Vacanta in Budapesta


Dupa cum unii dintre voi au aflat, in acest weekend am petrecut o mini-vacanta in Budapesta. Am primit acest city-break gratuit din partea Wizzair si Miniprix Voyage pentru articolul de publicitate pentru site-ul, nou lansat pe atunci, al celor de la Miniprix Voyage.

Premiul a constat in patru zile+3 nopti de cazare la hotel Gloria cu mic dejun inclus si doua bilete de avion dus intors, pentru doua persoane. Eu am plecat impreuna cu sora mea, care deja vizitase o mica parte a Budapestei (ea a stat atunci pe undeva pe langa lacul Balaton).

Pentru ca unele persoane m-au rugat sa specific si detalii legate de transportul in comun, preturi, orientare, etc, o sa insist si asupra acestor lucruri. Imi doresc ca postarea sa fie practica, pentru ca eu nu am gasit nimic concret despre transportul aeroport-oras, circulatia in interiorul orasului, preturi in general.

Asadar, cum am ajuns pe aeroport in Ungaria, am fost preluati de un autobuz. Acesta ne-a transportat pana la poarta de iesire din aeroport. Este un serviciu gratuit, ce substituie faptul ca la ei imbarcarea nu se face direct prin poarta. La fel, la plecarea spre Bucuresti, dupa ce am ajuns la poarta de imbarcare am fost luati de un autobuz care ne-a dus pana in dreptul avionului. Trebuie sa mentionez faptul ca ungurii (chiar si cei din aeroport) nu vorbesc deloc engleza sau vorbesc foarte putin. Noi, cei programati pentru zborul spre Otopeni ne-am cautat singuri poarta de plecare. Ni s-a zis ceva in maghiara, nu am inteles nimic, am intrebat de cateva ori in engleza, tot in maghiara ne-au raspuns ceva si pana la urma ne-am descurcat singuri. Oricum, nu este complicat aeroportul lor si puteti urmari singuri zborurile pe panouri.

Dupa ce iesiti din aeroport, fix in fata usilor se opreste autobuzul E200, cel care face legatura intre aeroport si gura de metrou Kobanya-Kispest. De aici, puteti ajunge direct in centrul orasului, fara sa schimbati ruta. Daca aveti alta destinatie, nu va ingrijorati: fix in statia centrala (Deac Ferenc) se intersecteaza toate liniile de metrou. Metroul lor e mult mai demodat decat al nostru si de obicei eista o singura gura de iesire. Daca va descurcati cu metroul bucurestean, in Budapesta veti merge fluierand. Noi nu ne-am ratacit nici macar o singura data si am circulat in toate directiile posibile.

Pretul biletului pentru autobuzul 200E este de 400 ft (6.4 lei), daca il cumparati direct de la sofer, cand urcati in masina sau 320 ft (5.2 lei), daca il cumparati de la ghiseu/chiosc de ziare. Noi am mers pe gratis prima data, pentru ca era un sofer tanar si nu a avut sa ne dea restul si ne-a facut semn sa urcam oricum. Atentie: e bine sa aveti forinti la voi, pentru ca in multe locuri din Budapesta sunt afisate mesaje de genul No Euro, Euro Not Accepted. Nici la masini/metrou/autobuz nu accepta euro. Numai autobuzele turistice accepta sigur plata in moneda europeana, dar o sa vorbim despre ele mai incolo.

Pretul unui bilet de metroul este tot de 400 ft, luat de la paznicul statiei sau 320 ft luat de la ghiseu. Orice bilet pentru transportul in comun,single, are acest pret. Noi am ales varianta setului de 10 bilete (arata ca un carnetel) pentru care am platit 2800 ft (45 lei).

