Suprizele anului 2012: Asos






    Asos a fost magazinul online din care am făcut cele mai multe cumpărături în 2012. Acelora care nu sunt încă familiarizați cu site-ul le spun că Asos este cel mai cunoscut magazin online de haine din lume, cu punct de lucru în Marea Britanie, care trimite colete în mai toate statele lumii cu taxă de expediție 0, indiferent de valoarea comenzii.
   Ce branduri găsim pe Asos? În primul rând găsim haine marca Asos (cele mai moderne croieli, calitate bună, prețuri care pornesc de la 10 și se opresc la cca. 100 de lire), Mango,Villa, River Island, Ray Ban, Manoush, Cheap Monday, French Connection, Motel, Oasis, etc.
   Probabil cea mai accesată categorie este cea a reducerilor, unde în fiecare zi din an găsim zeci de mii de haine, accesorii, pantofi, cu reduceri de până la 90%. Ca retailer, Asos se diferentiaza de orice alt magazin datorita faptului ca dicteaza practic moda actuala. Tot ce e in trend gasesti pe Asos si de cele mai multe ori, tot ce rămâne în trend găsești tot aici. Croielile sunt deosebite, imprimeurile nemaiîntâlnite, modul de prezentare este de excepție.
    Comparativ cu hainele din mall-urile noastre, Asos aduce nu neapărat prețuri mici (căci nu-s chiar low cost toate articolele), dar vine cu nota distinctă, cu haina pe care nu o mai vezi la nimeni pe stradă, cu modelul redus cu care poți desființa orice alt articol mai scump, disponibil în magazinele fizice.
   Cel mai drag lucru pe care mi l-am luat de pe Asos, anul acesta, au fost blugii floral print. M-au costat, la reducere, în jur de 20 de lire (110 lei) si de fiecare dată când i-am purtat am fost întrebată de unde îi am. O dată așteptam pe cineva în Unirea SC și două fete se tot foiau să mă întrebe de unde i-am cumpărat și până au venit să îmi pună întrebarea deja aveam răspunsul bine pregătit (marcă, site, preț+ nu mai sunt disponibili :D). Ce-i drept imprimeul lor e drăguț, dar materialul este de vis și cred că tocmai calitatea îi face așa frumoși.

    Referitor la stocuri: tot ce e pe stoc (chiar și dacă e marcat cu low in stock) vine sigur! Apoi, dacă pachetul se rătăcește sau dacă se întâmplă ceva cu tranzacția, în maxim 45 de zile aveți toți banii returnați în cont. Dacă articolul nu vi se potriveste, puteti returna produsul, doar că la Posta Română veți plăti undeva peste 50-60 de lei pentru transport până în Marea Britanie. Așa că mai bine sunteți cu băgare de seamă și consultați cu atenție tabelul cu mărimi din dreptul fiecărui produs, măriți bine articolul, uitați-vă la defilarea catwalk, rotiți la 360 grade gențile și pantofii, citiți fiecare detaliu din tabelul descriptiv!








   Aceestea sunt lucrușoarele cumpărate în 2012 de pe site. Ultimele ghete nu au ajuns încă, dar le aștept înainte de ziua mea!
   Toate detaliile legate de plasarea unei comenzi le găsiți în postul lui Koko, care a inclus toate informațiile necesare în articolul său.
   Ce aș putea adăuga este faptul că nu fac comenzi pentru alte persoane, nici de pe Asos, nici de pe alte site-uri, deoarece folosesc un card de debit și nu am unde să îl alimentez foarte des. Așa că de regulă depun doar suma fixă pe care doresc să o cheltuiesc. Un alt motiv ar fi faptul că nu doresc să îmi asum eventualele cazuri în care o persoană să nu fie mulțumită de ce a comandat sau să pățească ceva pachetul și eu să pic drept țap ispășitor. Procedeul comandării este simplu și nu aveți nevoie decât de un card pentru plăți online (Visa, de pildă), pe care vi-l puteți face doar cu buletinul la orice bancă din țara noastră și în maxim 10 zile îl veți primi din partea băncii.


