Trusa naturală împotriva răcelilor de sezon


    Vă spuneam că de multă vreme nu am mai răcit. De câțiva ani, chiar! Mai exact de când am descoperit variantele naturale pentru întărirea sistemului imunitar. Am doi prieteni,sportivi, care se îmbolnăvesc foarte ușor, deși au o alimentație sănătoasă și practică intens activități fizice.Dar la fiecare schimbare meteorologică, amândoi răcesc, fără prea mult efort. Greșeala pe care eu consider că ei o fac, este utilizarea repetată a antibioticului pe parcursul unui singur an. Antibioticele sunt binevenite pentru probleme cu adevărat grave, dar ele deja au devenit tradiționale în tratarea banalelor răceli de sezon. Ele sunt vinovate pentru distrugerea florei intestinale și mai ales pentru declanșarea a numeroase boli hepatice. Mulți medici (în special cei de familie) se încăpățânează să treacă pe prescripție antibioticul in fruntea listei, urmat de un sirop anti-tuse. Eu cel putin primeam aceasta medicatie în copilarie, de 2-3 ori pe an, de fiecare dată când răceam.

     O răceală deja instalată nu o să treacă mai devreme de 2-3 săptămâni din momentul infecției. Este o perioadă normală prin care organismul trebuie să treacă până la eliminarea virusului. De obicei totul începe cu o tuse ușoara, o durere în gat sau cu o stare de febra. Apoi urmeaza câteva zile nefericite, în care nasul ni se înfundă, tușim foarte des sau transpirăm în exces (mai ales pe timpul noptii). Toate aceste simptome pot fi ameliorate sau, daca suntem atenți, pot fi chiar prevenite prin metode naturale, la îndemana oricui. Eu o sa va împărtașesc tructurile pe care le aplic, cu succes, de câțiva ani și reușesc să mă feresc de răceli.

   Piatra de temelie în combaterea răcelilor este vitamina C. Dacă sunteți consumatori constanți de fructe și legume, nu ar trebui sa vă ingrijoreze acest aspect. Dar dacă nu apucați să mâncați un mar decât o dată pe săptămână, atunci vă recomand, călduros, să consumați vitamina C, zi de zi. Fie că apelați la capsule, la pastile masticabile sau la formule efervescente, veți constata că un consum constant de vitamina C înlătură stările de oboseală, vă înviorează și vă reglează somnul și pofta de mancare.

   Eu alternez vitamina C cu pastilele sau ceaiul de Echinaceea, o plantă medicinală arhicunoscută pentru funcția sa de piedică împotriva răcelii și a gripei. Consum o cutie de pilule, o dată primavara și o dată toamna, pentru întărirea sistemului imunitar. Se gasește oriunde în farmacii și prețurile sunt accesibile orișicui (de la 2 lei o cutie de ceai,până la 10 lei o cutie de capsule).

   Tot pentru a-mi îmbunătăți imunitatea, iau capsule moi de Omega 3 și Omega 6 , grăsimi esențiale pentru trupul nostru. Ele  contribuie la regenerarea țesuturilor și ne păstrează organele tinere și pielea netedă și catifelată, grație proprietăților antirid.

   Nu uit sa beau foarte multe ceaiuri calde, în care pun pun puțină miere. Mierea are rol calmant pentru tuse și dureri în gât, și protejeaza ficatul în cazul în care suntem nevoiti să luăm și antibiotic. În plus, ea este un îndulcitor natural și oferă ceaiului un gust deosebit. Preferata mea este mierea Hofigal, un produs natural ce conține peste 99%miere  de albine și aproxmativ 1% uleiuri volatile de mentă,lavandă  și salvie. În plus are și un adaos de cătină, un fruct medicinal cu conținut bogat de vitamina C, recomandat în special femeilor pentru ca are și proprietăți cosmetice (întărește unghiile și firul de păr, are rol antiacneic). Pentru un adevărat răsfăț vă recomand să puneți două lingurițe de miere într-o cană cu lapte încălzit. Gustul va fi delicios, iar efectul terapeutic va fi unul pe măsură!

