Despre vârste și cadouri



      Ta-da-da! S-a mai scurs un an din viața mea și am ajuns la magica cifră de 24. Pe vremea când aveam 16-17 ani îmi imaginam că toate fetele trecute de 20 de ani sunt plictisite de viață și deja se pregătesc de măritiș, copii&co. și mă imaginam la 24 de ani cu cel puțin un soț :D
     Dacă știam că viața devine atât de interesantă o dată cu maturizarea mă grăbeam mai repede să cresc.
Nici la această vârstă nu sunt serios luată în seamă de toate persoanele pe care le cunosc, îndeosebi de femeile trecute de o vârstă care se încăpățânează să mă trateze ca pe o copiliță împrăștiată, așa că abia aștept să mai cresc nințel să le pun la punct așa cum trebuie. Treaba este că dacă m-aș răscula de pe acum, m-ar eticheta din start ca prost crescută , doar ce să știu eu la anii aștia?! 

    De curând mi s-a întâmplat ceva penibil în autobuz. Citeam și un tip din fața mea se întoarce și mă întreabă ce carte am și eu ridic cartea și îi arăt coperta. Iar el mă trăznește cu „Aaa, Balzac! Ai BAC-ul anul ăsta?”. Îmi venea să îi trag un Balzac fix peste ochi, dar m-am abținut și m-am făcut că plouă.  Când am coborât din autobuz am mers amândoi înspre metrou și din scurtă vorbă-n vorbă i-am zis că am dat BAC-ul de vreo 6 ani. Iar răspunsul lui a fost tăios: Ești mai bătrână decât mine! Era un băiat frumușel, dar nu merita efortul de a face pe drăguța (mai ales că avea ton de apel o melodie a la Inna) și i-am zis: Serios? Eu credeam că ai pe puțin 30. Și uite-așa ne-am despărțit, el înspre metrou, eu ieșind dinspre metrou spre coloane, în căutarea unui RATB.

   Altă treabă e legată de un tip care făcea furori printre fetele de vârsta mea, când eram adolescentă. Eu una nu am fost fana lui, aveam alți idoli, dar am stat la un moment dat de vorbă cu el și mi-a mărturisit că este îndrăgostit de o prietenă (mai pe departe) de-a mea. Treaba era că eu nu știam că acea prietenă are dublul vârstei lui, căci nu arăta mai sărită de 25 de ani.A fost un...șoc-șoc! Am aflat mai târziu de la ea că sora ei era chiar mai în vârstă decât ea: dublu șoc, căci și sora arăta la fel de fresh!

   Și ca să continuăm șirul momentelor surprizătoare legate de vârstă, îmi amintesc că un tip mai bătrânel se amorezase de o prietenă de-a mea (de data aceasta una apropiată) și tot încerca să-i intre în grații prin tot soiul de minciunele, până când prietena mea i-a spus verde-n față să o lase în pace pentru că este foarte bătrân. El i-a răspuns că nu are nici măcar 30 de ani, dar că arată bătrân din cauza stresului provocat de afaceri. Cât de tare ne-am amuzat pe seama acestei discuții, a fost un moment memorabil!


   Și ca să punctez și chestiunea cea mai importantă, cea legată de cadouri, o să încep cu o altă introducere. Eu una nu mi-am serbat majoratul...proabil la 30 de ani o să fac acest lucru. Nu am simțit nimic deosebit când am împlinit 18 ani și nici nu mi-au ieșit calculele cost petrecere-cadouri foarte mulțumitoare. Când e vorba de investiții, fie el oricât de mici, sunt mai ceva ca Hagi Tudose. Evident, rezum totul la cumpărături : nu fac petrecere și îmi iau rochia aia verde și-mi mai rămâne și de-o brățară și de-o mâncare pe cinste în oraș. Așa, dacă fac petrecerea mă aleg cu 20 de cadouri din care 19 sigur vor fi luate fără să se țină cont de gusturile mele și cu o găurică în buget. Spuneți-mi Scrooge, dar mai bine îmi port rochia verde și brățara tot anul! La zilele altora îmi place să merg și chiar iubesc să aleg cadouri cât mai personale. Nu mă prezint doar cu buchetul de frezii și cu jucărioara pufoasă și mereu am grijă a valoarea cadoului să depășească costul pregătirii. Din nou...obesesiile mele de mică economistă :)



