Tag: Liebster Award


   Irina m-a provocat sa completez si eu acest tag si de aceea ii multumesc foarte mult pentru nominalizare.
   Prima regula a tagului este sa publici imaginea de mai sus, iar apoi trebuie sa spui 11 lucri despre tine. Abia apoi vin intrebarile, iar la final trebuie sa lansezi o noua serie de intrebari si sa nominalizezi persoane care sa ofere raspunsuri.

   Voi incepe cu cele 11 lucruri despre mine:

-nu imi place sa mananc pește si usturoi. Uneori imi e pofta sa le gust, dar imediat cum le pun in gura ma iau toate caldurile, transpir si ma doare foarte tare stomacul;

-uneori am senzatia ca timpul trece prea mult si ca nu am facut nimic in ziua respectiva. Mai ales cand stau toata ziua cu laptopul in brate;

-nu am tinut niciodata cura de slabire mai mult de doua zile;

-cand ma doare capul imi place sa ma uit pe un catalog de cosmetice. Ma relaxeaza instant, indiferent de la ce firma este catalogul;

-imi place sa imi tund singura varfurile si ieri s-au implinit doua luni de cand incerc sa ma abtin sa mai fac acest lucru. Nu de alta, dar uneori tai prea mult din el, mai ales in partea din fata;

-nu am mai purtat trening din clasa a opta;

-cred ca am fost fana tuturor genurilor muzicale. Am avut perioade in care am ascultat numai hip-hop, muzica clasica, rock, house, latino, manele (trebuie sa recunoastem ca au avut si ele epoca lor), jazz, gospell. Numai muzica populara romanesca nu a figurat in aceasta lista. Doar pentru Grigore Lese, Maria Ciobanu si Nicolae Furdui Iancu am avut o mica slabiciune. Probabil si pentru ca, in viziunea mea, Maria Ciobanu si Furdui Iancu sunt foarte frumosi si par desprinsi din horele de altadata;

-nu imi plac traditiile romanesti, cu exceptia colindatului.  Nu inteleg de ce se fac cruciulitele acelea pe o panza la capul mortului si nici de ce se umbla cu braduțul pe strada cand are loc o nunta. Ca sa nu mai vorbesc de pomeni, aruncatul maruntului pe strada, dansul miresei (nu stiu cum se numeste, dar este momentul cand se dau banii) si lucrul care ma deranjeaza cel mai mult este darul. Nu inteleg de ce trebuie sa facem afaceri atunci cand vine vorba de iubire, dar in fine, fiecare cu parerea lui;

-desi cred in Dumnezeu, nu ma duc la biserica. Cand eram mai mica ma duceam, dar o data preotul m-a mustrat ca nu tin post si ca nu calc pragul bisericii decat de Paște si de Craciun. A discutat aceasta „problema” si cu parintii mei, care tin post din cand in cand si se duc la biserica uneori. Poate daca mersul la biserica ar fi fost lipsit de obigatia de a pupa 10 icoane,de a nu trece prin fata altarului, de a fi urmarita si  „indrumata” de 100 de bătrânele, probabil as fi mers in momentele de rastriste. Sa nu mai zic ca la noi in zona poti sa intri in biserica doar duminica. Daca ai nevoie de alinare intr-o zi de miercuri ce poti sa faci? Sa astepti inca trei zile pana accesul iti va fi permis in Casa Domnului. In rest nu am nimic de comentat la adresa crestinismului si niciodata in viata nu am pus la indoiala Biblia, Decalogul, sau alte pietre de temelie ale acestei religii.

-as manca pizza la orice ora. E marea mea slabiciune culinara.

-nu imi place sa ma pensez, dar astazi am facut-o. Recunosc ca mi-am smuls mai multe fire decat de obicei, tocmai pentru a trage de timp pana la urmatorul pensat.


       Acestea sunt cele 11 intrebari formulate de Irina:

             Ce zodie esti?
             Capricorn.