Daca sunteti foarte comozi, puteti lua taxiul de la aeroport (aprox. 23 euro- 105 lei). Mi se pare prea mult avand in vedere faptul ca traseul este foarte simplu si este imposibil sa te ratacesti. Autobuzul E200 merge fix pana in fata gurii de metrou Kobanya-Kispest (aceasta este ultima sa statie, capatul sau de linie). La intoarcere, e aceeasi poveste. Cum ajungeti la metrou veti vedea multe indicatoare pe care sunt indicate sageti inspre statia autobuzului + semnul aeroportului.

Hotelul unde am fost cazate era de moda veche, dar avea un exterior si un restaurant sublim, care imi aminteau de anii 60. Intreaga zona a fost o incantare: chiar langa noi se canta la violoncel, vioara, erau multe ateliere ale artistilor locali, care lucrau cu usile si ferestrele deschise. Din pacate, zona era foarte pustie, ca si intreaga oras dealtfel. Cu exceptia zonelor turistice si a strazii centrale (Vaci utca) rar vedeai un om sau o masina. Sambata si duminica multe magazine sunt inchise si multe zone par pustii, lasate in paragina, nemodernizate. Ca si ansamblu, Budapesta este mai putin cosmopolit decat Bucurestiul, are rute de transport foarte vechi, dar este un oras puternic vizitat de turisti, in special de asiatici.












Cum am ajuns in centrul orasului ne-am decis sa vizitam prima data Buda si sa lasam Pesta pentru urmatoarea zi. Noi am mers pe jos, nu am luat autobuzul turistic (pret 10-20 euro), pentru ca sora mea deja facuse un tur anul trecut cu el si a zis ca nu e mult de mers. Asa a si fost....am urcat pana la District Castel, unde va putti urca cu masinetele aestea vechi, sau puteti urca 5 minute pe treptele din zona alaturata.
Noi am luat-o pe trepte, impreuna cu alti tineri si cupluri mai in varsta. In general, preturile pentru masinetele acestea pentru turisti, preturile de la intrarea in muzee sunt destul de piperate. Poate pentru cineva care castiga cateva mii de euro pe luna sunt decente, dar pentru un roman cu un venit mediu sunt exagerate ( sa te urci 98 de metri cu aceasta masinuta-funicular costa 15 lei, iar in timpul asta nici nu ai timp sa faci 2 poze panoramei).

O data ce ai ajuns sus, poti vizita curtea castelului, poti asculta fanfara, te poti plimba prin jurul parcurilor si fantanilor arteziene, poti vizita  Biserica Matthias, Bastionul Pescarilor si Muzeul de Martipan, toate gratuit. Ele vin una dupa alta si nu aveti cum sa le ratati. Se poate vedea si Insula Margaret, care reprezinta zona de pamant unde se bifurca Dunarea.

Dupa ce am pribegit 5-6 ore prin zona am coborat spre Podul Lanturilor si l-am traversat spre Pesta. Aici obiectivul principal de vizitat este Parlamentul, o cladire foarte frumoasa si impunatoare. In rest, sunt foarte multe biserici imense, pe care le intalniti la tot pasul (Sf. Stefan, Arhanghelul Mihail +multe alte carora nu le-am retinut numele). Multe cladiri si blocuri din Pesta au sculpturi frumoase la capete, neintalnite pe meleagurile noastre.

In Budapesta, in orice directie ai merge este imposibil sa nu dai peste o fantana, biserica, parc. Ca oras turistic merita calificativ maxim, pentru ca ai ce vizita si oriunde poti intalni atractii noi. Chiar si in drumurile pe care le-am facut inspre cele doua mall-uri pe care le-am vizitat (Arena Plaza si Corvin Mall) am intalnit tot felul de constructii vechi dichisite.

Arena Plaza semana foarte mult cu Baneasa Noastra, ca si mod de organizare al magazinelor. Estetic, arata mai bine si este am plasat superb, pe o mica colina. Corvin Mall este mic, dar are o arhitectura foarte moderna. Nu i-am gasit corespondent in tara noastra. Nu merita sa mergeti pentru cumparaturi aici, pentru ca sunt foarte putine magazine, dar cladirea in sine este o bijuterie.

