Shopping de sezon

  

   Pentru luna aceasta aveam un buget incredibil pentru cumparaturi, insumand ...100 de lei! Am decis sa imi limitez cumparaturile pentru ca am foarte multe haine pe care nu le-am purtat niciodata. Asa ca m-am hotarat sa nu imi mai cumpar decat un singur lucru pe luna pana nu apuc sa port macar o data tot ce am deja in sifonier (nu cred ca se va intampla vreodata acest lucru pentru ca raman fidela doar hainelor in care ma simt foarte bine, iar de restul zic mereu ca ma voi apropia o data si-odata :D). Din suta de lei m-am gandit ori sa imi iau niste ghete din piele dintr-un magazin cu incaltaminte de foarte buna calitate (Gepetto se numeste si comercializeaza cizme, botine, ghete din piele produse in Romania de o calitate ireprosabila. Am niste bocanci crem luati de la ei care si acum arata ca noi si care m-au costat cca. 160 de lei) ori sa imi iau pulovarul roz dela H&M din noua colectie (mi s-a pus pur si simplu pata pe el, desi nu stiu cat de des l-as fi purtat. Poate doar imi place cum arata pe Lana del Rey). 

    Dilema era cam mare....mai ales ca aveam nevoie si de niste perdele noi. Cand sora mea a plecat in vacanta mi-a zis: „Vezi, poate cumperi si tu niste perdele noi!”. Si am zis sa ma duc sa caut niste perdele, stiind ca azi baga marfa noua la unul dintre magazinele mele sh preferate. Am gasit si perdele, foarte simpatice, dar mai intai o sa va spun cu ce m-am ales din magazin. Evident nu am putut doar sa trec pe la raftul cu fețe de perna, perdele si prosoape si mi-am spus ca daca tot am marele milion (vechi) la mine merita macar sa ma uit. In secunda urmatoare am inhatat un pulover negru din angora si lana. Poza nu a suprins exact pufosenia materialului si culoarea sa intensa, dar spun cu mandrie ca intra in top3 pulovere frumoase din sifonierul meu. Blanita de pe el este naturala (nu am bagat de seama cand l-am luat, altfel probabil as fi stat pe ganduri, sincera sa fiu. Dar macar stiu ca nu am cumparat ceva din blana nou, care sa aduca un plus procentajului de haine si lucruri din blana vandute).


   De curand am descoperit un blog foarte frumos, cel al Maiei Marcu. Maia are un stil foarte aparte de a scrie, de a povesti. Si in plus un mod deosebit de a se imbraca, accesoriza si cosmetiza si mai ales de a se exprima. Avand-o si in lista de prieteni de pe Facebook nu am putut sa nu remarc limbajul mai colorat pe care il are.( Sper sa nu am parte de o reactie similara ca atunci cand am marturisit ca am ascultat manele cand aveam 14-15 ani. Nu am publicat comentariul respectiv dintr-un singur motiv: la varsta respectiva experimentam orice era nou, ca orice alt adolescent. Daca spuneam ca am ascultat ieri manele sau acum doi ani, era cu totul alta treaba. Nu mi-a placut ca mi s-a pus educatia la indoiala, desi stiu foarte bine cum sunt. Puteam sa ma prefac foarte bine si sa omit intentionat sa aduc in discutie acest subiect. Dar nu am dorit sa ma ascund caci este un lucru pe care l-am facut, un lucru pe care mi-l asum si mi-l voi asuma in orice situatie, pentru ca nu mi se pare condamnabil, rusinos, denigrant, șamd).Revenind la Maia, desi am bagat de seama un limbaj nonconformist, o simt roială ca personalitate. Are ceva ce parca nu se potriveste cu timpurile noastre, ceva relaxat, vicios, aristocrat.
   De la Maia m-a cuprins asa o teribila indragosteala de print-ul leopard. Am vazut atat de frumos combinate haine si accesorii animal print la ea, incat am inceput sa dau search pe Polyvore, Google, Pinterest dupa tinute similare. Am gasit o super imagine:

  
    Atunci am zis ca vreau neaparat un top-bustiera cu imprimeu leopard! Azi, cand am gasit unul fix masura mea (si pe deasupra si lung, cat sa imi acopere tot spatele) am stiut ca am de-a face cu gratia divina! Este si gros,perfect croit pe corp, creat de un designer spaniol (Isabel de Pedro). Pret eticheta 168 euro (pretul meu: 5 ron).


