Tag: Primele mele produse cosmetice


Este timpul pentru un tag nou! De data aceasta trebuie sa ne amintim care au fost primele produse cosmetice pe care le-am folosit!

Primul meu fond de ten a fost unul no name. A costat 2 lei, dar nu facea nici macar 1 leu.  L-am cumparat cand eram in clasa a cincea si nu l-am folosit decat o data, pe acasa. Apoi a urmat primul meu fond de ten adevarat, cel fara ulei de la Avon (ambalaj albastru inchis). Era un fond de ten fantastic, care reusea sa imi acopere zecile de pete lasate de cosurile pe care le maltratasem. In aceeasi vreme imi cumparasem si tusul din imaginea de mai sus, dar nu stiam sa ma dau cu el. Mi se parea cea mai mare filosofie sa te dai cu tus. Tin minte ca aveam o colega de generala care stia sa se dea si ne dadea si pe noi, restul fetelor.Era un fel de make-up artist al generalei, as spune! :D

Primul rimel a fost tot de la Avon, in ambalaj argintiu, varianta pentru gene cu volum. Eram mica atunci cand l-am primit,iar tatal meu nu ma lasa sa ma machiez. Asa ca luam o oglinda cu mine si ma piteam prin gradina si ma rimelam minute in sir. Stateam o vreme in gradina, ma tot uitam in oglinda, apoi ma stergeam cu lapte demachiant Doina si ma intorceam in casa.


Primul meu luciu de buze a fost Sheer Nourisment,  tot de la Avon.Nu exagerez cand spun ca a fost luciul meu de buze preferat, alaturi de unul auriu de la Faberlic. Prietena mea cea mai buna isi cumparase un fard de pleoape roz, din aceeasi gama. Si acum tin minte cand l-a pierdut (ulterior am aflat ca fusese furat in urma unui complot ) si de suparare si-a luat si ea un luciu ca cel de sus, dar pe alta nuanta. Erau produsele noastre favorite!  Aveau o textura groasa, cu particule stralucitoare, miroseau superb si aratau fantastic pe buze. Inainte sa il aplicam foloseam balsamul asta  de buze:
Strugurelul acesta costa 0,5 lei cand eram in clasa a noua si imi cumparam unul pe zi. Pana terminam orele il consumam pe tot. Lasa buzele foarte lucioase, dar in cateva minute disparea...parca se evapora, nu alta. Cand am trecut in clasa a zecea s-a facut 1 leu si nu l-am mai luat. Am trecut pe ”strugurele ” mai scumpe.  



Primul meu fard a fost unul duo de la Avon. Ah, cat imi placea si acesta! Si tin minte ca am avut si creionul retractabil de mai sus, dar am gresit codul culorii si am primit unul albastru. Ce mi-a trecut mie prin cap? Sa il folosesc impreuna cu colegele mele de banca (stateam cate 4 in banca, uneam 2 banci) pe tot in aceeasi zi. Si ne-am manzgalit ca niste ratoni la ochi, pana l-am consumat. Multi colegi de liceu si-au amintit de machiajele noastre ingrozitoare chiar si dupa multi ani de la „eveniment”. :D


Primul parfum adevarat a fost Chanel No 5, intr-o varianta mini. De unde credeti ca l-am luat? L-am castigat la o tombola cand eram in clasa a doua. La noi la scoasa fiecare copil aducea 2-3 lucruri de pe acasa si apoi se facea o ditamai tombola, la nivelul intregii scoli. De obicei se aduceau periute de dinti si perii de par, dar cine avea multi bani aducea  adevarate ”trufandale”. Un baiat cu un an mai mic decat mine, Andrei, a adus un glob de Craciun cu fulgusori in interior si parfumul mini. Evident ca toata scoala era cu ochii pe ele si toti ne rugam sa extragem biletul norocos. Si culmea a fost ca eu am castigaat parfumul, iar prietenul meu (coleg de clasa cu mine si vecin) a castigat globul. Dar sa stiti ca pe moment nu m-am bucurat, pentru ca imi doream cu ardoare globul, iar prietenul meu nu a vrut sa facem schimb, ca nu ii placea parfumul. :D

Voi va mai amintiti de produsele cosmetice cu care va distrati in copilarie si in adolescenta?