Pentru shopping toata lumea o sa va recomade Vaci Utca. Noi ne-am plimbat pe acolo cateva ore, sambata si luni si ce pot sa va spun este faptul ca firmele si preturile sunt aceleasi ca la noi . Eu mi-am cumparat doar o bluza din voal, de la Promod, redusa de la 160 lei la 50 lei (3000ft). Mi-a placut gulerul sau brodat cu perle roz.

Nimic nou sub soare cu exceptia faptului ca magazinele se intercaleaza cu buticurile de suveniruri. Eu nu am cumparat niciun suvenir, aveam deja pe acasa niste globulete cu Budapesta. In proportie de 90% sunt numai chinezarii la super pret (mai ales ca in Budapesta exista si China Town, cea mai mare piata de desfacere a marfurilor chinezesti din Europa. De aici se aprovizioneaza majoritatea comerciantilor nostri no name, cei care au magazinele cu haine asemanatoare celor de pe Wholesale).


Nu am putut sa nu remarc aceste gentute penibile, intr-un shop de suveniruri din zona centrala. Preturile sunt foarte mari (de la 1500 ft- 25 lei un magnetel pricajit sau o insigna cu I love Budapest. Canile costa 2500 ft-40 lei, cutiile de suveniruri 5000 ft- 80 lei). Daca tot trebuie sa aduceti ceva celor de acasa eu va recomand cu caldura doua magazine accesibile, de unde puteti aduce cuiva un cadou cu adevarat special.

Primul este magazinul de dulciuri Szamos, unul dintre ele fiind situat chiar pe Vaci Utca. De aici puteti cumpara macarons ambalati cate 3-4 in cutie (cam 5 lei o cutiuta), ciocolata Stohmer ( cu menta, zmeura, menta, martipan, amaruie,etc- 12 lei/tableta, praline deosebite:

                                                                               Oasap Shirt


Tot aici puteti servi o prajitura la terasa ( cca. 10 lei) sau manca o inghetata (3 lei cupa). Inghetata nu merita ratata, o intalniti peste tot, in zeci de sortimente. Eu am mancat cu cocos, ciocolata, menta si fistic.

Celalalt punct de cumparaturi pe care vi-l recomand este magazinul I-am, de bijuterii si accesorii. Peste drum de el gasiti Six si alte magazine de bijuterii, dar I-am arata si mai pretentios si are si preturi mai mici (2-12 euro cercei, agrafe, pandative, brelocuri, etc.):




Eu mi-am luat un set de agrafe (cca. 6 euro) si sora mea o pereche de cercei (cca. 6 euro). Magazinul are zeci de panouri cu bijuterii grupate dupa stil, culori, model, etc. Nu stiu daca aceasta firma exista si in Romania, dar as fi fericita daca s-ar afla. Comparativ cu Accesorize au lucruri mai dragute si accesibile oricui.
Gasiti si accesorii vesele, pentru fete tinere, dar si cercei eleganti, simpli, pentru doamnele trecute de o anumita varsta. Eu de aici as cumpara neintarziat ceva pentru o prietena, o ruda, o cunostinta. Decat sa dau 25 de lei pe o insigna sau o felicitare metalica care o sa zaca intr-un sertar sau pe un raft, mai bine as oferi un cadou practic, care sa poata fi purtat sau facut din nou cadou, daca nu se potriveste stilului persoanei respective. Iar pentru barbati, nu ai cum sa dai gres cu un pachet de tigari cumparate la orice iesire din Tesco. Au preturi pornind de la 600 ft (10 lei) si cu banii de pe insigna va permiteti chiar un sortiment deosebit sau niste mini-trabucuri frumos impachetate. Iar daca barbatii nu fumeaza, ciocolata sau bomboanele de martipan pot reprezenta o varianta.