   Datorită schimbărilor de temperatură, pielea corpului are și ea de suferit, descuamându-se. De aceea, nu uit să îmi aplic un lapte de corp hrănitor, cu parfum neutru, pe zonele afectate. Senzația de usturime a pielii poate fi considerată și ea unul dintre primele semne ale slăbirii organismului afectat de virusul gripal.

   Pentru că am încredere în metodele sus menționate și pentru că le recomand din experiență, m-am gândit să ofer uneia dintre voi o trusă naturală împotriva răcelii, care să conțină toate produsele din fotografie. Tot ce vă cer în schimb este să îmi lăsați un comentariu prin care să  îmi spuneți care este metoda voastră secretă pentru a vă apăra de răceală în acest sezon capricios! Peste o săptămână voi premia răspunsul cel mai interesant, oferind câștigătorului produse naturale Hofigal.




Comentarii

dia a spus…
tocmai ma logasem sa-ti raspund la aceasta postare, iar spre sfarsitul postarii am vazut si surpriza: kitul de tratare a racelilor! ei bine, eu nu iti scriu neaparat pt. ca imi doresc kitul 9desi e util oricui si oricand), ci ca sa-ti spun "descoperirea" mea, testata, bineinteles, pe noi, si anume catina! eu am preparat catina in toate felurile si le-am pus la pastrare in camara ca iarna e lunga (am facut pasta de catina, nectar de catina cu miere, catina deshidratata si pudra de catina t ceaiurisau chiar prajituri, cocktailuri sanatoase, etc. Am ales catina pt. ca are concentratia cea mai mare de vitamina C si, asa cum spuneai si tu, ajuta organismul foarte mult.
Pe langa asta, mai am un amestec de miere si pudra de scortisoara, care actioneaza ca un antiinflamator si antibiotic natural...este minunat in tratarea racelilor, infectiilor urinare, calmeaza gingivitele, restabileste flora intestinala, etc!
Daniela a spus…
raceaka si eu suntem bune prietene. in schimb raceala cea rea si fiica mea nu s-au prea intalnit in cei 5 ani pe care ii are. cand avea 5 luni a racit prima data, dupa acea raceala am mers la un homeopat care mi a facut o schema pt ea. in lunile septembrie, octombrie, noiembrie ii dadeam cateva granule de osccillococcinum apoi in dec, ian si febr pauza. in martie si aprilie iar. apoi pauza pana in septembrie. acum ii dau si echinaceea in lunile reci. asadar, in urma acestei scheme f simple si deloc costisitoare fiica mea a racit in 5 ani de 2 ori maxim, si raceli doar cu curs nasul si f putin stranutat.
eu, in schimb, racesc vara cel mai des, daca beau ceva rece...gata a mea e. as fi curioasa sa incerc ceea ce ai propus tu, de altfel chiar cred ca o sa cumpar chestiile astea pe care le ai mentionat si o sa incerc sa vad poate scap de prietenia asta nefasta.

ps sa stii ca te urmaresc de fff mult timp dar niciodata nu ti am lasat un comment, insa de acum inainte sa stii ca te voi comenta. sper sa nu fie cu suparare.
ps 2 asear am dat o comanda yves rocher in uram review -urilor tale - demachiantul pt ochi, geluri de dus jardin du monde, parfumul flowerplay. si o sa primesc 50% reducere la parfum (ce afacere nu?), un cadou surpriza pt comanda, un cadou surpriza pt newsletter, transport gratuit si parfumul de trandafiri (unul la 99lei) - f tare afacerea asta. si totul va costa 94 lei.
te pup
Irina a spus…
Nu cred ca e un secret :)
Totusi umblu infofolita bine si ma tratez cu sirop in fiecare dimineata pe stomacelul gol cu siropel de catina.
Pana acum nu am racit,dar de cateva zile ma doare gatul :(
All that beauty a spus…
Si eu sunt adepta remediilor mai naturale precum ceaiurile si mierea.
M and M a spus…
Din pacate nu pot sa spun ca am o metoda secreta cu care ma apar de racelile sezoniere:(.
Chiar in momentul de fata sunt racita:)). Mereu ma prinde o raceala cand temperaturile o iau razna...De exemplu cum au fonst in ultimele saptamani,dimineata frig si ziua cald, sau o zi frig si doua calde :(.