Comentarii

claudia_mami a spus…
acel strgurel eftin lam cumapart si eu odata tot asa din lipsa de buget am dat 1,5 lei si lam aruncat ca pe buze era slinos aiurea miam luat de la nivea ceva maiu bune ..
M and M a spus…
:))) foarte tare faza cu strugurelul ,chiar m.ai amuzat.

Pai :-? , tin minte ca primul meu fond de ten a fost cel de la Avon la 10 lei in ambalaj negru ,cred ca mai este si acum in catalog iar primul meu creion de ochi era cel de 1 leu,pe car eil gasim si acum la micile magazine de cartier,am un lapsus ,doar tin minte ca incepe cu A. :))
Pri mul fard de pleoape a fost cel de la avon asemanator cu cel duo al tau din poza de mai sus ,stiu ca l.am primit cand am devenit reprezentant:)).
In rest nu.mi mai amintesc :d
Diana Tudor a spus…
Ce povestioara frumoasa, ti-am mai zis cat imi place cum scrii... Cred ca o sa preiau si eu tag-ul, daca nu te deranjeaza :D
Simpatice povestile din copilarie! :) Eu aveam strugurel cu bila in varf, cu aroma de fructe. Dar nu prea il foloseam, de mica nu m-au incantat produsele pentru buze.
Mie imi reveneau cosmeticele de la revistele cumparate de mama, le sustrageam inainte sa le descopere sora mea mai mare. :)) Si produsul care m-a incantat dintotdeauna a fost creionul dermatograf.
Gina Cristiana a spus…
Strugurelul ala il luam si eu. Era foarte cunoscut pe vremea noastra :)) alaturi de cele cu bila.
Nu mai imi aduc aminte de primele produse cosmetice folosite insa majoritatea erau no name sau Avon, cele mai la indemana pentru un copil.Mai tarziu a fost Oriflame insa asta prin liceu.
Unknown a spus…
:)) ha ha strugurel de asta care se evapora foloseam si eu:)) si creion dermatograf ada:)) doamne ce a mai trecut timpul.te pup
Alina a spus…
imi place foarte mult tagul acesta si ma hotarasem inca de vreo 2 zile sa-l preiau, asa ca zilele viitoare ma pun pe scris si eu :)
miss. overspender a spus…
cred ca primul produs de acest gen a fost un lac cu sclipici. eram prin clasa a 3a sau a 4a. intr-o zi o colega a venit cu unghiile date cu un strat foarte subtire de sclipici verde. si ce s-a mai falit cu el.. :)) cand am ajuns acasa i-am zis mamei ca vreau si eu, iar urmatoarea data cand am iesit la cumparaturi si am dat cu ochii de un stand de oje am tras-o de maneca.. tin minte si acum cum am intrebat: aveti oja pentru copii, d-aia cu sclipici?? vanzatoarea a zambit, in timp ce mama mi-a zis: nu e tu pentru copii!:)) mi-am luat pe argintiu..
peste ceva timp am primit de ziua mea, de la mama o trusa de machiaj tip jucarie, pt copii: continea 4 nuante de ruj, 4 de farduri si 2 blushuri. ce mai ma manzgaleam cu ea! apoi prin clasele 6-7 strugurelele cu bila cu sau fara sclipici erau la mare pret. aveam toate aromele. o data am fost sa-mi cumpar iar un sclipici argintiu pt unghii, dar nu mai aveau asa ca mi-am luat unul albastru cu argintiu (particulele albastre dominau insa). mama n-a fost prea incantata, dar eu ma simteam asa de mandra de fiecare data cand il purtam.. :)) acum ma uit la colectia de oje si obs ca preferintele au ramas aceleasi: nuantele albastru si mov predomina. cat despre mama.. inca clatina dezaprobator din cap de fiecare data cand imi vede unghiile pictate in cele mai fistichii culori:))
Irina a spus…
Ce dragut e cand iti amintesti de copilarie, eu faceam colectie de strugurele c cele din poza, dar imi placeau mai mult cele cu biluta pt ca imi faceau buzele sa luceasca :)
Au fost niste vremuri pe cinste :)
Dorina a spus…
Vai cat am mai ras de faza cu rimelul in gradina si cu strugurelul :)).
Am citit postarea cu sora mea si am ras amandoua ca nebunele :))
Esti atat de amuzanta, ar trebui sa scrii o carte in genul "Amintiri din Copilarie".
Nici mie nu imi dadeau parintii voie sa ma machiez cand eram adolescenta si ma machiam pe furis :))
Si foloseam si eu strugurel dintr-ala si mai ales dintr-ala cu bila, ca avea multe arome delicioase :)
Toma Aurora a spus…
Cred ca despre creionul Ada este vorba. Era mega-celebru la vremea respectiva si cred ca l-am cumparat de cateva ori. Imi luam si pe alb si pe negru, dar pe cel alb nu prea stiam cum sa il folosesc. De obicei aratam ca o stafie cand ma dadeam pe pleoapa interioara.:))