Un alt loc de evitat sunt terasele centrale. Noi am platit pentru o bere Soproni (un fel de bere traditionala a lor) in jur de 20 de lei pentru o halba medie. Berea aceasta costa in jur de 2 lei in Tesco si nici nu face mai mult. Am observat ca berile si cockteilurile pe care le gasim la noi in supermarket la 15-20 de lei (cele la sticluta), la ei sunt de cateva ori mai ieftine. Probabil din cauza ca nu au trecere la public. Un localnic ne-a laudat berea Ursus si a zis ca este extrem de buna,chiar cea mai buna bere pe care a baut-o vreodata. Comparativ cu Ursus, Soproni nu este deloc amaruie si are gust de suc. Am incercat si un sortiment cu merisoare, ceva mai scump, dar pe langa Ursus Redds Cranberry este cam ce e Dacia pe langa Mercedes. Niciun fel de piscatura, nimic efervescent, dinamic, nicio senzatie deosebita.

Un alt punct la care excelam, in ochii ungurilor, se pare ca sunt micii. Se vorbeste despre ei ca despre caviar si la fel de frumos se vorbeste despre orasul Brasov. Despre Bucuresti, majoritatea se fac ca nu au auzit, iar in momentul in care esti intrebat din ce tara vi si raspunzi ca din Romania se asterne o tacere de mormant. De aceea am si evitat sa vizitam vreun Muzeu de Istorie, pentru ca singur ni s-ar fi povestit cum le-am furat noi Transilvania, cum le asuprim fratii de peste granita si cum nu le recunoastem toate drepturile.



In Budapesta nu am vazut niciun catelus pe strada (vagabond), dar am vazut multe pisici maidaneze, extrem de grase si cu pui. Peste tot am intalnit strachinute cu mancare si apa pentru pisici si muuuulte mate rasfatate, nestingherite in traiul lor. Intr-o galerie de arta am vazut un tablou foarte simpatic cu pisici-tigrisori.

In incheiere tot ce pot sa spun este ca Budapesta merita vizitat pentru cladirile sale foarte frumoase, vechi, cu sculpturi fantastice, pentru inghetata variata si ciocolata buna, pentru deserturi si plimbari linistite. Dar, ca si nivel de dezvoltare, mi se pare sub Bucuresti. Au si ei gropi, strazi carpite, gunoaie pe trotuar, cresetori, la care se adauga niste magazine cu aspect comunist, intalnite la tot pasul, metrouri si autobuze foarte ponosite, preturi mari la transportul in comun, faptul ca nici macar tinerii nu vorbesc limba engleza. Pana si la mine pe strada, la tara, exista cel putin 10-20 de cunoscatori de limba engleza. In Bucuresti, nici nu mai zic. Pana si o slujba prost platita nu poate fi obtinuta fara o limba straina cunoscuta. Acest lucru se datoreaza in mare parte si faptului ca au filmele dublate in maghiara si nici nu au de unde sa auda limba engleza. Generatia mea cel putin, a invatat cam tot ce se putea invata din filmele americane, din seriale, asa cum unii au invatat spaniola, turca sau portugheza din telenovele. Este foarte important acest aspect,mai ales ca dublarea in limba nationala incetineste grav memoria auditiva si sporeste gradul de analfabetism si de scriere gresita.




Comentarii

Alina a spus…
hei! chiar ma gandeam ca in perioada asta ajungi in ungaria :)

mie mi s-a parut budapesta peste bucuresti, insa nu te contraziv, pentru ca in bucuresti n-am mai ajuns din 2005 si tangential in 2008.

sa stii ca multi refuza sa vb in engleza chiar daca o stiu ;)

in rest, dupa ce am citit, imi pare rau ca n-am stat mai mult prin budapesta, as fi vrut sa ma conving de anumite lucruri.

