Comandă Romwe: Cămașă Bart Simpson+ colier


   Ieri a fost sora mea la poșta vamală să ridice niște colete, timp în care eu am mers la cea locală pentru a ridica pachetul de la Asos cu niște ghete fabuloase de la Park Lane (cărora le voi pregăti un post separat).
   La vamă s-a întâmplat ceva nedorit și neașteptat! Pachetul nu avea factură, însă avea valoarea scrisă pe o hârtiuță lipită lângă adresa de livrare, iar drăcușorul de vameș s-a pus pe taxat. A tăiat chitanță: 32 lei pentru o comandă de 42$. Prea mult după părerea mea, dar cum am luat produsele pe gratis, din creditul primit, n-a fost chiar o mare neplăcere. Mă gândesc că dacă aș fi scos din buzunarul meu cei 140 de lei pentru obiectele luate, să mai sar cu încă 32 lei pentru taxele vamale ar fi fost prea de tot. Cu toate acestea nu critic acțiunea vameșului, mai ales că a dat chitanță, a calculat corect și toate cele.
   Am mai citit recent cazuri în care s-a perceput tva la vamă pentru toate pachetele expediate de persoane juridice (firme) chiar dacă pachetul avea sau nu valoarea declarată/avea sau nu factură. Pe pachetul meu se afla o foaie suplimentară lipită, pe lângă clasicele abțibilduri cu adresa și tipul de produse conținute (toys trecut de cele mai multe ori de site-urile asiatice și o valoare falsă de 10$). Această foaie este posibil să fie cea cerută de vama română direct magazinului online, așa cum a amenințat pe 1 ianuarie că va face. Altminteri, expedierile erau considerate un soi de evaziune fiscală (ceea ce este, de asemenea, adevărat).

   Am așteptat-o pe sora mea cu pachetul cu mare nerăbdare, timp în care am dat ture prin casă încălțată cu ghetele. Cum a sosit, cum am sărit pe punga neagră, inscripționată cu numele site-ului.
   Cămașa cu Bart Simpson: mai frumoasă și mai de calitate decât mă așteptam. Merita chiar de trei ori cei 32 lei plătiți la vamă și nu am nimic de reproșat la adresa sa.


  Colierul cu săgețică și inimioară este de-a dreptul simpatic. Eu mi-l imaginasem ceva mai mare și arămiu și am fost surprisă să descopăr că este micuț și de un auriu strălucitor. Inimioara este compusă din mai multe inimi mici, roșii și albe. Colierul este prevăzut cu prelungitor și astfel poate fi purtat ori la baza gâtului, ori ceva mai lăsat înspre bust.

   Niciunul dintre cele două produse nu mai este disponibil pe site, dar cămașa va fi din nou pe stoc la sfârșitul lunii martie. Prețurile lor au fost: cămașa (30$/ 100 lei), colier (12$/40 lei).

Comentarii

Maya Secret a spus…
Nu mi se pare a fi totusi evaziune fiscala atata timp cat primesti cadou un colet din afara UE, la urma urmei nu ai platit nimic pentru el, de ce sa dam taxe vamale? Poate acest val de "corectitudine" va trece curand.
Anonim a spus…
Ce frumoasa e camasa !!! Imi place foarte mult, la fel si colierul,e deosebit, chiar nu am mai vazut asemenea model . Sa le porti sanatoasa . (Ana)
Toma Aurora a spus…
Este evaziune fiscală dacă gift-ul nu este de fapt gift. S-au prins si ei ca lumea plteste bani pentru bunurile expediate drept gift de persoanele juridice, ca doar nu stau firmele sa ne cadoriseasca pe toti, în fiecare lună :D.
Treaba ar fi fost altfel dacă le-ar fi trimis printr-o persoană fizică, dar acest lucru nu are cum să se întîmple atâta vreme cât există și cumpărători pe site. Nu pot face artificii doar pentru bloggeri, nu ar fi profesionist.
Nici mie nu mi-a picat tocmai bine sa scot acei bani din buzunar, dar daca te certi cu vamesul data viitoare este posibil sa te alegi cu coletele lipsa :/
Toma Aurora a spus…
Ana, mulțumesc. Cămașa am mai văzut-o și pe Sheinside (cred că acolo încă este pe stoc si are cam același preț). :)
Alina a spus…
imi plac ambele maxim :) sa le porti cu placere.

naspa ca i-a apucat atata corectitudine. eu n-am comandat niciodata nimic care sa vina pa posta vamala, acum e clar ca in curand n-am s-o fac :(. ma demoralizeaza sa ma duc pe acolo, sa ma ia la intrebari si apoi sa-mi mai si taie la chitante...
ZADIN a spus…
Da, într-adevăr neplăcut ceea ce s-a întâmplat, mai ales că nu a existat factura.
În orice caz piesele sunt foarte cool.

www.zadinblog.com
Ramy's Blog a spus…
cat de simpatica este aceasta camasunta!!! :))sa o porti cu placere!
Anonim a spus…
Ce frumoasa e camasa! Sa o porti cu placere! :X
Unknown a spus…
haioasa rau camasa, pacat de neplacerea din vama...
MoGio a spus…
ce tare e camasa :) am si eu un colier asa , dar cu o chitara in loc de sageata , cu acelasi model de lantisor . dar l-am primit rupt din pacate :(
Lavi a spus…
Eu am avut parte de un vames super de treaba zilele trecute, am comandat un inel de pe Etsy in val de 500 de dolari si nu i-am specificat sellerului sa puna valoare mica, nu stiam cum se procedeaza. Am avut noroc ca vamesul a inchis ochii si nu mi-a taxat absolut nimic :D
Frumoasa camasa!
ilda76 a spus…
:) Cat de mult imi place camasa!!! E asa de....funny, jucausa!!! Sa o porti sanatoasa!

Asteptam ghetele cele "fabuloase"! De ce ne tii pe jar?:P:))

Pupici!
Ilda
Lavender Thoughts


Toma Aurora a spus…
Gata, Ilda, am postat :D
Nu stiu cat de fabuloase or fi in viziunea celorlalti, dar eu sunt cucerita de ele. Deja mi le imaginez potrivindu-se la...tot ce am în garderobă! :D

Te pup și te îmbrățișez!
Toma Aurora a spus…
Lavi, de obicei nici eu nu am avut probleme, dar s-a întâmplat acum,din nefericire.
Tare bine cred că mai arată inelul, daca avea o valoare de 500 parai pe Etsy :D
Toma Aurora a spus…
Alina, îi apucă și pe ei cu aștia care cumpără te miri ce (o haină, un parfum). Despre mersul la posta vamala nici eu nu ma declar prea incantata, de aceea in ultima vreme am trimis-o pe sora mea.:))
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc, Zadin! :)
Toma Aurora a spus…
Merci, Ramona!
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc. De-abia aștept!:)
Toma Aurora a spus…
Simona, asta este! Data viitoare sper sa nu mai pățesc la fel.
Toma Aurora a spus…
MoGio, n-ai reușit să-l repari cumva? :( Ori s-a rupt fix săgeata? Mă gândesc că dacă s-or fi desprins numai zalele, le poti prinde cu penseta la loc.