    Apoi am gasit un pulover de poveste, asemanator cu cel cu buzunare in forma de ursuleti pe care l-am gasit anul trecut, in acelasi magazin.



   Este de poveste pentru ca infatiseaza un adevarat peisaj de la tara, cu oita, vacuta si pasari brodate! Am gasit tot masura S, dar puloverul este mai lung ca forma. Este genul ideal de cardigan pe care sa il porti in zilele foarte racoroase, cu tinute lejere, comfortabile.


     Iar acestea sunt cele patru perdele cu flori pe care le-am gasit. M-a costat 8 lei o bucata (perdea plus prinzatoare), adica 32 de lei in total. Sunt asa frumoase incat mi se pare ca nu se potrivesc deloc cu camera mea in care azi fac ordine si maine arata ca dupa cutremur. Dar o sa le pun peste o saptamana, inainte de sosirea suroii mele, pentru a o impresiona cu alegerea facuta!


   Am o problema legata de dresuri. Mai ales legata de cele suubtiri, de culoarea piciorului, care se strica dupa o purtare, maxim 2. De cativa ani imi cumpar numai ciorapi Gatta, din Leonardo. Ma costa cam 9 lei o pereche 15-20 den. Nu e foarte mult comparativ cu alte branduri, mai ales ca preturile din acest magazin local Leonardo sunt mai mici decat in magazinele oficiale Gatta. Dar ce te faci cand vrei sa porti dresuri de 10-15 ori pe luna, stai si scoti 100 de ron doar pentru ciorapi? Cam multisor,nu?!
Cand am intrat sa imi iau oja de la magazinelul meu preferat cu lacuri de unghii am zarit si o ditamai colectia de dresuri. Pacat ca nu mai aveam multi bani, dar data viitoare ma duc sa imi fac un stoc serios. Am descoperit astfel dresurile Sibiu, unele atat de ieftine incat credeam ca ori o sa fie ori foarte lucioase ori mate si cu un aspect deloc natural. Dar sunt identice cu cele de la Gata si sunt si mai bine intarite in zona bazinului. Iar pretul: 3 ron! Data viitoare imi voi lua mai multe modele si grosimi, caci preturile erau foarte bune la toate produsele din stand. 



   Au adus nuante noi de oja Trendy by Cosbell. Mi-am ales doua nuante sidefate, caci nu am decat 2-3 astfel de culori. Prima este liliachie, cu sclipici auriu, iar cea de-a doua de culoarea piersicii. Am mai vazut una de culoarea merelor verzi, foarte frumoasa, dar am lasat-o pentru data urmatoare.
   Si uite asa am cheltuit suma maxima disponibila pentru aceasta luna. Nu imi pare rau, ba chiar ma bucur, caci puloverul H&M sigur l-as fi vazut si la alte 200 de fete prin Bucuresti. Iar ghete momentan am (dar traiesc cu impresia sa se vor rupe, pentru ca sunt subirele,din piele intoarsa) si luna viitoare ma voi ocupa si de ele.


Comentarii

raluk94 a spus…
Ne spui si noua unde sunt magazinele te rugaaaam?:D:D:D. Superbe lucrusoare, sa le porti cu placere :*
Alina a spus…
ai luat o gramada de lucruri de banii aia.
eu am fost tare mandra miercuri ca m-am ales cu 4 perechi de papucei la un pret sub 100 de lei. Miniprix, evident, am devenit fascinata. Maine postez si eu.
Raluca a spus…
Cu cata placere iti citesc postarile de genul acesta...si de fiecare data incerc sa imi dau seama unde sunt aceste magazine minune, aman2 fiind din acelasi oras. Uneori imi dau seama , alteori nu...Oricum un lucru e sigur: la capitolul hainute sh tu ai mare noroc fata de mine...dar voi mai persevera...

