St. Dalfour Ginger&Orange Marmalade



   Sunt mare amatoare de gemuri, dulcețuri și compoturi! Îmi plac aproape toate sortimentele și am mare noroc cu mama mea care pregătește pe timpul verii bunătăți din zmeură, căpșuni, cireșe și alte fructe de sezon. Trebuie să recunosc că și eu mă pricep la prepararea dulcețurilor și am cumpărat de-a lungul timpului diferite cărți și reviste mai vechi (din anticariat) pline cu rețete de gemuri și conserve.
  Uneori însă sunt atrasă de sortimentele disponibile pe rafturile magazinelor și mai întind mâna după un borcănel cu dulceață de fructe de pădure, de petale de trandafiri sau smochine.  Vă închipuiți ce victimă ușoară am fost când am intrat în secțiunea Jams de pe Iherb!

   După o vizită online îndelungată, am adăugat în coș și un borcan de marmeladă de portocale, condimentată cu ghimbir și fără un gram de zahăr. M-a tentat varianta fără zahăr pentru că de multe ori aleg și din supermarket dulceață de la raionul pentru diabetici. Mi se pare mai puțin dulce și pot mânca liniștită oricât de multă, fără să mi se facă rău.
   Borcănelul de 284 de grame l-am mâncat rapid. Nu l-am lăsat prea multă vreme să se acomodeze pe meleagurile românești :). Ce-i drept, așa de mult mi-a plăcut gustul spicy al ghimbirului amestecat cu cel al portocalelor zemoase și a cojilor tăiate subțire, încât am mâncat linguriță după linguriță, într-o veselie.
   Prețul său (3,5$/10 lei) îl face suficient de accesibil pentru a comanda pe viitor și alte sortimente din gama St. Dalfour, dar și alte bunătăți de pe Iherb:









   Alt sortiment bun de dulceață din comerț a fost unul cu patru tipuri de fructe de pădure cumpărat din Mega Image. Era mai scump decât cel de la St. Dalfour, dar a fost gustos tare și la fel ca cel prezentat nu conținea zahăr și era îndulcit cu suc de struguri. Nu mai rețin brandul, dar îl găsiți la raionul produselor fără zahăr.
   Voi ce alte tipuri delicioase ați mai descoperit prin magazinele din România sau pe site-urile din afara țării?


    Dacă sunteți la prima comandă Iherb și doriți să beneficiați de o reducere de 5$ (pentru comenzi de până la 40$) sau de 10$ (pentru comenzi de peste 40$), puteți folosi codul meu de reducere: URO424 în caseta de sub coșul de cumpărături. Sau puteți utiliza orice alt cod pe care îl găsiți pe google sau pe alte bloguri!

Comentarii

Carmen Tobias a spus…
Si eu am camara plina cu dulceata si gem, plus ce mai primesc de la mama si bunica :)
Dar toate sunt din fructe si combinatii obisnuite, asa ca si eu sunt deseori curioasa de noutati. De comandat nu comand, am in schimb noroc cu tata ca-mi mai paseaza din Germania sau Austria una-alta ;)

Hmm, acum imi sta capul la gem de portocaleee! :D
Anonim a spus…
Salut...si mie imi plac dulceturile si gemurile de la St.Dalfour ..sa stii ca se gasesc si in supermarketurile de la noi...eu le iau din Carrefour!
Dana M a spus…
Nu am incercat acest brand, insa pot sa spun ca am cumparat de la carturesti marmelada cu portocale si a fost absoult delicioasa ca un jeleu in borcan foarte aromat iar acum ma bate gandul sa cumpar portocale/clementine sa fac eu acasa in diverse combinatii de la ghimbir la sampanie :)
Adina Aruştei a spus…
Se gasesc si la noi, dar mi s-a parut intotdeauna ca ar fi un gem artificial. Mi se trage de la perioada petrecuta in Franta, cand am incercat multe borcane de dulceata pana am gasit unul cat de cat ok.. toate aveau o textura ciudata, de jeleu :)
arianaa a spus…
Zilele trecute am vazut gemurile St. Dalfour si la noi in supermarket. Mai exact in lanturile de magazine Profi. Cum am vazut borcanele am zambit pentru ca mi-am adus aminte ca le avem in wish list pe iHerb. Avand in vedere ca pretul lor pe raft era de 12-13 lei voi cumpara de la noi
deebsblog a spus…
Ce bine arata si ce dragut sunt ambalate! Imi place sticluta si eticheta :P La continut deja salivez
Unknown a spus…
Nu prea e genul meu, mi se pare prea dulce. Ce sa fac, raman fidela ciocolatei ;))
Stefania a spus…
Si eu mi-am luat unul cu capsuni in ultima comanda iherb.
E f bun dar mi se pare ca are prea multe calorii dar asta este.
Andrrr a spus…
Eu am avut varianta de la St.DAlfour cu blueberry parca.Dar mi s-a parut cam acrisoara fiindca nu avea zahar.Am renuntat la ea si cred c pana la urma am folosit-o la prajituri.DAr tot ma mai bate gandul sa iau ceva bun de la ei.:)
Toma Aurora a spus…
Carmen, eu am facut si acasa gem de portocale. Este mai buna varianta home made, dar ai nevoie de foooarte multe portocale pentru a obtine o cantitate mare de gem. Cred ca data viitoare voi adauga mai multa apa, caci altfel sunt prea mari costurile.
Ce n-aș da sa am si eu un tată în afara care sa imi trimita bunatati. I-aș face o lista lunga cat o zi de post :D
Toma Aurora a spus…
Diana, am vazut si eu in Carrefour insa aveau numai varianta cu fructe de padure. Vad ca mi-a spus cineva mai jos ca se gasesc si in Profi asa ca voi da o tura si pe acolo. La mine in localitate exista doar un market Carrefour, e micut si nu are multe tipuri de alimente. Pupici!
Toma Aurora a spus…
Dana, cea de la Carturesti are si un ambalaj de milioane! Arata asa pretios, intocmai gemurilor de odinioara servite de cei cu stare :D
Toma Aurora a spus…
Adina, gemurile care nu contin zahar sunt in general gelatinoase. Din cauza sucului de fructe pe care il contin, de mere sau struguri. Am observat ca si pe plicurile de gelatina se mentioneaza ca extractele pentru lichefiere sunt din aceste doua tipuri de fructe.Cand am pofta de un gem traditional bag repede nasul în cămara mamei :D
Toma Aurora a spus…
Arianaa, multumesc pentru informatie. Cand voi merge in Profi mă voi uita după ele! Având în vedere că borcanele cântaresc destul de mult e mai convenabil sa le iei de la noi pentru a nu depasi limita de greutate de pe iherb (1,8kg).
Toma Aurora a spus…
Deeb si eu am apreciat modul de prezentare! :D
Toma Aurora a spus…
:D Ah, dar lasa ca si ciocolata e minunata!
Toma Aurora a spus…
Stefania, are multe calorii :(. Asta e problema cu gemurile: sunt asa bune, dar au un continut caloric ridicat.
Toma Aurora a spus…
Andrrr, bine că mi-ai zis de varianta cu blueberry caci doream sa incerc un astfel de sortiment. O să aleg altceva mai dulce: căpșuni, pere. :)