Toma Aurora a spus…
Diana, sigur! Il poti completa oricand! Pupici!
Toma Aurora a spus…
Ruxandra, nici eu nu sunt fana a produselor pentru buze si nu cred ca le folosesc decat o data pe luna. Chiar si atunci imediat le streg de pe buze. Dar in adolescenta eram mega-fana. Mai ales a strugurelelor si a luciurilor.Cand ai pomenit de revistele cu premii cosmetice mi-am amintit cand m-am imprumutat sa cumpar un Beau Monde cu luciu Oriflame!
Toma Aurora a spus…
Gina si cu bila aveam, tot cu fructe :D
Mi-m amintit acum de pudra Volare la 2 lei. Doamne cat de repede o consumam...in 2-3 zile o terminam. O imparteam cu colegele mele, ne tencuiam pana astupam orice semn de pe fata :D
Toma Aurora a spus…
Mara, imi amintesc cu mare drag de vremurile respective. Erau atat de haioaase :))
Toma Aurora a spus…
Alina, astept sa il citesc pe blogul tau. Te pup!
Toma Aurora a spus…
Ha-ha! Si mie imi placea la nebunie oja cu sclipici. Aveam chiar si cu stelute aurii.Aveam una mai folografica asa...ii spuneam oja-constelatie :))Nu cred ca am cumparat-o eu (parca am imprumutat-o de la o prietena). Ce de amintiri vesele avem!
Toma Aurora a spus…
Ce lucioase erau cele cu bila. Se consumau la fel de repede ca cele sub forma de baton, doar ca unele aveau si sclipici. Preferatul meu era cel rosu, cu capsuni. Restul mi se pareau deloc naturale :)) Creadeam cadoar din capsuni poti face un strugurel rosu, iar din struguri nicidecum nu va fi mov sau din lamaie galben.
Toma Aurora a spus…
Dorina, chiar ma gandeam sa scriu o astfel de cartulie. Nu neaparat pentru vanzare, ci sa o am pentru mine si pentru cativa apropiati. Ma gandesc ca multe amintiri se vor sterge in timp si asa le-as putea pastra pentru totdeauna. :D
Cat de mult imi place postarea ta!mi-am amintit de copilarie si de adolescenta:) Si eu cand eram mica aveam strugurel din acela cu bila cu sclipici cu miros de portocale sau capsuni si era o nebunie sa te dai cu el! zici ca aveam cine stie ce produse minune! apoi am gasit un corector de-al mamei pierdut prin curte si am crezut ca e ruj, avea ambalaj asemanator si m-am dat cu el pe buze si aratam ca un zombie:)) De rimel nici nu mai zic, primul meu rimel era un no name in ambalaj gri apoi a urmat o imitatie ieftina a celor de la L'oreal cu doua capete, alb si negru.De la avon eram nebuna dupa sprayul d corp cu cirese si nucsoara si stiu ca imi mai cumparat sampon cu urzica cu un leu sticla:))Ce imi mai incalcea parul!La o verisoara de-a mea am vazut prima data o oja transparenta cu stelute argintii....oaiiii cat de mult mi-am dorit asa ceva! Primul meu parfum..nici nu mai stiu, tin minte ca tot de la Avon era...ah, da, era Summer dream, sau cum ii zice, acela cu sticla lunguiata, alba si cu capac albastru.Ce mult mi-am amintit de toate peripetiile cu farduri din copilarie! stiu ca mama mi-a luat toate fardurile cand eram in clasa a 8-a si mi le-a dat dupa capacitate, a zis ca nu invat daca le am:))
Foarte frumoasa postarea!
te imbratisez cu drag!:*
Simona Tucu a spus…
Ce-am mai ras, super postare!!
La mine primul produs cosmetic a fost creionul Ada negru, apoi maro si apoi rosu pe care nu stiu cum de mi l-am luat, insa incercam sa il folosec pe pleoape :))) Strugurel am folosit si mai de mica, era unul rosu carmin intr-o cutiuta rotunda, luai cu degetele si te dadeai pe buze. Il mai foloseam si ca blush, insa nu se vedea culoare evident, doar o zona grasa si ciudata :))))
Astea sunt amintiri de pe vremea lui Ceausesc cand eram prin scoala primra, abia tarziu a aparut Avon si Oriflame, am folosit cosmetice romanesti pana atunci. Mai erau niste truse de farduri de pleoape cremoase si extrem de pigmentate (superbe) de la Farmec parca... Aaaa, am uitat de rujul verde cu ambalaj auriu care se facea rosu pe buze. Era adus de la vecinii sarbi si numai "doamnele" aveau asa ceva...ce ravneam si eu la el, mama nu avea ca nu era doamna...mare tragedie! :)))