eu am trecut podul cu lanturi de vreo 4 ori, dar tot cu autocarul :)


si in final,bine ai revenit! :)
Simona Tucu a spus…
Cel mai mult mi-a placut felul in care ai incheiat articolul, sunt perfect de acord cu tine cu tot ceea ce ai spus. Si da, din pacate in Ungaria nu se prea vorbeste engleza, nici macar la infocentrele turistice si in alte locatii cheie unde devine absurd sa nu existe niciun vorbitor de limba engleza, insa cu toate acestea mie mi-ar placea o excursie la Budapesta numai pentru muzeul de arta unde vin mai mereu expozitii ale celor mai mari artisti ai lumii. Desi locuiesc relativ aproape de Ungaria, nu am reusit niciodata sa ajung la niciuna dintre expozitiile pe care le-am vanat pe internet, insa sper sa o fac odata cu alta ocazie.

Mi s-a parut amuzant ceea ce ai spus despre pisici, habar nu aveam despre acest aspect al Ungariei, cu prima ocazie o sa ma uit si eu atenta :P
Bine ai revenit, draga mea!! :)
Dorina a spus…
Eu credeam ca o stai o saptamana, nu stiu de ce aveam impresia asta.
Foarte frumoasa si utila postarea.
Mi-a placut mult cum ai descris totul :)
Abyukina a spus…
Ma bucur foarte mult pentru aceasta postare si pentru toate informatiile oferite. Nu cred ca am sa vizitez Budapesta vreodata, dar prin postarea ta am cunoscut-o un pic.
Iar incheierea este 100 la mie adevarata. Ma bucur ca la noi nu a trecut legea dublarii la noi. Mie si acum imi pare rau ca la RDS cablu nu am optiunea vca la Cartoon network sau Disney Channel sa imi aleg limba engleza ( da, ma uita la desene :D ).
Bine ai revenit!
All that beauty a spus…
Foarte interesanta postarea despre Budapesta. Si eu am vizitat acest oras in urma cu 2 ani, dar nu am remarcat prezenta pisicilor. Cat despre partea cu magazinele, vorbitul in engleza si transportul in comun ai mare dreptate. Totusi eu m-am simtit acolo foarte bine mai ales ca am fost intr-o croaziera pe Dunare, iar seara luminile orasului s-au vazut super de pe vapor. xo
Foarte utila si completa postarea,chiar imi doresc sa vizitez Budapesta intr-un viitor sper eu apropiat.
Welcome back! :)
Carmen Tobias a spus…
De fiecare data cand merg in Germania opresc in Budapesta, e un fel de ritual. Si eu apreciez arhitectura si ma enerveaza cumplit ca nu vb engleza.In schimb multi vb germana, si asta era norocul meu :)
De cand cu sotul nu mai am probleme, ca se inteleg :D :D :D

Bine ai revenit! Te pup!
Ce zile minunate ai petrecut in Ungaria! Iar zlocurile vizitate le-ai surprins exceptional in poze:)Ca sa nu mai zic de micile cumparaturi care le-ai facut acolo!mi-a placut postarea ta si bine ai revenit:*
te imbratisez!
S.S a spus…
Bine ai revenit:* , aveam impresia ca stai mai mult timp:(
Ela a spus…
Iata si un outfit cu acei pantaloni cu elefanti! :) Dar si cu cele doua articole care mi-au placut:top-ul si cardigan-ul.Super iti sta!Eram sigura de asta,de fapt.

Ma bucur ca ai vizitat un alt loc dragut si ca ai si venit cu cate ceva acasa.

As vrea si eu sa ajung in Budapesta si sper ca la anul sau cat mai curand posibil.

