Vă spuneam că de multă vreme nu am mai răcit. De câțiva ani, chiar! Mai exact de când am descoperit variantele naturale pentru întărirea sistemului imunitar. Am doi prieteni,sportivi, care se îmbolnăvesc foarte ușor, deși au o alimentație sănătoasă și practică intens activități fizice.Dar la fiecare schimbare meteorologică, amândoi răcesc, fără prea mult efort. Greșeala pe care eu consider că ei o fac, este utilizarea repetată a antibioticului pe parcursul unui singur an. Antibioticele sunt binevenite pentru probleme cu adevărat grave, dar ele deja au devenit tradiționale în tratarea banalelor răceli de sezon. Ele sunt vinovate pentru distrugerea florei intestinale și mai ales pentru declanșarea a numeroase boli hepatice. Mulți medici (în special cei de familie) se încăpățânează să treacă pe prescripție antibioticul in fruntea listei, urmat de un sirop anti-tuse. Eu cel putin primeam aceasta medicatie în copilarie, de 2-3 ori pe an, de fiecare dată când răceam.
O răceală deja instalată nu o să treacă mai devreme de 2-3 săptămâni din momentul infecției. Este o perioadă normală prin care organismul trebuie să treacă până la eliminarea virusului. De obicei totul începe cu o tuse ușoara, o durere în gat sau cu o stare de febra. Apoi urmeaza câteva zile nefericite, în care nasul ni se înfundă, tușim foarte des sau transpirăm în exces (mai ales pe timpul noptii). Toate aceste simptome pot fi ameliorate sau, daca suntem atenți, pot fi chiar prevenite prin metode naturale, la îndemana oricui. Eu o sa va împărtașesc tructurile pe care le aplic, cu succes, de câțiva ani și reușesc să mă feresc de răceli.
Piatra de temelie în combaterea răcelilor este vitamina C. Dacă sunteți consumatori constanți de fructe și legume, nu ar trebui sa vă ingrijoreze acest aspect. Dar dacă nu apucați să mâncați un mar decât o dată pe săptămână, atunci vă recomand, călduros, să consumați vitamina C, zi de zi. Fie că apelați la capsule, la pastile masticabile sau la formule efervescente, veți constata că un consum constant de vitamina C înlătură stările de oboseală, vă înviorează și vă reglează somnul și pofta de mancare.
Eu alternez vitamina C cu pastilele sau ceaiul de Echinaceea, o plantă medicinală arhicunoscută pentru funcția sa de piedică împotriva răcelii și a gripei. Consum o cutie de pilule, o dată primavara și o dată toamna, pentru întărirea sistemului imunitar. Se gasește oriunde în farmacii și prețurile sunt accesibile orișicui (de la 2 lei o cutie de ceai,până la 10 lei o cutie de capsule).
Tot pentru a-mi îmbunătăți imunitatea, iau capsule moi de Omega 3 și Omega 6 , grăsimi esențiale pentru trupul nostru. Ele contribuie la regenerarea țesuturilor și ne păstrează organele tinere și pielea netedă și catifelată, grație proprietăților antirid.
Nu uit sa beau foarte multe ceaiuri calde, în care pun pun puțină miere. Mierea are rol calmant pentru tuse și dureri în gât, și protejeaza ficatul în cazul în care suntem nevoiti să luăm și antibiotic. În plus, ea este un îndulcitor natural și oferă ceaiului un gust deosebit. Preferata mea este mierea Hofigal, un produs natural ce conține peste 99%miere de albine și aproxmativ 1% uleiuri volatile de mentă,lavandă și salvie. În plus are și un adaos de cătină, un fruct medicinal cu conținut bogat de vitamina C, recomandat în special femeilor pentru ca are și proprietăți cosmetice (întărește unghiile și firul de păr, are rol antiacneic). Pentru un adevărat răsfăț vă recomand să puneți două lingurițe de miere într-o cană cu lapte încălzit. Gustul va fi delicios, iar efectul terapeutic va fi unul pe măsură!
Datorită schimbărilor de temperatură, pielea corpului are și ea de suferit, descuamându-se. De aceea, nu uit să îmi aplic un lapte de corp hrănitor, cu parfum neutru, pe zonele afectate. Senzația de usturime a pielii poate fi considerată și ea unul dintre primele semne ale slăbirii organismului afectat de virusul gripal.