In ce domeniu lucrezi?Ai vrea sa faci cariera in acest domeniu sau ai alt job ideal pe care-l doresti?
Momentan  ma bucur de o pauza de un an de zile, pana sa ma apuc de doctorat. Tocmai ce am terminat un master in domeniul relatiilor internationale, dar pe viitor imi doresc sa ma indepartez de Facultatea de Istorie si sa o iau pe un alt drum. Nu imi doresc foarte tare sa lucrez undeva dupa un program fix si sunt multumita cu banii pe care ii castig din activitatile mele din timpul liber.

Spune un loc favorit din localitatea unde locuiesti acum. 
In localitatea unde locuiesc momentan nu sunt foarte multe obiective de vizitat sau locuri de petrecut timpul liber si multa lume ma intreaba cum pot sa ma intorc din Bucuresti acasa, iar apoi iar sa plec. Sincer, pentru mine nu este niciun fel de diferenta intre Bucuresti si localitatea unde locuiesc. Din niciun punct de vedere! 

Ce-ti doresti sa-ti aduca viitorul apropiat (viitori 5 ani)
In primul rand un doctoral unde sa fiu platita. In rest, nu stiu, poate sa ma casatoresc. Desi nici aici nu ma grabesc, decat daca voi gasi intradevar pe cineva special.
Ce asteptari ai de la partenerul tau(viitor sot)?
Cea mai mare asteptare pe care o am de la viitorul sot este sa nu fie afemeiat. Am cunoscut atatia soti afemeiati si mereu m-am intrebat cum au putut sotiile lor sa aleaga asemenea specimene. Si nu ma refer la acei barbati care se uita dupa o femeie frumoasa. Pana si noi, femeile, ne uitam dupa o femeie atragatoare. Imi amintesc si acum de un barbat care se invartea dupa toate fetele tinere care treceau pe langa el si chiar isi dadea palme, isi musca buzele cand le vedea. Si sotia lui era langa el...ori nu vedea, ori era satula de comportamnetul lui.  Si,culmea, sotia sa era absolut superba, in compartie cu el.
 
Spune primele 3 lucruri prioritare pentru tine carora le aloci cel mai mare buget.
Cel mai mult cheltuiesc pe haine, cosmetice si carti. Uneori mai cumpar si aparate electrocasnice (am perioadele mele), dar nu ma bag la lucruri foarte sofisticate pentru ca nu am o bucatarie moderna (asa cum visez sa ii fac intr-o zi mamei mele. Eu, personal, imi doresc una mica pentru mine, care sa nu ma tenteze sa ii calc pragul foarte des. Nu din cauza gatitului, ci a mancatului :D).

 Scrie un citat din cartea favorita.
Nu as putea sa selectez unul. In mod deosebit mi-a ramas in minte un pasaj din La Medeleni, ceva despre o „dimineata blonda, de vara, intre doi castani” de pe peronul unei gari. Cand eram mica mergeam des cu trenul, cu mama mea si imi amintesc cand asteptam trenul la intoarcere. La fel de blonde erau diminetile intre castanii batrani de pe peron. M-am simtit asa de bine cand am citit  acele randuri...pur si simplu m-am cutremurat si am citit-o de o suta de ori la rand.
Care sunt primele trei locuri de vizitat pe wishlist-ul tau de vacante.
  Moscova, Sofia, Atena. Iar de la noi din tara: Delta, orice satulet din Muntii Apuseni, Lacul Sfanta Ana.

Care sunt hobby-urile tale?
Imi place sa citesc, sa fac cumparaturi si sa fac accesorii si haine.  Uneori imi place sa navighez ore intregi pe internet (citesc bloguri, ma uit pe Pinterest, Lookbook, cotrobai prin magazine virtuale).
Nominalizeaza 3 site-uri care te ajuta in activitatea ta sau sa te destinzi.
Asos, Miniprix, Yves Rocher. Mereu le verific si ma relaxez vizitandu-le.