Te pup!
Bine ai revenit! Articolul e realmente util si l-am citit cu mare placere! Si sper sa-ti fac si tie o bucurie spunandu-ti ca am cumparat chiar zilele trecute un set de ineluse I am din C&A. Chiar mi-a atras atentia firma, pentru ca nu am recunoscut-o, mi s-a parut noua. C&A din Afi are sigur stand I am.
Bine ai revenit! Articolul e realmente util si l-am citit cu mare placere! Si sper sa-ti fac si tie o bucurie spunandu-ti ca am cumparat chiar zilele trecute un set de ineluse I am din C&A. Chiar mi-a atras atentia firma, pentru ca nu am recunoscut-o, mi s-a parut noua. C&A din Afi are sigur stand I am.
Fuchsia a spus…
Superb!
mania blog a spus…
Superb! Am fost si eu de cateva ori in Budapesta si mi-a placut foarte mult.
Clara a spus…
Este un oras frumos, nu inteleg de ce toti strainii spune "Budapest" in loc de Bucuresti, pentru ca nu se compara
Toma Aurora a spus…
Alina,plecasem convinsa ca o sa arate mai bine decat Bucurestiul. Dar sincera sa fiu am fost multumita+mandra ca mi-au fost inselate asteptarile. :D
Toma Aurora a spus…
Simona, foarte multe pisici am vazut. Si erau aasa de linistite si obisnuite cu oamenii. Am venit hotarata sa imi ingras pisicile, pentru ca ale mele sunt niste pricajite pe langa acelea. Si nu sterilizarea era de vina pentru pufosenia lor, pentru ca multe aveau pui.

Sper sa ajungi in viitorul apropiat la una dintre expoztiile pe care doresti sa le admiri,ca sa nu le mai duci dorul!

Te pup, Simo!
Toma Aurora a spus…
Merci, Dorina! :*
Toma Aurora a spus…
Aby, seara cand ajungeam la hotel si dadeam drumul la tv era insuprortabil. Pana si documentarele de pe Discovery le au dublate. Ne-am uitat la un film, intr-o noapte cand nu aveam somn si inventam noi replicile :))

Si eu ma uit la desene :D Cunosc persoane care se uita si la 40-50 de ani. Si tatal meu se mai uita si e trecut de 50 de ani.
Pup!
Toma Aurora a spus…
Simona, zona Dunarii este foarte frumos iluminata si podurile sunt cu adevarat interesante. Pisici am vazut pe strazile mai laturalnice si sus pe dealuri (in zona castelului, bisericilor).Pupici!
Toma Aurora a spus…
Gabrielle, merita vizitata pentru arhitectura sa!
Toma Aurora a spus…
Carmen, da, in limba germana e mai simplu de comunicat cu ei. Dar noi nu stiam decat engleza si franceza. Dar cu franceza nu ai nici cea mai mica sansa. Se uita la tine mai crucis decat daca leai vorbi in engleza :))

Te pup!
Toma Aurora a spus…
Multumesc pentru intampinare, Cleo!
Zilele au fost chiar minunate, cu toate ca am mers pe jos panaa ni s-au umflat picioarele :D. Atinut si vremea cu noi. A fost racoare si mereu adia vantul. Am scapat, asadar, de canicula pentru o vreme.

Pupicei!
Toma Aurora a spus…
S.S., merci!
A fost suficient timp incat sa vizitam obiectivele de pe harta turistica. :*
Toma Aurora a spus…
Ela, elefanteii au inceput sa ma stranga dupa cateva ore de mers, in zona gambelor. La un moment dat imi venea sa ii smulg dupa mine :))