De fiecare data incerc sa ma pazesc de raceli dar degeaba...desi beau un ceai fierbinte in fiecare seara ,vad ca nu are efect :)).

Niciodata nu am stiut cand si cum sa imi protejez imunitatea si tocmai asta admir la tine. Am vazut ca te aprovizionezi din timp cu tot felul de capsule pentru vitamine etc. Bravo :*
Anonim a spus…
Sa zic si eu?
Aurora, eu nu reusesc sa ma feresc de raceala. Orice am incercat (intr-adevar, mai mult pe parte de medicamente) nu m-a ajutat.

Ma refac insa printr-un remediu pe care il urasc de mica, si anume: ceaiul de ceapa. Beau 2 cesti pe zi: una de dimineata si una seara. Ma trateaza repede si ma ajuta si in combaterea crizelor de astm,celor de tuse ''magareasca'', trateaza durerile in gat, febra. Nu imi place deloc gustul dar corpul imi reactioneaza repede si pozitiv la acest remediu...
laura a spus…
Miere,polen,tinctura de propolis,acestea sunt armele mele impotriva racelii.Deasemenea ceai de salvie,rozmarin si macese indulcite cu miere si cateva picaturi de suc de lamaie.Daca se intampla sa racesc combin totul cu sucuri de fructe si legume,supe,ceaiuri,pastile pentru gat cu extract de propolis. Dupa ce trece raceala,timp de o saptamana imi pun de 2 ori pe zi cate 4 picaturi de vitamina A uleioasa in fiecare nara,astfel incat sa ajunga si pana in gat.Ajuta la refacerea mucoaselor.Sanatate
Ana Naghi a spus…
Nici eu nu prea racesc,cred ca ultima racela notabila,nu asa,un nasuc infundat o zi,a fost acum ani buuuuni.
In primul rand nu ma imbrac extrem de gros!Nici nu sunt friguroasa,ce-i drept,dar nu este adevarat ca daca te imbraci gros nu racesti!Am grija sa nu am spatele gol(cum se cam poarta in zilele noastre),iar daca bate vantul,am grija de urechi si gat.Diferentele mari de temperatura favorizeaza racelile,deci la mine in casa nu ai sa respiri aer de 40 grade Celsius,garantez!
Apoi-de fapt trebuia sa pun asta pe primul loc-mananc zilnic cam 2 fructe.Acum mai am inca prin pomisori,cand se raceste vremea apelam la citrice.Tot ce mancam ne ajuta sau,dimpotriva,ne fac vulnerabili in fata racelilor!
Bem ceaiuri multe-pe mine asta m-a scapat si de problemele cu rinichii!
Se prea poate sa mai fie vreo chestia,dar sa nu imi dau seama,pentru ca nu stau sa bifez vreo lista,lucrurile astea le fac fara premeditare,asa am invatat de la mama.
Sanatate multa!
Liliana a spus…
Pentru a preveni aparitia gripelor si a racelilor am folosit cu succes in ultimii ani polenul.

In afara celor doua-trei cure anuale cu polen, mai iau din cand in cand capsule Catinofort de la Hofigal, capsule cu echinaceea si capsule cu coenzima Q10 in ulei de catina. Toate acestea sunt acompaniate de o alimentatie bogata in fructe si legume, plus ceaiuri din diverse plante medicinale. In acest fel, racelile si gripele au stat departe de mine in ultimii ani sau am facut forme foarte usoare, care nu au necesitat tratament cu antibiotice, ci doar cu antiinflamatoare, gen Nurofen raceala si gripa si Parasinus.


