Întrebuințări ale mierii mai puțin cunoscute



    Știm cu toții că mierea este unul dintre cele mai prețioase daruri ale naturii, fiind nu numai un produs alimentar delicios ci și un remediu pentru răceală, boli interne sau afecțiuni ale pielii. Mai există cumva secrete atunci când vorbim despre miere? Sau cunoaștem deja totul despre licoarea densă, înmiresmată, produsă de harnicele albine în stupi?

  Vă voi vorbi astăzi despre întrebuințări mai puțin cunoscute ale mierii. Pe unele le-am mai amintit, iar cu altele vă coi face cunoștință în rândurile de mai jos!

*Armă împotriva celulitei : Nu știu câte dintre voi au auzit despre masajul cu miere ca fiind o armă sigură împotriva celulitei. Procedeul este folosit în multe saloane de înfrumusețare și constă în simpla apăsare repetată a palmelor unse cu miere pe zona afectată. Doar apăsați și desprindeți, rapid, ca o ușoară pălmuire. După 10 minute de masaj clătiți cu apă călduță.
   Când am încercat masajul cu miere am observat că după 60 de secunde pielea a început să se înroșească, dar nu am abandonat procedeul și timp de 10 minute am insistat asupra zonei. A doua zi, așa cum era de așteptat, zona s-a învinețit, dar după 3-4 zile vânătăile au dispărut, o dată cu celulita. Procedeul este ideal în special pentru zonele cu celulită în stadiul avansat (chiar și pentru nodulii de celulită).
   În saloane o ședință costă în jur de 50 de lei și de regulă, după 3 ședințe, celulita dispare. Mie mi se pare o metodă prea simplă pentru a nu fi încercată acasă, mai ales că pentru un masaj nu ai nevoie de foarte multă miere (eu folosesc cam două linguri).


*Decolorant natural pentru păr: Despre acest procedeu v-am vorbit aici, unde am pus și fotografii cu părul decolorat doar cu un amestec din miere, puțin ulei și apă. Alte persoane au mai încercat tratamentul și au observat o deschidere ușoară a nuanței părului. Mierea conține peroxid și la contactul cu apa acesta este eliberat și decolorează părul precum un oxidant blând. În plus, preparatul cu miere ajută la întărirea firului de păr și îl lasă strălucitor.


*Soluție rapidă împotriva tusei seci  Tusea seacă (măgărească cum este numită în popor) mă ia prizonieră rar, dar și când mă ia, e pericol! Îmi amintesc cu groză de zilele în care eram iarna în autobuz și din cauza căldurii tușeam până mă înroșeam ca un rac și simțeam că o să îmi iasă sufletul din mine. Într-o vară, această tuse sâcâitoare m-a ținut 10 săptămâni și a trecut de la sine, fără să îmi fie de folos siropurile sau medicația luată.
   Pe la sfârșitul lui noiembrie, am luat răceala de la sora mea și imediat am început să tușesc sec. Mi-am dat seama că trebuie să fac ceva, altfel toată iarna aș fi tușit la fiecare schimbare de temperatură. Și tot dând search pe google am aflat despre o metodă simplă, cu miere. Aveam, la acea dată 2 nopți nedormite din cauza tusei. Cum puneam capul pe pernă,cum începeam: tuș-tuș. Tratamentul suna în felul următor: pe toată zona pieptului și a gâtului se întinde un strat generos de miere, iar apoi se acoperă zona cu servețele de hârtie, sau cu un prosop obișnuit. Până dimineața nu a mai rămas niciun strop de miere, nici pe piele și nici pe șervețele și nici nu am mai petrecut nopțile cu ochii pe pereti așteptand, din secundă în secundă să mă apuce tusea nesfârșită.

Comentarii

Stefania a spus…
Interesanta ideea cu decoloratul parului.poate voi incerca la radacina unde am parul saten sa vedem adac functioneaza.
Mihaela Pojogu a spus…
mie mi-e frica la faza cu celulita, cat de bine e sa te invinetesti pentru asta, oare vasele subtiri nu au de suferit in timp?

