Recomandarile lunii august


   Inainte sa ma apuc de vizionat serialul American Horror Story ma gandeam ca sigur voi urmari un singur episod, iar apoi voi cauta altceva. Produs in 2011, cu un rezumat cam patetic publicat pe internet, nu ma asteptam sa fie atat de captivant incat sa urmaresc toate cele 12 episoade, cap-coada, intr-o singura zi. Spre deosebire de alte serii horror, aceeasta are continuitate. Personajele raman aceleasi, iar actiunea este liniara. Filmul nu este foarte inspaimantator, este mai degraba o drama psihologica si cu siguranta nu o sa va faca sa căscati de plictiseala in timpul vizionarii. Este foarte frumos gandit si in fiecare episod au loc rasturnari de situatie. Motiv pentru care este si foarte bine cotat pe IMDB (8.3), depasind alte seriale in voga in momentul de fata (Mentalist, Awake, Dinastia Tudorilor, Gossip Girls, Vampire Diaries, True Blood). In octombrie se va lansa noul sezon si va fi disponibil gratuit si subtitrat pe Vplay.ro, acolo unde puteti deja viziona prima parte a seriei.


   Desi o aveam de luni bune in biblioteca (mult spus biblioteca, pentru ca momentan tin toate cartile intr-un dulap pentru haine), abia saptamanile trecute m-am apucat de citit Nana, de Emile Zola. Nana este povestea unei actrite usuratice, frumoase, dar fara talent, care se bucura de atentia domnilor gratie calitatilor sale fizice. Am observat la Zola un tipar, pe care il pastreaza si in cazul romanului de fata: in primul capitol prezinta lucrurile ca pe un basm, intr-un mod foarte intrigant, care te ațâță la maxim, urmand ca in capitolul imediat urmator sa te innebuneasca cu o paleta larga de personaje (cateva zeci), pe care le surpinde intr-un cadru foarte strans, supra-aglomerat. O data ce treci de acest capitol devi instant dependent de carte pana la final, iar personajele iti devin rand pe cand cunoscute, chiar daca nu le-ai retinut pe toate din capitolul de prezentare.
   Acesta este cel de-al saselea roman pe care l-am citit, din seria de 13 publicate de Zola, sub numele de Les Rougon-Macquart si nici nu cred ca voi avea timp prea curand sa le rasfoiesc pe celelalte. De obicei nu citesc consecutiv doua carti scrise de acelasi autor si imi place sa sar dintr-un curent literar in altul.

Comentarii

Gina Cristiana a spus…
Imi plac recomandarile de luna aceasta :) cred ca Zola voi citi vara viitoare, pana atunci ma voi aproviziona aceste carti.
Anonim a spus…
American Horror Story e un serial superb si extrem de bine scris, fiecare episod este surprinzator. Interesant este ca in seria 2 actiunea se va desfasura intr-un spital de nebuni si personajele vor fi altele,unul va fi jucat chiar de Adam Levine :).
Toma Aurora a spus…
Oooo, iti dai seama ce nebunie o sa fie cu Adam?! Sunt sigura ca a fi la fel de interesant si urmatorul sezon. Mi se pare extrem de captivant acest serial si chiar te tine in fata ecranului pana la final.Niciodata nu mi s-a intamplat sa ma uit 10 ore la un serial, fara o pauza mai mare de 10 minute.
Toma Aurora a spus…
Gina, stiu ca ai alte prioritati in ceea ce priveste cititul, dar o sa fie timp suficient anul viitor. Pupici multi!