DIY: Glitter Shoes


   Zilele trecute am gasit pe Google mai multe tutoriale ce aveau drept rezultat final obtinerea unor pantofi sclipitori. Pentru ca aveam sclipici in casa, lac adeziv si o pereche de pantofi negri pe care nu i-am purtat decat o data, m-am apucat de lucru!

Iata de ce aveti nevoie,mai exact:

-o fiola sclipici (a mea cred ca avea 2 grame). Costa 1-2 lei la magazinele cu produse pentru decorarea unghiilor;
-lac transparent aderent, rezistent la apa. Eu am folosit unul de la Darwi, care costa in jur de 25 de lei sticla mare. Va trebuie destul de putin pentru a decora o pereche de incaltari;
-pantofi (pot fi si din textil);
-pensula.

Intr-un capacel/paharel amestecati jumatate din sclipici cu cativa ml de lac. Aplicati pasta obtinuta pe suprafata pantofului, in mai multe straturi, pana obtineti acoperirea dorita. Lasati sa se usuce complet, iar apoi puteti aplica un strat suplimentar de lac, curat, neamestecat cu glitter. Astfel sclipiciul se va pastra mai multa vreme pe pantofi.



Am pus si doua fotografii inainte/dupa, pentru a se observa mai bine rezultatul.
Daca pantofii sunt negri, veti munci putin mai mult pentru ca trebuie sa acoperiti toata suprafata cu glitter. Eu am dat 3 straturi pana am obtinut niste incaltari perfect verzi. Nu uitati sa vopsiti si tocurile si marginile pantofilor!

Nu-i asa ca este o metoda la indemana pentru a infrumuseta o pereche anosta de incaltaminte sau pentru a repara chiar pantofii preferati, care s-au uzat? Eu o sa imi decorez astfel si o pereche de balerini. Daca voi fi multumita de rezultat, va voi prezenta si poze.

Comentarii

Abyukina a spus…
Ce haios, nici prin gand nu-mi trecea asa ceva :D
Anonim a spus…
WoW! Ce frumos! Nu pot sa cred ca este nevoie de asa putin sclipici. Poate pui o poza si cu lacul ca sa ne facem o idee :D
Anonim a spus…
Si eu ma gandeam sa-mi fac o pereche de pantofi negrii pe care nu i-am mai purtat de foarte mult timp, insa trebuie sa-mi achizitionez sclipici si nu stiu de unde :-? . Ti-au iesit super. pup
Monique a spus…
Ce idee interesanta, love it!
Georgiana a spus…
Wow, mi se pare o idee minunata si atat de la indemana! Rezultatul e foarte frumos...
Adina Aruştei a spus…
ii prefer negri :)
Dar e de retinut ideea!
Toma Aurora a spus…
http://www.breslo.ro/Shop/ZOXY/DARWI-LACPASTADIVERSE_35344

Eu am varianta la 100 ml cumparata de la Casa Retro. Acolo nu erau decat sticlute la 25, 50 si 100 ml, dar online sunt mai multe optiuni. Este vorba de lacul Darwi lucios.
Toma Aurora a spus…
Slipici poti gasi fie la magazinele cu accesorii pentru manichiura (cele ieftine, de cartier), fie online, pe okazii.ro, mercador.ro sau e-unghii.ro.
Gina Cristiana a spus…
Au iesit perfect. Chiar nu ma gandeam sa fac asa ceva. :)
Fuchsia a spus…
ti-am zis eu ca esti talentata si creativa :D
Maya a spus…
Aurora am ratat eu ceva sau cum ai reusit sa ii faci verzi? Din 2 ml de sclipici? Nu imi vine sa cred. :)))
Miss Z a spus…
Imi place ce a iesit!:D
Enchanted Ana a spus…
Ce tare!Eu rosii i-as fi facut sau roz:))
Dar de curiozitate, in cat timp i-ai terminat?
Alina a spus…
mie imi plac in ambele variante. m-as risca doar pe o pereche uzata :)) ca eu am doua maini stangi exact cand nu trebuie.
Carmen Tobias a spus…
Ti-au iesit perfect :)) Si eu am reciclat deja 3 perechi de pantofi, am si inceput postarile dar nu mi-am facut timp sa le finalizez, sunt o varza in ultimul timp :(
Ma tenteaza si pe mine varianta cu sclipici, dar am o mica teama... nu se crapa lacul cand pasesti?
WOAAAA!!! Cat-de-tareee! Au iesit perfect! Mi se pare geniala ideea si ma uimeste faptul ca a fost necesara totusi o cantitate foarte mica de sclipici - o fiola de-aia pt unghii e f putin la cat de intens colorat e rezultatul. E super!
Ela a spus…
Au iesit foarte frumos!Am mai vazut astfel de proiecte si pe You Tube si mereu m-au inspirat sa trec si eu la treaba.


Te pup!