Pentru că am încredere în metodele sus menționate și pentru că le recomand din experiență, m-am gândit să ofer uneia dintre voi o trusă naturală împotriva răcelii, care să conțină toate produsele din fotografie. Tot ce vă cer în schimb este să îmi lăsați un comentariu prin care să îmi spuneți care este metoda voastră secretă pentru a vă apăra de răceală în acest sezon capricios! Peste o săptămână voi premia răspunsul cel mai interesant, oferind câștigătorului produse naturale Hofigal.
Comentarii
Pe langa asta, mai am un amestec de miere si pudra de scortisoara, care actioneaza ca un antiinflamator si antibiotic natural...este minunat in tratarea racelilor, infectiilor urinare, calmeaza gingivitele, restabileste flora intestinala, etc!
eu, in schimb, racesc vara cel mai des, daca beau ceva rece...gata a mea e. as fi curioasa sa incerc ceea ce ai propus tu, de altfel chiar cred ca o sa cumpar chestiile astea pe care le ai mentionat si o sa incerc sa vad poate scap de prietenia asta nefasta.
ps sa stii ca te urmaresc de fff mult timp dar niciodata nu ti am lasat un comment, insa de acum inainte sa stii ca te voi comenta. sper sa nu fie cu suparare.
ps 2 asear am dat o comanda yves rocher in uram review -urilor tale - demachiantul pt ochi, geluri de dus jardin du monde, parfumul flowerplay. si o sa primesc 50% reducere la parfum (ce afacere nu?), un cadou surpriza pt comanda, un cadou surpriza pt newsletter, transport gratuit si parfumul de trandafiri (unul la 99lei) - f tare afacerea asta. si totul va costa 94 lei.
te pup
Totusi umblu infofolita bine si ma tratez cu sirop in fiecare dimineata pe stomacelul gol cu siropel de catina.
Pana acum nu am racit,dar de cateva zile ma doare gatul :(
Chiar in momentul de fata sunt racita:)). Mereu ma prinde o raceala cand temperaturile o iau razna...De exemplu cum au fonst in ultimele saptamani,dimineata frig si ziua cald, sau o zi frig si doua calde :(.
De fiecare data incerc sa ma pazesc de raceli dar degeaba...desi beau un ceai fierbinte in fiecare seara ,vad ca nu are efect :)).
Niciodata nu am stiut cand si cum sa imi protejez imunitatea si tocmai asta admir la tine. Am vazut ca te aprovizionezi din timp cu tot felul de capsule pentru vitamine etc. Bravo :*
Aurora, eu nu reusesc sa ma feresc de raceala. Orice am incercat (intr-adevar, mai mult pe parte de medicamente) nu m-a ajutat.
Ma refac insa printr-un remediu pe care il urasc de mica, si anume: ceaiul de ceapa. Beau 2 cesti pe zi: una de dimineata si una seara. Ma trateaza repede si ma ajuta si in combaterea crizelor de astm,celor de tuse ''magareasca'', trateaza durerile in gat, febra. Nu imi place deloc gustul dar corpul imi reactioneaza repede si pozitiv la acest remediu...
In primul rand nu ma imbrac extrem de gros!Nici nu sunt friguroasa,ce-i drept,dar nu este adevarat ca daca te imbraci gros nu racesti!Am grija sa nu am spatele gol(cum se cam poarta in zilele noastre),iar daca bate vantul,am grija de urechi si gat.Diferentele mari de temperatura favorizeaza racelile,deci la mine in casa nu ai sa respiri aer de 40 grade Celsius,garantez!
Apoi-de fapt trebuia sa pun asta pe primul loc-mananc zilnic cam 2 fructe.Acum mai am inca prin pomisori,cand se raceste vremea apelam la citrice.Tot ce mancam ne ajuta sau,dimpotriva,ne fac vulnerabili in fata racelilor!
Bem ceaiuri multe-pe mine asta m-a scapat si de problemele cu rinichii!
Se prea poate sa mai fie vreo chestia,dar sa nu imi dau seama,pentru ca nu stau sa bifez vreo lista,lucrurile astea le fac fara premeditare,asa am invatat de la mama.
Sanatate multa!
In afara celor doua-trei cure anuale cu polen, mai iau din cand in cand capsule Catinofort de la Hofigal, capsule cu echinaceea si capsule cu coenzima Q10 in ulei de catina. Toate acestea sunt acompaniate de o alimentatie bogata in fructe si legume, plus ceaiuri din diverse plante medicinale. In acest fel, racelile si gripele au stat departe de mine in ultimii ani sau am facut forme foarte usoare, care nu au necesitat tratament cu antibiotice, ci doar cu antiinflamatoare, gen Nurofen raceala si gripa si Parasinus.