Si parca nelamurirea asta nu-mi da pace..Acum despre ce magazin sh este vorba? cumva cel de la autogara???( in ce zii baga marfa? presupun ca acest aspect este f important, de aceea nu gasesc eu niciodata mai nimic. nu intru in ele cand trebuie)
Madalina a spus…
Toate lucrurile sunt foarte frumoase, iar cardiganul e pur si simplu superb! Sa le porti cu placere! Poti sa spui te rog unde anume e mai exact magazinul de unde ti le-ai luat? Ms mult.
Enchanted Ana a spus…
Nu-mi dai mie puloverul cu puisori cand te plictisesti?:))...
Gina Cristiana a spus…
Foarte frumos :) iar topul bustiera a picat la fix. Pun pariu ca daca plecai in cautarea lui sigut nu gaseai, asa se intampla mereu.
Sa le folosesti cu drag si sincer suma alocata unor astfel de lucruri este suficienta pentru micile placeri si sa simti ca ti-ai luat ceva.
pupici
Toma Aurora a spus…
Raluca, am mai spus si in trecut fetelor care m-au intrebat. Magazinele sunt in Targoviste, unul in apropierea autogarii Atyc (fix in blocul din sensul giratoriu, exista un afis mare, galben, pe geam), iar celelalte se numesc Visul Imaginatiei si exista prin toata tara. In targoviste se afla unul peste drum de Merloni,langa magazinul cu hrana pentru animale, unul langa Judecatoria veche, langa ING-ul din acea zona (nu stiu cum ii spune strazii, dar fix acolo se afla si cladirea unde se plateste alimentarea cu apa) si mai este unul prin micro 3, dar acela este amplasat cam aiurea, printre foarte multe blocuri.
Toma Aurora a spus…
Alina,ooooooo, super! Abia astept pozele! Eu am vrut sa imi iau o pereche de ghete de pe Miniprix, dar pana facut rost de bani nu au mai avut masura mea :(
Toma Aurora a spus…
Da, cel de langa autogara. Nu are o zi anume pentru bagat marfa, dar de obicei vinerea si lunea adauga lucruri noi in stoc. Eu am rugat-o pe mama mea sa traga cu ochiul daca au adus marfa si dupa ce am vorbit cu ea la telefon am si plecat :D
Toma Aurora a spus…
Madalina, i-am raspuns Ralucai94 mai sus. Te pup!
Toma Aurora a spus…
:)) Hihi! Daca ma plictisesc de el stiu unde va ajunge :D
Toma Aurora a spus…
Da, exact, daca plecam dupa el sigur ma intorceam acasa cu buza umflata.:))
Si sa stii ca mi-au mai ramas si bani in plus si mi-am cumparat guma din ei :))A fost chiar super-suficient si nici nu cred ca ar trebui sa depasesc aceasta suma.
Fuchsia a spus…
Imi plac bustiera cu animal print si puloverul inspirat din povesti! Aveam si eu pulovere de genul cand eram mica :X mi-as dori sa mai gasesc si acum astfel de modele (eu nu am vazut nicaieri ceva asemanator care sa-mi placa)

Sa le porti cu placere!

Carmen Tobias a spus…
Superbe toate! Cardiganul e favoritul totusi :)) Fix la ciorapei din aia ma uitam si eu in Simleu si imi pareau tare ieftini, data urmatoare sper sa gasesc masura mea si sa imi iau si eu cateva perechi.