de celelalte doua am auzit :)
coco a spus…
chiar decoloreaza ? o sa incerc la vara !
fashion doctor a spus…
Craciun fericit,draga mea! pupp
adnia a spus…
mierea are atat de multe utilizari si beneficii, incat e, intr-adevar, un produs-miracol!
Gina Cristiana a spus…
Aurora, legat de masajul cu miere, este destul de periculos de incercat acasa. Eu de ceva timp merg la un specialist si printre tratamentele pentru ten imi face si o masca cu miere prin masaj si am vorbit despre cu ea despre asta. Ideea este simpla insa trebuie sa urmaresti niste miscari care acasa devin periculoase.
Acum stiu ca nu conteaza parerea mea insa am vazut multe pe internet care nu sunt adevarate legate de ten si ingrijirea lui si de aceea as vrea sa atentionez despre procedurile cu miere. :)
Si eu incep sa tusesc sec cand schimb temperatura, am incercat cu pastile insa nu a trecut voi incerca si eu tratamentul.

Te pup
Anemona a spus…
Wow :-s deci ai scapat de celulita asa..ma bate gandul sa fac si eu masaj din asta :|
ilda76 a spus…
Si eu iubesc mierea!
Ca masca, simpla, lasa pielea ca de bebelus!
Auzisem despre trucul impotriva celulitei insa-l uitasem, sper sa ma mobilizez sa aplic!
Referitor la decolorarea parului, de la tine am aflat...si am bookmark pentru atunci cand voi dori asta!
Util sfatul in ceea ce priveste tusea, as "impacheta-o" pe Dia mea chiar acum astfel dar se opune cu vehementa!

Draga mea, iti urez din tot sufletul sa ai sarbatori fericite!"*
Toma Aurora a spus…
Stefania, rau nu arece sa iti faca. Macar de o folosesti pe post de masca hidratanta si tot ai ceva de castigat!
Toma Aurora a spus…
Miha.ela, procedeul e folosit de foarte mult timp si e contraindicat doar celor care au deja probleme cu vasele sparte (carora, de regula, le sunt interzise si foarte multe creme anticelulitice).
Toma Aurora a spus…
Da, decoloreaza. Am pus si fotografii in postul respectiv.
Toma Aurora a spus…
Multumesc, doamna Stella!
Toma Aurora a spus…
Adnia, ai dreptate. Si este si atat de gustoasa! :)
Toma Aurora a spus…
Gina, iti dau dreptate. In cazul tenului, daca masajul nu este executat corect, pot aparea eruptii sau iritatii grave. Dar pe corp eu zic ca este mai sigur sa aplicam diverse tratamente ori tipuri de masaj.
Pupici!
Toma Aurora a spus…
Anemona, e putin dureros procedeul dar trebuie sa suferim putin pentru frumusete :D
Toma Aurora a spus…
Ilda, rasfatata mai e Dia :D Eu as fi facut orice pentru a scapa de tuse, dar banuiesc ca ea, fiind asa mititica, probabil s-ar agita si nu as suporta lichidul pe piept. Pot spune ca simteam o usoara apasare, dar cand esti matur suporti micile discomforturi altfel decat atunci cand erai copil.

Multumesc pentru urari si iti doresc exact acelasi lucru: sarbatori excelente in compania frumoasei tale familii!
Anonim a spus…
Eu ca masca hidratanta o folosesc, in combinatie cu galbenus de ou si putin ulei de masline. Lasa parul foarte lucios si scap de firele frizate.
Anonim a spus…
Si eu ma decolorez folosind miere de salcam, amestecata cu apa. Parul meu este oricum deschis la culoare (vopsit), dar tratamentul cu miere il mai deschide cu un ton. Pupicei :*
Unknown a spus…
Mierea e foarte bună pentru arsuri de piele, fie ele și mai vechi. Se aplică un strat mai gros pe piele și se pune pansament. Pielea se regenerează mai rapid și cicatricele se vor vindeca mai repede.
Bun pontul pentru păr!
Anonim a spus…
Si chiar ai scapat de celulita?
Toma Aurora a spus…
Anonim, mie mi s-a părut cel mai eficient masaj pe care îl poți face acasă. Îl poți încerca măcar o dată, însă trebuie să reziști cât mai mult timp, căci pielea se va înroși repede și orice atingere va deveni dureroasă. A doua zi o să ai mici vânătăi pe piele, însă vor trece rapid. Rezultatele nu sunt definitive.
R a spus…
masajul cu miere trebuie facut zi dupa zi consecutiv? sau cu pauza? tu cum ai procedat?:)
Toma Aurora a spus…
Lorette, o zi da una nu. După a treia, a patra repriză de masaj, nu se mai simte durerea. :)
R a spus…
Merci!!