   Anul acesta, de ziua mea, am primit o pereche de cizme roz, cu inimioare (de la Beach Feet), două pulovere în nuanțe pastelate, un set de la Sabon (Golden Iris) și un tort tiramisu micuț și drăguț (acesta a avut o însemnătate deosebită, fiind primit de la mama mea). Încă aștept un infuzor pentru ceai (așept!) și hăinuțele pe care mi le-am comandat eu de la Dorothy Perkins.
   Pentru că a fost și ziua surorii mele am oftat adânc la super hăinuțele pe care le-a primit de pe Asos, comandate de prietenul ei. Așa că am notat și eu o primă rezoluție pentru 2013: a se găsi iubit cu bani, nu mai e loc de dragoste! Nu știu de ce, dar niciodată nu am avut lipici prea mult la tipii cu mulți bani. Când eram în liceu aveam numai amici cu mașini scumpe și mereu visam că o să sfârșesc îndrăgostită lulea de unul dintre ei. Culmea era că nu sfârșeam decât cu sloganul de Ei, e taxiul meu personal! sau Ei, e doar o gold digger. Nu-i merge ei cu mine! Așa palpitantă a fost adolescența mea, încât aș putea scrie o trilogie despre ea.
   Tipii aștia cu bani parcă stau ascunși într-o văgăună iar eu nu-i văd decât pe ceilalți. Și presimt că și dacă o să găsesc un exemplar, voi alege, ca o naivă, tot dragostea. Sunt așa o drama queen :)



  

Comentarii

Oana Branda a spus…
Foarte simpatic blogul! Imi place mult prospetimea cu care relatezi totul...Stai linistita ca nu esti Hagi Tudose, doar gandesti foarte logic si din ce inteleg eu, refuzi sa iei in brate ca toti ceilalti niste clisee (gen, musai tre sa fac majorat etc etc etc.) Abia astept sa mai citesc!
aura a spus…
vai, ce tare a fost aia cu "arata batran din cauza stresului provocat de afaceri" =)))) ahahaha
Liliana a spus…
La multi ani cu sanatate, Aurora!

Sa porti/folosesti cu placere cadourile primite de ziua ta!
M and M a spus…
Cat de bine arata tortul !

P.S: Imi place ca ma regasesc in randurile scrise de tine :* !
Cherry Queen a spus…
La multi ani!
am citit cu mare interes articolul si m-au amuzat teribil intamparile.. mai ales cea cu tipul de din autobuz.. :D
sper sa gasesti ceea ce iti doresti la un baiat.. dar sper sa existe si dragoste pentru ca este importanta.. :)

pupici!
Dorina a spus…
Ce amuzanta esti!
O sa razi daca iti spun ce porecla mi-a dat Cristina: Hagita (de la Hagi Tudose:))
Si eu prefer uneori sa strang banii si sa-mi iau lucruri care merita decat sa investesc in prostii.
Dorina a spus…
Foarte frumoase cadurile primite, am uitat sa iti zic:)
Imi plac puloverasele la nebunie.
claudia_mami a spus…
la multi ani ! sa iti aduca in cale printul la care visezi cu multi bani ,masini multe si case sau de ce nu palate , viata este prea scurta iubeste cu inima nu dupa valoarea comorii ca nu vei fi fericita .
Anonim a spus…
La multi ani si mult noroc si sanatate!
Sa iti povestesc si eu o intamplare haioasa legata de varsta. Mi-a zis coafeza la care merg ca fusese ziua ei si o clienta i-a zis: vai,dar ce bine aratati, nici nu zici ca aveti 60 ani, la care coafeza: vai, multumesc frumos, dar nu am implinit inca nici 50:))) Asta da " compliment "!!!