Remediile naturale sunt cele mai bune pentru raceli si gripe.
O sa incep cu inceputul.. in ultimii ani am folosit mai mult medicamente decat vitamine, fructe sau legume, fiind sfatuita prost sau absorbita de mass-media, caci in fiecare zi vezi reclame la tv, reclame pe diferite site-uri cu diferite pastile, siropuri si alte medicamente.
Desigur, si acestea sunt bune, dar mi-am dat seama de curand ca in primul rand trebuie sa ne tratam natural, singuri, atunci cand putem pentru ca omul, la inceputurile lui, nu s-a nascut cu 2 medici in spate. In vechile timpuri omul era propiul sau medic.
Consider ca o buna cale pentru a ne apara de raceala este sa consumam zilnic fructe si legume, sa consumam de asemenea vitamine in diferite forme (suplimente, pastile, efervescente).
O alimentatie buna presupune si evitarea alimentelor bogate in chimicale, e-uri, alimente care stau luni de zile pe rafturile supermacheturilor.
In al doilea rand, trebuie sa constientizam ca un stil de viata sanatos ne apara de boli mai grave decat o raceala. Daca oferim corpului nostru tot ceea ce are nevoie, singurel isi va forma un fel de zid impotriva multor bacterii.
E important ca atunci cand alegem hrana noastra si pentru familia noastra, sa o alegem pe cea mai buna, caci de cele mai multe ori ne pasa sa avem o haina de calitate superioara, o masina buna, o mobila buna si calitativa, insa cand vine vorba de mancare uneori nu suntem chiar atat de mofturosi, si cred ca e un lucru rau.
Cam atat am avut de spus.
In incheiere, o sa va las un filmulet, pe care il recomand prietenilor meu de fiecare data cand am ocazia.
Vorbeste despre importanta alimentelor ce le consumam si despre importanta vitaminei C!Foarte importantat sa ascultati aceasta parte despre vitamina C si efectele sale foarte benefice, chiar si pentru bolile cronice.
http://www.youtube.com/watch?v=kw0w0jjv9lM
Am observat om imbunatatire de cand am inceput sa mananc legume.Sistemul meu imunitar este mult mai rezistent, raceala parca nu mai prinde la fel de repede.
Nu port caciula, insa am grija sa am gatul destul de bine infasurat intr-o esarfa groasa sau fular, sa nu imi fie frig la picioare, pentru ca se stie ca cea mai grava raceale te ia de jos.
De asemenea beau multe lichide calde, preferatul meu fiind ceai de musetel.
Mananc si multe supe fierbinti, iar cand simt totusi ca ma ia raceala, apelez cu cea mai mare incredere la miere si sirop de brad facut de mama.Solutia sigura!
De asemenea, nu iau pastile des. De aceea, corpul meu actioneaza mult mai bine atunci cand sunt racita si chiar sunt nevoita sa urmez un tratament medical pentru ca acesta nu este deja obijnuit cu pastile luate aiurea.
Asadar, secrete mari nu prea detin, insa cred ca este necesar ca si iarna (care nu este tocmai sezonul fructelor) sa ne procuram vitaminele necesare din alimentatia noastra.
Multumesc mult pentru impartasirea trucului cu mierea si scortisoara. Sunt convinsa ca pe langa proprietatile medicinale acest amestec este si foarte gustos :D
Legat de Yves Rocher : parfumul Flower Party este minunat! Are o aroma foarte bogata,floral-fructata. Nu este deloc gretos, dar nici foarte fresh. Este unul dintre cele mai echilibrate parfumuri pe care eu le-am mirosit. Si eu mi-l doresc foarte mult si se afla pe lista mea de dorinte.Foarte buna afacere ai facut si sunt sigura ca nu vei fi dezamagita de produse! Te imbratisez cu drag!
Tuse magareasca am avut si eu....oribila! Cand ma apuca vreo criza nu ma mai opream 10 minute. :((
Te felicit pentru consumul zilnic de fructe.Eu nu reusesc nicicum sa mananc fructe toamna si iarna. Imi plac doar fructele rosii, de vara.Sper sa iti urmez exemplul si sa ma apuc si eu serios de consumat fructe de sezon.
Multumesc la fel!