PINA a spus…
Imi plac foarte mult sucurile din citrice, le combin si beau zilnic in sezonul rece. Sunt si foarte simplu de facut. Folosesc si echinaceea sub forma de tablete de la Walmark. Una, doua raceli pe an tot fac, dar forme usoare.
claudia_mami a spus…
pentru ca sunt mama si la gardinita formele de tuse ,raceala se fac mai des iar eu am o imunitate foarte scazuta incepem atat eu cat si fetita mea sa luam de la jumatatea luni august sa vitamina C cu propolis sau vitamina C cu echinacea ,apoi preparam acasa un suc de catina cu miere de albina este foarte eficace pentru organism ,nustiu cate dintre voi ati incercat insa daca eu raceam in fiecare anotimp acum de un an fara vaccinul atigripal imunitatea este mai puternica . ceai de macese care la fel este foarte bun si plin de vitamina c .avem in casa si cateva comprimate care sa lupte in caz de apare o forma usoara si astea find parasinus si ibrufen .pentru tuse o ridichie neagra in mijloc scobita si acolo pus mierea de albine sau zahar dar brun ar fi cel mai bun te scapa fara sa iti dai seama ca ai avut tusea . laptisorul de matca foarte recomandat pentru copii ,ceaiul de musetel cu cimbrisor .
Andreea Sotea a spus…
Salutari, foarte bun articolul tau si iti dau mare dreptate.
Remediile naturale sunt cele mai bune pentru raceli si gripe.

O sa incep cu inceputul.. in ultimii ani am folosit mai mult medicamente decat vitamine, fructe sau legume, fiind sfatuita prost sau absorbita de mass-media, caci in fiecare zi vezi reclame la tv, reclame pe diferite site-uri cu diferite pastile, siropuri si alte medicamente.
Desigur, si acestea sunt bune, dar mi-am dat seama de curand ca in primul rand trebuie sa ne tratam natural, singuri, atunci cand putem pentru ca omul, la inceputurile lui, nu s-a nascut cu 2 medici in spate. In vechile timpuri omul era propiul sau medic.

Consider ca o buna cale pentru a ne apara de raceala este sa consumam zilnic fructe si legume, sa consumam de asemenea vitamine in diferite forme (suplimente, pastile, efervescente).
O alimentatie buna presupune si evitarea alimentelor bogate in chimicale, e-uri, alimente care stau luni de zile pe rafturile supermacheturilor.

In al doilea rand, trebuie sa constientizam ca un stil de viata sanatos ne apara de boli mai grave decat o raceala. Daca oferim corpului nostru tot ceea ce are nevoie, singurel isi va forma un fel de zid impotriva multor bacterii.

E important ca atunci cand alegem hrana noastra si pentru familia noastra, sa o alegem pe cea mai buna, caci de cele mai multe ori ne pasa sa avem o haina de calitate superioara, o masina buna, o mobila buna si calitativa, insa cand vine vorba de mancare uneori nu suntem chiar atat de mofturosi, si cred ca e un lucru rau.

Cam atat am avut de spus.
In incheiere, o sa va las un filmulet, pe care il recomand prietenilor meu de fiecare data cand am ocazia.
Vorbeste despre importanta alimentelor ce le consumam si despre importanta vitaminei C!Foarte importantat sa ascultati aceasta parte despre vitamina C si efectele sale foarte benefice, chiar si pentru bolile cronice.