Saptamana trecuta mi-am comandat si eu pentru prima data de pe asos, o pereche de balerini.

Brindusa.
Unknown a spus…
La multi ani! Mi-a facut mare placere sa citesc postarea asta, suntem cam pe aceeasi lungime de unda :P
Sa te bucuri de cadouri, ghetutele sunt simpatice foc!
miki a spus…
La multi ani, draga mea! Sa fii sanatoasa si norocoasa! Nici eu nu ma mai omor dupa organizarea de petreceri pentru ziua mea, insa, e drept ca, am si o varsta. Entuziasmul m-a parasit acum vreo 10 ani, din aproape aceleasi motive cu ale tale. Anul asta, totusi, parca mi-as dori ceva-ceva, fara mare fast, pentru ca implinesc 45. Dar pana-n martie mai e...
Oricum, lucrusoarele primite cadou de tine sunt tare frumoase, asa ca sa le porti sanatoasa. Te pup si sa ai o saptamana buna!
Anemona a spus…
Arata delicios tortul! La multi ani! :*
Toma Aurora a spus…
Hei, Oana! Salutare!
Mulțumesc mult și te mai aștept cu drag! :)
Toma Aurora a spus…
:)) Și acum mă mai amuz pe seama asta!
Toma Aurora a spus…
Muțumesc mult, Liliana! :*
ramy a spus…
In primul rand iti urez "La multi ani"!!! Ce varsta frumoasa 24 ... eu anul asta fac 32, dar simt ca m-am oprit la 18 ani :)) chiar daca, evident, nu prea par de 18 ani :P:P:P important e cum te simti, eu ma simt adolescenta, tanara si nelinistita :))
ce frumoase sunt cizmulitele...adorabile!
Toma Aurora a spus…
:D Mă bucur că te-ai regăsit. Și mie mi se intampla deseori cand ajung pe un blog: stau, citesc si parca simt ca as fi si eu parte din povestire.
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc pentru urări. Și eu sper să îl găsesc și neapărat trebuie să fie și puțină dragoste, măcar pe post de condiment pentru relație :D
Toma Aurora a spus…
Hagita :))) Ce mai fac si surorile astea! Pe mine nici nu vrei sa stii cum m-a poreclit: Tub Craker (pentru că mereu cumpar tuburi de cosmetice :))
Iar de Crăciun imi zice mereu Grinch pe motiv ca as cauta mereu sa aflu care sunt cadourile pe care mi le face :))
Unknown a spus…
La multi ani Aurora:*:*:*:* si sper sa-l gasesti pe fat frumos cu bani:))Chiar m-ai amuzat teribil cu postarea asta.te pup
Toma Aurora a spus…
Claudia, nu vreau unul din cale-afara de înstărit, dar să fie ceva mai bogat decât mine sau măcar să fie foarte intreprinzător. Imi e frică sa nu dau peste un soț leneș, pe care să-l iubesc si care să nu faca nimic toata ziua.
Toma Aurora a spus…
:))Auch, ce ”compliment”! Eu de obicei mă feresc să pronunț vârsta cuiva până nu aflu câți ani are. Mi se pare un subiect foarte delicat (mai ales pentru femeile trecute de prima tinerete), iar daca o dai o data in bara sigur nu te vor ierta niciodata.

Îți urez să porți cu drag balerinii și să îți vină de minune. :* Te-am pupat, Brîndușa!
Toma Aurora a spus…
Miki, 45 și așa de tonică! Eu fix așa îmi imaginez să fiu și peste ani: puternică, în pas cu tot ce se întâmplă și mai ales reală. Înțeleg și femeile care se pierd total după căsătorie, căci fiecare are felul lui personal de a înțelege propria fericire, dar dacă azi aveam 45 de ani mi-aș fi dorit să mă văd căsătorită, bloggeriță, cu cizme vesele din cauciuc, cumpărând și comandând tot felul de lucruri mici care să mă facă să mă simt mare. Să răpești femeii libertatea de a se aranja, libertatea de a se înfrumuseța mi se pare o cruzime indiferent de cât de frumoasă este viața ei familială.