Eu racesc rar,poate o data pe an,iarna,atunci cand vin in contact cu cineva racit bine.O sa-ti spun metoda mea,care pt mine functioneaza foarte bine :o data pe saptamana iau un Oscilococcinum,iar in fiecare dimineata am o rutina(doar in sezonul rece)-iau o lingura de miere pe stomacul gol,beau o cana de apa,mananc doua fructe de kiwi,si imi storc 2-3 portocale(sa iasa o cana de suc).Ceai beau de cateva ori pe saptamana si fac si o cura cu Imunomix (20 zile,10 zile pauza si inca 20 de zile).
Te pup.
Iarna trecuta am racit doar o data si cred ca e din cauza unei cani de 600 ml de ceai de orice fel, numai sa-mi placa, cu miere si lamaie pe care il beam zilnic (mierea o puneam cand ceaiul era numai bun de baut, temperaturile mari distrug proprietatile mierii). Anul acesta mi-am propus sa fac o cura cu ceai pentru prevenirea infectiilor respiratorii (tot de la Plafar), imbunatatit cu cateva picaturi de extract de coacaz negru (recomandat de medicul homeopat la un episod trecut de sinuzita), lamaie si miere. Evit antibioticele pe cat pot, dar daca e nevoie, dupa zile de suferinta apelez si la ele...
De racit nu prea racesc, mai iau cate un virus cand e epidemie, dar fac forme usoare. Am grija sa nu-mi fie frig la spate, cand e frig imi iau fular, caciula, manusi, beau ceaiuri in fiecare zi, si iarna si vara, pentru ca imi plac, iar in lunile reci iau vitamina C (cam dublul dozei recomandate, de cand am vazut un film despre niste medici care vindecau cazuri de cancer cu vit. C). Sunt prietena cu fructele si legumele, si incerc sa mananc fructe si legume de sezon (nu rosii si capsuni iarna). Catina nu am luat pana acum, dar vreau sa-mi prepar un amestec cu miere, sa iau dimineata pe stomacul gol. Iti doresc multa sanatate!
Polen nu am luat inca, dar o sa trec pe la magazinul apicol sa imi iau bobite si tinctura. Multumesc pentru sfat!
De aceea cred ca ar fi cazul sa investesc si eu intr-un storcator performant, caci cele clasice nu storc bine pulpa si mereu arunc cantitati mari din fruct la gunoi.
Cu greu reusesc sa consum legume....si nu numai eu. Cred ca romanii, in general, nu sunt educati sa manance foarte multe legume. Mereu ne indreptam inspre preparatele din carne, care ce-ai drept sunt foarte gustoase sau inspre fainoase, foarte usor de preparat si cu un gust bogat, stios.
Daca am reusi sa manacam legume in cantitati mari, in fiecare zi, nu cred ca am mai avea nevoie nici macar de suplimente alimentare.Dar este un lucru greu de făcut, mai ales pe termen lung, de aceea te felicit sincer pentru perseverenta!
Si eu te consider un model, pentru ca ai 17 ani si scrii asa corect. Nu am mai intalnit in ultimii ani un adolescent care sa scrie cel putin descifrabil si ma bucura sa vad ca exista si exceptii si ca unii nu trec degeaba prin scoala. Bravo,Cristina!
Uite ca de paracetamol am uitat. Combinat cu ceaiuri foarte calde e bun pentru inlaturarea primelor simptome ale racelii,mai ales pentru eliminarea durerilor de gat.Te pup!
Mierea iau si eu pe stocmacul gol+ cateva lingurite amestecate in ceai. Este alimentul meu preferat! :D
Am observat ca ceaiul este foarte util si in diete, parca reduce pofta de mancare si poate inlocui cu succes o gustare sau un desert.
Multumesc pentru urare si ti-o intorc cu drag!
Evident ca nu aveau niciun efect in afara de gustul amar. Asa ca am trecut la planul B care s-a dovedit a fi eficient. Nu am mai racit de mult timp, iar daca se intampla sa am vreun simptom de raceala scot la inaintare ajutoarele si anume: Imunorezistan Forte 2 ml in putina apa de cateva ori pe zi (face minuni), Oscillococcinum (un produs homeopat), ceaiuri cu miere si lamaie, sucul de la un grepfruit combinat cu apa ajuta si el, la fel si propolis cu vitamina C sau vitamina C simpla. Trebuie actionat si la nivel alimenatar: in special o supa buna de pui care "te scoala de pe boala" si multe fructe. Si bineinteles apa...multa apa.
Multumim pentru aceasta postare, o citesc pentru a doua oara si mi se pare foarte utila, ai mare dreptate in tot ce zici, mai ales cand te referi la antibioticele oferite pentru tratarea racelii (o mare porcarie). Te pup :*
Trimiteți un comentariu