Ah, sa stii ca eu am renuntat la toate hainele ce nu le folosesc mai mult de 4-6 luni si stii ce bine e? :) Dar cred ca ti-am mai povestit :)
ce pufosenie :)) imi plac chestiile pufoase, sa le folosesti cu placere
ce pufosenie :)) imi plac chestiile pufoase, sa le folosesti cu placere
Irina a spus…
Sa le porti sanatoasa.....pur si simplu m-am imbolnavit @_@.In Bucuresti sunt numai porcarii la SH-uri, imi vine sa fug in oraselul meu sa dau buzna in visul imaginatiei sau alte ...offff.
Si iubesc postarile tale de acest gen.
Pupici :*
miki a spus…
Esti fix pe gustul meu: de ce sa dai multi bani pe lucrusoare frumoase, cand poti vana chilipiruri! Sa le porti cu placere! De perdele nu zic inca nimic, doar astept sa ni le arati puse la geam, ca io-s "perdelofila" cu cate 3-4 randuri de perdele pentru fiecare camera :D
Visul imaginatiei sunt si la Iasi, insa nu mai au nimic frumos, spre deosebire de inceputuri cand aduceau marfa noua, donatii de la "frati"(nu fac misto, cred ca asa le zice, ca la Iasi, cel putin, fetele de la magazin erau parca penticostale, iar in magazin se ascultau imnuri religioase).
Anonim a spus…
Ma tot chinui de juma de ora sa iti scriu.
Nu pot sa iti descriu prin ce stare am trecut cand iti citeam postarea si am vazut numele meu hahaaa!Am salvat postarea la bookmarks iti vine sa crezi ?
Chiar sunt flatata si ma bucur nespus ca blogul meu umil a inspirat o prietena;( PS:sa stii ca de multe ori am feelingul ca trebuia sa ma nasc mult mai demult)
PS 2: Sigur stii ce cred despre bustiera leopard...
Simona Tucu a spus…
Iarasi m-ai dat pe spate cu cumaparaturile tale, maine ma duc si eu la scotocit, abia am asteptat sambata pentru asta :)))

Am ramas placut impresionata de afirmatiile pe care le-ai facut despre Maia, si eu ma simt intrigata si atrasa intr-un mod misterior de personalitatea versatila a Maiei si ca sa fac marturisirea pana la capat, am cumparat si eu o fusta cu acelasi print, influentata fiind de stilul ei aristocrat asa cum i-ai spus tu, ce zici de asta? :)))) O sa o postez si eu in curand, plus alte achizitii sh pe care le-am facut in ultimul timp. Sper sa mai adaug cate ceva si dupa cumapraturile de maine.
In concluzie, consider ca ai facut o foarte buna alegere, cheltuind banii in modul acesta! Pupici! :)
Anonim a spus…
Ce nuanta are prima oja (cu sclipici)?
Toma Aurora a spus…
Prima, cu sclipici este nuanta nr.20, iar cealalta nr.39.
Anonim a spus…
Simona, cred ca tu ai fost prima bloggerita care m-a sustinut cand am inceput sa stii, si tin tare la tine!Mi-e greu uneori sa ma exprim,pentru ca nu toti ma inteleg si ma citesc cum sunt eu cu adevarat..
Abia astept sa vad ce ai gasit leopard!
Anonim a spus…
Imi poti spune, te rog, unde este acest magazin in Iasi? multumesc
Toma Aurora a spus…
Simona, multa bafta maine. Sper sa ai parte de o sesiune de cumparaturi relaxanta!
Ma bucur ca nu sunt singura care a remarcat-o pe Maia, chiar imi place de ea! E un altfel de pata in blogosfera :D In sensul cel bun, evident!
Eu mi-am dorit mult sa gasesc un plic vintage :( E dorinta mea cea mare....poate cu alta ocazie!
Toma Aurora a spus…
Ha ha, dar blogul tau nu este umil. Este doar la inceput!
Negresit isi va schimba statutul cat de curand, iar daca nu, inseamna ca ceva este in neregula cu ceilalti, nu cu tine.
Se simte faptul ca ai o latura astistica (cum sa ma scuz...am cam spionat pe Facebook :)). Si, inainte sa iti vad fotografiile, doar dupa ce te-am citit, eram convinsa ca ai o varsta mai mare, pentru ca esti matura in exprimare. Iti zic din nou, se simte inclinarea spre muzica, spre arta, pe care o ai.:D
raluk94 a spus…
Iti multumesc din suflet, sper ca nu te-ai suparat pe mine pentru ca a trebuit sa repeti. :*
Toma Aurora a spus…
Miki, perdofila! Super, imi place acest termen si mai ales sunt incantata sa aud ca cineva are o pasiune atat de interesanta. Eu aveam o singura „pereche de perdele”, ca sa zic asa, si de fiecare data cand le spalam stateam o zi fara pedrea la geamuri, pana se uscau :))
Pana de curand nici nu le-am bagat de seama in magazinele sh. Si nu numai ca sunt ieftine, dar sunt si deosebite.