http://www.youtube.com/watch?v=kw0w0jjv9lM
Unknown a spus…
Nu sunt o persoana care sa raceasca des.Nici in copilarie nu eram foarte predispusa la raceala, insa o data pe an sigur ma imbolnavean in asa fel incat sa ma doara in gat, sa ragusesc (pana rameneam fara voce), etc.
Am observat om imbunatatire de cand am inceput sa mananc legume.Sistemul meu imunitar este mult mai rezistent, raceala parca nu mai prinde la fel de repede.
Nu port caciula, insa am grija sa am gatul destul de bine infasurat intr-o esarfa groasa sau fular, sa nu imi fie frig la picioare, pentru ca se stie ca cea mai grava raceale te ia de jos.
De asemenea beau multe lichide calde, preferatul meu fiind ceai de musetel.
Mananc si multe supe fierbinti, iar cand simt totusi ca ma ia raceala, apelez cu cea mai mare incredere la miere si sirop de brad facut de mama.Solutia sigura!
De asemenea, nu iau pastile des. De aceea, corpul meu actioneaza mult mai bine atunci cand sunt racita si chiar sunt nevoita sa urmez un tratament medical pentru ca acesta nu este deja obijnuit cu pastile luate aiurea.
Asadar, secrete mari nu prea detin, insa cred ca este necesar ca si iarna (care nu este tocmai sezonul fructelor) sa ne procuram vitaminele necesare din alimentatia noastra.
Unknown a spus…
Buna! Am 17 ani, iar cand eram mai mica raceam destul de des. De cativa ani raceala nu a mai pus stapanire pe mine, iar asta se datoreaza unui amestec pe care mi-l prepara mama, din miere si catina; consum in fiecare dimineata putina miere si catina, ceea ce ma ajuta. Datorita tie, o sa incep sa iau vitamina C. O alta arma impotriva racelii este imbracamintea, care trebuie sa fie adecvata fiecarui sezon, in ciuda modei cu "şalele" goale. In privinta ceaiului, am provizii pentru 2 luni, caci, datorita tie, am dat o comanda online pe Dacic Cool in Saptamana Ceaiului. Te consider un model si sper s-o tii tot asa.:)
Unknown a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Miu Miu a spus…
Ce dragut din partea ta...O sa scriu si eu cateva randuri pentru a va impartasi experientele mele vaste cu si despre raceala. Intotdeauna am avut un organism puternic si greu m-a prins raceala, dar si cand m-a prins...Marea tristete este ca prietenul meu are un organism mai putin puternic si intotdeauna raceste primul si mutam apoi raceala de la unul la altul...Insa ma feresc de antibiotice ca dracu de tamaie. Cred ca nu am mai luat de ani buni...Mami mereu m-a sfatuit sa incerc sa evit cat de mult posibil antibioticul...Ceaiurile cu lamaie, paracetamolul si compretesele cu spirt sunt scaparea mea...
Din pacate, nu stiu cum sa fac sa imi placa sa iau suplimente alimentare.Sau mai bine zis sa fie ceva care sa ma motiveze sa iau calciu, vitamina c, diferite tincturi, siropuri, vitamine, sucuri naturale si altele.Nu le pot lua, nu imi sta capul sa le iau, nu imi place si uit de ele.Ce sa fac?Iau tablete numai cand sunt racita sau foarte bolnava insa ceai as bea(si beau) in fiecare zi.Il ador.Daca numai ceaiul ar fii un remediu pentru toate bolile posibile, m-as trata cu ceai.Un articol foarte bun, cu sfaturi de urmat :*Te imbratisez!
Toma Aurora a spus…
Dia Daria, mai demult am scris o postare despre catina, incercand sa ajunt si eu putin la informarea publicului larg. Nu mi se pare un fruct suficient de cunoscut pe cat este de benefic corpului.Eu fac vin din catina (doar din apa, catina si putina drojdie) si este foarte revitaliant!
Multumesc mult pentru impartasirea trucului cu mierea si scortisoara. Sunt convinsa ca pe langa proprietatile medicinale acest amestec este si foarte gustos :D
Toma Aurora a spus…
Daniela, echinaceea cred ca ar fi foarte potrivita si in cazul tau, mai ales ca este un produs benefic organismului si nu are efecte adverse. Daca a avut efecte bune asupra fiicei tale, cred ca merita incercat acest tratament!

