Bunătăți pentru micul dejun


  
     Mă număr printre persoanele care de obicei sar peste micul dejun, deși acesta este cea mai importanta masa a zilei. Rareori însă mă trezesc cu poftă de mâncare, așa că apelez la două lingurițe cu miere și polen pentru a nu ajunge la masa de prânz fără să pun nimic în gură.

   De câteva săptămâni, baza micului dejun a devenit mierea de tei de la Apimond, un produs foarte aromat cu parfumul florilor minunate de tei. Fiecare picătură lasă în urmă gustul intens al ceaiului pe care obișnuiam să îl beau în copilărie când eram răcită. Mama mea punea la infuzat un buchet mare de flori frumos mirositoare și după câteva minute obținea un ceai roșiatic, foarte parfumat și gustos. 
Mierea de tei seamănă ca și colorit cu acel ceai, fiind mai nuanțată decât mierea de salcâm!


  Cea mai cunoscută întrebuințare a mierii de tei este pe post de somnifer! Consumată dimineața are însă un rol calmant, relaxant. Pentru cei care suferă de insomnii se recomandă a fi băut înainte de culcare un amestec din miere de tei și lapte călduț. Eu am încercat trucul de câteva ori și este cu adevărat eficient.

   Ca și consistență mierea de tei este fluidă, mai puțin vâscoasă decât alte tipuri de miere pe care le-am încercat de la Apimond, dar cu siguranță se numără printre cele mai gustoase sortimente gustate. De folosit pentru îndulcirea ceaiului nu m-am îndurat, gustul său fiind prea aparte pentru a-l strica combinându-l cu alte arome. Numai laptele cald s-a putut bucura de această onoare, căpătând după amestec un gust floral deosebit.


   Peste prima lingurita de miere pe care o consum dimineața presar câteva granule de polen, tot marca Apimond. Polenul nu îmi era deloc străin, doar că obișnuiam să consum din acela vărsat, cumpărat din magazinele apicole. Diferența dintre cele de la Apimond și clasicul polen din magazine nu doar se simte, ci se și vede:


    Sortimentul din partea stângă (în punguță) este cel cumpărat dintr-un magazin apicol. Consistența sa este sfărâmicioasă, gustul este dulceag și duce prea puțin a miere. Culoarea este uniformă, galbenă. Cel de la Apimon (în căpăcel) are o consitență granulată, dură, care nu se dizolvă în miere ci doar se înmoaie. Gustul său este foarte intens, de aceea presar foarte puțin polen de fiecare dată. Granulele sunt viu colorate și au diferite nuanțe,de la galben-auriu până la maro închis. 

   Polenul se recomandă a fi consumat pentru revitalizarea organismului, fiind socotit un adevărat aliment viu, ce conține 22 de aminoacizi, detronând la acest capitol orice produs de origine animală. Este o armă de bază împotriva anemiei și ajută la întărirea organismului afectat de diverse boli. Polenul poate fi consumat și în cafea sau în lapte, în funcție de preferințele fiecăruia dintre noi. 

   Produsele le găsiți în magazinele online Apimond  și Dacic Cool (momentan aici este disponibil numai polenul). Prețul unui borcan cu 500 ml miere de tei este de 21 lei, iar cel al unui borcan cu 160 grame polen este de 20 lei.
 


Comentarii

ina a spus…
off topic:
buna, am citit pe undeva ca tu ai folosi uleiul de cocos care se gaseste la DM...am vazut ca e mult mai ieftin decat uleiul de la MAYAM de exemplu...poti sa-mi spui te rog daca, ca si calitate se apropie unul de celalalt?miroase la fel de bine? am vazut in DM ca era expus la raftul de alimente...o fi comestibil? multumesc.
Enchanted Ana a spus…
Eu nu trec peste nici un mic dejun.Deh, atat mi-ar mai trebui pe langa gastrita mea frumoasa:))
Diferenta dintre cele doua gramajoare de polen e notabila.Sunt sigura ca si gustul si efectele sunt la fel.
Eu ceaiul de tei il beau in special seara, inainte de somn pentru ca in timpul zilei imi da o stare de moleseala foarte puternica si raman asa pana seara si nu e bine:))Am patit sa adorm la facultate si nu stiam ce am..
Deea a spus…
Mierea imi place si mie foarte, foarte mult si o consum des. Cu polenul, insa, nu reusesc sa ma inteleg deloc si nu-l pot consuma sub nicio forma. Nu stiu de ce, dar gustul lui mie nu-mi place.
Ruxandra a spus…
Doamne imi aduc aminte cand eram mica si trebuia sa iau combinatia de miere + propolis pe stomacul gol, horror, nici acum nu pot sa gust mierea haha :))) Cat timp am fumat nici eu nu ma trezeam cu foame, apoi m-am lasat si acum nu pot sa mai sar peste micul dejun :D
Toma Aurora a spus…
Buna, Ina!
Am mentionat doar intr-un post mai vechi ca uleiul de cocos se gaseste si in DM. Cand l-am vazut eu la raft era in stare lichida (era luna mai)si de aceea nu l-am cumparat. Fetele mi-au spus ca se solidifica daca e tinut la rece, deci banuiesc ca este un ulei de cocos normal si sigur poate fi folosit pentru gatit. :)
Alina a spus…
cred ca mi-ai transmis titlul postarii, caci azi dimineata ma gandeam sa fac si eu o astfel de postare :)) numai ca eu mananc chestii cam nesanatoase.