Scrie versul/versurile dintr-o melodie in care va regasiti.
Sometimes we try to find a road to the riches, need roadside assistants 
Blisters on my knees from beggin' for forgiveness 
Ain't no dollars on my trees but mileage on my feet 
'Cause I been climbin' to the peak and runnin' from the bullshit.
                              (Lil Wayne- Paradice


Si acum urmeaza cele 11 intrebari la care doresc sa imi raspunda orice persoana interesata! Chiar mi-as dori sa citesc cateva raspunsui de-ale voastre!

1.Care a fost sportul cel mai antrenant pe care l-ati practicat?
2. Ati avut vreodata o zi cu adevarat obositoare? Daca da, care au fost metodele prin care ati reusit sa va destindeti?
3. Ati copiat vreodata stilul unei persoane apropiate sau a unei vedete, fie doar pentru o scurta perioada?
4. Ce fel de mancare va face fericiti?
5. Care a fost cea mai grea munca fizica pe care ati facut-o?
6. V-ati imbracat vreodata cu haine care nu vi s-au potrivit ca stil? Cum v-ati simtit in momentele respective?
7. Ce parere aveti despre importanta imaginii exterioare. O considerati esentiala fie si numai pentru voi insiva (de pilda, va aranjati si cand sunteti singuri,  va aplicati machiaj chiar si atunci cand nu iesiti din casa doar pentru a atinge un confort psihic)
8. Va mai amintiti o poezioara deocheata din copilarie? (Cel putin, cand eram eu copil, cantam cu totii, zilnic, o multime de poezioare din astea bălțate).
9.Ati avut sentimentul ca ati cumparat un obiect caruia nu i-ati gasit apoi utilitate? Daca da, precizati care a fost obiectul respectiv (poate fi si un produs cosmetic, sau o haina fistichie).
10. Cat timp petreceti in fata calculatorului? Regretati uneori acest timp consumat?
11. Care este cel mai socant experiment pe care l-ati facut pentru frumusetea voastra (procedeu cosmetic, coafura traznita sau machiaj tipator). 

    

Comentarii

Alina a spus…
mie-mi place pestele, il ador, cu usturoil ins nu prea fac casa buna. Manele n-am ascultat, decat de cateva ori cand a trebuit sa ma sacrific pentru o prietena la aniversarile ei, dar nu pot sa-ti explic ce fatza aveam :))
si eu imi tund varfurile, dar mi-e ciuda ca nu stiu de unde sa-mi iau o foarfeca super buna.
Sunt de acord cu tot ce-ai spus la capitolul Biserica
Si de asemenea am aceeasi parere despre barbatii afemeiati, mi se pare groaznic de injositor pentru amandoi in cauza. Din pacate sunt foarte multe cazuri.
Anonim a spus…
Hey,

De mult iti citesc blogul, si de la servici si de acasa si vreau sa zic ca esti extraordinara, imi place foarte mult cum scrii, despre cosmetice si despre altele, e o placere sa citesc un articol de al tau, ma binedispune, si se vede ca citesti carti pt ca ai un stil aparte de a povesti. Tine-o tot asa :)
Descude a spus…
Nici mie nu imi plac traditiile romanesti si tocmai asta este si motivul pentru care nu vreau sa ma marit(deocamdata,s-ar putea sa imi schimb gandirea).
Si cu mersul la biserica,exact la fel gandesc si eu.
Abyukina a spus…
chiar mi-a facut placere sa citesc acest tag al tau, imi place mereu modul de formulare al raspunsurilor tale si stiu, nu sunt "bibilite" asa esti tu :D. Intrebarile pe care le-ai pus imi plac foarte mult. Cred ca il voi face si eu...iti las linkul cand il voi posta :D
ZADIN a spus…
Îmi place la nebunie să citesc posturile Liebster Award.

www.zadinblog.com
Irina a spus…
Multumesc Aurora ca ai preluat tag-ul.
Ma bucur ca am aflat unele lucrusoare despre tine :)
:*
mania blog a spus…
M-am regasit in raspunsurile tale: si cu muzica, si cu traditiile, si cu biserica, etc. Mai putin partea cu peste si usturoiul pe care le ador :) Pup.