Legat de Yves Rocher : parfumul Flower Party este minunat! Are o aroma foarte bogata,floral-fructata. Nu este deloc gretos, dar nici foarte fresh. Este unul dintre cele mai echilibrate parfumuri pe care eu le-am mirosit. Si eu mi-l doresc foarte mult si se afla pe lista mea de dorinte.Foarte buna afacere ai facut si sunt sigura ca nu vei fi dezamagita de produse! Te imbratisez cu drag!
Toma Aurora a spus…
Iris, foarte bun este siropul de catina. Daca te doare gatul incearca sa bei mult ceiuț cald-cald si sa te bagi in patura. Eu am avut dureri mari de gat in trecut, din cauza unui stafilococ auriu situat undeva intre gat si ureche. Gatul ma ustura iar urechile mi se inroseau de fiecare data cand se racorea afara. Am luat capsule cu usturoi mai multeluni si am scapat de belea. :D Capsulele cu usturoi nu au gust, ceea cema bucura foarte tare caci nu suport aroma lui, ma face sa transpir :)
Toma Aurora a spus…
Simona, eu nici numai tin minte cand am luat ultima oara medicamente. Mai ales la o varsta frageda, nu le vad deloc rostul. La 60-70 de ani nu cred ca ar mai avea vreun efect daca obisnuim sa le consumam inca din tinerete.
Toma Aurora a spus…
Of, multa lume este racita in aceasta perioada. Vremea asta schimbatoare este de vina. Eu nu racesc nici macar cand ma aflu in preajma cuiva foarte racit, dar in trecut stateam 3-4 luni gripata,cu nasul in perna toata ziua.Vitamina C este sfanta! Eu o cumpar de pe Iherb, este foarte ieftina (2-3 dolari 110 capsule,adica maxim 10 lei un tub care ma tine 3-4 luni).
Toma Aurora a spus…
Simona, te inteleg!!!! Nici eu nu suport ceaiul de ceapa, dar e atat de benefic, fiind un inamic pentru raceala, iritatii si celulita :D
Tuse magareasca am avut si eu....oribila! Cand ma apuca vreo criza nu ma mai opream 10 minute. :((
Toma Aurora a spus…
Super trucul cu vitamina A! Multumesc mult pentru impartasirea lui. Momentan nu am vitamina A uleioasa, dar am vitamina E. Ma gandesc ca merge si aceasta,fiind la fel de hidratanta.
Toma Aurora a spus…
Ana, bine punctat cu gatul si urechile. De obicei asa racim....ni se trage de la gat sau urechi, caci sunt zonele cele mai expuse si fragile.
Te felicit pentru consumul zilnic de fructe.Eu nu reusesc nicicum sa mananc fructe toamna si iarna. Imi plac doar fructele rosii, de vara.Sper sa iti urmez exemplul si sa ma apuc si eu serios de consumat fructe de sezon.
Multumesc la fel!
ralucatm25 a spus…
Buna,Aurora,foarte util articolul tau.
Eu racesc rar,poate o data pe an,iarna,atunci cand vin in contact cu cineva racit bine.O sa-ti spun metoda mea,care pt mine functioneaza foarte bine :o data pe saptamana iau un Oscilococcinum,iar in fiecare dimineata am o rutina(doar in sezonul rece)-iau o lingura de miere pe stomacul gol,beau o cana de apa,mananc doua fructe de kiwi,si imi storc 2-3 portocale(sa iasa o cana de suc).Ceai beau de cateva ori pe saptamana si fac si o cura cu Imunomix (20 zile,10 zile pauza si inca 20 de zile).
