Cămeșuța din povești


   De cand ma stiu am evitat camasile, in special pe cele clasice. Nici macar la ocaziile in care tinuta era obligatorie nu le-am purtat. Cred ca ultimaa mea aventura cu o camasa alba, clasica, a fost in liceu, la o prezentare de carte, dar si acum tin minte cat de incomod m-am simtit in ea. Imi plac, in schimb cele brodate, care seamana cu iile traditionale si cele fine, vaporoase, care se poarta bagate in pantaloni.
In ultima repriza de shopping vintage m-am ales cu doua camasi, fiecare unica in felul sau. Zic unica, pentru ca fiecare are ceva deosebit, ceva ce le diferentiaza de restul camasilor din sifnoierul meu.
   Cea roz, din fotografia de mai sus, are un guleras tare fistichiu, care se inchide lateral si care se prelungeste cu volane pana in jurul taliei. Imi place si imprimeul sau, sub forma unor floricele albe.


Cea de-a doua camasa, de culoare bej,  este brodata in partea superioara si se incheie la baza gatului. Eu nu am purtat-o cu toti nasturii incheiati, pentru ca am simtit ca ma strange cineva de gat. De vina este si masura sa mica (XS) si probabil intr-un S m-as fi simtit mai bine, incheiata pana la ultimul nasture.


   Va spuneam mai demult ca am un magazin de oje preferat. Mai exact, este locul de unde mereu plec cu un lac de unghii Trendy By Cosbell. In acelasi magazin, pe langa oje, produse de machiaj, vopsea de par, se gasesc si accesorii pentru par. Va spun sincer ca am fost foarte dezamagita cand am zarit in vitrina o agrafa sub forma de funda de la Romwe, care pe site costa 13 $ (46 lei), iar in magazinel costa 5 lei. Mi se pare o diferenta de pret enorma si ma gandesc ca aceasta clama are un pret de producator chiar si mai mic si totusi, se vinde online atat de scump.

 
   Rascolind prin cutiutele cu accesorii, am dat peste un ceas foarte vechi, pe care l-am iubit si pe care l-am purtat multa vreme. Trebuie neaparat sa ii cumpar baterie, pentru ca inca functioneaza. Ceasul este de la Swatch, iar modelul se numeste Adam&Eve. Observati, dealtfel ca pe curea sunt reprezentate cele doua personaje biblice. Modelul a fost lansat intr-o editie de Sf. Valentin, in 1998,ca un omagiu adus primei povesti de iubire de pe pamant.Pe ebay vad ca se vinde cu 100$, fiind clasat deja drept un ceas Swatch vintage.

Comentarii

Gina Cristiana a spus…
Ceasul are povestea lui :) sa le porti cu drag. Esti tare norocoasa la cumparaturi.
pupici
Cherry Queen a spus…
sunt foarte frumoase camasutele.. si imi plac mult si clamitele

felicitari pt noile achizitii :)