Comentarii

M and M a spus…
Arata foarte bine ultima pereche de ghetute comandata !
ilda76 a spus…
Oh, Doamne, ce pofta imi faci de shopping pe Asos; trebuie sa caut un cui...pentru a-mi pune pofta!:)):P
Stii ca si eu am fost multumita de site-ul acesta, as mai da oricand o comanda!
Pupicei, Aurora!
Simona Tucu a spus…
Si eu sunt perfect de acord cu tine in tot ceea ce ai spus despre Asos, eu nu mi-am cumparat haine, decat multi pantofi si o geanta. Am luat insa pentru prietenul meu, toamna aceasta un palton superb si m-am bucurat tare ca l-am nimerit la marime.
Daca ai rabdare, poti gasi preturi chiar foarte, foarte mici si produse deosebite, eu sunt absolut incantata de toti pantofii pe care ii am de pe Asos.

Pupici, excelent post!
Alice wonders a spus…
Subscriu si eu la cele spuse de tine, Asos nu m-a dezamagit niciodata, mai ales la incaltaminte. Mi-am luat o pereche de botine din piele, pe care am dat aproximativ 70 de lei si, la fel, toata lumea ma intreaba de unde sunt si ma ameninta ca mi le fura :)
Toma Aurora a spus…
Abia le astept! :D
Toma Aurora a spus…
Ilda, eu zic să luam o pauză până în...2013 :D
Mereu îmi amintesc de rochia ta tip lalea cu imprimeu floral de pe Asos. Mi-a rămas gândul la ea!
Un super an nou iti urez, draga mea!Pupici!
Toma Aurora a spus…
Simona, e bine sa treci prin tot site-ul pana sa te decizi ce iei. Multe oferte bune se gasesc prin toate categoriile, iti trebuie numai putin timp liber ca sa le descoperi. Imi amintesc, de pildă, de săndăluțele tale din piele, joase, pe care nici nu le văzusem pe site si care aveau si un pret bun, la reducere, +o super-calitate!
ilda76 a spus…
Mor de dragul acelei rochii!!!:)
Excelent spus: pauza pana in 2013, ai stiut cum sa ma motivezi!:)
Un Nou An mai bun decat toti ceilalti la un loc, in primul rand cu sanatate (caci stim ca-i mai buna decat toate)!
Multi pupici!
toate hainutele sunt superbe, nu mai e necesar sa mai zic ca ai niste gusturi impecabile :)Te imbratisez!
Ah, Asos! M-ai corupt si pe mine cu rochia aceea neagra, cu insertiile de dantela! Va fi tinuta mea de revelion, o iubesc si o s-o port pana se toceste sau ma deformez!
Mai am o comanda pe drum, trebuie sa apara imediat dupa sarbatori, desi mi-ar fi placut si prins bine sa vina inainte (am o poseta si un ceas inauntru, dar am comandat cam tarziu).
Iti multumesc ca m-ai facut curioasa si mi-ai dat curajul!
Unknown a spus…
Un An Nou plin de bucurii si fericire!
La multi ani!
Cu drag,
Corina
http://simplement-heureuse.blogspot.ro/
Am dat o singura comanda la Asos pana acum, dar am fost multumita de tot: calitatea produsului, transportul rapid, pret.
M-au ajutat articolele postate de tine de-a lungul timpului, tin minte ca ne-ai sfatuit sa comandam in lire si sa avem grija cu marimea bustului pt uk 8. :)
Anytza a spus…
Buna! Imi plac mult ultimile ghetute. Le-am vazut si eu de ceva timp, insa nu sunt hotorata daca sa le iau sau nu. Poti sa imi dai te rog o idee...cu ce s-ar potrivi. Asta e singurul lucru care ma impiedica sa le achizitionez. Oare am cu ce sa le port. Sau cu ce s-ar potrivi mai bine. Poate imi dai tu o idee!
La multi ani!
Toma Aurora a spus…
Buna, Anytza! La multi ani!

Eu cred ca pot fi asortate usor la tinute bazate pe o singura culoare si din cate am mai citit si eu prin revisele de fashion imprimeul leopard se potriveste cel mai bine cu tinutele all-black.
Eu am mai avut ceva asemator, le-am purtat foarte mult pe acelea dar s-au stricat din cauza ploilor (erau din piele intoarsa si s-au patat rau de tot).