Te pup.
Sadie a spus…
Am fost dintotdeauna foarte sensibila la raceli si infectii alte aparatului respirator si-am supravietuit in primii ani din viata cu antibiotice. In final, mi-am scos amigdalele si infectiile n-au mai fost la fel de dese (acum se localizeaza pe sinusuri - dar pe alea nu le pot scoate).
Iarna trecuta am racit doar o data si cred ca e din cauza unei cani de 600 ml de ceai de orice fel, numai sa-mi placa, cu miere si lamaie pe care il beam zilnic (mierea o puneam cand ceaiul era numai bun de baut, temperaturile mari distrug proprietatile mierii). Anul acesta mi-am propus sa fac o cura cu ceai pentru prevenirea infectiilor respiratorii (tot de la Plafar), imbunatatit cu cateva picaturi de extract de coacaz negru (recomandat de medicul homeopat la un episod trecut de sinuzita), lamaie si miere. Evit antibioticele pe cat pot, dar daca e nevoie, dupa zile de suferinta apelez si la ele...
Coconut a spus…
Articolul asta parca ar fi fost scris de mine :). Eu sunt total impotriva medicamentelor luate fara rost si dupa ureche, si ma ingrozesc cu cata usurinta recomanda medicii antibiotice, in special la copii, dar mai ales cata lume sare pe antibiotic pentru orice muculet sau tuse usoara. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca la farmacie nu-ti elibereaza un algocalmin fara reteta, dar antibiotice iti dau fara nicio problema.
De racit nu prea racesc, mai iau cate un virus cand e epidemie, dar fac forme usoare. Am grija sa nu-mi fie frig la spate, cand e frig imi iau fular, caciula, manusi, beau ceaiuri in fiecare zi, si iarna si vara, pentru ca imi plac, iar in lunile reci iau vitamina C (cam dublul dozei recomandate, de cand am vazut un film despre niste medici care vindecau cazuri de cancer cu vit. C). Sunt prietena cu fructele si legumele, si incerc sa mananc fructe si legume de sezon (nu rosii si capsuni iarna). Catina nu am luat pana acum, dar vreau sa-mi prepar un amestec cu miere, sa iau dimineata pe stomacul gol. Iti doresc multa sanatate!
Toma Aurora a spus…
Liliana, ah, uitasem complet de Nurofen. Si eu mai iau din cand in cand, mai ales daca vad ca incepe sa imi curga nasul sau sa imi lacrimeze ochii.
Polen nu am luat inca, dar o sa trec pe la magazinul apicol sa imi iau bobite si tinctura. Multumesc pentru sfat!
Toma Aurora a spus…
Pina, intradevar sucurile naturale sunt si gustoase si pline de vitamine. Numai bune pentru cresetea imunitatii!
De aceea cred ca ar fi cazul sa investesc si eu intr-un storcator performant, caci cele clasice nu storc bine pulpa si mereu arunc cantitati mari din fruct la gunoi.