Da, da, sa stii ca si eu am cumparat cateva lucruri de la un sh din acesta de adventisti, doar ca era vorba despre electrocasnice. Majoritatea erau doanate de catre „fratii” de peste ocean. Am un televizor de la ei, de 10 ani merge brici, desi era sh cand l-am luat (si un model absolut revolutionar pentru țara noastra, in vremea aceea). La noi, fetele de la Visul Imaginatiei nu asculta decat Kiss FM si fredoneaza tot timpul.Nu cred ca sunt „surori”
Toma Aurora a spus…
Irina, mie in Bucuresti nu mi se par neaparat urate pe cat de scumpe sunt! Unele au niste preturi de iti sta mintea in loc. Si lucruri frumoase nu mai raman din cauza comerciantilor de lucruri vintage, care cumpara de dinainte din sh-uri si apoi vand pe la targuri (nu generalizez, stiu ca sunt si exceptii, oameni cu adevarat pasionati doar de obiectele vintage).
Toma Aurora a spus…
Merci, Ema! Si mie imi plac la nebunie, mai ales ca sunt atat de calduroase.
M and M a spus…
Cat de simpatic este primul pulovaras negru cu puf!
Sa le porti santoasa!
O intrebare am, draga mea mai ai loc in sifonier?:))
Adina Aruştei a spus…
imi place prima oja.
Sa le folosesti cu placere pe toate!
Descude a spus…
Iar m-ai omorat...in sensul bun:D
Trebuie sa mai merg si eu la scotocit...poate am noroc,nu am haine groase si vremea parca imi face in ciuda.
Toma Aurora a spus…
Carmen,mie imi plac ciorapii. Au si Lycra si arata exact ca cei mai scumpi. Nici eu nu le dadeam mari sanse, dar am zis sa iau 3 perechi, macar sa le port iarna pe sub blugi.

Tocmai am pus si eu niste haine vechi intr-un sac. Oh, parca s-a luminat camera si s-a golit sifonierul:))
Toma Aurora a spus…
Nu, nuuuuuuuu, stai linistita! Nicidecum! :*
All that beauty a spus…
Cardiganul este foarte draguuuuuuut! xo
Toma Aurora a spus…
Oooo, loc se face intodeauna! Nu e asta o problema :D
Toma Aurora a spus…
Iti multumesc, Meg, pentru urare!
Toma Aurora a spus…
Si hainele mele groase parca se evaporasera. Cel putin pulovere nu mai gaseam niciunde. Nu stiu pe unde s-au ratacit :D
Spor mare la scotocit si sper sa gasesti iarasi minunatii!
Toma Aurora a spus…
Multumesc, Simona :D Te pup!
miki a spus…
Anonim, Visul imaginatiei este in Galata (pe Calea Galatii-intersectia de la biserica) si mai era unul la Zimbru si unul la Bicaz, insa nu stiu daca mai sunt, ca nu am drum pe acolo.
Unknown a spus…
Am mai citit pe blogul tau in trecut dar nu am stiut ca ești din Targoviste ca si mine. Imi place sa scotocesc prin SH, dar din pacate niciodata nu găsesc ceva pe masura mea. Imi place faptul ca lucrurile nu sunt multiplicate, deci daca o sa găsesc ceva vreodată , cu siguranta nu voi mai vedea aceaiasi piesa pe altcineva. Am cumparat cămăși pt tatal meu impecabile dun materiale f bune la preturi de înghețată pe băț:)
Daca apucam sa le spal , calc si impachetez cu siguranță ii pacaleam pe toti ca sunt noi, mama fiind f incantata de calitatea materialului.
As vrea sa stiu unde la autogara este acest SH, chiar nu imi dau seama :(
Toma Aurora a spus…
Bună, Anamaria!

De la autogara Atyc o iei înspre intersecția unde se află fast-food-ul Regal. În acea intersecție e un bloc, lângă patiseria de pe colțul paralel Regalului. La parterul acelui blog este magazinul acesta, de obicei e pus un afiș galben, mare, pe geam cu „Am primit marfă!”.
Mie mi se pare cel mai fain sh din Târgoviște. Mergeam des și la Visul Imaginației însă au cam crescut prețurile și dacă nu ești la prima oară în ziua în care aduc marfă sunt slabe șanse să mai prind ceva frumos.
Eu nu locuiesc în Târgoviște, ci aproape de Pucioasa, însă ajung destul de des acolo :D.