produse cu preturi acceptabile.
Adina Aruştei a spus…
eu am avut lotiunea de corp, cam subtirica, dar placuta!
Irina a spus…
Ma bucura ca preferi unul natural handmade de catre tine :)
O zi frumoasa :*
Unknown a spus…
Si eu folosesc zahar,pentru corp,iar pentru fata scortisoara:)
Ale a spus…
Si mie imi place cum miros parfumurile Britney Spears. Totusi chiar si la 46 de lei mi se pare scump acest scrub. Eu mi-am facut de vreo 2-3 ori scrub in casa cu zahar, ulei de masline, ulei esential de portocala si cafea, fiindca imi placea mirosul de cafea cu portocala si cafeaua adauga la consistenta zgunturoasa, dar se pot face cu zahar si orice ulei. Si tin mult, nu rancezesc sau nu se striga, fiind doar uleiuri si zahar.
Mihaela a spus…
O alternativa mai ieftina ar fi faina de porumb + gel de dus :) lasa pielea foarte fina.De curand am descoperit o manusa pentru exfoliere,foarte ieftina 5 lei,din kaufland,pe care o ador,imi face pielea extrem de fina.Imi place cum scrii,iti citesc toate postarile.
Anonim a spus…
Buna! acest comentariu nu are legatura cu poatarea ta, insa vreau sa ii acorzi atentie. Sunt dezamagita ca romanii au ajuns sa fie jigniti in tara lor. poate ai citit deja despre http://www.rtv.net/sanctiuni-in-covasna-pentru-scandalul-bentitei-tricolore-conducerea-liceului-mustrata-in-scris_72549.html Nu vreau sa protestam, dar am o rugaminte. Eu de maine o sa port tricolorul - panglica mica in par, bratara. Te rog sa faci un post in care sa spui ca nu e o rusine sa fii patriot, esti un exemplu pentru multe cititoare ale tale. De la un gest mic vom deveni mai atenti . Ar trebui sa ne iubim mai mult tara. Multumesc!
Toma Aurora a spus…
Macy, chiar acum voi finaliza comanda de pe Iherb cu cele două produse mentionate in postare. Din pacate, oricat de atractiv ar fi scrubul din comert, uneori are un pret prea mare pentru a-l folosi regulat.
Toma Aurora a spus…
Adina, o parere similară am și eu despre scrub. Desi mi-a lasat o buna impresie, ma pot lipsi de el.
Toma Aurora a spus…
Irina, portofelul imi spune ca are aceeasi parere ca si tine :D Pupici!
Toma Aurora a spus…
Claudia, nu stiam de scortisoara. Multumesc pentru informatie (mai ales ca imi place la nebunie aroma ei)!
Toma Aurora a spus…
Buna, Ale! Prețul e măricel chiar și la reducere și nu in totalitate justificat. Exfoliant am mai preparat si eu in casa, in special pe baza de cafea ori malai. Acum imi doresc si unul cu zahar mai grunjos, căci îmi plac formulele mai agresive, care să curețe și să maseze bine pielea.
Toma Aurora a spus…
Multumesc,Mihaela, pentru apreciere si pentru recomandari. O zi frumoasa iti urez! :)
coco a spus…
imi confectionez singurica si cu zahat si cu sare , sunt multumita :)