Toma Aurora a spus…
Claudia, nu stiam de trucul cu ridichea neagra. Chiar il voi pune in aplicare daca voi avea din nou de-a face cu vreo forma de tuse seaca! Multumesc mult pentru raspuns!
Toma Aurora a spus…
Andreea,multumesc pentru raspunusul tau complex si pentru filmuletul atasat sub forma de link. Iti dau dreptate in totalitate si apreciez faptul ca ai mentionat ca omul nu s-a nascut cu doi medici in spate. Nu contest rolul doctorilor in cazul bolilor grave, incurabile, dar nu trebuie sa apelam la ei din orisice motiv, caci nu suntem din sticla, sa ne spargem la fiecare mica problema pe care o avem.
Toma Aurora a spus…
Mihaela, legumele sunt intradevar cea mai sanatoasa alegere atunci cand vine vorba de alimentatie. Fructele se afla undeva sub ele pentru ca au si un continut ridicat de zaharuri (dar oricum si ele sunt o sursa bogata de vitamine).
Cu greu reusesc sa consum legume....si nu numai eu. Cred ca romanii, in general, nu sunt educati sa manance foarte multe legume. Mereu ne indreptam inspre preparatele din carne, care ce-ai drept sunt foarte gustoase sau inspre fainoase, foarte usor de preparat si cu un gust bogat, stios.
Daca am reusi sa manacam legume in cantitati mari, in fiecare zi, nu cred ca am mai avea nevoie nici macar de suplimente alimentare.Dar este un lucru greu de făcut, mai ales pe termen lung, de aceea te felicit sincer pentru perseverenta!
Toma Aurora a spus…
Cristina, ma bucur tare ca ai profitat de oferta Saptamanii Ceiaului. Si eu mi-am facut provizii atunci si am si baut o cutie de ceai de rozmarin :D
Si eu te consider un model, pentru ca ai 17 ani si scrii asa corect. Nu am mai intalnit in ultimii ani un adolescent care sa scrie cel putin descifrabil si ma bucura sa vad ca exista si exceptii si ca unii nu trec degeaba prin scoala. Bravo,Cristina!
delia a spus…
pe lanaga tonele de fruct pe care le mananc zilnic, sucul de la o lamaie cu un pahar de apa si miere cu scortisoara la orice ora. n am mai avut o raceala de 2 ani. si ma imbrac foarte gros(sunt friguroasa ce i drept) :)
Unknown a spus…
Multumesc mult, nici nu stii cat ma bucura comentariul tau.
Toma Aurora a spus…
Miu Miu, pericolul e cu atat mai mare cu cat ai o persoana sensibila la raceli in preajma. Cand eram in liceu si racea un coleg, toata clasa isi lua scutire in perioada urmatoare :))
Uite ca de paracetamol am uitat. Combinat cu ceaiuri foarte calde e bun pentru inlaturarea primelor simptome ale racelii,mai ales pentru eliminarea durerilor de gat.Te pup!
Toma Aurora a spus…
Cleo, cel mai simplu e sa iti iei un organizator din acela de plastic pentru pastile/capsule. Asa nu vei uita de ele si iti va fi si simplu sa le consumi zilnic. Stiu ca se gasesc prin farmacii si costa foarte putin (5 lei, cam asa).
Toma Aurora a spus…
Raluca, ai un adevarat ritual! Mi-ai dat o idee cu fructele de kiwi, ca tot nu stiam de ce fructe sa ma agat la sfarsit de toamna.
Mierea iau si eu pe stocmacul gol+ cateva lingurite amestecate in ceai. Este alimentul meu preferat! :D
Toma Aurora a spus…
Sadie, aflasem de treaba cu mierea (ca nu trebuie pusa in ceai fierbinte) de la o alta bloggerita (Carmen Tobias) caci in trecut faceam greseala sa o torn in cana chiar inainte de a pune apa peste pliculetul de ceai.
Am observat ca ceaiul este foarte util si in diete, parca reduce pofta de mancare si poate inlocui cu succes o gustare sau un desert.
Toma Aurora a spus…
Coconut, chiar asa! Eu am stat sa ma rog un sfert de ora pentru doua pastile de agocalmin, dar daca as fi cerut antibiotic mi s-ar fi oferit la discretie,mai ales daca m-as fi prezentat farmacistei cu un nas rosu sau cu o voce ragusita.
Multumesc pentru urare si ti-o intorc cu drag!
Toma Aurora a spus…
Delia si eu sunt friguroasa de fel si imi place sa ma infofolesc cu caciula, fular gros, manusi, pulovere pufoase. Cand eram adolescenta ma imbracam subtire tare, dar m-am lecuit :D
Obisnuiam sa racesc foarte des, iar racelile erau un chin: debutau brusc si se lasau cu amigdalita. Nu luam antibiotice, dar ma "tratam" cu paracetamol, Fervex, pastile pentru dureri de gat.
Evident ca nu aveau niciun efect in afara de gustul amar. Asa ca am trecut la planul B care s-a dovedit a fi eficient. Nu am mai racit de mult timp, iar daca se intampla sa am vreun simptom de raceala scot la inaintare ajutoarele si anume: Imunorezistan Forte 2 ml in putina apa de cateva ori pe zi (face minuni), Oscillococcinum (un produs homeopat), ceaiuri cu miere si lamaie, sucul de la un grepfruit combinat cu apa ajuta si el, la fel si propolis cu vitamina C sau vitamina C simpla. Trebuie actionat si la nivel alimenatar: in special o supa buna de pui care "te scoala de pe boala" si multe fructe. Si bineinteles apa...multa apa.
Carla a spus…
Eu abia acum reusesc sa scap de inca o raceala, a doua luna aceasta :)) Stiu ca iarna trecuta abia scapam de raceala, ca draguta de ea ma vizita din nou peste vreo 2-3 saptamani. Ei, anul acesta m-am hotarat sa am grija de mine asa ca astept sa mi se vindece raceala si incep sa beau ceai de echinaceea (deja mi-am luat o cutiuta), tictura de propolis si sirop de catina. Sunt optimista asa ca sper din suflet sa nu mai am probleme, pentru ca nu e deloc placut sa fii racit...
Multumim pentru aceasta postare, o citesc pentru a doua oara si mi se pare foarte utila, ai mare dreptate in tot ce zici, mai ales cand te referi la antibioticele oferite pentru tratarea racelii (o mare porcarie). Te pup :*