Review: Apă florală de trandafiri Apimond



      Apa florală de trandafiri este primul produs cosmetic marca Apimond despre care vorbesc pe larg pe blog. În ultima vreme am folosit mai multe cosmetice fabricate de acest brand românesc care își are locația chiar în județul în care locuiesc (Dâmbovița). Nu vă puteți închipui cât de încântată am fost când am aflat că în vecinătate se fabrică așa cosmetice de calitate!

   Doresc să vorbesc în primul rând despre ambalajele acestor produse deoarece modul de prezentare contează foarte mult pe piața cosmeticelor pentru femei. Alegem mereu produsele frumos ambalate, care ne fac să ne simțim mândre că se află în trusa noastră personală de îngrijire. Ambalajele produselor Apimond sunt simple, curate, frumoase. Cremele și uleiurile vin ambalate în sticluțe deosebite, cu pompiță și arată ca niște capsule. Șampoanele au ambalaj alb, opac, cu etichetă colorată intens, iar produsele pentru îngrijitea tenului, precum demachiantele și loțiunile tonice, au recipiente din plastic și sunt prevazute cu pulverizator sau alte sisteme de dozare.

   Apă florală de trandafiri am mai folosit și în trecut, de la Mayam. Nu am cumpărat din nou acel produs din cauza mirosului. Nu era deranjant, dar mă așteptam să miroase măcar puțin a petale de trandafir. Am folosit-o totusi până la final, în special pentru umezirea pensulei kabuki, înainte de aplicarea fondului de ten mineral. V-am spus atunci că această metodă asigură un machiaj foarte natural, persistent.

  Când am deschis prima oară cutia (toate produsele au cutie de carton) am simțit un miros proaspăt de trandafiri de dulceață. După ce am scos capacul și am apăsat pe pulverizator mirosul s-a intensificat, fără să devină totuși greoi. Am început de atunci să îl folosesc pe post de loțiune tonică dar și pentru fixarea machiajului. Mirosul de trandafiri nu persistă decât pentru câteva minute, apoi dispare complet. Era de asteptat, deoarece produsul nu conține parfum și nici alt ingredient chimic care să fixeze această aromă.


  Lista ingredientelor sale este următoarea:


-apă de trandafir (Rosa Damascena): ajută la destinderea pielii și are proprități împotriva îmbătânirii;
-apă;
-dehydroacetic acid: considerat a fi sigur pentru folosirea în preparatele cosmetice. Are funcție de conservant;
-benzyl alcohol: element extras din diferite fructe și legume. El se găsește în mod natural și în compoziția anumitor uleiuri naturale (ylang-ylang, iasomie);
-citronellol și geraniol: ambele de origine naturală.

  O listă scurtă și cu ingrediente sigure pentru pielea noastră! Ca și tonic nu aș ține neapărat să recomand acest produs, pentru că loțiunea tonică în general mi se pare dispensabilă. Mă refer aici în special la acele loțiuni ce conțin alcool și parfum, blamate până și în American Psycho de către personajul masculin central.
  Îl recomand în schimb pentru calmarea pielii iritate (chiar și după epilat/ bărbierit- în cazul bărbaților), pe post de spray de fixare a machiajului și de împrospătare a lui pe parcursul unei zile obositoare.
  Nu numai fondul de ten mineral poate fi aplicat cu o pensulă peste care am aplicat două-trei pufuri de apă florală, ci și cel lichid. Recomandarea este valabilă mai ales în cazul formulelor dense, vizibile pe suprafața tenului. Metoda este aceeași, numai că pensulele diferă. Vă las în compania unui videoclip demonstrativ de pe Youtube!




    Prețul apei florale de trandafiri este de 23 lei. Un flacon are 100 ml și se consumă greu grație pulverizatorului ce ajută la economisirea lichidului în timp. Poate fi comandat din magazinul online Apimond, din magazinul Dacic-Cool și din magazinele fizice ce se ocupă de distribuirea produselor bio românești.

   Voi ați încercat apele florale? Cărora le-ați rămas fidele?

Comentarii

Maya Secret a spus…
Oare apa de trandaifiri are termen de valabilitate? Am una deschisa de anul trecut si abia la vara voi incepe sa o folosesc din nou si ma tem sa nu expire. Miroase incredibil de bine a trandafiri, mirosul este puternic si dulceag, are 200 ml, cred ca ii voi face un review pe blog chiar daca nu o am la mine momentan, doar ca am uitat cum se numeste, trebuie sa caut o poza prin laptop. Am folosit-o suficient de mult cat sa imi formez o parere. Sa o folosesti cu placeree. :)
wow, ce frumos suna! cred ca o vreau si eu acum, dupa ce m-au ravasit atatea arome placute de trandafiri in ultima vreme:* nu am fond de ten mineral insa cred ca am sa imi iau ambele produse:)
Multumim de review!Te pup!
aura a spus…
Si mie imi place mult de tot Apimond, mai ales sampoanele lor.
Apa de trandafiri am incercat de la Naturalis, din farmaciile catena, am avut cateva sticlute, dar de asta de la Apimond nu stiam, trebuie incercata :D
Carmen Tobias a spus…
Na sa stii ca mi-ai trezit interesul, daca zici ca nu au magarii in ele.. :)
Toma Aurora a spus…
Cu plăcere, Cleo! Sigur vei fi incantata de aroma si efectele sale! Pupici!
Toma Aurora a spus…
Aura, tot o parere buna am si eu depre sampoanele lor. De fapt doar despre unul dintre ele, cel cu otet de mere, caci doar pe acela l-am încercat. :)
Toma Aurora a spus…
Carmen, fără măgării! Mărturie stă lista de ingrediente. :D
AncaDanielaStyle a spus…
Eu spun sincer ca nu am auzit pana acum de aceasta firma.In prima faza cand am vazut poza am crezut ce e un spray de corp.Dupa ce am citit am vazut ca este cu totul altceva :)
si bineinteles ca m-ai facut curioasa sa-l incerc. Ma bucur ca ai scris despre aceasta firma, am intrat pe site-ul lor si am vazut ca au prodese interesante.Cu siguranta o sa dau si eu o comanda:)
Rokolla a spus…
Eu am inceput sa o folosesc pe cea de la Elemental si a fost dragoste la prima .... folosire