Hairy Potter și epilatul perfect


(Discuția are loc în pauza de prânz a firmei. Mimi și Lola se întâlnesc la bufetul din colț. Prima are brațele pline de condici și dosare. Lola, degajată, liberă, se oferă să o ajute, adresându-i pentru început doar un zâmbet generos. Femeile așează teancurile de foi pe un scaun și se îndreaptă separat înspre punctul de servire. Reîntoarse la masă fac un schimb lent de plicuri de zahăr, scobitori și tacâmuri de plastic.)

   Mimi (pe un ton îngrijorat): Dumnezeule, cât am avut de muncă zilele astea! Pare să nu se mai sfârșească cu atâtea ședințe, proiecte și reuniuni. (Dă ochii peste cap în timp ce oftează cu bărbia sprijinită în palme). Aseară, de pildă, după ce am încheiat programul, merg eu liniștită acasă, mă pun pe încălzit niște orez la microunde, mănânc pe nerăsuflate, apoi mă dau cu o cremă pe mâini, îmi pun mănușile din bumbac și mă răsfir pe canapea. Când, apare soțul meu: „Opa, ce-avem noi aici? Se face frumoasă fata mea!” Cât pe-aci să-i arunc cu mănușile în nas, dar eram prea obosită să contraatac. Da, da! i-am răspuns, întinzându-mi picioarele cât colo. Știi, avem o reuniune de serviciu mai încolo, pe la 22:00. Trebuie să ne întâlnim cu niște colegi din capitală, să stabilim cum împărțim următoarele sarcini. Să vedem cu ce oferte vin. Om fi noi provinciali, dar trebuie să-i impresionăm! La care soțul meu, pe un ton pueril: „ Și cum aveți de gând să faceți asta, ori ai tu o vrajă gata pregătită, Hairy Potter?”. Și își fixează ironic privirea înspre picioarele mele răsfirate pe brațul canapelei.


(Lola începe să râdă, având grijă să nu mai mănânce pentru a nu se îneca. Mimi, amestecând veselă în paharul cartonat cu cafea, se deschide mai tare.)

   Mimi: Lasă că îmi iau pantaloni, îi spun.Evident, în secunda următoare eram în baie, cotrobăind după cremă depilatoare, gel de ras și lame. Nu puteam să mă risc cu epilatorul la ora aceea, deși clocisem în sinea mea un plan ce implica, printre altele, și cuburi de gheață...multe, multe cuburi de gheață. Până la urmă găsesc un gel de ras și abracadabra! devin numai bună pentru rochia roșie pe care mi-am luat-o în concediu.
   Lola (compătimind-o): Ce ți-e și cu epilatul ăsta! Noi, femeile, hai că ne mai înțelegem una pe cealaltă. Mai trebuie să punem și-un morcov în ciorbă, să mai ducem și-un gunoi, să mai ștergem o glastră. N-avem mereu vreme de rașchetat părul, numai că bărbații nu trec cu vederea lipsa noastră de timp. Radare de păr zici că sunt, nu alta!
   Mimi (șoptind din spatele unui șervețel cu care, chipurile, își îndepărta firimiturile): Zicea Popeasca, de la secretariat, că ea nu mai are grija asta de când cu epilarea IPL. S-a făcut cu aparatul ăla cu lumină pulsată de câteva ori și acum gata, e diva cu piele perfectă și poate să răzbească și cu un program de 14 ore, cu tot cu petreceri intercalate. Și ne-a prins șeful când tranșam problema epilatului și-mi zice „Mimi,gata! La următorul salariu să pui mâna să-ți iei aparatul, să nu speriem lumea pe stradă!”. L-aș lua și mâine, i-am zis, numai să-mi dați ceva timp liber să mă duc să-l cumpăr! (Soarbe ultimele guri de cafea.) Apoi, pe la 12, chiar înainte să cobor la bufet, vine șeful la mine cu ditamai teancul de dosare și cu o foaie mânzgălită pusă deasupra. „Uite, Mimi, calculul detaliat făcut de un profesionist în viață!” și arată cu degetele înspre el. Eu stau să mă gândesc o clipă dacă tocmai gesticulează că s-ar împușca în cap, dar imediat mă lovește cu o altă replică. „Economisești peste 100 milioane lei vechi, bani pe care i-ai arunca pe loțiuni și geluri pentru epilat până la sfârșitul vieții. Tu își dai seama?” Eu dau din cap afirmativ, înșfac teancul de foi și o tai pe ușă afară, înspre scările dinspre bufet. „O sută, Mimi! Nu zece, nu douăzeci, ci o sută!” Apoi îl simt cum se îndreaptă înspre mine și subtil îmi șoptește în ceafă „Auzi, la salariu, îmi iau și eu unul pentru barbă și mustață. N-am făcut încă calculul, dar cred că te fac la cât gel de ras și lame cumpăr în fiecare lună. Dar vezi să nu mai afle nimeni, nu de alta dar trebuie să rămân cel mai isteț tip din firmă, la naiba!”

(Scena se termină cu cele două femei ridicându-se vesele de la masă. Mimi, cât pe-aci să uite de teancul de dosare. Se întoarce să le ia, apoi spune sec către Lola)

   Mimi: Oricum le-am cărat degeaba!
   Lola: Lasă că-i bine pentru siluetă!
   Mimi: Că tot veni vorba de siluetă, tot de la Popeasca am auzit de noul aparat pentru fermitatea coapselor. Știi de care zic, e cel care tonifică... (sfârșit!)

   Notă: Acest articol a fost scris pentru Școala de Beauty Blogging by L'Oreal Paris.


Comentarii

Anonim a spus…
Foarte faina comedia Aurora! Congrats!
Chiar am imaginat intreaga scena :))
Anemona a spus…
Imi place cum ai scris :)
Simona Tucu a spus…
Esti cea mai buna, Aurora!!