Te pup, ma repet, super postare!!
ilda76 a spus…
:) Foarte simpatica postarea asta!
Dar ma pune in mare dificultate intrebarea de final!:blushing:
Adica mare lucru eu nu-mi amintesc!:))
Facand un adevarat brainstorming, pot da niste repere vagi: ca ruj, era cel verde al mamei care se facea de-un roz intens (si ultrarezistent pe buze!), apoi niste rujuri Ruby Rose cred! La farduri, aveam o paletica Ruby Rose! Ma enerveaza ca nu-mni amintesc primul rimel, primul fon de ten, primul blush (aaaa, ba-mi amintesc aici:pentru ca mama nu-mi dadea voie sa-mi cumpar farduri si nici ea nu avea un blush, foloseam creta colorata rosie, o picatura, cat sa nu mai par asa palida - asta spre finalul gimnaziului, inceputul liceului cred!)...
Ce vremuri!!!
Pupicei, Aurora!
Iti multumesc pentru provocarea aceasta!
ilda76 a spus…
Vin cu o completare, Aurora, caci nu pot sa nu mentionez asta: primul meu parfum se numea Magic; era intr-o sticluta violet/indigo inchis, avea o aroma puternica, ametitoare, imi placea la nebunie!!!
Foarte clar nu mai am in memorie aroma sa insa chiar mi-as dori sa-l am si sa-l simt iarasi!:)
Simmonne87 a spus…
Incredibil, ne potrivim la rimel si luciu ! Zau! Singura diferenta e ca eu le-am primit de la sora mea mai mare, erau deja folosite...insa le-am folosit incantata :)).

[ inainte sa imi dea rimelul mie si vedeam ca se pregateste de plecare, ma rugam la Dumnezeu sa uite deschis dulapiorul in care se afla rimelul ]

Oh...ce vremuri! :))