Review: Balsam Madre cu rodie si menta Labs





Pentru ca vara obisnuiesc sa alternez samponarile cu metoda co-wash pentru spalarea parului, aveam nevoie de un balsam special creat pentru parul cu tendinta de ingrasare, care sa nu contina silicon in compozitie. Acum ceva vreme a fost o reducere tentanta pe Iherb pentru toate produsele Madre Labs comercializate pe site. Fiecare produs costa 3$, fiind redus cu peste 60% (aproximativ 10$ este pretul intreg al unuia).

Mi-am ales balsamul pentru par gras cu menta si rodie, in ambalaj simplu, cu o greutate de 370 ml. Recipientul din plastic este prevazut cu un capac-dozator, cu orificiu lateral, pe unde se scoate produsul afara. Textura este foarte densa, alba, groasa si iese mai greu din tub, in comparatie cu un balsam de par clasic. Se maseaza inclusiv pe pielea capului, pe parul ud si se maseaza usor. Eu il las sa actioneze 5 minute, timp in care ma spal pe corp si imi prin parul intr-un coc deasupra capului. 

Dupa clatire, parul ramane foarte usor de pieptanat, frumos parfumat (mai mult a menta decat a rodie) si scalpul se simte curat si revigorat. Parul nu se ingrasa mai repede decat de obicei, nu am observat nici un aspect negativ al utilizarii sale, dealtfel.

Un alt punct forte al balsamului este  faptul ca se consuma greu. E adevarat ca are si o cantitate generoasa, dar este mult mai dens decat un balsam clasic si se intinde foarte usor pe par. Este si putin spumant si de aceea se distruibuie rapid. Faptul ca face putina spuma il face perfect pentru co-wash, pentru ca reuseste sa curete bine scalpurile mai grase. 

Momentan este redus din nou pe Iherb, doar ca de data aceasta pretul nu mai este la fel de scazut. Un recipient costa 7,5 $. Daca aveti parul foarte uscat puteti incerca varianta mult mai frumos mirositoare: balsamul Madre Labs cu aroma de capsuni. Acesta miroase de poveste, a milksake si prajituri aromate si lasa parul incredibil de fin.

Nu il pot cataloga drept un produs cu efect asupra stoparii ingrasarii parului, dar nici nu ma pot plange de o inrautatire a excesului de sebum. De curand am inceput, in acest scop, un tratament romanesc numit Acnistat (sampon+ spray). Nu vreau sa ma entuziasmez, dar dupa 3 zile, parul meu este perfect curat si nu s-a ingrasat deloc. In mod normal, vara, parul mi se ingrasa uneori chiar si in aceeasi zi in care il spal, iar daca il usuc cu foehnul sau utilizez un instrument de coafat, in cateva ore incepe sa isi piarda volumul si sa miroase urat (a par ingrasat). Samponul mi s-a parut ca usuca putin parul, dar intre timp m-am vopsit si suvitele s-au mai imblanzit. O sa revin la final cu o descriere detaliata, dar am incredere ca ne vom intelege bine.


Comentarii

Iulia a spus…
mi-ai putea spune cateva masti,balsamuri sau sampoane care ti-au fost de folos?...si eu mai am probleme cu parul cateodata...
Descude a spus…
Am incercat si eu la un momentdat metoda asta de spalare,am renuntat rapid...nu stiu de ce!
Tu insa,ca deobiei,esti perseverenta:)
Dorina a spus…
Eu am luat samponul Madre Labs cu capsuni tot atunci la reducere, dar nici acum nu am ajuns sa-l folosesc, ca aveam altele incepute :)
Abia astept sa-l desfac :)
Toma Aurora a spus…
Iulia, am incercat si produse din comert si profesionale si diferenta mari nu am observat intre ele. Mai bune mi s-au parut produsele Kerastase(nutri-termique si ciment anti-usure), dar nu isi merita chiar toti banii . Si cele de la Wella mi-au placut (gama pentru par colorat), cele de la Anian (acestea chiar au preturi mici si le poti cumpara de pe triodeluxe.ro) si cele de la Oyster (eu le iau de pe miniprix.ro/sectiunea produse cosmetice).

Un hidratant bun pentru par este uleiul de cocos. Eu l-am luat de pe elemental.ro (100 grame) cu 15 lei si de pe iherb cu 8$, dar intr-o caantitate foarte mare (400 grame).
Toma Aurora a spus…
Descude, nici eu nu am mai folosit-o constant, dar am alternat-o cu samponarea. Ce-i drept, uneori nimic nu se compara cu spuma samponului :))
Toma Aurora a spus…
Chiar sunt curioasa ce parere o sa ai despre el (despre aroma sa, mai ales) :D