Te pup si promit sa pun fotografii cu ele atunci cand le voi primi, pentru a-ti face o idee cum arata in realitate!
Toma Aurora a spus…
Multumesc, Ilda! Iti intorc aceleasi urari+ toate cuvintele de lauda la adresa rochiei :*
Toma Aurora a spus…
:)) Ce-i drept, incaltamintea de pe site ar trebui insemnata in lista pericolelor publice! Pe langa faptul ca aspectul pantofilor e „altceva”, daca stai cu ochii-n patru si urmaresti promotiile faci adevarate afaceri. Cam la 70 de lei am si eu unele din piele intoarsa, western, de culoare camel (13 lire) si ma uit la ele ca arata la fel de bine ca atunci cand le-am cumparat.
Toma Aurora a spus…
Hello! La multi ani :*
Ghetele au costat 15 lire (87 de lei mi-au luat atunci la cursul lira-ron), reduse de la 30. Iti las si linkul in cazul in care esti interesata:
http://www.asos.com/River-Island/River-Island-Leopard-Print-Chelsea-Boots/Prod/pgeproduct.aspx?iid=2446567&SearchQuery=river%20leopard&sh=0&pge=0&pgesize=20&sort=3&clr=Red

M-a atras forma lor, benzile laterale elastice (nu mai duci grija fermoarelor, a sireturilor) si imprimeul (care desi e animal print nu e prea strident). Au si varianta pe negru si pe gri-lână (asta e titlul, l-am preluat si eu caci mi s-a parut interesanta ideea de a reda unor ghete aspectul lânii).


Pe forumul Elle vazusem deja una dintre perechile de blugi si topul cu umbrelute, caci ti-am urmarit postarea la topicul ultimelor achizitii. Imi plac si celelalte două articole, îndeosebi bluzita cu bulinute si cu fundiță la gat. E adorabila!

Iti urez sa le primesti cat mai repede si eu...fug repede pe site, că mi s-a facut așa o pofta de navigat pe Asos!
Toma Aurora a spus…
La mulți ani fericiți, Cleo! Sper că ai petrecut excelent noaptea intre ani! Te îmbrățișsez și eu!
Toma Aurora a spus…
Asta e toata chestia: până prinzi gustul :D! Rochia aceea...wow...eu nu am purtat-o niciodată încă, dar am probat-o de multe ori prin casă. Aștept să se mai încălzească puțin să o port așa cum am visat eu (cu geacă și mănuși din piele si cu niste cercei foarte colorați, imensi (pe care nu-i am)). Foarte bun materialul său! Eu am mai căutat rochii negre prin magazine, dar calitatea a lăsat de dorit chiar dacă prețul țipa pe etichete. Problema rochiilor din țara noastră este că ori sunt accesibile (100-200 ron), dar au un material de toată jalea, ori au un material bun si costa 300-1000 lei, dar chiar si asa le vezi la multa lume pentru că românii deși pretind a fi săraci nu prea fac rabat atunci cand vine vorba de haine. Am observat ca pana si cei cu venituri foarte mici fac uneori eforturi mari pentru a-si lua ceva scump pentru o petrecere, o nuntă, un eveniment. Nu suntem prea bine educați la acest capitol si trebuie să deschidem si noi ochii si sa vedem opțiunile din afara afara granițelor, acolo unde nu se calculează o afacere pe termen scurt, iar un magazin îți dorește să își păstreze clienții prin promoții, reduceri consistente, știind că pe termen lung profitul va fi înzecit. Eu mă înclin în fața conceptului Asos și cred că își merită pe deplin cele 4 milioane de clienți activi din toate colțurile lumii!
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc la fel, Corina!
Te pup!
Toma Aurora a spus…
Ruxandra, a durat ceva până m-am prins de diferenta dintre cursul euro/liră. Noi, ca membrii UE suntem probabil tentați să schimbăm cursul din lire in euro, dar ne păcălim cu cel puțin 10% la fiecare comandă,poate chiar mai mult.Mă bucur că ți-am putut fi de folos.
Te pup si iti urez un an nou fericit si spor la (orice fel de) cumpărături pe viitor!
Sadie a spus…
Sa stii ca asa e! Eu ma uit la cele din jur, dau milioane multe pe o rochie pentru o nunta... Cand am fost eu nasa, mi-am luat o rochie de 30 de euro din H&M si una Debenhams, redusa, 150 lei. Sincer, mi-au placut mult amandoua, nu doar ca a fost ieftine si consider ca mi-au pus in valoare trupul si tineretea!
Am iesit din tipicul naselor cu rochii lungi, dar consider ca am facut o afacere buna!