Te pup si eu si sper sa ajungi sa o vizitezi curand. Eu prin Spania mi-as dori sa ajung, am inteles ca ar fi foarte frumoase orasele lor! :D
Toma Aurora a spus…
Iaiiii! Merci pentru info, Pisicuto! :*
Toma Aurora a spus…
Da, cladirile lor vechi sunt superbe!
Toma Aurora a spus…
Ma bucur ca ai fost incantata de oras! :*
Fuchsia a spus…
Si voi, nu numai decorul :P
coco a spus…
frumos articol si frumoasa excursie !
Unknown a spus…
Sunt mandra de faptul ca sunt romanca si imi iubesc tara, dar sincer imi place mult mai mult Budapesta decat Bucurestiul. Mi se pare un oras mai civilizat si mai deosebit.
Monique a spus…
Si eu ama aceasi bluza ins anu sunt sigura daca sa o pasterz sau nu...parca imi este prea larguta la umeri, desi eu am cumparat-o in cea mia mica masura, 34. :(
Foarte interesanta postarea!
Monique a spus…
Cum ai purta bluza? Eu ma gandeam la un tube bra sau un tank top pe dedesubt.
Dana M a spus…
Ah nu ai idee ce fericita sunt ca am dat peste postarea ta! E atat de binevenita! LA sfarsitul verii planuiam sa merg in Budapesta tot asa pentru vreo 3 zile si acum eram la partea cu calculatul bugetului pentru exursie:) asadar am sa pot sa il aproximez mai bine acum :)
ilda76 a spus…
Am citit cu nerabdare si bucurie!
Recunosc ca m-a surprins opinia referitoare la Budapesta vs. Bucuresti! Pe de alta parte, eu am o imagine formata in doar doua ore dedicate exclusiv plimbarii prin capitala ungara! Deduc si ca noi am fost realmente norocosi cu acea unguroaica despre care ti-am povestit la articolul "Holiday:Sinaia" si cu o alta doamna in varsta ce se afla la un fel de sectie administrativa de politie (primisem o amenda de 150 de euro cauzata de o neintelegere!) care ne-a inteles (tot in engleza) si ne-a iertat!
Cand am fost eu, in aprilie, era vreme rece, nu am mancat inghetata, de fapt -daca imi amintesc bine - nu am mancat nimic!:))
Imi place tot ceea ce ti-ai cumparat, e foarte finuta bluzita de culoarea piersicii si subscriu parerii referitoare la obiectele-suvenir!
Pupicei!
Unknown a spus…
Foarte, foarte frumos prezentat!
Ai un blog super! Daca ai timp, te astept pe http://simplement-heureuse.blogspot.ro
xoxo
miss. overspender a spus…
Eu sunt foc si para acum pe wizz. Tocmai au anuntat ca dupa data de 8 aug suspenda cursa Buc-Budapesta.. iar eu tocmai in aug vroiam sa merg. trenu-i scump si nu se merita, singura alternativa ar fi maxi pana la Tg Mures si de acolo wizzu pana in capitala Ungariei. Dar si asa este destul de incomod. off..
Cat despre postarea ta, multam fain de detalii, sunt mai mult decat bine venite! Nu ma asteptam la concluzia comparatiei Buc-Buda, insa nu pot sa zic ca nu ma bucura:)):D
De metrou auzisem si eu ca e naspa si dc stau bine sa ma gandesc si cel din Franta sta mai prost la capitolul looks decat al nostru. Insa pluseaza la nr de linii si rapiditate de n ori, asa ca nu prea mai conteaza cum arata: ca e mai stramt si pe alocuri ceva mai murdar.
Totusi dorinta de a vedea Dunarea seara si Budapesta in general ramane.. sper numai sa o pot si infaptui, dc nu in septembrie ce vine, at macar anul asta.
Dee a spus…
Am gasit extrem de utila postarea asta, tarziu dar la timp. O sa ajung in Budapesta sambata. Cred ca o sa-mi placa. Am vazut-o doar in trecere din masina acum doi ani. Am ochit si un Aqua Park (pont de la Iguanitza)si un parc de distractii. Multumesc ca ai povestit in detaliu. Iubesc matzele, sper sa dau de ele si eu :)
Toma Aurora a spus…
Anais, sa ai parte de vreme excelenta si sa te distrezi la maxim!
Cand am fost noi nu a fost foarte cald, a fost mai degraba innorat si batea si un vant rece. In niciun caz nu era vreme buna de piscina si balaceala :(
Dee a spus…
Multuimesc frumos! Trebuie sa caut mai multe informatii despre acel China Town...