Hai că iar am deviat de la subiect!
Mulțumesc mult! :*
Raluca a spus…
La multi ani Aurora..! Mi-a placut f mult postarea...am citit-o de 2 ori...am ras..dar in acelasi timp m-am regasit si eu printre randurile de mai sus...eu sunt ceva mai batrana( voi face 26)..cu sot...copil si alte chestii....dar inca ma simt un copil fara minte...! sper sa ma simt asa toata viata....

Alina a spus…
Atatea chestii mi-au trecut prin cap cand am citit postarea, dar incerc sa ma rezum la doar cateva, legate de cat de bine ne asemanam :)).

-nici eu nu mi-am tinut majoratul, mi s-a parut o sfidare la bugetul meu si, drept urmare, mi-am vazut de treaba si am purces la shopping :))

-nu stiu daca am avut sau nu lipici la tipi cu bani, nu de alta dar nici nu sunt atenta la altii exceptand tipul care ma intereseaza.

-cred ca as fi in stare sa stau intr-un bordei cu persoana iubita, decat intr-un palat cu unu' care nu-mi transmite nimic.

- chiar daca o sa mai cresti, persoanele "mature" tot mica te vor vedea. Si eu m-am saturat de asta.

-prosti sunt pe toate drumurile :))) dar tipului care trebuie plesnit cu Balzac i-ai rapuns fix cum i-as fi raspuns si eu :))


La multi ani inca o data, Aurora! Mie mi-a placut la nebunie numarul 24!
cris a spus…
Ce tort frumos ai avut! Imi plac foarte mult si celelalte cadouri! Mie mi se pare ca tu faci mai mereu investitii bune, adica iti cumperi numai haine si produse de calitate :)
miki a spus…
Vaaai, ce frumos mi-ai zis de luni! Iaca-ta ca astea-s intradevarlucrurile care ma fac sa fiu vesela/tonica si cum oi mai fi: shoppingul, cartile misto, cosmeticele, blogul si, de ce sa nu recunosc, viaţa usoară! :-*
Abyukina a spus…
of Aurora, ce-mi plac postarile tale. La multi! in primul rand, sa ti se implineasca anul acesta cat mai multe dorinte, sa gasesti ceea ce cauti si sa fie totul asa cum iti doresti.
M-am amuzat teribil de povestioara ta cu tipul din masina, trebuie sa recunosti ca initial a vrut sa te complimenteze, sa-ti zica ca esti tanara :d ( ce vrei,unele fete adora sa li se spuna lucrul acesta :d )
Te pup :*
Unknown a spus…
La multi ani !!
Sincera sa fiu, si eu ma gandeam sa nu imi serbez majoratul ( este luna aceasta ) , dar mama mereu insista sa fac genul acesta de lucruri de care sa " imi amintesc toata viata"...oricum, bani nu foarte multi, deci o petrecere mai restransa acasa... cat despre iubire eu pot spune ca la o varsta atat de mica simt ca m-am implinit pe planul acela ( sunt cu un baiat de 3 ani)... conteaza destul de mult si banii la un anumit punct, dar in final cel mai mult conteaza iubirea ( nici pe el ' nu il dau banii afara din casa ' si nici pe mine..dar ne intelegem foarte bine)