polen am luat si eu, ca sa combat alergia pe care o am, dar n-a avut efecte decat la inceput, apoi mi s-a facut rau de la el :(.
Adina Aruştei a spus…
stiam ca polenul favorizeaza/stimuleaza crsterea parului nedorit (pe fata de exemplu) si l-am ocolit. asa o fi?..
Toma Aurora a spus…
Ana, biata de tine :(. Eu am avut noroc pana acum in ceea ce priveste digestia si nu am avut probleme de stomac, dar sora mea are gastita si ma gandesc prin ce treci si tu.
Ceai de tei nu am mai baut de multa vreme, caci nu am mai gasit flori si cel la plic nu mi se pare la fel de aromat. Vara asta vanez eu un tei din care sa fur cateva flori :))
Toma Aurora a spus…
Deea, gustul polenului nu e prea grozav în general. E oarecum ranced, crud si putin inecacios, dar eu nu prea il simt in amestec cu mierea. In cafea/cacao se simte, asa ca prefer sa il ascund in miere! :*
Toma Aurora a spus…
MiaaRux, te felicit că te-ai lasat de fumat! Eu nu am avut decat o singura incercare de a fuma, prin liceu, dar m-am lasat după 2 zile.
Sper sa imi revina pofta de mancare la vara, cand o sa ma trezesc in creierii dimineții din cauza soarelui. Acum, iarna, parca sunt in transa pana pe la pranz si abia reusesc sa ma dezmeticesc. :D
Toma Aurora a spus…
Ei, Alina, doar stii ca nici eu nu sunt cruce de altar si mereu ma scap in dulciuri si snaksuri :))
Multe persoane se plang de polen si ce-i drept unii nu-l pot tolera din cauza gustului sau intens.
Toma Aurora a spus…
Adina, eu nu am observat nicio schimbare în acest caz. Chiar acum am băgat un ochi în oglindă să văd dacă am devenit mai mustăcioasă :)) Dar este posibil sa aiba si acest efect, caci auzisem ca e bun si pentru barbatii care au probleme cu lipsa părului. Produsele apicole sunt în general niște stimuli puternici și cred că pot avea și niște efecte mai puțin plăcute.
MoGio a spus…
Ceaiul de tei e recomandat seara , te linisteste , te moleseste :)
MoGio a spus…
Eu mananc in maxim jumatate de ora dupa ce ma trezesc , fie ca ma trezesc la 7 , fie la 12 :) Incearca sa nu mai sari peste micul dejun , si nu manca niciodata " prostii" pe stomacul gol . In liceu am avut probleme urate cu stomacul , am ajuns la spital , spalaturi , etc .. Ai grija :) O lingurita de miere pe stomacul gol e perfecta .
MoGio a spus…
Eu de fapt vroiam sa zic ceva de polen , am si eu , dar taaare greu ma impac cu el , e atat de inecacios , si nu-mi place gustul deloc . Am incercat cu miere dar n-a mers . Am sa incerc in cafea , de asta nu stiam , sa vad daca ma descurc :)
Toma Aurora a spus…
MoGio, nu sar peste lingurita de miere niciodata. De fapt, uneori sunt mai multe lingurite de miere, căci mă uită Dumnezeu cu lingura în borcan :))
Polenul are un gust putin inecacios si se simte si in cafea puțin (în sensul că parcă o face mai amară). Eu nu am avut probleme în a-l consuma și sper să nu întâmpin nici pe viitor!