Mult a fost, putin a ramas: Masters of Horror II


Masters of Horror s-a nascut ca un proiect menit sa ademeneasca marii regizori de filme de groză de pe mapamond si sa bucure sufletele admiratorilor acestui gen, printr-o serie de episoade care  de care mai interesant si unic prin subiect si continut. Ei bine, cam asa as descrie primul sezon din MofH, pentru ca al doilea a fost mai slab.

Ca si prima serie si cea de-a doua are tot 13 episoade (bineinteles ca nu puteau alege decat acest numar ghinionist si infricosator), iar fiecare dintre ele are un subiect genial. Intotdeauna am ramas blocata in fata ideilor scenaristilor si ma gandeam ca mie nici in 1000 de ani nu mi-ar fi trecut prin cap sa scormonesc o asemenea intamplare.

Dar atunci de unde provine dezamagirea mea,legata de ultimul sezon? As prefera sa redau motivele cat mai ordonat cu putinta:
  • foarte multe scene in care personajele se tortureaza singure, isi taie pielea, isi scot ochii, isi scot intestinele si creierul;
  • unele episoade sunt porno 100% (Pelts);
  • unele episoade par un makeover dupa Twilight (V Word),
  • apar tot soiul de personaje imaginare, demoni ai adancurilor si ai petrolului (The Damned Thing, Pro-Life).
In mod antagonic fata de cele 6-7 episoade extrem de slabe, care nu ar speria nici macar un pusti de gradinita, se ivesc alte 6 extrem de interesante. Preferatul meul a fost fara doar si poate Family. Family spune povestea unui batran care ucide si arde cu acid sulfuric persoane pe care le considera vrednice pentru a intruchipa membrii familiei sale. De unul singur spala scheletele si le cosmetizeaza, le imbraca si le oranduieste prin casa, in functie de rolul ocupat. Coloana sonora m-a fermecat pur si simplu: melodiile unui ghetto gospel din anii 60 ( The Dixieraires: Jesus give me water, Friends, let me tell you about Jesus).

Alt episod grozav mi s-a parut Sounds Like,care prezinta povestea unui barbat inzestrat cu un uimitor simt al auzului. Dar acest dar il copleseste si isi doreste sa aiba parte de liniste cu orice pret. In We all scream for Icecream vizionam povestea fantomei unui clovn care obisnuia sa vanda inghetata. The Washingtonians este un real deliciu pentru cei care prefera peliculele horror care se petrec in secolele de altadata.

The Black Cat vine cu un subiect de exceptie: un episod din viata marelui autor de romane horror Edgar Allan Poe, care este teorizat si inspirat in acelasi timp de o mâță neagra. Un sacrificiu extrem pentru o lucrare de calitate!

Ambele sezoanele puteti urmari sutitrate pe serialepenet.ro, unde va puteti face abonament lunar cu numai 2 euro (plata prin transfer bancar sau SMS). Eu ma abonez printr-un mesaj telefonic in fiecare luna, iar suma respectiva mi se adauga la factura. Daca doriti o varianta gratuita, puteti gasi unele episoade pe vplay.ro, doar ca in acest caz trebuie sa asteptati ceva vreme pana se incarca filmul.



Comentarii

Blue Lady a spus…
nu sunt adepta acestor filme, nu neaparat de frica ci de greata ;))). te asteapta un premiu la mine pe blog.te-am pupat :*
fuchsia a spus…
Nu stiam ca exista sezonul 2 :D abia astept sa ma uit
Eu de obicei ma uit la seriale pe siteuri unde e gratis (insa nu sunt toate serialele pe acele siteuri), pe cele pe care nu le gasesc le descarc, stiu ca nu e mult, dar nu ma indur sa dau 2 euro :)