Mereu am crezut ca toti avem cate un " suflet pereche" cu care sa ne intelegem perfect, asa ca stai linistita, il vei gasi si tu pe al tau la momentul potrivit ! :*:*
Toma Aurora a spus…
La 18 ani eram în situația ta, dar nu a fost să fie până la urmă. De aceea nu mai acord mare credit iubirii din povești. O fi existând pentru unii, dar pentru mine nu cred că o să mai fie prea romanțios viitorul. Bineînțeles,sper ca în cazul tău relația să continue la nesfârșit si de ce nu, să faci și petrecerea de majorat, dacă tot insistă mama ta cu sponsorizarea :D
Toma Aurora a spus…
Aby, săracul de el cred că a fost bine intenționat, dar era fix ce-mi lipsea ca să mă enervez :))Îți mulțumesc pentru urări și te pup :*
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc, Cris! Tortul a fost micuț,dar foarte drăguț și gustos :D
Toma Aurora a spus…
:)) Alina, ce m-ai binedispus!
Sper să fie cu mare noroc și la mine numărul 24.
Toma Aurora a spus…
Raluca, esti super bătrână,n-am ce zice :p
Te felicit pentru familia ta, un copil e o mare realizare. Mă uit la mama mea când îmi repetă de 1000 de ori că cele mai mari bucurii ale ei suntem noi, fetele ei și că ar lua-o la nesfârșit de la capat cu toate greutățilepe care le-a avut, numai și numai pentru noi. :)
Toma Aurora a spus…
Mara, îl găsesc eu până la urmă și îl scot din văgăuna în care stă pitit :D
Toma Aurora a spus…
Ramy, chiar nu arăți de 32. Eu când am intrat la tine pe blog și am văzut pozele cu blugii de la Asos cu fluturi, iar apoi am citit ca ai 31 de ani,am avut un alt șoc. La fel și în cazul Simonei (Vintage Look) căreia nu i-aș fi dat mai mult de 22-23 de ani.
Toma Aurora a spus…
Muțumesc, Anemona! Ti-as fi pastra o felie virtuala,dar s-a mâncat prea repede :D
Gina Cristiana a spus…
La multi ani, Aurora.
In primul rand chiar daca am aproape 21 de ani inca ma mai intreaba lumea in ce clasa sunt si cand le zic ca sunt la facultate sunt tare uimiti,mai ales ca nu depasesc 1,55 inaltime.
Din aceasta cauza m-am si vopsit si am incercat sa numai port haine atat de tineresti pentru a ma trata si pe mine cineva mai serios :)) oricum persoanele mai mari ne vor trata superficial cu toate ca uneori ii intreci la gandire sau la experientele din viata.
Eu nu mi-am serbat cei 18 ani printr-o petrecere si am preferat sa merg sa imi cumpar ceva pe placul meu, cu toate ca in ziua aceea mi s-a furat telefonul din autobuz :)) dar inca o scuza sa mai primesc un cadou.
Te pup
Ioana Anca a spus…
La multi ani, Aurora! Imi place mult blogul tau si am citit toate postarile tale de vreun an incoace (chiar daca comentez mai rar)... Iti doresc sa ai parte de multa fericire si realizari, pe toate planurile!
P.S. Foarte funny faza din autobuz!
Unknown a spus…
La multi ani! Sa fi sanatoasa si sa ne incanti in continuare cu postarile tale!
La multi multi ani!
Stiu cum e sa nu fi luata serios, eu tocmai ce am pasit in 25 si la fel patesc. Deh, nu ma ajuta nici moaca. Un moment amuzant legat de varsta am avut si eu de curand in tren, cand incercam sa deschid o usa si aud in spatele meu: "asa eram si eu in anul intai". Erau 2 tipe simpatice, m-am intors si le-am spus ca am terminat facultatea. N-am mai precizat ca a fost una de 6 ani ca sigur faceau ochii cat cepele.
Sa te bucuri de cadourile frumoase primite! Pana la urma nu conteaza cat de multe primesti (aka petrecere), ci cat de potrivite iti sunt.
Cat despre tipul cu bani, daca are materie cenusie suficienta, apar si banii. ;)
Carla a spus…
La multi ani!!
Mi-am placut tare mult postarea ta de azi :*
Diana Tudor a spus…
In primul rand, la multi ani plini de impliniri si fericire, Aurora!
M-a binedispus postarea ta, e asa vesela si lejera, nu ai cum sa nu te inveselesti citind-o!
Si eu par mai mica decat sunt, mereu ma intreaba vanzatoarele sau cunostintele mamei daca ma pregatesc pentru liceu... si eu care ma pregatesc pentru facultate :)) Eu insa ma consolez cu faptul ca la batranete eu tot tanara voi arata!
Ai primit niste cadouri tare dragute, sa le porti si folosesti cu placere pe toate!
Cat despre majorat... eu doar ce l-am serbat si din punctul meu de vedere a meritat pe toate planurile. Nu m-am gandit niciodata ca financiar nu merita, caci voiam sa ma simt eu bine, sa capat amintiri de care sa imi amintesc cu drag peste ani si... asta s-a intamplat. Colac peste pupaza, si cadourile au fost indestulatoare, asa ca sunt mai mult decat fericita! :))
Te pup, la multi ani din nou! :*
ilda76 a spus…
:) La multi ani, draga mea Aurora!
Sa ai parte de sanatate, de iubire, de o viata asa cum visezi!