xoxo
D.
Simona Tucu a spus…
Aurora, sunt minunate camasutele, foarte pe gustul meu, ti-ai dat seama, nu? :)
Mare smecherie cu agrafele acelea, chiar asa mare diferenta de preturi? Hm...
Aurora, ai locusorul tau cu minuni de unde iti achizitionezi atatea bunatati:) Si camasile acelea sunt fantastice, mai ales ca vine toamna, asortate cu jeansi si botine, vin perfect!Iar cand am citit paragraful cu agrafutele acelea frumoase cat costa ele in magazin de unde le-ai lua si cat costa pe Romwe, am ramas masca.Faci niste afaceri excelente!Iar ceasul Swatch cred ca e cea mai buna afarece dintre toate!Sa le poti cu drag!Te imbratisez!
Anonim a spus…
Chiar imi place cum scrii, dar o singura chestie ma deranjeaza in ultima vreme. De cand a inceput moda asta cu vintage si cumparaturile din second hand-uri, toata lumea se refera la ele ca vintage shopping. Se pare ca a devenit prea banal sa recunosti si sa spui tare: am cumparat din sh!
Anonim a spus…
ce camasi frumoase cu aer vintage!
ilda76 a spus…
Cat de frumoasa este prima camasa, imi plac mult atat culoarea, imprimeul cu buline cat si modelul!
Cea de-a doua camasuta mi-a amintit de niste camasi/bluze din panza topita (pe care mama si matusa mea le aveau), cu broderii pe gulerul inalt, cu volane sau broderii pe piept - adevarate comori...din pacate, le-au dat de mult timp, se demodasera:))! Mor de ciuda!
Aurora, sa te bucuri de toate, draga mea si sa le porti santoasa!
Toma Aurora a spus…
In multe postari despre cumparaturile din sh, am folosi termenul de second hand (scris chiar fara prescurtari). Stiu ca multe persoane sunt deranjate de aceast termen si am primit numeroase comentarii legate de utilizarea lui. Intradevar lumea evita sa il mai foloseasca si drept exemplu stau targurile vintage, unde se vand haine din sh in proportie de 99%. Cu toate acestea, cei care isi fac cumparaturile de acolo nu stiu/nu vor sa recunoasca ca practic sunt tot haine de la second. Probabil pentru ca in felul asta nu pot justifica preturile mari pe care le platesc pentru aceste haine cumparate, de fapt, mult mai ieftin.
Mie nu imi este rusine sa recunosc. Toti cunoscutii mei stiu ca am o pasiune pentru asa ceva si chiar ma mandresc cand gasesc ceva frumos. De accea le si numesc vintage pe achiztitii....altfel, puteam sa scormonesc ceva si sa spun ca le-am luat dintr-un anumit magazin.:)
Toma Aurora a spus…
Gina, are intradevar o poveste aparte. Pana ii cumpar baterie il voi purta ca bratara :D
Toma Aurora a spus…
Multumesc, Cherry Queen! Pupicei!
Toma Aurora a spus…
Simona, nu e prima data cand aflu de diferentele mari dintre preturile de pe oasap/romwe si cele din magazinele fizice. Tin minte ca cineva mi-a zis ca a vazut una dintre bluzele cumparate cam de 3-4 ori mai ieftina intr-un magazinel. Dar macar noi, bloggerii, le primim gratis datorita creditului.
Toma Aurora a spus…
Cleo, de mult mirosisem eu ca pe Romwe ceva nu este in regula, mai ales ca ofera atatea credite lunar (eu primesc 20$). Imi imaginez ca ei scot un profit mare chiar daca ne dau noua lucrurile acestea pe gratis. Important este sa aiba si vanzari in paralele, pentru ca lucrurile sunt oricum exagerate ca pret.
Te pup, carliontata frumoasa!
Toma Aurora a spus…
Multumesc, Maia!
Toma Aurora a spus…
Ilda, daaaaaaa, cat de frumoase erau camasile din panza topita. Matusa mamei mele avea unele, dar au fost date dupa moartea ei. Am impresia ca acelea erau brodate manual, cel putin asa imi amintesc. Retin ca exista pe strada unde am copilarit o babuță simpatica care era croitoreasa si facea tot soiul de broderii si rochii inflorate, cum se purtau odinioara.
Iti multumesc mult pentru urari! Pupici!
All that beauty a spus…
Camasutele au un aer romantic, sunt foarte frumoase. Sa le porti cu placere. Interesant si titlul ales.... chiar mi-ai atras atentia cu el. Ma gandeam despre ce poveste este vorba...hm... Pupici! xo xo
Ce feminine sunt camasile si clamele! Iar ceasul e numai bun de purtat, asa colorat si vesel.
Carmen Tobias a spus…
Stii ca mereu ma relaxeaza postarile tale cu achizitii second? Au un farmec aparte, mult peste satisfactia care o ai cand cumpeeri din magazinele normale,asa-i? :)
Unknown a spus…
ma faci sa ma duc si eu la o tura de shopping desi am zis ca raman la lista pe care mi-am facut-o:)) te pup si camasutele sunt superbe:X
Anonim a spus…
Buna, iti urmarsc de mult timp blogul , imi place mult cum te exprimi si ce achizitii faci.
Vroiam sa te intreb de unde ti-ai achizitionat calmitele, sunt tare dragute.
Toma Aurora a spus…
Buna,

Clamitele le-am cumparat din Targoviste, din micro 6, chiar peste drum de facultatea Valahia (nu cunosc prea bine zona si acesta este singurul reper pe care il pot da). Magazinul se afla fix pe trotuar, este modern, din pal maro si termopan. Chiar langa el se afla alte doua magazine identice ca aspect, unul dintre ele fiind o cofetarie.
Irina a spus…
Sa te bucuri de cumparaturi Aurora, sunt cu adevarat foarte frumoase, macar camasuta visinie e superba si acel ceas e atat de frumos :)
Imi place foarte mult cand ne povestesti despre plimbarile tale prin astfel de magazinele:)
Te-am nominalizat intr-un tag http://irihoneysland.blogspot.ro/2012/08/tag-post.html, mi-ar placea macar la intrebarile scrise de mine sa raspunzi :)

Pupici :*
Mihaela Pojogu a spus…
Ceasul si prima camasuta le vad deosebit de frumoase, sa le porti cu placere.
Mi-ar placea sa vad cateva tinute diferite plecand de la aceste articole. :*
Descude a spus…
Astazi am intrat intr-un SH(asta din cauza ta...bataita meriti),ca deobicei trec pe langa ele fara sa le observ si mi-am gasit o bluzita pe care pur si simplu o ador...trebuie sa mai merg,abia astept,am vazut multe lucruri frumoase.
Camasutele ce ti le-ai gasit sunt f.dragute!
Maya a spus…
Imi place mult prima camasa, mai ales ca este cu buline. Ceasul tau imi aduce aminte tot de un ceas swatch primit pe la 8-9 ani care mi-a fost foarte drag dar care nu imi mai vine din pacate. :(
Miu Miu a spus…
Clama aia e diferita, nu seamana deloc cu cea de pe romwe :-??
Miu Miu a spus…
Sa le porti sanatoasa, ca uitasem, sunt foarte frumaoase, mai ales camasutele :X
Toma Aurora a spus…
Miu Miu, nu ma refeream la clamele pe care mi le-am luat eu, ci la una din magazin, cu perlute, identica cu cea de la Romwe.
Juliet a spus…
Am si eu cateva ceasuri de la Swatch vechi, vechi am sa le caut pe ebay sa vad daca se gasesc de cumparat ;)
Ela a spus…
Prima camasa imi place mult!Desi am camasi din acelea cam scortoase tot genul acesta,cum ai prezentat tu aici,prefer.Sunt mai dulcele si nu atat de formale,nu?

Sa folosesti totul cu placere!

Te pup!
Unknown a spus…
Tare mult imi place stilul tau,iar ceasul acela e bestial.Pupcici:*treci si pe la mine.