Ai primit cadouri frumoase! Tortul mi-a ramas si mie la inima...:)
Referitor la tipii cu bani, m-am amuzat citind caci eu m-am oprit la primul tip fara bani pe care l-am gasit :)) si nu am regretat in cei 18 ani pe care ii avem impreuna! Acum, stii ca depinde totul de o serie de factori...Daca gasesti baiatul cu bani care sa te si iubeasca si sa-l si iubesti, atunci...tot inainte; dar daca nu-s indeplinite toate conditiile acestea, m-as gandi de o suta de ori!
Pupicei!
PINA a spus…
LA MULTI ANI! Sa ai parte de sanatate, bucurii si dorinte implinite!
Raluu a spus…
cred ca e cel mai tare articol al tau asta! ma regasesc in partea cu tineretea, cu majoratul si cu cadourile. imi place si stilul tau...La multi-multi ani tie si blogului tau!!
Ramy's Blog a spus…
Hihihi ce complimente ne-ai facut. Multumim (si in numele Simonei ) :-D
All that beauty a spus…
La multi ani, Aurora! Sa ai parte de tot ce este mai frumos pe lumea asta, de multa sanatate si succes in lucrurile pe care ti le propui sa le realizezi! Sper sa gasesti persoana aceea speciala de care ai nevoie, care sa te iubeasca, sa te faca fericita si sa aiba si ceva bani :). xo
Miu Miu a spus…
La multi ani frumosi!!! Mereu am vrut sa iti spun ca ador pozele tale si nu am avut ocazia. Te pup >:D<
Anonim a spus…
La multi ani! :) Te citesc constant de aproximativ 2 luni si iti apreciez mult munca. Pana acum nu ti-am lasat nici un comentariu, dar iata ca a sosit clipa sa fac si asta. Ce moment mai bun decat atunci cand trebuie sa te felicit? La multi ani, inca o data si fie ca toate visele pentru care lupti sa devina realitate!
Descude a spus…
La multi,multi ani frumosi...cu nitica intarziere:D
Esti mai mititica decat mine:)
Il vei gasi pe printul pe cal alb exact cand nu te astepti,si iti zic din propria experienta,e minunat sa iubesti si sa fii iubit,daca mai are si bani...cu atat mai bine:D
Te pup
Simona Tucu a spus…
Hihi, citeam si eu comentariile, si m-am vazut laudata aici :P Ce frumos din partea ta, Aurora, iti multumesc. Oricum am oftat si eu cu nostalgie cand am citit varsta pe care ai implinit-o si incercam sa-mi amintesc cum eram eu la 24 de ani :P
Iti doresc sa ai parte de tot ce iti doresti tu in viata, iar tu stii ca visezi atat de frumos, incat sunt sigura ca ti se vor indeplini toate visurile.

Esti atat de frumoasa in poza de profil, imi place foarte mult cum ai iti sta parul, culoarea pielii, totul! :)

Cu putina intarziere: la multi ani si calde imbratisari! :)
Toma Aurora a spus…
:) Simona, multumesc pentru vorbele frumoase!
Daca as fi la fel de fresh si la 40-50 de ani sau chiar mai mult jur că n-aș da nici doi lei pe numarul anilor.:D